Styczniowe testowanie (na dobry początek)
-
WIADOMOŚĆ
-
innamorata88 wrote:Niestety, ciągle pod górkę Gin, który będzie prowadził procedurę doszedł do wniosku, że trzeba dać czas organizmowi na regenerację, a do tego wyciszyć jajniki, żeby były podatne na stymulację - tym bardziej po tylu cyklach z clostilbegytem i całkowitym brakiem reakcji na jego stosowanie. 3 miesiące na tabletkach anty no i przez ten czas uda nam się ustukać te 12 000 pln na proceedurę. Masz już upatrzoną klinikę?
Ja nie byłam nigdy stymulowana, oprócz zastrzyków z ovitrelle przez 2 ostatnie cykle i luteiny w tym cyklu, więc może u mnie potrwa to krócej. Ja na codzień mam lekarza prowadzącego w NOVUM w Warszawie, więc na pewno będę robić tam. Skąd taka wysoka cena? Tak jak jak patrzylam, to zabieg In vitro u mnie ok 8000, zależy czy z mikroiniekcją czy nie + koszty mrożenia zarodków na pierwszy rok ok 700 PLN. Może są jeszcze jakieś koszta o których nie wiem?
edit: właśnie zadzwoniłam i się dowiedziałam, że cena dokładnie taka jak napisałam i zawiera wszystkie badania, które są potrzebne. Warunek tylko taki, że wszystko ok z nasieniem męża i z komórkami jajowymi, u mnie jedynym problemem będzie właśnie brak jajowodówWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:21
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
Klaudiia87 wrote:Oj ja też bardzo bym chciała ujrzeć te || na teście, ale cały czas czuje, że to jeszcze nie teraz. Chodź dziś mnie śluz wręcz zalewa i co chwile latam do WC sprawdzić czy to czasem nie @.
Oluchna wyjdzie tak ze w lato obie juz z brzuchami się spotkamy tego nam życzę
Od rana biegałam sprzatanie pranie gotowanie teraz sie polozylam na moment i czuje jak mi lewy jajnik pulsuje i kluje no coz za dlugo bylo bezobjawowo a jeszcze mezowi Karpatke obiecalam... och jak mi się niechce jej robićWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:19
-
Kimmy wrote:U mnie dzisiaj duży spadek i wodnisty śluz. Wygląda na to że owu jest już blisko ale jakoś wyjątkowo wcześnie...
-
OjMaryś wrote:różnie bywa z owu u mnie była 10-11dc więc niewiem czy to wcześnie pewnie zależy od ogólnej długości cyklu jak to u cb wygląda
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 13:14
-
wiesz zawsze moze sie cos przestawic poczekaj na spokojnie zobaczysz co wyjdzie
-
madlene88 wrote:Hej mam takie pytanie,ile wcześniej wam wychodzą testy owulacyjne przed owulacja? Bo mi 2 dni i podejrzewam że owu jest 2 go dnia.Juz 10 dc także za 2 dni powinnam mieć owu.
Mnie w tym cyklu wyszedł test po raz pierwszy (4 cykle testowań), jeden test zrobiłam wieczorem (ok.23:00), był zbliżony do pozytywnego, następny zrobiłam kolejnego dnia ok.14, wyszedł całkowicie pozytywny, a około 16 tego samego dnia poczułam charakterystyczne ukłucie w lewym jajniku. Co ciekawe, dzień później poczułam takie samo ukłucie w prawym. -
Princesska wrote:Witaj rownież życzę || kreseczek długo sie starasz ?
Dzięki, dopiero zaczynam- pierwszy cykl po odstawieniu tabletek:) -
Witam Inna wszystkiego najlepszego, sciskam Cie mocno :*
U mnie wczoraj negatyw dzwoniłam do gina i powtórzył to co powiedział na wizycie, ze mam tet zrobic najwcześniej w piątek.
Pytalam co to za pecherzyk mogl byc ale powiedzial ze sam sie zastanawial i nawet nagranie z USG pokazywal innemu gin. ktory stwierdzi ze wglada na ciaze ale trzeba czekac.... -
91Ewela09 wrote:Witam Inna wszystkiego najlepszego, sciskam Cie mocno :*
U mnie wczoraj negatyw dzwoniłam do gina i powtórzył to co powiedział na wizycie, ze mam tet zrobic najwcześniej w piątek.
Pytalam co to za pecherzyk mogl byc ale powiedzial ze sam sie zastanawial i nawet nagranie z USG pokazywal innemu gin. ktory stwierdzi ze wglada na ciaze ale trzeba czekac....
Matko, zasypiam na siedząco, stojąco, w każdej pozycji normalnie -
Maniaaaa wrote:bertha w sumie to jakieś wyjście z sytuacji
Inna, jesteś w końcu.. Przykro mi ze z takimi smutnymi wiadomościami możesz opisać jak sie dowiedziałaś ze to cp? Miałaś jakies przeczucia?
gdzie będziesz robic in vitro?
Mimo wszystko wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! :*
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
skorpionek82 wrote:Ja tak wczoraj miałam jak ubierałam synka
Ja też miałam podobnie, ze dwa dni temu... Poza tym ostatnio bardzo szybko się męczę i z tego zmęczenia strasznie boli mnie głowa, aż do mdłości - nigdy wcześniej tak nie miałam.
Dziś czuję się lepiej, ale siedzę cały dzień w domu, i tylko spać mi się bardzo chce... Wczoraj czułam wyraźne ciągnięcie w okolicach lewego jajnika, dzisiaj pobolewa mnie cały dół brzucha, chyba trochę niżej niż zazwyczaj na @. Poza tym żaden stanik nie ogarnia w tej chwili mojego biustu, tak mi się piersi powiększyły.
Termin @ mam mniej więcej na jutro, test zrobię albo jutro rano, albo pojutrze. Mam stresa.Oluchna lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj miałam okropne zawroty głowy dziś mi wszystko odeszło
Ewela współczuję tego czekania...
Amy333 nadzieja jest zawsze poczekamy na temp żeby odbiła i rosła chociaż u mnie wejdz na wykres zobacz wgl na ciążowy nie wygląda się waha raz wysoko raz nisko dziewczyny mowia z bedzie kropek a ja czekam zobaczyc co z tego wyniknie
Skorpionek na Twoim wykresie temp typowo ciążowa i pięknie się utrzymuje tylko nie widzę żebyś test pozytywny zaznaczałaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:52
-
Oluchna wrote:I wszystko jasne
Matko, zasypiam na siedząco, stojąco, w każdej pozycji normalnie
A jesli nie ciaza to co to za pęcherzyk mogl tak sie pojawic? Moze ktoras z Was wie -
bertha wrote:Maniaaaa, zbadałam teraz znowu i jest teraz zamknięta tak ze nie mam wątpliwości! Takze zmieniam wpis na zamknięta.
Bertha ja jeszcze sprawdze dziś dla pewności wieczorem tak jak zawsze, ale nie wydaje mi się, że się coś zmieni bo od 2 dni nie ważne kiedy sprawdzam w ciągu dnia jest taka sama, tylko z dnia na dzień się zmienia. Trzymam kciuki, żeby zaskoczyło
-
91Ewela09 wrote:Jakos nie chce mi sie wierzyc ze to ciaza. Nawet z M o tym gadalam. Jutro powtorze test. Po cichu sie ciesze
A jesli nie ciaza to co to za pęcherzyk mogl tak sie pojawic? Moze ktoras z Was wie