Styczniowe testowanie (na dobry początek)
-
WIADOMOŚĆ
-
innamorata88 wrote:Hej Dziewczyny,
wracam z zaświatów. Dzisiaj moje urodziny, a w prezencie dostałam potwierdzenie diagnozy ciąży jajowodowej i prezent w zastrzyku metotreksat. Przynajmniej zabieg nie będzie konieczny. Po @ wkraczamy z tabletkami anty i za 3 cykle pierwsze podejście do invitro. Klamka zapadła.
Innamorata trzymam za Ciebie kciuki, niech beta spada szybko Niestety moja to już druga cp i najprawdopodobniej pozbędę się 2 jajowodu. W szpitalu gdzie byłam poprzednim razem nie podają metotreksatu, tylko usuwają laparoskopowo. Ja zresztą stwierdziłam, że wolę mieć usunięty ten jajowód, skoro i tak nie funkcjonuje on jak trzeba, a nie chcę żeby taka sytuacja się znów za jakiś czas powtórzyła. U mnie bHCG poprzednim razem przyrastało bardzo powoli i cały proces trwał w sumie 21 równych dni, od pozytywnego testu do zabiegu. A na jakim poziomie miałaś już teraz BHCG? Ciąża była już widoczna w jajowodzie?3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
OjMaryś wrote:No laski mi nadziej wraca dobre samopoczucie za dobre jak na @ jutro... sutki mega wrazliwe nic poczekam jeszcze się okaże Oluchna ja mysle ze za szybko jeszcze ale u Ciebie wykres taki śliczny że moge nie mieć racji i już jutro będzie cień tego życzę
Innamorata mimo wszystko szczęścia i zdrowia! Spełnienia marzeń! Samych dobrych dni
Amy333 jak długo starasz się o fasolka? no i cześć
U ciebie tez bedzie kropek ! Tak ladnie tempka odbila a szyjka w gorze !
Innamorata88 najlepsze życzenia ! Podziwiam cię i współczuję tyle już przeszlas że w końcu musi się wszystko dobrze zakończyć :*OjMaryś lubi tę wiadomość
-
OjMaryś wrote:No laski mi nadziej wraca dobre samopoczucie za dobre jak na @ jutro... sutki mega wrazliwe nic poczekam jeszcze się okaże Oluchna ja mysle ze za szybko jeszcze ale u Ciebie wykres taki śliczny że moge nie mieć racji i już jutro będzie cień tego życzę
Innamorata mimo wszystko szczęścia i zdrowia! Spełnienia marzeń! Samych dobrych dni
Amy333 jak długo starasz się o fasolka? no i cześćOjMaryś lubi tę wiadomość
-
Oluchna jutro będzie u Ciebie 9 dpo myślisz że cos już będzie widać na teście?
ja jestem jakas nienormalna mam odpalone na kompie 4 fora i co chwile odświeżam i patrze czy ktoś cos napisał. Jestem jakas uzależniona.
u mnie jeszcze tyle dni czekania....ale dobrez ze teraz 3 dni wolne szybko zleci i w pn będzie u mnie 9 dpoPrincesska, kaha, OjMaryś lubią tę wiadomość
-
suri2016 wrote:Innamorata trzymam za Ciebie kciuki, niech beta spada szybko Niestety moja to już druga cp i najprawdopodobniej pozbędę się 2 jajowodu. W szpitalu gdzie byłam poprzednim razem nie podają metotreksatu, tylko usuwają laparoskopowo. Ja zresztą stwierdziłam, że wolę mieć usunięty ten jajowód, skoro i tak nie funkcjonuje on jak trzeba, a nie chcę żeby taka sytuacja się znów za jakiś czas powtórzyła. U mnie bHCG poprzednim razem przyrastało bardzo powoli i cały proces trwał w sumie 21 równych dni, od pozytywnego testu do zabiegu. A na jakim poziomie miałaś już teraz BHCG? Ciąża była już widoczna w jajowodzie?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
madlene88 wrote:Hej mam takie pytanie,ile wcześniej wam wychodzą testy owulacyjne przed owulacja? Bo mi 2 dni i podejrzewam że owu jest 2 go dnia.Juz 10 dc także za 2 dni powinnam mieć owu.
Ją się właśnie tez nad tym zastanawiam bo mi wyszedł test 27dc niby był skok ale taki większy dopiero 30 DC. Niby ovu wedlug szyjki, śluzu i testu wyznaczylo na 28 DC ale coś mi się tu nie podoba bo pierwszy test wyszedł mi ledwo ledwo 11dpo. -
Princesska wrote:Zubii a powiedz czy na tym etapie zalewa Cie biały śluz ? Masz go duzo ?Jak piszą dziewczyny w ciazy.
Właśnie nie a w pierwszej ciąży od 4 dpo już go miałam teraz jest tylko w srodku i czasami troszeczke wyleci tyle co nic.Princesska, OjMaryś lubią tę wiadomość
-
Ja w ciąży też nie miałam zbytnio śluzu wręcz praktycznie go nie zauważałam, ale ja to może inna jestem nie wymiotowałam, cycki nie urosły, nie bolały chyba do połowy ciąży, a potem lekko dosłownie temperature zmierzyłam z ciekawości jak zrobiłam test i potem betę i była na poziomie niskich temperatur...
Princesska, OjMaryś lubią tę wiadomość
-
madlene88 wrote:Hej mam takie pytanie,ile wcześniej wam wychodzą testy owulacyjne przed owulacja? Bo mi 2 dni i podejrzewam że owu jest 2 go dnia.Juz 10 dc także za 2 dni powinnam mieć owu.Mikołaj 25.04.2011
-
innamorata88 wrote:Ja jednak staram się unikać na tyle, na ile to możliwe ingerencji chirurgicznej. Beta dobiła do 1300 jednostek, dlatego do I USG myślałam, że wszystko będzie ok - a jednak echo zarodka w prawym jajowodzie. Ciąża na naturalsie nie jest mi pisana.
Straszna szkoda, kibicowałam Ci i byłam pewna, że wszystko jest ok, tak szybko wyszedł Ci pozytywny test. Szczęście w nieszczęściu, że nie trwało to u Ciebie dlugo i już sprawa jest jasna. Ja niestety mam przed sobą w perspektywie prawie cały styczeń w oczekiwaniu...Beta u mnie się strasznie ślimaczy.. A 3 miesiące kazali odczekać w związku z zastrzykiem czy po prostu po cp trzeba tyle czekac na in vitro ?3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
skorpionek82 wrote:Mam pytanie możliwe że 2 dni temu test ciążowy wyszedł a dzisiaj nie ?
-
suri2016 wrote:Straszna szkoda, kibicowałam Ci i byłam pewna, że wszystko jest ok, tak szybko wyszedł Ci pozytywny test. Szczęście w nieszczęściu, że nie trwało to u Ciebie dlugo i już sprawa jest jasna. Ja niestety mam przed sobą w perspektywie prawie cały styczeń w oczekiwaniu...Beta u mnie się strasznie ślimaczy.. A 3 miesiące kazali odczekać w związku z zastrzykiem czy po prostu po cp trzeba tyle czekac na in vitro ?Mikołaj 25.04.2011
-
Zubi Oluchna obyście miały racje z tym kropkiem widocznie uparciuch nie chce się tak szybko ujawniać może też chce zrobić tatusiowi Surprise
Ale bym skakała z radości sufit byłby do odmalowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:01
Klaudiia87, Oluchna, zubii lubią tę wiadomość
-
OjMaryś wrote:Zubi Oluchna obyście miały racje z tym kropkiem widocznie uparciuch nie chce się tak szybko ujawniać może też chce zrobić tatusiowi Surprise
Ale bym skakała z radości sufit byłby do odmalowania
Swoją drogą, ze też dla niego zakup nowego, wymarzonego auta nie był "specjalną okazją"... ciekawezubii lubi tę wiadomość