X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Styczniowe testowanie (na dobry początek)
Odpowiedz

Styczniowe testowanie (na dobry początek)

Oceń ten wątek:
  • madlene88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam takie pytanie,ile wcześniej wam wychodzą testy owulacyjne przed owulacja? Bo mi 2 dni i podejrzewam że owu jest 2 go dnia.Juz 10 dc także za 2 dni powinnam mieć owu.

ckai9n73kv974yz0.png
  • skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie możliwe że 2 dni temu test ciążowy wyszedł a dzisiaj nie ?

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Hej Dziewczyny,

wracam z zaświatów. Dzisiaj moje urodziny, a w prezencie dostałam potwierdzenie diagnozy ciąży jajowodowej i prezent w zastrzyku metotreksat. :( Przynajmniej zabieg nie będzie konieczny. Po @ wkraczamy z tabletkami anty i za 3 cykle pierwsze podejście do invitro. Klamka zapadła.

Innamorata trzymam za Ciebie kciuki, niech beta spada szybko :( Niestety moja to już druga cp i najprawdopodobniej pozbędę się 2 jajowodu. W szpitalu gdzie byłam poprzednim razem nie podają metotreksatu, tylko usuwają laparoskopowo. Ja zresztą stwierdziłam, że wolę mieć usunięty ten jajowód, skoro i tak nie funkcjonuje on jak trzeba, a nie chcę żeby taka sytuacja się znów za jakiś czas powtórzyła. U mnie bHCG poprzednim razem przyrastało bardzo powoli i cały proces trwał w sumie 21 równych dni, od pozytywnego testu do zabiegu. A na jakim poziomie miałaś już teraz BHCG? Ciąża była już widoczna w jajowodzie?

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    No laski mi nadziej wraca :) dobre samopoczucie za dobre jak na @ jutro... sutki mega wrazliwe :) nic poczekam jeszcze się okaże :) Oluchna ja mysle ze za szybko jeszcze ale u Ciebie wykres taki śliczny że moge nie mieć racji i już jutro będzie cień ;) tego życzę :D

Innamorata mimo wszystko szczęścia i zdrowia! Spełnienia marzeń! Samych dobrych dni :)

Amy333 jak długo starasz się o fasolka? :) no i cześć :D

U ciebie tez bedzie kropek ! Tak ladnie tempka odbila a szyjka w gorze !

Innamorata88 najlepsze życzenia ! Podziwiam cię i współczuję tyle już przeszlas że w końcu musi się wszystko dobrze zakończyć :*

OjMaryś lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii a powiedz czy na tym etapie zalewa Cie biały śluz ? Masz go duzo ?Jak piszą dziewczyny w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 13:30

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    No laski mi nadziej wraca :) dobre samopoczucie za dobre jak na @ jutro... sutki mega wrazliwe :) nic poczekam jeszcze się okaże :) Oluchna ja mysle ze za szybko jeszcze ale u Ciebie wykres taki śliczny że moge nie mieć racji i już jutro będzie cień ;) tego życzę :D

Innamorata mimo wszystko szczęścia i zdrowia! Spełnienia marzeń! Samych dobrych dni :)

Amy333 jak długo starasz się o fasolka? :) no i cześć :D
    Ja ci mówię, ze za wcześnie zatestowałaś :)

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna jutro będzie u Ciebie 9 dpo myślisz że cos już będzie widać na teście? :)

ja jestem jakas nienormalna mam odpalone na kompie 4 fora i co chwile odświeżam i patrze czy ktoś cos napisał. Jestem jakas uzależniona.
    u mnie jeszcze tyle dni czekania....ale dobrez ze teraz 3 dni wolne szybko zleci i w pn będzie u mnie 9 dpo

Princesska, kaha, OjMaryś lubią tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Innamorata trzymam za Ciebie kciuki, niech beta spada szybko :( Niestety moja to już druga cp i najprawdopodobniej pozbędę się 2 jajowodu. W szpitalu gdzie byłam poprzednim razem nie podają metotreksatu, tylko usuwają laparoskopowo. Ja zresztą stwierdziłam, że wolę mieć usunięty ten jajowód, skoro i tak nie funkcjonuje on jak trzeba, a nie chcę żeby taka sytuacja się znów za jakiś czas powtórzyła. U mnie bHCG poprzednim razem przyrastało bardzo powoli i cały proces trwał w sumie 21 równych dni, od pozytywnego testu do zabiegu. A na jakim poziomie miałaś już teraz BHCG? Ciąża była już widoczna w jajowodzie?
    Ja jednak staram się unikać na tyle, na ile to możliwe ingerencji chirurgicznej. Beta dobiła do 1300 jednostek, dlatego do I USG myślałam, że wszystko będzie ok - a jednak :( echo zarodka w prawym jajowodzie. :/ Ciąża na naturalsie nie jest mi pisana.

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    Hej mam takie pytanie,ile wcześniej wam wychodzą testy owulacyjne przed owulacja? Bo mi 2 dni i podejrzewam że owu jest 2 go dnia.Juz 10 dc także za 2 dni powinnam mieć owu.

Ją się właśnie tez nad tym zastanawiam bo mi wyszedł test 27dc niby był skok ale taki większy dopiero 30 DC. Niby ovu wedlug szyjki, śluzu i testu wyznaczylo na 28 DC ale coś mi się tu nie podoba bo pierwszy test wyszedł mi ledwo ledwo 11dpo.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Zubii a powiedz czy na tym etapie zalewa Cie biały śluz ? Masz go duzo ?Jak piszą dziewczyny w ciazy.

Właśnie nie a w pierwszej ciąży od 4 dpo już go miałam teraz jest tylko w srodku i czasami troszeczke wyleci tyle co nic.

Princesska, OjMaryś lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Właśnie nie a w pierwszej ciąży od 4 dpo już go miałam teraz jest tylko w srodku i czasami troszeczke wyleci tyle co nic.
    Uf :P jest nadzieja :D

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży też nie miałam zbytnio śluzu ;) wręcz praktycznie go nie zauważałam, ale ja to może inna jestem :D nie wymiotowałam, cycki nie urosły, nie bolały chyba do połowy ciąży, a potem lekko dosłownie ;) temperature zmierzyłam z ciekawości jak zrobiłam test i potem betę i była na poziomie niskich temperatur...

Princesska, OjMaryś lubią tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlene88 wrote:
    U mnie pozytywne są tylko w dniu owulacji.

Mikołaj 25.04.2011

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    innamorata88 wrote:
    Ja jednak staram się unikać na tyle, na ile to możliwe ingerencji chirurgicznej. Beta dobiła do 1300 jednostek, dlatego do I USG myślałam, że wszystko będzie ok - a jednak :( echo zarodka w prawym jajowodzie. :/ Ciąża na naturalsie nie jest mi pisana.

Straszna szkoda, kibicowałam Ci i byłam pewna, że wszystko jest ok, tak szybko wyszedł Ci pozytywny test. :( Szczęście w nieszczęściu, że nie trwało to u Ciebie dlugo i już sprawa jest jasna. Ja niestety mam przed sobą w perspektywie prawie cały styczeń w oczekiwaniu...Beta u mnie się strasznie ślimaczy.. A 3 miesiące kazali odczekać w związku z zastrzykiem czy po prostu po cp trzeba tyle czekac na in vitro ?

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • OjMaryś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skorpionek82 wrote:
    Mam pytanie możliwe że 2 dni temu test ciążowy wyszedł a dzisiaj nie ?
    mi zdarzyło sie tak tylko raz w zyciu... zrób Bhcg

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Straszna szkoda, kibicowałam Ci i byłam pewna, że wszystko jest ok, tak szybko wyszedł Ci pozytywny test. :( Szczęście w nieszczęściu, że nie trwało to u Ciebie dlugo i już sprawa jest jasna. Ja niestety mam przed sobą w perspektywie prawie cały styczeń w oczekiwaniu...Beta u mnie się strasznie ślimaczy.. A 3 miesiące kazali odczekać w związku z zastrzykiem czy po prostu po cp trzeba tyle czekac na in vitro ?
    Niestety, ciągle pod górkę :( Gin, który będzie prowadził procedurę doszedł do wniosku, że trzeba dać czas organizmowi na regenerację, a do tego wyciszyć jajniki, żeby były podatne na stymulację - tym bardziej po tylu cyklach z clostilbegytem i całkowitym brakiem reakcji na jego stosowanie. 3 miesiące na tabletkach anty no i przez ten czas uda nam się ustukać te 12 000 pln na proceedurę. Masz już upatrzoną klinikę?

Mikołaj 25.04.2011

• OjMaryś Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubi Oluchna obyście miały racje z tym kropkiem widocznie uparciuch nie chce się tak szybko ujawniać :) może też chce zrobić tatusiowi Surprise :D
    Ale bym skakała z radości sufit byłby do odmalowania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 14:01

Klaudiia87, Oluchna, zubii lubią tę wiadomość

f2w3skjood9muy2d.png
    https://bellybestfriend.pl/graph/056cab463cf345b80050fcef2d6c2bed
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OjMaryś wrote:
    Zubi Oluchna obyście miały racje z tym kropkiem widocznie uparciuch nie chce się tak szybko ujawniać :) może też chce zrobić tatusiowi Surprise :D
    Ale bym skakała z radości sufit byłby do odmalowania :D
    Tak coś mi się widzi u ciebie :) Ja to bym chyba otworzyła tego szampana, którego mój mąż tak trzyma na jak sam mówi: "Specjalną okazję". Ale nie wypiłabym nawet łyczka.
    Swoją drogą, ze też dla niego zakup nowego, wymarzonego auta nie był "specjalną okazją"... ciekawe :D

zubii lubi tę wiadomość

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • skorpionek82 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak na ten test patrze to jakby był zalany nie biorę go pod uwagę.

be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • Klaudiia87 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też bardzo bym chciała ujrzeć te || na teście, ale cały czas czuje, że to jeszcze nie teraz. Chodź dziś mnie śluz wręcz zalewa i co chwile latam do WC sprawdzić czy to czasem nie @.

p19ucsqvnm5skatr.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ