Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
mycha91 wrote:Jutro jade na tsh, bo kiedys mialam 2,0 o boje sie ze to za duzo przy staraniach.
Moze se odrazu betke machne?https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
Powiem wam, że dawno takich silnych kobiet, jak na tym forum nie widziałam. dajecie tyle energii do działania. Tak pozytywnie tutaj jest mimo wszystko.
Mikołaj mi przyniósł dwa testy z Rossmanna i piwko, więc sobie siedzę, pakuję prezenty i popijam. -
truskawka1906 wrote:Mycha.. mam dokładnie tak samo jak ty.. tak ładnie mój wykres się zapowiadał wręcz ksiazkowo.. temp wysoka przez 15 dni od owu a dzisiaj nagły spadek to już napewno nic z tego nie będzie.. poza tym zrobiłam dziś test i oczywiście 1 kreska..
U mnie to taki spadek-niespadek. W tym tempie to sie sie do @ dokulam za 10 lat.... nadal gacie czyste. Wiec pewnie jutro machne ten czulszy test (dzisiaj robilam bobo od 25, jutro machne pinka) i jak pojade na tsh to walne jeszcze bete. Co polecacie jeszcze zbadac? LH? Progesteron?bertha, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
Mycha trzymam kciuki, może to jednak ciaza;)
reszty hormonów nie ma sensu u Ciebie teraz badac, bo bada się je nastepujaco:
1-3 dc LH
1-3 dc testosteron
3 dc- fsh
11-12 dc E2 i prolaktyna
7-8 dpo progesteron
takie wytyczne dostałam w NOVUM, a wierzę, że wiedza tam co robia;)3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
Ooo dzieki Suri!
Czyli jakbym dostala jutro albo dzis @ to moge zbadac LH i testosteron?
Generalnie moze opisze siebie. Regularne cykle, regularne owulacje, endo w 11 dniu 8,8 mm. Mam nadwage ale jest spotykana praktycznie w calej rodzinie, na diecie jesli jestem chudne ladnie. Brak problenow z cera. Testy owulacyjne wychodza pozytywne w okolicy temperaturowej i sluzowej owulacji, w rodzinie choroby tarczycy, u mnie nie stwierdzono.Cukier w normach.
Czy wgle jest sens przy tak wczesnych staraniach cos juz robic?
Btw. Mam taka ilosc sluzu ze caly czas mysle ze to okres. Zrobilam owulacyjny ( myslalam ze moze kolejna owulka, skoro sluz i spadek) i wyszedl mi cien cienia. -
mycha91 wrote:Ooo dzieki Suri!
Czyli jakbym dostala jutro albo dzis @ to moge zbadac LH i testosteron?
Generalnie moze opisze siebie. Regularne cykle, regularne owulacje, endo w 11 dniu 8,8 mm. Mam nadwage ale jest spotykana praktycznie w calej rodzinie, na diecie jesli jestem chudne ladnie. Brak problenow z cera. Testy owulacyjne wychodza pozytywne w okolicy temperaturowej i sluzowej owulacji, w rodzinie choroby tarczycy, u mnie nie stwierdzono.Cukier w normach.
Czy wgle jest sens przy tak wczesnych staraniach cos juz robic?
Btw. Mam taka ilosc sluzu ze caly czas mysle ze to okres. Zrobilam owulacyjny ( myslalam ze moze kolejna owulka, skoro sluz i spadek) i wyszedl mi cien cienia.
czasami testy owu pokazują wczesną ciążę -
Ewi28 wrote:czasami testy owu pokazują wczesną ciążę
Watpie zeby po 13 dpo byla wczesna xD bardziej myslalam czy mi organizm nie sfiksowal i nie puscil drugiego jajka.... -
Mycha, ja po prostu w 3 dc robię lh, fsh i testosteron;) żeby nie latać dwa razy. hormony zawsze warto zbadac, niezależnie od tego czy starasz się krótko czy długo. lepiej wiedzieć czy wszystko ok. mi testy owulacyjne wychodzą z kreskami dwoma przez cały cykl. już wcześniej pisałam, że ja uważam, że owulacyjne do owulacji a ciążowe do ciazy.3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
suri2016 wrote:Mycha, ja po prostu w 3 dc robię lh, fsh i testosteron;) żeby nie latać dwa razy. hormony zawsze warto zbadac, niezależnie od tego czy starasz się krótko czy długo. lepiej wiedzieć czy wszystko ok. mi testy owulacyjne wychodzą z kreskami dwoma przez cały cykl. już wcześniej pisałam, że ja uważam, że owulacyjne do owulacji a ciążowe do ciazy.
Nie nie! Ja ciaze ciazowym sprawdzam, tak jak pisalam wyzej raczej sprawdzalam czy moze nie dostaje od losu jakiejs ekstra owulki. -
nick nieaktualnyhej dziewczyny
gratuluję mikołajkowym mamusiom !
ja chyba jestem tuż tuż przed owulką, zrobiłam dzisiaj test - wyszedł pozytyw, i nie było jeszcze skoku tempki. Cały czas mam 36,60. Myślałam, że nie uda nam się w tym cyklu trafić, bo mam sporo zjadów i jestem przez 2 dni w domu a później mnie nie ma... A teraz środa czwartek jesteśmy razem, to może coś z tego będzie. Nie robię sobie nadzieji, jak w poprzednich cyklach. W styczniu planuję zbadać sobie najważniejsze hormony i zmienić lekarza przede wszystkim.
Ogólnie odetchnęłam trochę, bo co miałam zaliczyć to zaliczyłam i mam trochę spokoju i czasu dla męża
Siedzę i piję winko, bo stało tak już od tygodnia, i w obawie, że się zepsuje postanowiłam je skonsumować jutro muszę wracać do pracy i trochę mi się nie chce... a na urlop w grudniu niestety nie mam co liczyć -
nick nieaktualny
-
Uprzejmie donoszę, że uzupełniłam zapas testów owu (8 szt.) i ciążowych (2 szt.). Ten drugi ciążowy wzięłam, bo mi się wygląd spodobał
Powiem Wam, że takie wyjście z mężem było mi chyba potrzebne poczułam się szczęśliwsza
Mucha, a może Ty będziesz jedną z tych, którym testy wychodzą późno.Oluchna lubi tę wiadomość
-
Izape91 wrote:hmmm z tego co pamiętam ktoś w wątku listopadowym pisał, że miał dwie owulacje w ciągu cyklu- potwierdzone monitoringiem, tylko nie pamiętam ktoooo....
ja miałam dwie potwierdzone monitoringiem a bertha miała 3, więc nie ma co wierzyć lub nie, po prostu tak jest;)3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
Czekamy na córeczkę
-
Kaczorka wrote:Uprzejmie donoszę, że uzupełniłam zapas testów owu (8 szt.) i ciążowych (2 szt.). Ten drugi ciążowy wzięłam, bo mi się wygląd spodobał
Powiem Wam, że takie wyjście z mężem było mi chyba potrzebne poczułam się szczęśliwsza
Mucha, a może Ty będziesz jedną z tych, którym testy wychodzą późno.
Gratuluję zakupionych testów :*Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Oluchna wrote:To dlatego u mnie tak jasno. Bo to Kaczorka dzisiaj tak pięknie nam świeciła podczas randki z małżem
Gratuluję zakupionych testów :*
Hehe, to aż tak daleko ten blask dotarł? małżonek mój stwierdził, że się po raz kolejny zakochał :p uwielbiam go za to