Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Kaczorka, idę po pracy :) To nie dieta, bo to słowo jakoś do mnie nie pasuje :)
    Nabawię się nerwicy w tej pracy. Szef wytwarza taką atmosferę, ze tak mnie wkurza, że aż mi się niedobrze zrobiło. ;/

No to kwestia poprawy humoru już powinna być załatwiona ;)

Szefa współczuję, ale chyba nie pomogę, bo ja mam podobnie u siebie. A jak czuję, że się zaczynam wkurzać czy stresować to piję melisę. Jakoś tak łagodzi wszystko :) I koniecznie magnez na nerwy trzeba aplikować :)

Oluchna lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    No to kwestia poprawy humoru już powinna być załatwiona ;)

Szefa współczuję, ale chyba nie pomogę, bo ja mam podobnie u siebie. A jak czuję, że się zaczynam wkurzać czy stresować to piję melisę. Jakoś tak łagodzi wszystko :) I koniecznie magnez na nerwy trzeba aplikować :)
    Też tak robimy, meliska i heja. Ale dzisiaj to już przegiął konkretnie. Szkoda nerwów, byle do końca lutego :)

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurde mialam sie nie doszukiwac, nie nakrecac sie, ani w ogole nie myslec o tym. Ale brzuch mnie boli na dole troche jak na @... boooooosz czemu, czemu sobie robie nadzieje :(

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:
    Dziewczyny kurde mialam sie nie doszukiwac, nie nakrecac sie, ani w ogole nie myslec o tym. Ale brzuch mnie boli na dole troche jak na @... boooooosz czemu, czemu sobie robie nadzieje :(

Kaha, spokojnie. To dopiero 4 dpo i nie ma co się doszukiwać czegokolwiek :) Poczekaj jeszcze kilka dni :)

Oluchna, a co w lutym będzie?? Zwalniasz się?? czy na ciążowe idziesz?? ;)

A ja się powoli zbieram. Jak mi się nie chceeee..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Mój organizm płata mi figle i znowu jest tak jakby na ciąże, dużo objawów, ale tak bardzo się boję rozczarować testem (steramy się już 12 miesięcy).

p19ucsqvbtkflok9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Kaha, spokojnie. To dopiero 4 dpo i nie ma co się doszukiwać czegokolwiek :) Poczekaj jeszcze kilka dni :)

No właśnie wiem, że za wcześnie na cokolwiek i dodatkowo mam marne szanse na zagnieżdżenie. Ale człowiek głupi i się zastawia skąd, a czemu, a może jednak... sama się na siebie wkurzam :/
    No to oby pomyślnych wieści u gin! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katik wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    Mój organizm płata mi figle i znowu jest tak jakby na ciąże, dużo objawów, ale tak bardzo się boję rozczarować testem (steramy się już 12 miesięcy).
    Katik a jakie objawy masz? I który dzień po owu?

• Oluchna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Likwidacja zakładu pracy. :) Wypowiedzenie w ręce już mam. Ale planuję na ciążowy iść :D

• Katik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:
    Katik a jakie objawy masz? I który dzień po owu?

W tym cyklu ciężko było określić owu. Jak zazwyczaj mam 32/34 dni cykl to teraz jakieś +10dni.
    Zaczęło się od niespodziewanego plamienia w 11dc, objawy takie podobne do przeziębienia (teraz już przeszło). Co się pojawiło to lekki ciągnący ból podbrzusza i czego nigdy nie miałam białe czubki sutków i okropna ich nadwrażliwość na dotyk - mówię Wam masakra. Rozchwianie emocjonalne, ciągłe pragnienie i co za tym idzie częstomocz oraz mdłości rano przed jedzeniem i choroba lokomocyjna.

kaha lubi tę wiadomość

p19ucsqvbtkflok9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katik wrote:
    W tym cyklu ciężko było określić owu. Jak zazwyczaj mam 32/34 dni cykl to teraz jakieś +10dni.
    Zaczęło się od niespodziewanego plamienia w 11dc, objawy takie podobne do przeziębienia (teraz już przeszło). Co się pojawiło to lekki ciągnący ból podbrzusza i czego nigdy nie miałam białe czubki sutków i okropna ich nadwrażliwość na dotyk - mówię Wam masakra. Rozchwianie emocjonalne, ciągłe pragnienie i co za tym idzie częstomocz oraz mdłości rano przed jedzeniem i choroba lokomocyjna.
    Może faktycznie fasolka Ci robi psikusa z organizmem ;) kiedy masz zamiar testować? w tej chwili w którym dniu cyklu jesteś? A to plamienie ok 11 dc to może na owulację było

• Katik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:
    Może faktycznie fasolka Ci robi psikusa z organizmem ;) kiedy masz zamiar testować? w tej chwili w którym dniu cyklu jesteś? A to plamienie ok 11 dc to może na owulację było

Ale żeby tak wcześnie owu? Testować może w przyszłym tyg. Aktualnie za radą lekarza przyjmuje luteinę - dziś odstawiam. Jak ona nic nie zdziała to robię test. Po tylu miesiącach starań i tego co przeszłam to byłoby to zbawienie i wielka ulga.
    właśnie, 44dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:30

p19ucsqvbtkflok9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohoho to już solidnie po terminie @ jesteś. A nie testowałaś jeszcze? Podziwiam! Ja bym już pewnie z 10 testów zrobiła ;)

• Katik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:
    Ohoho to już solidnie po terminie @ jesteś. A nie testowałaś jeszcze? Podziwiam! Ja bym już pewnie z 10 testów zrobiła ;)

Po tonach łez po wcześniejszych testach wolę mieć pewność i poczekać, niż się nastawiać i znowu ryczeć.

p19ucsqvbtkflok9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katik wrote:
    Po tonach łez po wcześniejszych testach wolę mieć pewność i poczekać, niż się nastawiać i znowu ryczeć.
    Rozumiem Cię, sama też staram się już ponad rok, ale czekanie też nie sprawi, że wynik będzie inny. A 10 dni po spodziewanej @ już będzie raczej wiarygodny. A najwiarygodniejsza będzie beta. Daj znać jak będziesz już coś wiedzieć :) Trzymam kciuki za Ciebie!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny jestem już taka spragniona wody przez ponad 4 godziny nie miałam jej w ustach bo chciałam owulacyjne robić i co mocz jasny wiec pewnie nic nie wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 13:55

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba nie wytrzymam do soboty i zrobię test jutro rano... to będzie mój 30 dc. Cykle mam 28-32 dniowe. Jak myślicie??? Robić jutro?????

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    A ja chyba nie wytrzymam do soboty i zrobię test jutro rano... to będzie mój 30 dc. Cykle mam 28-32 dniowe. Jak myślicie??? Robić jutro?????
    Spokojnie możesz robic

Mona_Lisa lubi tę wiadomość

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TRZYMAJCIE KCIUKI!!!!!!!!!!!

kaha lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Oluchna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszalałam i kupiłam na allegro 50 owulacyjnych i 5 ciążowych w gratisie. Małpo przybywaj! No chyba, że nie chcesz przybywać, to wtedy już długoterminowo :) Tak patrzę na swój wykres i mam 4 minusy, a minus z minusem dają plusa :D hahahaha
    Katik, testuj!
    Mona_Lisa dajesz test! i rozpoczynaj tą piękną testową galerię z dwoma krechami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2016, 14:09

Mona_Lisa, kaha, Flowwer lubią tę wiadomość

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluchna wrote:
    Ja poszalałam i kupiłam na allegro 50 owulacyjnych i 5 ciążowych w gratisie. Małpo przybywaj! No chyba, że nie chcesz przybywać, to wtedy już długoterminowo :) Tak patrzę na swój wykres i mam 4 minusy, a minus z minusem dają plusa :D hahahaha
    Katik, testuj!
    Mona_Lisa dajesz test! i rozpoczynaj tą piękną testową galerię z dwoma krechami :)

To już się nakręciłam ;) w sumie może i lepiej, bo męczy mnie ta niepewność... jutro po 08 dam Wam znać :)

kaha lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ