Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale czemu mam bardziej wierzyć? OF czy śluzowi, testom owu i bólom jajników? Bo już zgłupiałam... A poza tym nie mam 29 dniowych cyklów..Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
hormony w normie, nasienie b. dobre
Podwyższona prolaktyna
-
A ja się głupia zestresowałam..
Bo zadzwoniła do mnie położna, że są moje wyniki cytologii i umówiła mnie na wizytę po ich odbiór. I niby wiem, że tak miało to wyglądać, ale i tak mnie naszły jakieś głupie myśli, że może coś jest nie tak.. A wszystko przez to, że miały być za miesiąc a są po 2,5 tygodnia.
Jestem głupia, prawda??
No i jadę w piątek na 9.. -
nick nieaktualnyMavisDracula wrote:U mnie dziś 9dpo. Cycki bolą, brzuch jak na okres póki co nie boli. W zeszłym cyklu @ mi zrobiła suprajsa i przylazła w 12dpo ale w tamtym cyklu to podbrzusze ciągle bolało a w tym nic... Żadnych oznak zbliżającej sie @ tylko bolesne piersi. Dziś już mój entuzjazm z wczoraj trochę opadł i taknszczerze nastawiam się na "co ma być to będzie". Nie wiem jak dla was ale dla mnie ten grudzień to jakaś masakra jest. Co chwilę coś. A to stresy związane z firmą, zepsuło mi się auto i mam problem z powrotami z pracy, musiałam na cito rejestrować auto bo komis mnie wyujał z OC i teraz mam do zapłaty prawie 2000 składki... I w ogóle siedziałam prawie dwie godziny w wydziale komunikacji bo im się coś popyerdolilo w systemie i niektórym petentom (w tym mi) nie udało się od razu zarejestrować auta. Myślałam że tam padne. Dobrze chociaż że OC się udało rozbić na dwie raty bo bym chyba musiała iść pod kościół na żebry... Tyle wydatków nieprzewidzianych w tym miesiącu...
Ahhhh musiałam się pożalić( -
Mada92 wrote:Ale czemu mam bardziej wierzyć? OF czy śluzowi, testom owu i bólom jajników? Bo już zgłupiałam... A poza tym nie mam 29 dniowych cyklów..
Ja bym bardziej wierzyla objawom - kiedy dokladnie byl bol jajnika i jaki byl wtedy sluz. OF mnie rowniez zmienial pare razy dzien owulacji, wystarczy cos tam zle wpisac czy pomylic sie w interpretacji sluzu badz szyjki i OF juz wszystko przestawia. Mierz temperature i jak zobaczysz spory spadek to z duzym prawdopodobienstwem moze to byc owulacja. nastepnie temp powinna wzrosnac, jak zaczyna dzialac progesteron.
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
Magda 92 jakie masz dlugie cykle? czy jest mozliwe aby Twoja owulacja wystapila w 18 dc? Na to wskazuja tez testy owulacyjne i ten spadek temperatury a nastepnie jest wzrost...
Mark Twain -
Zawsze lepiej ufac sobie. Komputer to tylko komputer. To tak jak ja zawsze bardziej ufalam termometrom rteciowym niz elektronicznym
jenni lubi tę wiadomość
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Poradźcie mi proszę kiedy pójść na bete! Owulacja była najpewniej z nocy z niedzieli na poniedziałek (11/12 grudnia). Czy jak pójdę w przyszły wtorek 20 grudnia to coś to da? Wczoraj i przedwczoraj się nakręcałam, że może się udało. Dziś rano mam podły humor i jestem pewna, że nic z tego, ale i tak idę brać krew na inne badania (prolaktyna, endometrioza) to już i bym tę betę zrobiła... jest sens?10 cykl, niski progesteron, wysoka prolaktyna, 1mln plemników, 1% prawidłowych i inne złe dane spermy.
-
nikira wrote:Poradźcie mi proszę kiedy pójść na bete! Owulacja była najpewniej z nocy z niedzieli na poniedziałek (11/12 grudnia). Czy jak pójdę w przyszły wtorek 20 grudnia to coś to da? Wczoraj i przedwczoraj się nakręcałam, że może się udało. Dziś rano mam podły humor i jestem pewna, że nic z tego, ale i tak idę brać krew na inne badania (prolaktyna, endometrioza) to już i bym tę betę zrobiła... jest sens?
Nikira to dopiero będzie 9 dpo wiec moze poczekaj dla pewnoście ze dwa dni👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
kajax wrote:Zawsze lepiej ufac sobie. Komputer to tylko komputer. To tak jak ja zawsze bardziej ufalam termometrom rteciowym niz elektronicznym
Zgadzam sie, one byly najdokladniejsze. Niestety, moj ostatni sie potlukl pare lat temu a teraz juz w aptekach nie mozna takich dostac Wiem, ze rtec jest niebezpieczna ale one wlasnie najdokladniej pokazywaly temperature.
Mark Twain -
u mnie dziwne rzeczy się dzieją... test owulacyjny wyszedł "prawie" pozytywny, a do owulacji jeszcze dobre 6-7 dni, śluz już zrobił się taki wodnisty, ale jeszcze mało rozciągliwy i całe podbrzusze razem z jajnikami boli niemiłosiernie..wolałabym żeby jajeczka wytrzymały jeszcze chwilkę, bo przecież jutro histeroskopia i wiadomo, że nie będę się starać tego samego dnia... oj, coś czuję, że zaskakujący będzie ten cykl...3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę
-
ja tam wolę elktroniczny niż rtęciowy, szybszy pomiar i tak jak kotek mówi jest dokładniejszy, u mnie niestety dzisiaj spadek temp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 10:41
Tomasz 09.2018
MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
Morfologia nasienia 2% w 2017
staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
Morfologia nasienia 0% w 2022r -
jenni wrote:Magda 92 jakie masz dlugie cykle? czy jest mozliwe aby Twoja owulacja wystapila w 18 dc? Na to wskazuja tez testy owulacyjne i ten spadek temperatury a nastepnie jest wzrost...Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
26 lat
hormony w normie, nasienie b. dobre
Podwyższona prolaktyna
-
suri2016 wrote:przesyłam Wam zdjęcie testu, możecie ocenić? wg mnie to już prawie pozytyw...
https://zapodaj.net/4a25abf959bf9.jpg.html
Ja bym go jeszcze uznała za negatyw, bo jednak brakuje tej głębi fioletu. Myślę, że jutro może być pozytywny.