X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mowisz masz :) bedziesz miec peiekna zakonczenie roku :) jestem pewna!!!

Dziękuję :-* A ja będę trzymać kciuki za Twoje Mikołajki :)
    W ogóle dziś chyba zaliczyłam dno moich staraniowych humorów przy rozczarowaniu, zapytałam się męża czy mnie zostawi, jeśli się okaże, ze nie mogę mieć dzieci... :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Dziękuję :-* A ja będę trzymać kciuki za Twoje Mikołajki :)
    W ogóle dziś chyba zaliczyłam dno moich staraniowych humorów przy rozczarowaniu, zapytałam się męża czy mnie zostawi, jeśli się okaże, ze nie mogę mieć dzieci... :(

Moj jak zaczelam plakac w piatek to mi sam wykrzyczal, ze zony nie bedzie zmienial wiec wiem kochana co czujesz<3 ale damy rade!!!!!!
    Moje mikolajkowe testowanie odbedzie sie juz po terminie @ o ile ta nie przylezie

summer86, Szyszuunia lubią tę wiadomość

• Szyszuunia Znajoma

Wysłany: 6 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,ja sie również melduje moja kochana @ ma sie pojawić pierwszego wiec prosze o wpisanie. Życze wam i sobie żeby to był dla nas taki przyśpieszony prezent mikołajkowy:D

4cs
    problem z nasieniem M.
    iqcregz2a5bsax3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) Wpiszesz mnie wstepnie na 3.12 ? :)

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, wpisz mnie Kochana na 9 grudnia. Z racji ze to dzien moich urodzin moze los splata mi figla i da najpiękniejszy prezent na urodziny :)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i ja. Po urodzinowych przyjęciach córki wracam do rzeczywistości.Nie wiem co wyjdzie w tym miesiącu z racji nieobecności M. ale obiecał, że coś wymyśli. Zobaczymy... Agniecha termin mamy @ taki sam, ewentualne testowanie przewiduje na 5, wiec bardzo proszę o dopisanie. Zabieram sie za poważne obserwowanie swojego cyklu, nawet wykupiłam pierwszy raz abonament ovf. Az sama jestem ciekawa co się dowiem

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym cyklu sie nie "staramy" tylko beda przytulanki ze wzgledu na przyjemnosc :) jak sie uda to super a jak nie to styczen przed nami ;)

Milageros, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja witam wszystkie i w tym wątku oraz proszę o wpisanie na 4 grudnia. Miesiąc urodzin, zaręczyn i wielu innych wydarzeń więc może będzie sprzyjający również w tym zakresie. Szkoda, że znów to oczekiwanie przed nami. Trzymam kciuki za wszystkie starające się.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja sie wreszcie pozegnalam z listopadem :/ zaczęłam dzisiaj plamić i czekam na @ która na bank do jutra sie rozkręci. Możecie mnie śmiało wpisać na 8.12 :*

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    25/06 [35+4] - 2615g - serduszko do dalszej obserwacji
    08/07 - kolejna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowo @ będę miała jeszcze w listopadzie, ale testu tym razem nie robię. Jeśli się uda to na wizycie powinno być już serduszko :)

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • toto Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) To i ja, po trzydniowej przerwie, wracam do sił. Agniecha, ślicznie proszę o wpisanie mnie na 2.12. To tak wstępnie - może coś się jeszcze zmienić, zobaczymy jak owulka przyjdzie ;) Ale OBY była dość późno, już po powrocie męża...

Starania od 2016
    3x IUI
    2x biochemiczna
    -
    FET 09/2020 :(
    FET 10/2020 :(
    Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
    ET 05/2021 :( słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
    FET 09/2021 :(
    końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta?
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że dziś przez ten @ jakieś ogromne obawy u mnie czy może coś nie tak. @ zawsze miałam regularne do gina często nie chodzę bo za każdym razem wszystko ok i chodzę wyłącznie profilaktycznie raz w roku i robię przy tym cytologię - zawsze w porządku. Nic mi nie dolega, miałam badania hormonów półtora roku temu i też ok, a jednak ta obawa po kolejnym cyklu czy na pewno wszystko ok.. czy może gdzieś jest przyczyna.. Kołacze mi się w głowie i przeraża myśl czy jeśli byłby jakiś problem to czy jestem gotowa z nim walczyć. W tym cyklu postanowiłam dzielnie monitorować temperaturę o poranku. Mam nadzieję, że będę wytrwała w tym postanowieniu i przyniesie to spodziewane efekty. Do tego kupię testy owulacyjne, a mąż będzie miał za zadanie stanąć na wysokości zadania :D. Myślę nad tym wiesiołkiem bo jakiejś super ilości śluzu to nie miewam więc może to ten problem :(?

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by.., jeśli mogę spytać, który to Wasz cykl starań i ile masz lat?

Testy owu to dobry pomysł. Ze śluzem naprawdę kiepsko u Ciebie? Ja też mam problem ze śluzem, u mnie wiesiołek zadziałał dopiero w połączeniu z siemieniem lnianym i to po 3 cyklach. Ale u większości efekty po wiesiołku są dość szybko :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Szyszuunia Znajoma

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystko będzie dobrze trzymam z Cb kciuki. A co do wiesiołka ja zaczęłam pic go od tego cyklu a szczerze nigdy za dobrze u mnie ze śluzem nie bylo ale stwierdziłam ze spróbować warto:) wiec moze i tobie nie zaszkodzi a pomoże;)
    A może by... wrote:
    Powiem Wam, że dziś przez ten @ jakieś ogromne obawy u mnie czy może coś nie tak. @ zawsze miałam regularne do gina często nie chodzę bo za każdym razem wszystko ok i chodzę wyłącznie profilaktycznie raz w roku i robię przy tym cytologię - zawsze w porządku. Nic mi nie dolega, miałam badania hormonów półtora roku temu i też ok, a jednak ta obawa po kolejnym cyklu czy na pewno wszystko ok.. czy może gdzieś jest przyczyna.. Kołacze mi się w głowie i przeraża myśl czy jeśli byłby jakiś problem to czy jestem gotowa z nim walczyć. W tym cyklu postanowiłam dzielnie monitorować temperaturę o poranku. Mam nadzieję, że będę wytrwała w tym postanowieniu i przyniesie to spodziewane efekty. Do tego kupię testy owulacyjne, a mąż będzie miał za zadanie stanąć na wysokości zadania :D. Myślę nad tym wiesiołkiem bo jakiejś super ilości śluzu to nie miewam więc może to ten problem :(?

4cs
    problem z nasieniem M.
    iqcregz2a5bsax3w.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się od stycznia z "pomocą" lekarza tzn. monitoring, leki, badania. Odradził mi mierzenie temperatury, bo podobno po luteinie wszystko się rozjeżdża, zabronił badania szyjki, testy owulacyjne w moim przypadku się nie sprawdzają, ponieważ wykazują bladą kreskę przez kilka dni (tylko raz miałam prawdziwego pozytywa).
    A zaczęliśmy myśleć o dziecku w maju 2015 roku, no ale niestety jeszcze się nam nie udało.
    A jeśli chodzi o latka to u mnie 9 grudnia stuka mi ćwierć wieku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 17:35

A może by... lubi tę wiadomość

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze i ja znowu przedstawię moja historie bo moze ktoś nie wie.
    Starania:od lipca 2015 w tym jedno poronienie :(
    Pomoc lekarza: od lutego 2016
    Walczymy dalej choć to ciężkie ale jestem pewna, ze każdej z nas sie uda!
    Ja właśnie zjadłam rybkę i jadłam migadaly a teraz pije wino oby to endo urosło!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 18:47

Wojcinka, A może by... lubią tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    To moze i ja znowu przedstawię moja historie bo moze ktoś nie wie.
    Starania:od lipca 2015 w tym jedno poronienie :(
    Pomoc lekarza: od lutego 2016
    Walczymy dalej choć to ciężkie ale jestem pewna, ze każdej z nas sie uda!
    Ja właśnie zjadłam rybkę i jadłam migadaly a teraz pije wino oby to endo urosło!!
    Podobna historia do mojej:
    Starania od października 2015, 1 poronienie w kwietniu, pod opieka lekarzy od czerwca 2016.
    Musi nam sie w końcu udać.

Aha i tez zaraz sięgam po butle winka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 19:21

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    25/06 [35+4] - 2615g - serduszko do dalszej obserwacji
    08/07 - kolejna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez popijam winko własnie ;)

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubie wina. A ja mam ciche dni z moim M,kiepski moment na kłótnie bo mamy tydzien "plodny". Ale trudno bywa ....

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś tesciowa wkurwiła ;/ ehh ja sie z nia mam ;/ A z tymi cichymi dniami to jakos w poprzednich cyklach tez wypaadaly w okolicy owulki;/ mam nadzieje ze teraz bedzie ok :)

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ