Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • Ataga12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:
    https://zapodaj.net/6adc1da30e256.jpg.html
    Nie mogłam się powstrzymać, sprzątałam akurat w szafce i musiałam go zrobić... Widzicie? Bo na żywo krecha bez dwóch zdań.

A co do serduszkowania... Myvw tym cyklu tylko dwa razy, raz po @ i raz na dwa dni przed owu. Z synem zaszlam przy jednym serduchu.

Gratulacje!! :)
    Czyli czesto nie zawsze znaczy lepiej. Czytalam gdzies ze przed owu nawet lepiej wstrzymac sie kilka dni z przytulaniem bo wtedy jakosc nasienia jest o wiele lepsza. Ale no nie ma reguly, ciezko tez tak trafic to juz na prawde musi byc cud :)

Termin porodu - 28 wrzesnia 2017r. :)
    4cs = pozytywny test :)
    1cs- ciąźa biochemiczna
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wspomnień świątecznych to nie mam dobrych. Jak byłam malutka to zjeżdżała się cała rodzina i było fajnie. Ale później przez babcię skłóciła się cała rodzina i wszystko padło. No i zawsze było tak, że jak tylko zbliżały się święta to w babkę i mojego tatę jakby diabeł wstępował i tylko wkurzali wszystkich dookoła.

W tym roku już będzie inaczej, bo babki już nie ma. Za to jest mój mąż, który jest bardzo rodzinny. I razem tworzymy ciepły klimat :)
    A jak będzie bobo to postaramy się, żeby miał jak najpiękniejsze wspomnienia :)

kaha lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam święta.mam swoją rodzinkę :) moja jak i męża rodzina jest bardzo kochana wiec święta cudne ale ja jakos narazie mam dola...ale gdy wpada na mnie mój syncio i całuje wtedy pragnę jeszcze bardziej drugiego :)

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w sumie nie wiem jak to mam interpretowac wszystko - 5go października wzięłam ostatnia tabletke anty, bylam juz wtedy po krwawieniu,kokejne krwawienie było 30.10, a ostatnie 24.11, nie wiem jak dł cyklow liczyć przed odtstawieniem anty @ 22.09

• A może by... Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Zgadzam się w 100%. Ja ozdoby robię sama. Pierniczki, mandarynki, orzechy, goździki i już czuć święta ;-) do tego mnóstwo świec i jest pięknie.
    Powiem Ci, że nie mam jakiegoś jednego wspomnienia. U mnie, w przeciwieństwie do Męża, jest bardzo rodzinnie, śpiewamy kolędy. Jest super. A u M tego nie ma. Najlepiej postawić flaszkę na stół i zabawa... Ale odkąd wigilia jest u nas w domu to nie pozwalam na to. W końcu to ja jestem gospodynią i ustalam zasady ;-)

U mnie identycznie.. Na mojej rodzinnej wigilii jest 16 osób, wszystkie dziadki, babcie, rodzice oczywiście, rodzeństwo, ciocie, kuzynostwo i nawet osoby tj. przyjaciółki mojej babci które nie mają z kim spędzić świąt ;) Dużo nas i każdy robi jakieś potrawy. Prezenty robimy symboliczne. U męża tylko rodzice i rodzeństwo, a wigilia przy TV. Taki trochę bardziej uroczysty późny obiad.

U mnie dwie gwiazdy betlejemskie, które dostałam w prezencie :) Jedna piękna klasyczna czerwień a druga beżowa. Wygląda ślicznie. Nie wiem gdzie kupiona ale włożyłam w czerwoną doniczkę i naprawdę cudna.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej zapamiętałam ze Świąt wigilijną atmosferę, najbliższej rodziny. Wspaniałą kolację wigilijną na obowiązkowe 12 potraw (i oczywiście dalej się to u nas praktykuje). Obowiązkowe wstanie 24 grudnia o godzinie 6 rano i ubieranie choinki, lampki na niej i ozdobach zapalamy przed samą wieczerzą. Czuje się ten świąteczny klimat. Teraz mamy dużą wigilię bo jeszcze teściowie przyjeżdżają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 19:55

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokolorowanaa wrote:
    Dziewczyny w sumie nie wiem jak to mam interpretowac wszystko - 5go października wzięłam ostatnia tabletke anty, bylam juz wtedy po krwawieniu,kokejne krwawienie było 30.10, a ostatnie 24.11, nie wiem jak dł cyklow liczyć przed odtstawieniem anty @ 22.09
    zaraz po odstawieniu tabl najlepiej zajść w ciążę.próbowaliście od razu?

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już przychodzą absurdalne pomysły do głowy- może by ze dwa miesiące brać tabletki anty, później odstawić... to już zakrawa o szaleństwo!

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaha wrote:
    Mi już przychodzą absurdalne pomysły do głowy- może by ze dwa miesiące brać tabletki anty, później odstawić... to już zakrawa o szaleństwo!
    Ja tez zaczynam się nad tym zastanawiać.ale troche trzeba by bylo ich pobrać.minimum 3 miesiące a to dlugoooooo

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Ja melduje pojawienie się @ :-( to chyba nie na moje nerwy...takie ciągle niepowodzenia. Rozpoczynam 15 cykl starań :-(
    U mnie się zaczyna chyba @, zaczynam plamić i brzuch zaczyna boleć. Czyli rok starań mija. W następnym musi być lepiej, nie poddajemy się! P.S. Zamiast cytuj dałam Lubię to - da się to cofnąć? ;)

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaHaBe wrote:
    U mnie się zaczyna chyba @, zaczynam plamić i brzuch zaczyna boleć. Czyli rok starań mija. W następnym musi być lepiej, nie poddajemy się! P.S. Zamiast cytuj dałam Lubię to - da się to cofnąć? ;)

Kasia, jak już polubiłaś to chyba nie.. Co do @ przykro mi, że dopadła.. ;/

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś robiłam test obu z Pianką i wyszedł tak jak załączam na zdjęciu. I robiłam też test. Śr.Maxa u nic nie pokazal. Także nie polecam. A dziś szyjka wysoko. Rozpulchniona tak, ze ledwo znalazłam ją w tym pofaldowanym kanale. I jestem bez przerwy mokra. Woda się że mnie leje. Wczoraj mieliśmy sytuację... Więc może się uda !!

kaha lubi tę wiadomość

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • kajax Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale ten słownik beznadziejnie poprawia... * Pierwszy test Pink. * Drugi test Dr. max

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam przez 5 miesięcy hormony wstrzymujące owulację, później przez 2 miesiące tabletki antykoncepcyjne. Po odstawieniu miałam miesiąc się zabezpieczać. A później mogłam zachodzić w ciążę. No i zaszłam, tylko było to puste jajo.
    Więc chyba coś w tym jest ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    zaraz po odstawieniu tabl najlepiej zajść w ciążę.próbowaliście od razu?
    Nie bylo nam dane od razu sie zbliżyć. Po październikowej @ sie nie udało.

• Mada92 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka ubrana, mieszkanie posprzątane, padam z nóg. Ale oby tak szybko leciały kolejne dni. Aż do testowania..

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Choinka ubrana, mieszkanie posprzątane, padam z nóg. Ale oby tak szybko leciały kolejne dni. Aż do testowania..

To samo sobie myślałam właśnie chwilę temu ;) przynajmniej szybciej nam zleci do testowania. Ja umilam sobie czas ;D Pierwsze serduszkowanie przy choince w nowym domu :D Booooskooo :D

emi2016, Ewi28 lubią tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 szybko minie.zobaczysz.... Tym bardziej że zaraz święta, sylwester :)

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Mada92 szybko minie.zobaczysz.... Tym bardziej że zaraz święta, sylwester :)
    Testuję w wigilię ;)

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    To samo sobie myślałam właśnie chwilę temu ;) przynajmniej szybciej nam zleci do testowania. Ja umilam sobie czas ;D Pierwsze serduszkowanie przy choince w nowym domu :D Booooskooo :D
    :) Cudownie :)
    Lecę spać, jakoś mnie wymęczył ten dzień. Całusy.

Izape91 lubi tę wiadomość

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ