Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, bardzo przykro, że jakieś dodatkowe komplikacje Cię spotykają, ale naprawdę ściskam kciuki żeby do owulki wszystko już przeszło i byś mogła nie tylko zafasolkować, a jeszcze cieszyć się z starań o fasolkę!

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • shelikeastars Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co Wy o tym myślicie ??? :/
    - @ była 16/11
    - owulacja niby w 14dc czyli 29/11
    - 10 dpo 9/12 dostałam lekkiego krwawienia i tak 4 dni do 12/12 plus 2 dni plamienia do 14/12
    - w 14,15,16 ( 13,14,15/12) testy pozytywne widać drugą wyraźną kreske chociaż jest cienka
    - w 18dpo (17/12)test negatywny :(
    - temperatura też nie za wesoła :/ tylko że ja mierzę w ustach ( w pochwie dzisiaj 37.0 C )
    - może te testy to jakaś pomyłka ???? :( albo co ????
    Nie zaznaczyłam tego na wykresie tych testów bo nie wiem co o tym myśleć czy jest nadzieja :(
    Beta hcg nie mogę zrobić w kraju którym mieszkam , ginekolog kazał mi przyjść po świętach bo jest za wcześnie żeby coś stwierdzić , a ja nie mogę przestać o tym myśleć :(

shelikeastars
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bertha i A może by, dziękuję kochane...;) no nic, od poniedziałku ostatecznie powinnam zaczac przyjmować żołnierzyki mojego męża, a skoro aktualnie nie mogę wspolzyc, wolę się podleczyć to nie pozostaje mi nic innego jak zajęcie się dzisiaj moim M. w inny sposób, żeby nasienie nie było za stare w poniedziałek;) nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, hihi ;)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wyniki badań już mam- prolaktyna w normie, ale w górnej granicy, a estradiol 143 (norma w fazie pęcherzykowej do 166), a ponoć czym bliżej górnej granicy tym lepiej, więc chociaż tyle dobrego ;)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poddaję się...
    Wiem że nie jestem w ciąży, jestem tego pewna! :-( (wszystkie objawy jak miesiąc temu, nawet juz mi się nie chce temperatury mierzyć)
    A jeszcze jak na złość za dużo dzisiaj sobie wziełam na glowe i chyba do 21 w nocy będę siedziała.

• Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zgubiłam test ciążowy... miałam dwa, znalazłam rano tylko jeden i usilnie staram się znaleźć drugi... Nie mam pojęcia gdzie ja go moglam wsadzić!
    Ogólnie jestem trochę zasmucona, byłam dziś na pogrzebie, i tak tym sposobem nic dla mnie dzisiaj nie ma sensu. Niech to mija szybko... bo nienawidzę tego uczucia. Bezsilność i bezradność i ta chęć obiecania komuś, że będzie dobrze i da sobie radę:( aajjj Idę przygnębiać gdzie indziej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Poddaję się...
    Wiem że nie jestem w ciąży, jestem tego pewna! :-( (wszystkie objawy jak miesiąc temu, nawet juz mi się nie chce temperatury mierzyć)
    A jeszcze jak na złość za dużo dzisiaj sobie wziełam na glowe i chyba do 21 w nocy będę siedziała.

ja mam to samo. wszystko wskazuje, ze nie jestem i wiem, ze raczej szanse marne, bo miesiac serduszek to to nie był. test dziś negatyw i w ogóle dolinaaa. Ale jak był miesiąć, że naprawdę się staraliśmy bardzo i bardziej to i tak nic z tego.

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na dzien @ zeby testować, korci mnie żeby juz teraz wykonac test ale boje sie ze wyjdzie negatyw mimo iż mam wrażenie że jestem w ciąży

• monik88 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Czytam forum od kilku miesięcy, ale dopiero teraz postanowiłam napisać ;) Może dlatego, że mimo wszystko mam nadzieję, że w tym cyklu jednak się uda. Staramy się o maleństwo od kwietnia. Niestety moje wyniki nie wyszły za dobrze, dwa cykle temu fsh na poziomie 18.8 przy normie <12,5. Załamałam się totalnie, przepłakałam kilka dni, odechciało mi się... W tym cyklu miałam piękny pęcherzyk 22mm, dostałam pregnyl. Kilka dni później gin stwierdziła leciutko pogrubione endometrium, ale mówiła, że to o niczym nie świadczy, żeby spokojnie czekać. W ten poniedziałek powtarzałam badania (prolaktynę i progesteron). Progesteron 21,1, prolaktyna 660 przy normie 495. Po cichu liczę, że może jednak się udało, że jutro @ nie nadejdzie ;). Pobolewa mnie podbrzusze, jestem senna, mam uderzenia gorąca, dreszcze i mdli mnie jak troszkę zgłodnieję, piersi dzisiaj dołączyły...niby część objawów jak przed @ a jednak nadzieja się tli ;) trzymajcie kciuki :)

starania od 04.2016

Walczymy dalej! <3

Nasienie bez rewelacji (morfo 4%)
    AMH 0,95
    HSG - Oba jajowody drożne

10.02.2018 - 1 IUI :(

• Mada92 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to za nastroje znowu?? Iza masz super wykres! 10 dpo to za wcześnie. Monika nie za wcześnie na boleści przed @?

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik88 wrote:
    Hej Dziewczyny!

Czytam forum od kilku miesięcy, ale dopiero teraz postanowiłam napisać ;) Może dlatego, że mimo wszystko mam nadzieję, że w tym cyklu jednak się uda. Staramy się o maleństwo od kwietnia. Niestety moje wyniki nie wyszły za dobrze, dwa cykle temu fsh na poziomie 18.8 przy normie <12,5. Załamałam się totalnie, przepłakałam kilka dni, odechciało mi się... W tym cyklu miałam piękny pęcherzyk 22mm, dostałam pregnyl. Kilka dni później gin stwierdziła leciutko pogrubione endometrium, ale mówiła, że to o niczym nie świadczy, żeby spokojnie czekać. W ten poniedziałek powtarzałam badania (prolaktynę i progesteron). Progesteron 21,1, prolaktyna 660 przy normie 495. Po cichu liczę, że może jednak się udało, że jutro @ nie nadejdzie ;). Pobolewa mnie podbrzusze, jestem senna, mam uderzenia gorąca, dreszcze i mdli mnie jak troszkę zgłodnieję, piersi dzisiaj dołączyły...niby część objawów jak przed @ a jednak nadzieja się tli ;) trzymajcie kciuki :)
    Cudownie :) Będzie zielono. Pochwal się wykresem ;)

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Ataga12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokolorowanaa wrote:
    A ja czekam na dzien @ zeby testować, korci mnie żeby juz teraz wykonac test ale boje sie ze wyjdzie negatyw mimo iż mam wrażenie że jestem w ciąży

Mam podobnie.... niby termin @ w poniedzialek. Wczoraj i dzis kilka kropek krwi na papierze....hmm implantacja? Czy @ daje znac ze niebawem nadejdzie? Nigdy wczesniej tak nie mialam.Nic juz nie wiem... na poczatku tygodnia czulam delikatne cmienie w podbrzuszu, teraz czasem cos posmyra. Pozostaje czekac :)

Termin porodu - 28 wrzesnia 2017r. :)
    4cs = pozytywny test :)
    1cs- ciąźa biochemiczna

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga12 wrote:
    Mam podobnie.... niby termin @ w poniedzialek. Wczoraj i dzis kilka kropek krwi na papierze....hmm implantacja? Czy @ daje znac ze niebawem nadejdzie? Nigdy wczesniej tak nie mialam.Nic juz nie wiem... na poczatku tygodnia czulam delikatne cmienie w podbrzuszu, teraz czasem cos posmyra. Pozostaje czekac :)
    Ja mam @ niby w środę dostać. I to będą chyba najdłuższe cztery dni.

• monik88 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Cudownie :) Będzie zielono. Pochwal się wykresem ;)

Kochana, nie wiem jak się udostępnia wykres, poza tym nie mierzę temp, więc niewiele wniesie :/ kilka dni mam dreszcze i mierzyłam w buzi, utrzymuje się na poziomie 37-37.1. Ale te kilka pomiarów jest bez znaczenia ;)

starania od 04.2016

Walczymy dalej! <3

Nasienie bez rewelacji (morfo 4%)
    AMH 0,95
    HSG - Oba jajowody drożne

10.02.2018 - 1 IUI :(

• Ataga12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokolorowana, masz jakies objawy czy jakies wewnetrzne przeczucie?:)

Termin porodu - 28 wrzesnia 2017r. :)
    4cs = pozytywny test :)
    1cs- ciąźa biochemiczna

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga12 objawy mam, senność, dziwne samopoczucie, rozdrażniena jestem ale spokojna, pełne piersi. Niby jak przed @ ale tak samo sie czuję jak czułam sie w piereszej ciąży.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi, czy będąc w 20 dc mogę zacząć brać Oeparol? Naczytałam się tu na forum, że on może pomóc zajść w ciążę, ale jestem 4 dpo (wg wykresu, wg mnie 6), więc może nie powinnam tak późno? Jak to jest z Wami, używacie jakichś preparatów z wiesiołkiem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Co to za nastroje znowu?? Iza masz super wykres! 10 dpo to za wcześnie. Monika nie za wcześnie na boleści przed @?

Mada92 co miesiąc mam wrażenie, że jest super, a ciągle nic i nic :P mam twardą szyjkę,a przy ciąży powinna być rozpulchniona, taadaam :D poza tym mam wątpliwości co do tego kiedy była owulka. W niedziele wieczorem były serduszka, a owulka chyba we wtorek koło południa, tak czułam. A że byłam na wyjeździe, to nic z tego raczej nie wyjdzie. Chyba trzeba będzie w styczniu wybrać się na jakieś badania hormonów i iść do lepszego ginekologa.

• kajax Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się złapałam na tym że jak się zaczęłam starać o dziecko to nagle mi się rozregulowal cykl. Okresu dostałam nagle po 27 dniach zamiast 31 jak zwykle. Plamienie bylo dziwne. Najpierw różowe lekkie a później normalne krwawienie. I trwało aż 7 dni gdzie normalnie trwa 4. TakE jak sobie człowiek coś wmówi to i piersi nagle zaczynają boleć, i krwawienie przypomina implantacyjne... Także dystansu trochę do tego bo wszystkie zwariujemy xD

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ