X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec jesteś juz po owu

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was przygotownia do świąt? U mnie totalny leń, nie chce mi sie jakos super sprzatac ani gotowac, na wigilie jade do mamy, i na swieta, zrobie tylko krokiety i moze pierogi a w reszcie pomoge mamie. Wtym roku jakos na luzie, mam wypoczywac a nie pucowac wszystko i sie stresowac gotowaniem a i tak potem tyle sie przejadamy hihih

11 cykl starań
  • monik88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero co się wprowadzaliśmy, więc posprzątane jest fest! :D A gotowanie u mnie na ostatnią chwilę...barszcz, mięsa, strucle makowe, ciasto :D głownie piątek po pracy, coś może w czwartek. A jeszcze choinkę trzeba kupić :)

starania od 04.2016

Walczymy dalej! <3

Nasienie bez rewelacji (morfo 4%)
    AMH 0,95
    HSG - Oba jajowody drożne

10.02.2018 - 1 IUI :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! do mnie w odwiedziny wpadło lenistwo, tak mi się nic nie chce, że masakraa :)

ja testuję w wigilię, póki co 9po i temp u góry, pierwszy raz czuję swoje piersi, jednak mam teraz nadczynność tarczycy i nie wiem czy po prostu sobie tego nie urajam..

trzymam za wszystkie mocno kciuki !!

• A może by... Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie porządki trwają. Po przeprowadzce i remoncie doprowadzamy powoli dom do ładu i cieszymy się, że go mamy. Ciężko zmobilizować siły do czegoś więcej, ale posprzątane jest i dekoracje świąteczne są. Co do przygotowań świątecznych to w środę na zakupy a czwartek i piątek będziemy pichcić. Smażenie karpia, wędlinki na 1 dzień, chrzan czy śledzie.. wszystko czwartek piątek.

Mnie of pokazuje, że termin @ jest na drugi dzień świąt więc zobaczymy... Mam nadzieję, że się nie pokaże. To będzie niby 11 dpo więc jeśli nie będę czuć, że idzie @ to będę testować.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Tak mam zdjęcia testów zaraz wstawię :)
    Betę byłam zrobic wczoraj ale wyniki dopiero we wtorek rano, dlatego tak mnie to meczy.
    Oczywiście wiem ze tempka moze spac, w środę mam miec @, wiec zobaczę co z temperatura
    https://zapodaj.net/6de8216fc973b.jpg.html - pierwszy test 2 dni temu z (dla mnie) widoczna kreseczka a ten na dole z wczoraj
    https://zapodaj.net/ff3821af61afb.png.html Test robiony tez 2 dni temu

Też mi wychodziły takie testy, a nawet bledsze bo na zdjęciach prawie nic nie było widać. A wczoraj już bardzo wyrazny test. Powtórz za dwa dni ale jak dla mnie ciąża jak byk:-)

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:
    Też mi wychodziły takie testy, a nawet bledsze bo na zdjęciach prawie nic nie było widać. A wczoraj już bardzo wyrazny test. Powtórz za dwa dni ale jak dla mnie ciąża jak byk:-)

Sama nie wiem co myślec! Bo minęło 2 dni od tamtych testów a dzis testy nie pokazały drugiej kreski :(
    Na becie byłam w 10 dc, mam nadzieje ze ewentualnie juz by cos było. Test sikany powtórzę w dniu @ no i bede patrzeć czy temperatura nie spadła. Jak spadnie to nawet po wyniki bety nie mam co jechac :P

GRATULACJE! Rośnijcie sobie zdrowo :)

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inffinito22 wrote:
    Jak spadnie to nawet po wyniki bety nie mam co jechac :P :)
    Hola hola! Ty lepiej wyrzuć termometr i na betę czekaj! Ona jest najbardziej wiarygodna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 18:53

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczęło mnie pobolewać z lewej strony ale trochę bliżej niż środka. Taki lekko kłujący ból przez chwilę co chwilę ;/ Martwić się?

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • kajax Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Dziewczyny, zaczęło mnie pobolewać z lewej strony ale trochę bliżej niż środka. Taki lekko kłujący ból przez chwilę co chwilę ;/ Martwić się?
    Nic się nie martw normalne boleści jak na owulację lub okres :) no chyba że się zwijasz z bólu

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:

Nie :) może jakiś fasolek tam działa ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Nic się nie martw normalne boleści jak na owulację lub okres :) no chyba że się zwijasz z bólu

No tak, tylko już jestem po owulacji a do okresu mi jeszcze daleko. Nie zwijam się z bólu, to nie, ale poczułam go coś tam robiąc.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje moja sytuacje: od piątku popołudnia plamienia : śluz zabarwiony krwią, jak przed okresem, jakby sie miał zaraz zacząć a był to moj 18dc, 6 dpo. Dzis juz teraz czysto... a wczoraj nawet wydawało mi sie, ze kropla normalnie krwi chyba sie pojawiła... narazie spokoj... jak sie do jutra nic nie zmieni moze zrobie pierwszy test, ale z drugiej strony bóle miałam jajników wczoraj i przedwczoraj jak na kres, dzis można powiedzieć ze ich nie było ale teraz znów jakos dziwnie czuje na dole... prwbie okres jednak przyjdzie, moze te rewelacje sie zaczęły od stresu i tego antybiotyku który zaczęłam przedwczoraj?

• kajax Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam w ostatnim cyklu. Po owulacji Kłuło mnie i pulsowalo i myślałam że się może udało. Ale tydzień szybciej dostałam po prostu okres i dupa xD

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam nic w 18dc. Jak dostawałam okres to najwcześniej 22 dc a jak był poprzedzony plamieniami to dopiero 26dc i tak na zmianę. Teraz mialam właśnie dostać troche pózniej, ale jak widać jest inaczej... dlatego tez sie nie nastawiam, bo wydaje mi sie ze ona i tak przyjdzie, moze jakies zaburzenia teraz mam...kurczę...

• kajax Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    A ja melduje moja sytuacje: od piątku popołudnia plamienia : śluz zabarwiony krwią, jak przed okresem, jakby sie miał zaraz zacząć a był to moj 18dc, 6 dpo. Dzis juz teraz czysto... a wczoraj nawet wydawało mi sie, ze kropla normalnie krwi chyba sie pojawiła... narazie spokoj... jak sie do jutra nic nie zmieni moze zrobie pierwszy test, ale z drugiej strony bóle miałam jajników wczoraj i przedwczoraj jak na kres, dzis można powiedzieć ze ich nie było ale teraz znów jakos dziwnie czuje na dole... prwbie okres jednak przyjdzie, moze te rewelacje sie zaczęły od stresu i tego antybiotyku który zaczęłam przedwczoraj?
    Ptysie ja radzę zainwestować i iść do Vitalabo na betę. Wyniki tego samego dnia. Test kosztuje cię dychę a beta 30 zł i wykryje nawet śladowe ilości gonadotropiny :)

• Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:

Ja tak miałam od dnia owulacji chyba przez około 5-6 dni :) także nie masz sie czym martwić :)

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Inffinito22 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Hola hola! Ty lepiej wyrzuć termometr i na betę czekaj! Ona jest najbardziej wiarygodna :)
    Haha! Tak wiem ze bardziej wiarygodna, ale zawsze przed lub w dniu @ temperatura spada tak? A jak jest fasolka to nadal utrzymuje sie na wyzszym poziomie. W końcu jak spadnie to znaczy ze z progesteronem cos nie halo?
    W każdym razie, masz racje! Nie mozna dac sie zwariować! Z większa cierpliwością czekam na wtorkowe wyniki. To tylko jakieś 35 godzin :P

14 cykli starań
    mhsv3e5ef9b9xoxz.png
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miała któraś z Was krwawienie 5 dnia po owulacji? Celowo nie piszę plamienie bo to była żywa krew i nie było jej aż tak mało. Kurczę, martwię się tym, bo bardzo się staraliśmy w tym miesiącu. Dwa poprzednie raczej nie owocne ze względu na ciągle wyjazdy męża i moje.

• Mada92 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    A mnie zaczął boleć jakby prawy jajnik.. Ale tak, że aż promieniuje na nogę. Jak podczas owulacji..

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ