Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    A że mnie zaczęła się lać woda. Mam chyba kulminację właśnie xD

To do dzieła! :D

kajax lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Pokolorowanaa Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to moja strona z kalendarza, ten miesiąc https://zapodaj.net/d7eb19c93f272.png.html
    Z tym ze owu mialam dzien wczesniej niż na kalendarzu pokazuje,

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Mi się wydaje że w cyklu 26dniowym owu powinna być mniej więcej 12dc
    ja mam teraz 28dniowe,owu jest w 14dc a jak miałam kiedyś 30dniowe to była w 16dc także faza lutealna miała 14 dni
    Ja 13 dc byłam u gina i na usg i lekarz mowil ze lada moment bedzie owu i mi się wydaje ze bylA na drugi dzień czyli 14 dc bo mialam mega ból wiec ja mam krótką fl

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Ja w czwartek miałam pęcherzyk 9 mm, czyli urósł o cały centymetr, wg mnie Twój już powinien być dawno na pęknięciu, średnio liczymy 2 mm na dobę, czyli ok 21 mm, ja bym działała już dzisiaj :)
    Na dwoje babka wróżyła z tym trafieniem, jak dobre plemniki to powinny spokojnie poczekać przynajmniej te 48 h i być już gotowe jak jajo zostanie uwolnione. U mnie lekarz zalecił współżycie jutro wieczorem najlepiej, ale wiem, że będę próbowała rano, bo obawiam się, co będzie jeśli pęknie koło południa np, a ja będę mogła serduszkować dopiero koło 22 + ok 6 h zajmuje plemnikom dotarcie do komórki jajowej.. więc stwierdziłam, że zaryzykuję w tą stronę:) wzięłam też gorącą kąpiel, bo gdzieś wyczytałam, że może przyspieszyć pęknięcie pęcherzyka, choć nie wiem ile w tym prawdy :)
    Obiecałam sobie jednak, że współżyć będę tylko 2 razy, bo jest to dla mnie stresujące, ciągłe myślenie, że muszę urobić mojego M., a co zrobię jak mu się nie będzie chciało itp itd.
    o kurde to ładnie szybko podrósł!
    to ja chyba dziś już zacznę bo znowu będzie za pozno tak jak w tamtym cyklu..
    wg Twojego wzrostu to mój byłby już gigant ok.25mm a to już za duży..ale oczywiście każdy lekarz ma swoje pomiary..suri znowu idziemy razem!tym razem owocnie!

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj spadek i to taki typowo okresowy. Juz sama nie wiem o co chodzi. Wypadałoby zrobić jakieś badania. Mam wrażenie ze nie uda się nigdy :D ehhh

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    o kurde to ładnie szybko podrósł!
    to ja chyba dziś już zacznę bo znowu będzie za pozno tak jak w tamtym cyklu..
    wg Twojego wzrostu to mój byłby już gigant ok.25mm a to już za duży..ale oczywiście każdy lekarz ma swoje pomiary..suri znowu idziemy razem!tym razem owocnie!

Najgorzej właśnie z tym trafianiem, strasznie mnie to stresuje. Teraz siedzę i się modlę, żeby pęcherzyk pękł jutro do południa, bo miałabym wtedy z głowy tryb staraniowy, mogłabym wyluzować i w spokoju czekać na testowanie :)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Najgorzej właśnie z tym trafianiem, strasznie mnie to stresuje. Teraz siedzę i się modlę, żeby pęcherzyk pękł jutro do południa, bo miałabym wtedy z głowy tryb staraniowy, mogłabym wyluzować i w spokoju czekać na testowanie :)
    No ja też w kolko o tym myślę a to znowu tez niedobrze. Nie umiem się zresetować. .

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• kajax Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    To do dzieła! :D
    Mój mąż ma dziś muchy w nosie niestety :]

Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
    Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
    Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz takie boleści brzucha dopadają, ze jak tak dalej pójdzie, to nocke mam z głowy:/ nie ma mnie w domu, i nie mam ani jednej tabletki. przynajmniej się uspokoilam, choc wiem ze taki spokój to żaden spokój;p zaczynam myśleć, ze moze dziecka nie ma bo nie jestem gotowa.

szkoda ze mnie nie widzicie. Spie u siostry, a u niej strasznie zimno bo w tym pokoju gdzie ja spie to pod spodem są garaże, wiec można umarznac i to porządnie. A ze ja dodatkowo strasznie zmarznieta, to mam na sobie grubasne leginsy, polarowe spodnie, 2bluZki i polarowy swetr i grube skarpety. Moze się nie ugotuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 21:37

• MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:

Ja mojego rozszarpie jak tylko do domu wrócę. Kupiłam sobie nowy telefo , stary smartfon nieuzywany leżał sobie w szufladzie, mąż go wczoraj dał na barek w kuchni a dziś mu spadł (nie wiem jakim kurwa cudem) do garnka z wodą i szlag go jasny trafil, razem ze zdjęciami mojego syna z pierwszego roczku życia. A ten ma DO MNIE pretensje że zdjęć nie zrzuciłam! Zabije...

Uparciuszek lubi tę wiadomość

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• A może by... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:

Nie nos do tego potrzebny :D!

kajax lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:
    Ja mojego rozszarpie jak tylko do domu wrócę. Kupiłam sobie nowy telefo , stary smartfon nieuzywany leżał sobie w szufladzie, mąż go wczoraj dał na barek w kuchni a dziś mu spadł (nie wiem jakim kurwa cudem) do garnka z wodą i szlag go jasny trafil, razem ze zdjęciami mojego syna z pierwszego roczku życia. A ten ma DO MNIE pretensje że zdjęć nie zrzuciłam! Zabije...

Męski klasyk. Obrona przez atak :P Mój dokładnie tak samo reaguje, jak są jakieś problemy ;/

kajax lubi tę wiadomość

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W torbie mam jeszcze termofor ale chyba sobie daruje;p w domu poprostu grzeje mnie mąż:)

• kajax Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:

Napisałam ci elaborat pełny nienawiści i poparcia dla twojego nastawienia ale mi wcielo. Zatem napisze tylko... Ja piedole. łącze się z Tobą w bolu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 21:43

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój zrobił wielkie oczy jak mu zakomunikowałam, że ma misję na dziś wieczór :p najpierw zwątpił czy da radę, ale później nawet mu się pomysł spodobał ;)
    Tak więc nowa armia żołnierzy posłana na wojenkę - niech walczą ;)

A wy się dziewczyny nie stresujcie staraniami, bo wam się komórki jajowe zestresują :p przyjemność trzeba czerpać :)

Uparciuszek, Flowwer lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Męski klasyk. Obrona przez atak :P Mój dokładnie tak samo reaguje, jak są jakieś problemy ;/

Ja wczoraj kupiłam sobie stolnice silikonowa, to mi maz ja zdarzył ja pociąć, i to specjalnie, bo na co mi stopni a, która można pociąć? Oczywiście on nie widział w tym nic złego.

Prze juz w łóżku chce mi się sppaac tak strasznie, wstałam o 4 rano a musze jeszcze iść się umyć i ogarnąć. Jak mi się nie chceww

• kajax Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by... wrote:
    Chyba każdy facet tak reaguje. Mój też. Jak mu wytykam co zrobił złego to on natychmiast wytyka mi co ja zrobiłam "gorszego" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 21:45

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:
    W torbie mam jeszcze termofor ale chyba sobie daruje;p w domu poprostu grzeje mnie mąż:)
    Rodzina zawsze ugości :D

Trzymaj się jakoś przetrwasz ;-)

• A może by... Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape91 wrote:

Ja właśnie leżę z termoforem.. Niestety zimą zawsze mi stopy strasznie marzną. W domu mogłoby być 30 a ja stopami mogę wódkę mrozić.. o zgrozo! Ręce nie lepiej ale mniej mi to dokucza.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kajax wrote:
    Chyba każdy facet tak reaguje. Mój też. Jak mu wytykam co zrobił złego to on natychmiast wytyka mi co ja zrobiłam "gorszego" :D

Normalnie opis mojego męża...

kajax lubi tę wiadomość

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ