X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja równiez się witam w ten świąteczny poranek :)
    of w końcu wyznaczył u mnie dzień owulacji i pokrywa się on ze stanem faktycznym:)
    Kaczorka nie na @ tylko na kropka, czuję, że zaskoczyło u Ciebie;)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Kakariki Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Wszystkie Dziewczyny :) Nadal Was podczytuję i za każdą trzymam kciuki. Chciałabym życzyć Wam w tym magicznym, Świątecznym czasie, spełnienia wszystkich marzeń, tych małych i większych, abyście osiągnęły wszystkie Wasze cele i spełniły się Wasze plany, a każdej z osobna życzę II kresek w najbliższym czasie, spokojnej ciąży i zdrowego dzieciątka.

Trzymajcie się ciepło kochane :)

Ewi28 lubi tę wiadomość

tb73qps6lg98j7jv.png
  • Katik Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie: moja temp utrzymuje się ok 37st (nie jestem chora), piersi bolą okropnie, czasem zakuje brzuch lub jajnik (jeden lub drugi). Zrobiłam dziś test i wyszła biel nawet cienia cienia brak po 2h. Ja już nie wiem co myśleć.

p19ucsqvbtkflok9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katik wrote:
    Dziewczyny co myślicie: moja temp utrzymuje się ok 37st (nie jestem chora), piersi bolą okropnie, czasem zakuje brzuch lub jajnik (jeden lub drugi). Zrobiłam dziś test i wyszła biel nawet cienia cienia brak po 2h. Ja już nie wiem co myśleć.

Spokojnie, to dopiero 12 dpo. Za jakieś 2-3 dni sytuacja się wyjaśni :)

suri - nie obrażę się na kropka :p Ale na tym etapie to na dwoje babka wróżyła ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic a nic. Czuję, że się nie udało, bo temperatura leci na łeb na szyje. Co prawda wczoraj internistka powiedziała mi żeby się tym nie sugerować, ale czuję, że nic z tego.

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czy Wy widzicie mój wykres? Bo próbowałam bo udostępnić i nie widzę go pod moimi komentarzami...

Mika
  • Katik Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Spokojnie, to dopiero 12 dpo. Za jakieś 2-3 dni sytuacja się wyjaśni :)

suri - nie obrażę się na kropka :p Ale na tym etapie to na dwoje babka wróżyła ;)

Dzięki Kaczorka:) Nam wielką nadzieje, że się wszystko wyjaśni za parę dni. więc na wigilii daruję sobie wino i kutię :( Nawet mi to aż tak bardzo nie przeszkadza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 09:29

p19ucsqvbtkflok9.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Witam z rana :) mąż szykuje śniadanie a ja uzupełniłam OF :P
    Temperatura poszła w górę, cycki swędzą a brzuch mam wrażenie jakby się na @ szykował. Ciekawe co z tego wyjdzie.. :p
    I do tego pieką mnie oczy i palą policzki.

Z tymi policzkami Kaczorka to mam podobnie. Rumiane jak u przedszkolaka po zabawie. Temperatura o 7 rano 36.90 teraz 37.03. Spałam dziś bardzo niespokojnie. Regularne pobudki co 2 godziny... o 4 w nocy temp 37.20 :/ a najgorsze dla mnie jest to że obserwacja tej temperatury to jak wróżenie z fusów...

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Hej dziewczyny! Czy Wy widzicie mój wykres? Bo próbowałam bo udostępnić i nie widzę go pod moimi komentarzami...

W stopce nie masz dodanego ale udostępniony jest więc możemy podglądać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 09:39

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poratujcie. Mierzyłam temperaturę przed 7, położyłam się po 2. I wydaje mi się, że było 36,0. Nie wpisałam, bo się zalamałam. Teraz zmierzyłam 2 raz po przespaniu 2,5 godziny i jest 36,7.. Możliwe to? Może wtedy za krótko mierzyłam? Bo mam ten zwykły rtęciowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 09:43

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może by - u mnie rumiane policzki były pierwszym objawem, który sprowokował mnie do podejrzewania, że być może jestem w ciąży :p i bezsenność.. byliśmy akurat w górach i dosłownie nie mogłam spać w nocy. Myślałam, że może to nowe miejsce tak działa :p

Mada - chyba dobrze by było zmienić termometr na taki przeznaczony do planowania rodziny. Wtedy nie ma problemu z czasem, bo pika, gdy skończy mierzyć. Bo teraz w Twoim przypadku to ciężko coś powiedzieć.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A może by - u mnie rumiane policzki były pierwszym objawem, który sprowokował mnie do podejrzewania, że być może jestem w ciąży :p i bezsenność.. byliśmy akurat w górach i dosłownie nie mogłam spać w nocy. Myślałam, że może to nowe miejsce tak działa :p

Mada - chyba dobrze by było zmienić termometr na taki przeznaczony do planowania rodziny. Wtedy nie ma problemu z czasem, bo pika, gdy skończy mierzyć. Bo teraz w Twoim przypadku to ciężko coś powiedzieć.

Kaczorka, oby Twoje słowa były prorocze ;) Ja ciągle mam te wypieki, jest mi ciepło i do tego właśnie te pobudki w nocy.. Mam nadzieję, że te moje objawy będą prawdziwe i zobaczę śliczną drugą kreskę niebawem. Jeśli nie to będzie to naprawdę ciężki upadek. Teraz znów zmierzyłam temp i mam 37,53 a nie za wiele się narobiłam :)Ale no nic wiadomo, że ta teraz to na nic nie wskazuje.

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, no ja tylko opisuję jak to było u mnie ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nie wiem jak potem uda mi się wejść na of, więc już teraz życzę Wam Wesołych i Magicznych Świąt! dla tych co już po owulce życzę żeby fasolka się tam solidnie gnieździła, a dla tych przed/w trakcie owulacji owocnych starań pod choinką. niech Nowy Rok przyniesie nam wyraźne II kreski ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2016, 12:44

Kaczorka lubi tę wiadomość

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Hehe, no ja tylko opisuję jak to było u mnie ;)

:) Wiem, ale wiadomo jak to jest.. wszystkiego się doszukujemy ;)

Moje drogie dziewczęta, korzystając z okazji składam Wam najlepsze życzenia z okazji Bożego Narodzenia. Przede wszystkim życzę Wam dużo zdrowia, które przyda się na następne lata opieki nad maluszkiem, a ponadto jak najszybszego zobaczenia upragnionych dwóch kresek, bezproblemowej ciąży i zdrowego dzieciątka. Na święta życzę dużo rodzinnego ciepła, by były to piękne święta goszczące w Waszej pamięci na wiele lat oraz mimo trudu przygotowań, uśmiechu na każdej buzi i satysfakcji z przyrządzonych potraw. Zdrowych, spokojnych Świąt. Ściskam każdą z Was!

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego kochane! No i oczywiście spełnienia tego największego marzenia. I żeby poszło w cycki ;) Całusy!

26 lat
    Podwyższona prolaktyna
  • nikira Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie @.

10 cykl, niski progesteron, wysoka prolaktyna, 1mln plemników, 1% prawidłowych i inne złe dane spermy.
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikira wrote:
    u mnie @.
    Wiem co czujesz :( ja wczoraj to przeżywałam.mam nadzieje kochana ze kolejny cykl bedzie nasz

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia :)
    A Wam spełnienia marzeń, spokoju i miłości na cały rok :*

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, najlepsze życzenia z okazji Świąt Bożego Narodzenia. Przede wszystkim zdrowia, szczęścia i miłości oraz spełnienia tego jednego najważniejszego marzenia, które jest wspólne dla nas wszystkich tu na forum.

Ewi28 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 265 266 267 268 269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ