Świąteczne testowanie (grudzień)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja wytrawnego też nie dam rady, półsłodkie dla mnie najlepsze no ale jak trzeba to trzeba i pije półwytrawne:)a jecie orzechy?co jeszcze tam "bierzecie"Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
A pije któraś coś takiego MIOSITOGYN ?
Mi lekarz przepisał jak podejrzewał że nie mam owulki, i zaczęłam pić i za kilka dni miałam owu, nie wiem czy to zbieg okoliczności czy pomogło. Lekarz kazał więc odstawić bo mam owu. W tamtym miesiącu miałam ból jajnika a później nic już.Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Dziewczyny, pomóżcie...
Dziś jest 9 dc, i mam jakieś dziwne brązowe plamienia, ale bardzo lekkie, do tego od wczoraj kuło mnie w lewym jajniku.
Co to może być? na owulkę trochę za wcześnie;/👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualnyEwcia88 wrote:Co do wkręcania sobie objawów... dzisiaj leciutko zakręciło mi się w głowie... więc od razu wyczytałam, że zawroty głowy i omdlenia to oznaki b.wczesnej ciąży. hahaha
Jeszcze 45 min i wracam do domu pracować nad endo bo to już zaczyna być komedia
ja też miałam zawroty głowy trzy dni pod rząd, teraz cieszę się okresem.....
Tak na pocieszenie
Sądzę że to przez stres (nie związany z ciązą). Normalnie samochodem nie mogłam jechać jak mąż prowadził to miałam wrażenie że chce nas powybijać, jak na jakimś hajuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 15:41
-
Uparciuszek wrote:Dziewczyny pani doktor poleciła na mała ruchliwosc plemników także dla męża PROFERTIL , faktycznie ma fajny skład
AnnaManna, widze, ze tak jak sugerowalam w 23dc OF wyznaczyl owu
Suri, udalo Ci sie moze zapytac o tą maksymalną grubosc idealnego endometrium?https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
2xiui, 3xivf (2 zarodki) -
A może by... wrote:Co do miesiąca to mnie zawsze marzył się bobas przed wrześniem. Chciałam jeszcze się na ciepłe miesiące spacerów załapać poza tym ja jestem dzieckiem grudniowym i bardzo tego zawsze nie lubiłam.https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
Ewcia88 wrote:Justyna no racja Chociaż to można planować
Co do wina to przerzuciłam się na półwytrawne z półsłodkiego i nie jest tak źle. Wytrawnego niestety nie jestem w stanie przełknąć....
Ja tez kiedys taki proces przechodzilam
Polecam szczep Cabernet Sauvignon, nie jest cierpki, i mimo ze wino wytrawne to bardzo przyjemne. Musisz znalezc swoj smak i zapamietaj sobie jaki szczep winogron ci odpowiada - taka informacja jest w 95% na butelkach z przodu.Oluchna, Ewcia88 lubią tę wiadomość
https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
E tam, grudniowi ludzie są fajni zwłaszcza ci z pierwszej połowy :p
Powiem Wam, że na zbyt intensywne myślenie dobrze mi robi łupanie orzechów włoskich. Człowiek skupia się na robocie, czas leci a i później można trochę mózg wzmocnić jedząc je.
Szkoda, że zdolności manualnych nie mam, bo bym coś dłubała i czas by leciał
Co do objawów ciążowych to w sumie prawie się nie różnią od okresowych. I nawet brzuch boli tak samoUparciuszek lubi tę wiadomość
-
Bertha, tak, miałaś rację co do tej mojej owulacji. Dzięki
Niestety szkoda, że tak późno i nic z tego nie będzie, ale przynajmniej nie wkręcam sobie dziwnych ciążowych objawów w tym cyklu. W poprzednim też wciąż było mi niedobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 16:47
-
Milageros wrote:Na chorobe miesiaca miodowego ostatnio lekarz mi przepisal Monural, ponoc wlasnie bezpieczny w ciazy i podzcas staran. Pomogl mi od razu, takze polecam. A niestety czesto mi sie to zdarza
Dzięki za cynk!
Wziełam furagine bo lepiej się poszprycować dwa dni niż walczyć z tym podczas zagnieżdzania
Ej dziewczyny jak to robicie, że macie wykresy w podpisach? -
bertha wrote:Ja mam podobnie tez milo by bylo w wakacyjne miesiace urodzic, ja tez grudniowa jestem
Kaczorka z całego grudnia ludzie są fajni ale zawsze marzyłam by być z letnich miesięcy. Zresztą do tej pory zazdroszczę bo można zrobić grilla bądź inne mniej formalne spotkanie. W grudniu to już tylko się po domach siedzi, nie ma pieniędzy bo święta i tak to jest. Poza tym tak to trochę jesteś uziemiona z maluszkiem w domu a latem to jeszcze wyjdziesz na spacer dłuższy w parku posiedzieć.. no nie wiem.. marzyła mi się dziewczynka z wakacji ale kochać będę każde a modlę się by było zdrowe i nie cierpiało nigdy. -
Ja córkę urodziłam 25 sierpnia i też super. Całą jesień i zimę dziecko małe i na spacerach tylko właściwie śpi. A wiosną już spacerówka i wszystko z zaciekawieniem ogląda, a latem na huśtawkę super sprawa.
No i gdyby się nam wszystkim teraz udało to byłby sierpieńUparciuszek lubi tę wiadomość
01.2017 - ciąża biochemiczna -
Uparciuszku z tym nie pomoge
Ja strasznie chciałam na wiosnę urodzić, bo wtedy lato wydaje mi sie taka fajna pora, zeby z dzidziusiem na zewnatrz siedziec (mamy malutki ogrodeczek).
Ja bym sie przy okazji opalila haha:p
a tu ani wiosny, ani lata...
no moze chociaz pozne lato? -
Bertha pytałam, ponoć za taką normę uznaje się ok 16-17 mm przed miesiączką. A Ty ile miałas w trakcie owu, że mówili że to za dużo?
Dziewczyny ja też jestem grudniowa i przyznam, że nigdy mi to nie przeszkadzało:)
Uparciuszek pęcherzyka na pewno już nie powinno być widać, ale do samej miesiączki widać ciałko żółte w jajniku, z którego była owulacja. Więc jeśli owu była to gin na pewno rozpozna. Ja ostatnio byłam niecałą dobę przed miesiączką na usg, bo miałam plamienia, które ustały i myślałam, że to był już okres (a dostałam kilka godzin później nad ranem) i nadal było widać ciałko żólte.3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę