X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Świąteczne testowanie (grudzień)
Odpowiedz

Świąteczne testowanie (grudzień)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Kaha, a badałaś pod tym kątem prolaktynę? :)
    Pod TYM kątem, czyli którym? ;P Ogólnie badałam prolaktynę i progesteron. Mam podwyższoną prolaktynę, ale niewiele (przynajmniej w tym cyklu, w poprzednich miałam nawet 4-krotnie zawyżoną), zrobiłam badanie z obciążeniem i wzorsła 11-krotnie. Lekarka stwierdziła, że póki co nie będziemy z tym nic robić, bo najważniejsze, że przysadka działa dobrze- czyli poziom po tabletce wzrasta. Ale jak nie będzie nam szło z dzidziusiem to obniżymy jej poziom. W każdym razie moja podwyższona prolaktyna nie wpływa na progesteron i owulację, bo mam solidne owulacje, a progesteron nawet powyżej normy.

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga na dwoje babka wróżyła, albo to wina progesteronu albo w Twoim organizmie szaleje burza hormonów za sprawą małej P.:)

3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
    HSG- prawy jajowód drożny
    Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • A może by... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy jeśli mam te bóle piersi i by one miały coś znaczyć to jest jakaś szansa by test był widoczny szybciej czy to tak nie działa? Teraz mnie jeszcze kłuje w podbrzuszu, ale śladów innych brak..

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety A może by, trzeba czekać, najwcześniej ma sens robić test ok 12 dpo, objawy niestety nie sprawiają, że zobaczymy dwie krechy wcześniej. Ale wiem co czujesz, też już się niecierpliwię:)

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri oczywiscie, ze wolała bym by to była sprawka małej P. Ale zawsze po owu w czasie przyjmowanianlutki mam sny nie z tej ziemi :D hihihhi aż nie raz strach opowiadac :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że to negatyw. Tylko zastanawia mnie dlaczego już po minucie taki mi wyszedł. Zrobiłam wiele testów i nigdy taka kreska nie pojawiła się na żadnym z nich.

Co do imion: ja mam Natalie i Kinge :) Teraz marzy mi się syn, ale jak będzie 3 córa też będzie super :) Najważniejsze aby było zdrowe :)

• suri2016 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha trzymam kciuki jednak za to pierwsze :)

A luteinę przyjmujesz, bo masz niski poziom progesteronu czy tak zachowawczo lekarz przepisuje?

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Matylda82 Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam dziewczyny że jak byłam w ciąży przyśnił mi się mój synek. Był taki piękny....ale w rzeczywistości jest taki śliczny że nie mogłam Sobie takiego wymarzyć. Teraz staramy się o rodzeństwo choć myślałam że będzie łatwiej bez presji a tu 5 cs i nic....

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Agniecha trzymam kciuki jednak za to pierwsze :)

A luteinę przyjmujesz, bo masz niski poziom progesteronu czy tak zachowawczo lekarz przepisuje?

Lekarz mi na wszelki wypsdek zawdxe kaze brac. Jak bylam w ciazy to niby progesteron byl w normie ale raczej tej dolnej granicy wiec pewnie bede musiala nadal przyjmowac

• A może by... Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suri2016 wrote:
    Niestety A może by, trzeba czekać, najwcześniej ma sens robić test ok 12 dpo, objawy niestety nie sprawiają, że zobaczymy dwie krechy wcześniej. Ale wiem co czujesz, też już się niecierpliwię:)

Dzięki suri za info. W zeszłym cyklu lepiej to znosiłam bo i zero objawów było i nie byłam pewna terminu owu.. w tym cyklu niby wszystko powinno być ok tylko wiemy jak to jest.. wszystko ok a i tak nie chce zaskoczyć. Ten tydzień to będzie próba mojego charakteru

50c1a0bd9a.png
    34bw43r83m4ak79s.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem nienormalna i kusi mnie by zrobić dziś test owulacyjny po pracy. wielu dziewczynom wychodził pozytywny w ciąży.... powstrzymajcie mnie.

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten ostatni tydzień do terminu @ to jest meczarnia dla nas wszystkich. O niczym innym nie da się myśleć i na siłę doszukujemy się objawów ciążowych

Ewcia88 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Lekarz mi na wszelki wypsdek zawdxe kaze brac. Jak bylam w ciazy to niby progesteron byl w normie ale raczej tej dolnej granicy wiec pewnie bede musiala nadal przyjmowac

Może ja też zapytam lekarza w przyszłym cyklu o luteinę tak na wszelki wypadek, choć wolałabym żeby nie było takiej konieczności :)

A może by wiem jak to jest, pamiętam, że w 1 i 2 cs miałam wszystkie możliwe objawy, ba, ja już rodziłam prawie :) A ciązy niestety brak... trzeba cierpliwie czekać.

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    jestem nienormalna i kusi mnie by zrobić dziś test owulacyjny po pracy. wielu dziewczynom wychodził pozytywny w ciąży.... powstrzymajcie mnie.

Powstrzymuję Cię Ewcia, mi druga kreska wychodzi praktycznie przez cały cykl, nasyceniem koloru tylko się różni. To jest kompletnie niemiarodajna metoda, a jak Ci wyjdzie negatyw to niepotrzebnie się zmartwisz...test ciążowy do ciąży a owulacyjny do owulacji, Amen!

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Ewcia88 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri2016 ok, racja. Bóle jak na @ przeszły. Trochę mnie szczypie czasem prawy jajnik (nie mam pojęcia z którego była owulacja). Nie wiem czy wytrzymam z testem do soboty, chyba sobie pyknę w piątek rano :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 12:40

bertha lubi tę wiadomość

1 cykl starań

16.09.2019 Filipek 💙
    (16 cykli starań w tym 1 ciąża biohemiczna)
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia88 wrote:
    Suri2016 ok, racja. Bóle jak na @ przeszły. Trochę mnie szczypie czasem prawy jajnik (nie mam pojęcia z którego była owulacja). Nie wiem czy wytrzymam z testem do soboty, chyba sobie pyknę w piątek rano :P

Bóle janików mogą być po owulacji, bo działa tam ciałko żółte.. To pyknij w piątek rano, który to będzie dpo?

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odziwo w tym cyklu nie doszukuje sie objawow a dni lecs tak szybko ze szok :) wiec przesylam Wam troche mohego obecnego podejscia :) łapcie, która chce :D

Ewcia88, Oluchna lubią tę wiadomość

• Samsaramsa Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia w piątek to razem robimy ;D

Ewcia88 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dvoujfeze.png
  • suri2016 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łapię i wysyłam również moje dzisiejsze pozytywne nastawienie :) Taka ze mnie dziś uśmiechnięta aktywistka, chyba za sprawą tej omawianej wcześniej sinusoidy :)

Magoffi lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę <3
    7v8rqqmz6q1tpn76.png
  • Oluchna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hyacinthus wrote:
    Cześć dziewczyny:) Muszę podzielić się z kimś tą informacją, bo zaraz zwariuję:) nie chcę na razie nikomu z rodziny o tym mówić, bo jest jeszcze za wcześnie, wolę powiedzieć jak będę pewna na 100%:) dzisiaj zrobiłam test - 10 dzień po owulacji - i jest bardzo blada kreska, ale jest:) jestem tak szczęśliwa, że trudno to opisać:) mam nadzieję, że jutro ta kreska będzie wyraźniejsza i że rzeczywiście mam powód do radości:) chciałabym zrobić mojemu facetowi niespodziankę, ale jak ta druga kreska będzie widoczna, tylko nie wiem czy dam radę i będę dzisiaj siedzieć cicho:)
    Ciche gratulacje! i wielkie kciuki za to, żeby wszystko było ok :*

5 cykl starań w oczekiwaniu na małego Tic-Tac'ka :)

629a9f03b8017f7d26ef25c33863a9f1.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ