Testujemy 2-3 październik :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Usia dobrej i spokojnej nocy:)
Morwa nie wiem czy tran ma jakiś wpływ, nie słyszałam nic o tym, mogę Ci natomiast doradzić żebyś unikała dodatkowego jodu, mi endokrynolog powiedziała, że w przypadku hashimoto to jest to dolewanie oliwy do ognia, a jod mamy w polsce wszędzie w powietrzu wystarczającą ilość,a jeszcze go dodają do soli, wędlin i wielu produktów więc ja już nawet kupuje sól niejodowaną. Przy zwykłej niedoczynności zaleca się suplementowanie, ale nie przy hashi. -
Wróciłam żeby coś dopisać. Małe sprostowanie !
Morwa przepraszam, pomyliłam tran z jodem. Tak jak pisze Martika jodu powinno się unikać. A z tranem nie wiem, ja brałam kiedyś tran, ale odkąd się dowiedziałam o tarczycy to nie biorę i za każdym razem jak jestem u endo to zapominam o to zapytać. Zapytaj najlepiej lekarza jak bedziesz u endokrynologa :* -
juwelka dobranoc.
Własnie przeczytałam, ze tran ma spore ilości jodu więc ja bym zrezygnowała,ale nie ma co popadać w paranoje też. Ja bardzo dużo solę dlatego kupuje teraz sól niejodowaną, a ryby są bardzo zdrowe więc nie rezygnuj z nich, też bez przesady, bo w ogóle bysmy musiały przestać jeść i oddychać.Morwa lubi tę wiadomość