Testujemy 26-28 Październik
-
WIADOMOŚĆ
-
Magula wrote:I ja odpadam Strasznie spadła temp
Magula lubi tę wiadomość
-
mufinka wrote:hej
dziś w nocy znowu tak mnie bolał brzuch, że już myślałam że ta @ przyjdzie. W końcu rano zrobiłam test i wyszły 2 kreski!!!! Nie mogę w to uwierzyć- to 12dpo. Ale pójdę zaraz go gina bo się boję, że jednak @ przyjdzie tak mnie ten brzuch ciągle boli. nospa nie pomaga. tylko nie wiem czy mi gin uwierzy, skoro jeszcze termin @ mam dopiero na 26-27.10
dodam że wczoraj mi temp spadła o 2 kreski i dziś jest taka sama czyli nie rośnie
Mufinka juz cicho gratuluję -
Magula wrote:Ale żeby aż tak??
wyglada to bardzo dobrze a na @ zdecydowanie za wcześnie
Mówię Ci ja tu czuję kropka na odległośćMagula lubi tę wiadomość
-
Ja w tym cyklu chyba już nie mam na co liczyć, bo moje wyniki na TSH to porażka (5,27 )
w poniedziałek idę do endo i zobaczymy co na to powie, ale czuję, że na razie dobrze nie będzie -
Gigsa kochaniutka nie łam sie :* , widzisz ja zatestowalam dzis mam negatywa ale sie nie martwie zrobilam to dla kolezanki ktora byla pewna ze jest w ciazy na 100% i tez zatestowala w 10dpo i miala negatywa... poprawilam jej humorek bo jeszcze wsyzstko przed nia a ona zaczela strasznie panikowac .
AMygdala - mysle ze za 2 dni powinnas miec juz rezultat na tescie moze faktycznie ow byla pozniej
-
Magula wrote:Gigsa wykres masz ładny niestety nie mam pojęcia jak się to wszystko ma do tarczycy
Ale ponoć nie dobrze. Dowiem się wszystkiego w poniedziałek.
Ponoć tsh dla starających się nie powinno przekraczać 2. -
gigsa wrote:Ja też nie wiem
Ale ponoć nie dobrze. Dowiem się wszystkiego w poniedziałek.
Ponoć tsh dla starających się nie powinno przekraczać 2.
Nie powinno przekraczać 2.5. Idź koniecznie do endokrynologa i od razu zapytaj jaka powinnaś mieć dawkę gdyby 2 kreski się pokazały, bo zwykle wtedy każą zwiększyć. Powinnaś (jeżeli jeszcze nie badałaś) zbadać anty tpo i atg, są to badania na przeciwciała chorób powodujących niedoczynność. Do tego warto zrobić ft3 i ft4. Nie chcę Cię straszyć, ale duża część Aniołkowych mam, jak i ja, ma problemy z tarczycą. Więc idź koniecznie i zacznij brać leki!Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Nom ma ogromny a wielu ginekologów nie sprawdza tsh, albo nie reaguje gdy nie przekracza ono normy. Norma jest do 4.2, więc pamiętajcie że nie powinno przekraczać 2,5. Ja naprawdę nie chcę nikogo straszyć i nie mam pewności, że dla tego straciłam moje maleństwa, ale poza tarczycą jak na razie wszystkie badania raczej ok. Mam tam wprawdzie kilka innych problemów, ale maleństw nie straciłam z ich powodu.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Gigsa, a robiłaś też anty-TPO i fT4? Podobno bardzo pomagają w interpretacji wyników lekarzowi.
Wciąż, szansa jest, temperatura Ci ładnie rośnie, może się uda.
Ja chwilowo nie mam w domu testów, więc jest szansa, że wytrzymam do poniedziałku, bo obiecałam sobie, że nie kupię testu dopóki w niedzielę też nie będzie podwyższonej temperatury