Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zrezygnowalam z trzeciego dzidziusia i zalorzylam implant obydwoje wmawialismy sobie ze mamy dwojke i chyba dosc ;) Ale w glebi duszy wiem ze jedno i drugie zalowalo tej decyzji. Jak tylko powiedzialam mezusiowi ze mam juz umowiana wizyte na wyjecie go wcale nie byl zaskoczony.. Cieszyl sie! Kupuje testy ziolka wszelakie wspomagacze i nic nie marudzi.. Wczoraj myslalam ze nie bedzie przytulanka bo troche go mecze ostatnio :D A tu ku mojemu zdziwieniu Wskakuje do lozka a on juz ready do dzialania :D Ale bylo smiechu... Dzisiaj mu odpuszcze niech sie zregeneruje :D

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania bo faceci to jednak równie mocno potrafią pragnąc dzieci jak kobiety :) A jak się jeszcze małżonkowie dobiorą tak jak trzeba to i na taką samą ilość pociech liczą :) Pozazdrościć i miłego starania się życzę :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak samo, tyle ze z drugim bobo. Z mezem mowilismy, ze jedno nam starczy, ze musimy postarac sie o lepsza sytuacje finansową, wieksze mieszkanie ;) ale patrzymy na Pypcie i serce mi się łamie jak pomyślę, że mogłaby w przyszłości nie mieć rodzeństwa. Myślimy generalnie o trójce szkrabów :) ale trzecie dopiero jak naprawdę nasza sytuacja materialna się poprawi :D i też jak Mania, czuję się stworzona do macierzyństwa ;)

Ale nas też jakby goni czas, bo jestem na wychowawczym, córa od maja ma iść do żłobka, więc musiałabym iść do pracy, a to znaczy, że z bobo trzeba czekać, bo tak trochę niefajnie wrócić do pracy i zaraz znowu ciąża ;) i pewnie skoro mam plan, to jajco z tego wyjdzie :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana <3 Tak wlasnie jest jak piszesz!! Wspiera mnie i tez pragnie tego szkraba jak ja ;) Tobie rowniesz zycze Owocnych staran, Obysmy niedlugo przeczytali o twoim pozytywnym tescie <3

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowa_strzala to masz tak ja, jak coś planuję to dupa z tego :P Ale nie ma to tamto, trzeba myślec pozytywnie :)

I może faktycznie trochę wyluzować trzeba :) Tylko jak to zrobić, skoro czas goni :P

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowa_strzala ja od 4 lat mieszkam w UK. W Polsce w zyciu bym sie nie zdecydowala na trzecie dziecko z powodu sytuacji finansowej. Tutaj jest nam dobrze obydwoje pracujemy Pokuj trzeci czeka na przygotowania dla szkraba tak wiec nic tylko sie starac mocno!! Tez oczywiscie myslimy o tym ze zawsze rodzenstwu bedzie latwiej w przyszlosci. Corcia moja juz duza, (chce siostrzyczke oczywiscie) zadeklarowala pomoc :D wszystko na tak!!

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki glowa do gory!! Plan sie zisci juz niedlugo <3

rozowa_strzala, Sówka_83 lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 mam koleżankę, która przy pierwszym dziecku starała się i stresowała tym, zaszła jakoś po 4 miesiącach, zaś przy drugim w ogóle jej nie zależało i trafili za pierwszym razem, zaś u nas jest na odwrót ;) tym bardziej, że koleżanka też jakby myśli o mojej ciąży, bo chcemy, żeby między naszymi dziećmi były małe róznice wieku ;) i weź tu człowieku wyluzuj się :D

Ale powiem Wam laleczki, że mnie lekko pobolewa lewy jajnik, ale baaardzo delikatnie, lekko gardło i może tyci te mikro spłaszczone cyce ;) zapewne jak na ciążę-objawy marne :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps mialam dola dzisiaj z rana ale popisalam sobie z Wami i juz mi lepiej <3 Sciskam!!!

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 my generalnie w rodzinie jesteśmy takimi biedakami :D wszyscy dookoła zamożni, a my mieszkanie wynajmujemy, haha :D i się dziwią, że nie korzystamy z dobrodziejstw finansowych rodziny ;P pewnie jak znowu będę w ciąży, to nazwą nas patologią :D

Mania1718 lubi tę wiadomość

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę w ogóle chatę ogarnąć... mąż wczoraj był na męskiej popijawie... do tego dzisiaj rano oznajmił mi, że niechcący zaprosił swojego kolegę, z 2 tygodnie temu, na urodziny córki (kolegów męża akceptuję poza moim domem ;)), a on wczoraj do niego z pytaniem, kiedy dokładnie te urodziny, bo on juz kupił misia i lalę :D

Mania1718, Sówka_83 lubią tę wiadomość

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Dziewczyny jedni mają lepiej, drudzy mają gorzej ale prawda jest taka, że jak się chce to i z niemała gromadką dzieci każdy da radę :)

Mój mąż ma dużą rodzinę, sam jest z domu gdzie w trzypokojowym mieszkaniu rodzice wychowali czworo chłopaków :) Teraz trzech jest dorosłych i ustatkowanych a najmłodszy już prawie pełnoletni.

Nic tylko się starac i miec tyle dzieci ile się chce miec a reszta sama się poukłada :)

Jestem tego samego zdania!! U nas tez raz lepiej raz gorzej ale nie obawiam sie niczego bo wiem ze damy rade :)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowa_strzala wrote:
    Mania1718 my generalnie w rodzinie jesteśmy takimi biedakami :D wszyscy dookoła zamożni, a my mieszkanie wynajmujemy, haha :D i się dziwią, że nie korzystamy z dobrodziejstw finansowych rodziny ;P pewnie jak znowu będę w ciąży, to nazwą nas patologią :D

U mnie w rodzinie tez bedzie gatka ,,a poco wam trzecie odchowalas z pieluch poco Ci to??,, Niech se mysla co chca ja wiem co mi jest potrzebne do szczescia <3

Sówka_83 lubi tę wiadomość

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Strzała to musisz kolegę jednak przyjąć w gości i ścierpieć jakoś ;) Oby tylko lala i misiu spodobały się córce, będzie przynajmniej ona się cieszyć :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowa_strzala wrote:
    ja muszę w ogóle chatę ogarnąć... mąż wczoraj był na męskiej popijawie... do tego dzisiaj rano oznajmił mi, że niechcący zaprosił swojego kolegę, z 2 tygodnie temu, na urodziny córki (kolegów męża akceptuję poza moim domem ;)), a on wczoraj do niego z pytaniem, kiedy dokładnie te urodziny, bo on juz kupił misia i lalę :D

No to szykuje sie imprezka :) Ja tez zabieram sie za pozadki i obiadek jakis :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 13:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Kochana poki nie ma @ zawsze jest nadzieja!! Objawy ida w dobrym kierunku ;) Nie zamartwiaj sie odczekaj jeszcze kilka dni i powtorz test. Ja Ci zyczecze zebys ujrzala dwie kreseczki :)

Dziekuje za dobre slowa, acz troche trudno mi jakos nadal w to wierzyc sama nie wiem czemu :( Dzis czulam jakbym za moment miala dostac @ ale znowu sie uspokoilo. Ale jakies mam takie przeczucie ze jednak bedzie klapa i @ sie zaraz pojawi :( Wszystko mnie doluje.

Wczoraj mialam mdlosci dosc duze, ale chyba po kebabie bo dzis spokoj. Juz bym chyba wolala ta @ - ta niepewnosc strasznie mnie wykancza. Nie wiem jak wy sobie radzicie!!!

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propablyme powiem Ci szczerze ze i u mnie zapał opadł tak się dzieje pod koniec cyklu. Tylku u mnie to chyba nawet owulacji nie było :-( w moim przypadku wiem ze nie uda sie szybko ale mam nadzieję że Tobie tak <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja bede trzymala za ciebie kciuki i myslala o Tobie, mam nadzieje, ze uda sie i Tobie i mi szybko!:*

Mania1718 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowka, a moze u mnie to tez przez odrastanie włoskow .. Jak ja tego nienawidze :/

U mnie zapal tez opadl co do tego cyklu, sama nie wiem czemu..Ale nawet w mierzeniu temperatury sobie odpuscilam, i jak tak dalej bede co do tego leniwa, to nawet gdyby owu byla to nie bedzie przez program zaznaczona, moze i dobrze ze sie nie nakrecam. Ale jakos juz sie nastawilam na nowy cykl. Jestem niemal pewna ze @ nadejdzie.. Mania u mnie jest tak samo, nie wiem czemu twierdzisz ze w twoim przypadku nie uda to sie szybko, ale ja o sobie tez tak mowie. Jestem chyba tego typu dziewczyn ktore czekaja na owu jak z zapalka w tunelu. I wiem ze bede musiala poczekac pare miesiscy zanim ujrze pozytywny test ciazowy. O juniora tez staralismy sie 7 mies..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sasiadke ktora ma blizniaki, i niedawno urodzila im sie trzecia coreczka..Ona to dopiero ma szczescie. Niemal co zaczeli myslec o kolejnym dziecku a juz byla w drugim cyklu w ciazy .. Gdyby to tak kazdej z nas szybko szlo, to chyba nie bylo by tu tej strony =)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ