Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
annielica, moim rodzicom zamierzamy powiedzieć na weekend. A boimy się reakcji mamy, bo ona myśli, że to nie jest czas na drugie dziecko i, że nie damy sobie rady na obecnym mieszkaniu ale ja już wyluzowałam, jeżeli coś jej się nie podoba, to nie musimy utrzymywać kontaktów a jeżeli wstydzi się własnej córki, bo będzie w drugiej ciąży to już jej duuuży problem niech czeka na dzieci mojego brata
a teściowa to się chyba popłacze ze szczęścia -
nick nieaktualnytez bym tak zrobila, skoro maja ciebie gdzies. Ja w ciazy ( pracujac jako fryzjerka moglam stac po 9-10 godz na nogach, i nikt nie bral ani przez mom pod uwage te jestem w ciazy..a z poczadku jak szefowa sie dowiedziala, to takk bedziemy na ciebie uwazac i mozesz zawsze isc usiasc.. zrobic przerwe..tylko tak gadala a potem dostalam boli, lekarz mowil ze to z przemeczenia i od tego czasu juz wiecej nie poszlam.. U ciebie patrzac ze niemasz takiej ciezkiej pracy i tak bym nie poszla
-
annielica wrote:Klaudia ja akurat jestem pewna bo widzę jak tempka spada. Wystarczy, że wczoraj jeszcze miałam nadzieję.
a wiesz co ja zrobilam? pospisywalam sobie temperatury w danym dniu z roznych wykresow i porownuje, i tak np u jednej spadek był przez 3 dni tak jak u Ciebie a jednak jest w ciazy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja dziewczyny wam powiem, że też byłam nastawiona na nowy cykl. Nawet się cieszyłam, że nie jestem w ciąży, bo przynajmniej tsh zbiję. życie nas po prostu zaskakuje. Wiem, że ja tutaj głupoty piszę, bo nie starałam się tyle co Wy i gówno wiem o staraniu się. ale wiem jak to jest, gdy czegoś pragniemy najmocniej na świecie i nic nas do tego nie przybliża, a gdy odpuszczam, to siup i jest
ja każdej z was z całego mojego serca życzę szybkiego zajścia, żeby można było zrobić zjazd -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadziulek wrote:Dziewczyny, a jak to jest z tym rocznym macierzyńskim? Znalazłam w necie info,że od wynagrodzenia brutto odejmuje się 13,7% i z tego co zostanie to 80% daje nam miesięczne wynagrodzenie?
Hehe lubie to
Podstawe do chorobowego liczy sie z ostatnich 12miesiecy przed zachorowaniem i z tej podstawy masz 80% ...mozesz wybrac macierzynski 80% na 80% rodzicielskiego lub 100% na 60% L4 w ciąży platne jest 100% ale tej podstawy do chorobowego nie mylic ze to bedzie 100% wynagrodzenia