X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak :D uwielbiam oglądać ciążowe brzuszki i tą świadomość jakie cudo kryje się w środku :)

Katarzyna a jak synek?co woli - siostrę czy braciszka ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na belly jest fajna baza zdjec usg :))

• madziulek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_121 wrote:
    No ale mysle rowniez ze jesli fasolka zeczywiscie jest to powinnam tym razem myslec ze bedzie wszystko dobrze i sie nie stresowac bo to nic dobrego nie wrozy,ale troche tego strachu i tak zostanie :/
    Nie ma nowy o negatywnych myślach!!
    Bo się lanie za to należy :D
    Z rana tu wpadam i czekam na wieści :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czekamy na fasolowe wiesci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta to jak - idziemy jutro na badanie ? :) zapisz się na ten monitoring, żebyś zdążyła przed owulką ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonie jutro i sue dowiem czy mnie przyjmie :) no i waham sie z tymi hormonami czy nie za pozno kurczaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta mówię Ci, że nie jest za późno. Powtórzysz jak będzie coś nie tak ;) Stosunek FSH i LH oraz estradiol może pokazać czy nie masz może zespołu policystycznych jajników. U mnie ten stosunek jest ok bo powinien wynosić ok 1.

Jak jak zapisze się do lekarza to prywatnie niestety. Kolejna kasa ehh... wolałabym odłożyć te pieniądze na wyprawkę a nie na wędrówkę po lekarzach :( no chyba, że estradiol bardzo wzrósł i mieści się w normach to dam sobie spokój z lekarzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta zrób sobie poziom progesteronu i prolaktyne bo jestes orzed owulacja

Katarzyna_121 nie bój się będzie wszystko ok zobaczysz trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica i w tym maly problem , pytamy czy chcialby miec malego dzidziusia a on mowi ze nie :/ Jest zazdrosny o coreczke sasiadki gdy trzymam ja na rekach i mysle ze dlatego mowi ze niechce.. jest jak narazie jedynakiem i nie zna co to rodzenstwo, ale bedzie sie wtedy przyzwyczaic ..

Co do brzuszkow to widzialam na ebay fajny koszulki z zamkami z ktorych wyglaaja na zewnatrz dzidziusie =)

Ide sie polozyc dziewczyny i sprobuje zasnac, mam nadzieje ze tej nocy chociaz troche sie wyspie.. a jutro dam wam znac =) Dobranoc <3 ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta robiła progesteron i prolaktynę w poprzednim cyklu.

Katarzyna czekam na wieści :) dobranoc :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Nic takiego nie bralam :) i z hormonow tylko tsh prolaktyne badalam :)

Jesli prolaktyne mialas ok i tsh tez zbadaj progesteron a męża badalas ? Kochana i zacznij monitoring :-) nie ważne ile cykli wazne zeby się udało :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica jak pamietasz ^^ prg zrobie bo przedtem robilam po owu a prolaktyna tez tak jak annielica mowi robilam i chyba nie ma znaczenia czy przed czy po owu. Prolaktyne mialam 23 jakies tam jednostki a norma byla do 26. Ok annielica to ide jutro rano:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętam, pamiętam bo jestem Twoim wiernym kibicem :D
    U mnie prolaktyna 24 :P
    A progesteron w 7dpo potwierdza czy owulka była czy też nie. Możliwe, że też zrobię jeszcze raz. Bo wyszedł mi bardzo wysoki w fazie folikularnej.

• muriella Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia a ty kiedy masz mieć @

Sylwiasta badalas męża bo trochę dlugo się staracie mam nadzieje ze wszystko jest dobrze

nikicia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 8 dni do @ oby nie przyszła
    Muriella a wy się staracie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek jak się czujesz?
    Gaga Mania jestescie tutaj ?
    Jutro poniedziałek zavzynamy z uśmiechem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ma grypę i @ się przypałętała więc nie dziwo, że jej nie ma.

Ale faktycznie ciekawe co u gagi :)
    Klaudia żyjesz?

Czyli oprócz Katarzyny następna testujesz Ty Nikicia ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do gina i mowi ze te badania najlepiej do 4 dc robic wiec lipa :) a co do badania nasienia tak robilismy nie zachwycaja... w skrocie morfologia 4% liczba 48ml plemnikow w 2 ml ruch progresywny 13% ruch wolny chyba 60%. Od prawie miesiaca podaje mu cynk selen rutyne witamine c l karnityne witamine e i kwas foliowy i mam zamiar za ok tydzien wyslac go na badanie czy cos sie poprawilo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzies za 8 dni chyba że przyjdzie @ :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta po mc to mysle za szybko normalna kuracja trwa 3mc bo tyle rozwijają sie plemniki ale zasze można sprawdzić czy cos idzie w dobrym kierunku :-) to trzymam kciuki

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ