Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak :D uwielbiam oglądać ciążowe brzuszki i tą świadomość jakie cudo kryje się w środku :)

Katarzyna a jak synek?co woli - siostrę czy braciszka ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na belly jest fajna baza zdjec usg :))

• madziulek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_121 wrote:
    No ale mysle rowniez ze jesli fasolka zeczywiscie jest to powinnam tym razem myslec ze bedzie wszystko dobrze i sie nie stresowac bo to nic dobrego nie wrozy,ale troche tego strachu i tak zostanie :/
    Nie ma nowy o negatywnych myślach!!
    Bo się lanie za to należy :D
    Z rana tu wpadam i czekam na wieści :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czekamy na fasolowe wiesci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta to jak - idziemy jutro na badanie ? :) zapisz się na ten monitoring, żebyś zdążyła przed owulką ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonie jutro i sue dowiem czy mnie przyjmie :) no i waham sie z tymi hormonami czy nie za pozno kurczaki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta mówię Ci, że nie jest za późno. Powtórzysz jak będzie coś nie tak ;) Stosunek FSH i LH oraz estradiol może pokazać czy nie masz może zespołu policystycznych jajników. U mnie ten stosunek jest ok bo powinien wynosić ok 1.

Jak jak zapisze się do lekarza to prywatnie niestety. Kolejna kasa ehh... wolałabym odłożyć te pieniądze na wyprawkę a nie na wędrówkę po lekarzach :( no chyba, że estradiol bardzo wzrósł i mieści się w normach to dam sobie spokój z lekarzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta zrób sobie poziom progesteronu i prolaktyne bo jestes orzed owulacja

Katarzyna_121 nie bój się będzie wszystko ok zobaczysz trzymam kciuki

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica i w tym maly problem , pytamy czy chcialby miec malego dzidziusia a on mowi ze nie :/ Jest zazdrosny o coreczke sasiadki gdy trzymam ja na rekach i mysle ze dlatego mowi ze niechce.. jest jak narazie jedynakiem i nie zna co to rodzenstwo, ale bedzie sie wtedy przyzwyczaic ..

Co do brzuszkow to widzialam na ebay fajny koszulki z zamkami z ktorych wyglaaja na zewnatrz dzidziusie =)

Ide sie polozyc dziewczyny i sprobuje zasnac, mam nadzieje ze tej nocy chociaz troche sie wyspie.. a jutro dam wam znac =) Dobranoc <3 ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta robiła progesteron i prolaktynę w poprzednim cyklu.

Katarzyna czekam na wieści :) dobranoc :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Nic takiego nie bralam :) i z hormonow tylko tsh prolaktyne badalam :)

Jesli prolaktyne mialas ok i tsh tez zbadaj progesteron a męża badalas ? Kochana i zacznij monitoring :-) nie ważne ile cykli wazne zeby się udało :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica jak pamietasz ^^ prg zrobie bo przedtem robilam po owu a prolaktyna tez tak jak annielica mowi robilam i chyba nie ma znaczenia czy przed czy po owu. Prolaktyne mialam 23 jakies tam jednostki a norma byla do 26. Ok annielica to ide jutro rano:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętam, pamiętam bo jestem Twoim wiernym kibicem :D
    U mnie prolaktyna 24 :P
    A progesteron w 7dpo potwierdza czy owulka była czy też nie. Możliwe, że też zrobię jeszcze raz. Bo wyszedł mi bardzo wysoki w fazie folikularnej.

• muriella Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia a ty kiedy masz mieć @

Sylwiasta badalas męża bo trochę dlugo się staracie mam nadzieje ze wszystko jest dobrze

nikicia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zostało 8 dni do @ oby nie przyszła
    Muriella a wy się staracie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek jak się czujesz?
    Gaga Mania jestescie tutaj ?
    Jutro poniedziałek zavzynamy z uśmiechem ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ma grypę i @ się przypałętała więc nie dziwo, że jej nie ma.

Ale faktycznie ciekawe co u gagi :)
    Klaudia żyjesz?

Czyli oprócz Katarzyny następna testujesz Ty Nikicia ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam do gina i mowi ze te badania najlepiej do 4 dc robic wiec lipa :) a co do badania nasienia tak robilismy nie zachwycaja... w skrocie morfologia 4% liczba 48ml plemnikow w 2 ml ruch progresywny 13% ruch wolny chyba 60%. Od prawie miesiaca podaje mu cynk selen rutyne witamine c l karnityne witamine e i kwas foliowy i mam zamiar za ok tydzien wyslac go na badanie czy cos sie poprawilo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzies za 8 dni chyba że przyjdzie @ :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta po mc to mysle za szybko normalna kuracja trwa 3mc bo tyle rozwijają sie plemniki ale zasze można sprawdzić czy cos idzie w dobrym kierunku :-) to trzymam kciuki

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ