Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMania tylko w tym przypadku wiem, że owu była dzień wcześniej bo miałam ból owulacyjny. No trudno to tylko program w swojej głowie będę miała inny dzień owu i tyle
Katarzyna musisz jeszcze zdradzić mi sekret jak poczekać z testowaniem do terminu @
Na samą myśl o kolejnym rozczarowaniu robi mi się niedobrze... -
nick nieaktualnyannielica pozbyć się testów z domu, omijać aptekę szerokim łukiem.
Powinno się robić test przy pierwszym porannym sikaniu, zazwyczaj już po sikaniu olśniewa mnie gdzie jest już za późno i zazwyczaj w dzień już nie testuję żeby się nie dołować bo przecież to powinien być PIERWSZY sik:P a później modlę się żeby okres nie przyszedł trzeba ćwiczyć cierpliwość -
nick nieaktualnyAnnielica ja mam zawsze bardzo dlugie cykle ale regularne co 38 dni.. test zrobilam 40 dc. Takzde dwa dni po terminie.. Miesiac temu robilam dwa przed terminem okresu i uwazam ze to niepotrzebnie bo szkoda pieniedzy i nerwow
Wrzuc miesiac na luz i nie mierz tempki bedziesz spokojniejsza i moze wtedy sie uda jak u mnie I nie kupuj testow ciazowych ! Nie bedzie zadnego w domu to tez zadnego nie zrobisz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnielica, nie sugeruj się bólem owulacyjnym bo on występuje nie tylko w czasie owulacji ale też przez i często już po owulce I jest to udowodnione, zrestą gin też tak mówił więc wtedy kiedy cię bolał mogłaś być też przed owu albo już po a nie koniecznie w trakcie ból oznacza +/- 3 dni owulka. Ta sama sytuacja z OF. On sugeruje się GŁÓWNIE temperaturą, nie ślzem, testami owulacyjnymi, więc też nie do końca jest miarodajny i nie wolno się nim przejmować bo źle wyznacza fazę lutealną. Przykład: spadek tempki a następnie jej wzrost nie oznacza że była owulacyja, bo skok nastepuje od 3 dni przed owulacja do 3 dni po niej. A program wyznacza owu w przeddzień skoku jakoby skok oznaczał że jest po owu, a tak nie jest To tylko program, on nie wie co dzieje się w naszym organiźmie wiec on moze pokazywac ci ze jestes 3dpo a mozesz byc tak naprawde już 5 dpo albo dopiero 1 dpo
a już po monitoringu, w lewym jajniku widziałam dorodny pęcherzyk, wyglądały one w jajniku jak dużo dużo kaszy a wśród niej jedna fasola Ale nic mi nie mówiła o endometrium, może z USG coś o nim powiedzieć? Jak tak to spytam ją -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadziulek wrote:Oooo no to jestem ciekawa czy i u Was będą
Co bozia da to da Mąż się śmieje i mówi żartując że będą trojaczki najważniejsze żeby było zdrowe
Niewiem jak bym sobie dała z bliźniakami sama rade.. sąsiadka ma bliźniaki i bywam tam czasem. Niejest łatwo -
nick nieaktualnyGin powinien zmierzyć wielkość pęcherzyka, żeby wiedzieć za ile dni może być owulacja. I endometrium też powinien zmierzyć. Ja dowiedziałam się też, że mam małą macicę.
OF faktycznie już się nie sugeruję bo faktycznie to tylko program. Testów nie wyrzucę bo mi szkoda mam jeszcze 15 sztuk. Ale postaram się szczerze wytrzymać z testowaniem jak najdłużej. Z drugiej strony jak robię test i jest negatyw to jestem psychicznie przygotowana na porażkę. A tak jak zobaczyłabym @ na majtkach chyba bym się poryczała;PWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 14:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny