X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica mi OF w każdym cyklu zmienia dzień owulacji. W ostatnim cyklu przesunął mi o jeden dzień i miał rację. ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania tylko w tym przypadku wiem, że owu była dzień wcześniej bo miałam ból owulacyjny. No trudno to tylko program w swojej głowie będę miała inny dzień owu i tyle :P

Katarzyna musisz jeszcze zdradzić mi sekret jak poczekać z testowaniem do terminu @ :P
    Na samą myśl o kolejnym rozczarowaniu robi mi się niedobrze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica pozbyć się testów z domu, omijać aptekę szerokim łukiem.
    Powinno się robić test przy pierwszym porannym sikaniu, zazwyczaj już po sikaniu olśniewa mnie gdzie jest już za późno i zazwyczaj w dzień już nie testuję żeby się nie dołować bo przecież to powinien być PIERWSZY sik:P a później modlę się żeby okres nie przyszedł ;) trzeba ćwiczyć cierpliwość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica ja mam zawsze bardzo dlugie cykle ale regularne co 38 dni.. test zrobilam 40 dc. Takzde dwa dni po terminie.. Miesiac temu robilam dwa przed terminem okresu i uwazam ze to niepotrzebnie bo szkoda pieniedzy i nerwow ;)
    Wrzuc miesiac na luz i nie mierz tempki bedziesz spokojniejsza i moze wtedy sie uda jak u mnie =) I nie kupuj testow ciazowych ! Nie bedzie zadnego w domu to tez zadnego nie zrobisz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze caly tydzien do pierszej wizyty a juz sie boje czy wszystko bedzie dobrze :/

• madziulek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_121 wrote:
    Ja mam jeszcze caly tydzien do pierszej wizyty a juz sie boje czy wszystko bedzie dobrze :/
    Kasiu nie możesz mieć takich negatywnych myśli! :*

atdc3e5e035kp155.png
  • rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, z takimi dwiema tłustymi krechami, to ja bym się bliźniaków obawiała :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to bardzo mozliwe , tesciowa ma brata blizniaka, i moja mama miala blizniaki :D

• madziulek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo no to jestem ciekawa czy i u Was będą :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielica, nie sugeruj się bólem owulacyjnym bo on występuje nie tylko w czasie owulacji ale też przez i często już po owulce :) I jest to udowodnione, zrestą gin też tak mówił :) więc wtedy kiedy cię bolał mogłaś być też przed owu albo już po a nie koniecznie w trakcie :) ból oznacza +/- 3 dni owulka. Ta sama sytuacja z OF. On sugeruje się GŁÓWNIE temperaturą, nie ślzem, testami owulacyjnymi, więc też nie do końca jest miarodajny i nie wolno się nim przejmować bo źle wyznacza fazę lutealną. Przykład: spadek tempki a następnie jej wzrost nie oznacza że była owulacyja, bo skok nastepuje od 3 dni przed owulacja do 3 dni po niej. A program wyznacza owu w przeddzień skoku jakoby skok oznaczał że jest po owu, a tak nie jest :) To tylko program, on nie wie co dzieje się w naszym organiźmie wiec on moze pokazywac ci ze jestes 3dpo a mozesz byc tak naprawde już 5 dpo albo dopiero 1 dpo :)

a już po monitoringu, w lewym jajniku widziałam dorodny pęcherzyk, wyglądały one w jajniku jak dużo dużo kaszy a wśród niej jedna fasola :) Ale nic mi nie mówiła o endometrium, może z USG coś o nim powiedzieć? Jak tak to spytam ją :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na usg dopochwowym widać endometrium i można je zmierzyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek wrote:
    Oooo no to jestem ciekawa czy i u Was będą :D

Co bozia da to da :) Mąż się śmieje i mówi żartując że będą trojaczki :P najważniejsze żeby było zdrowe :)
    Niewiem jak bym sobie dała z bliźniakami sama rade.. sąsiadka ma bliźniaki i bywam tam czasem. Niejest łatwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin powinien zmierzyć wielkość pęcherzyka, żeby wiedzieć za ile dni może być owulacja. I endometrium też powinien zmierzyć. Ja dowiedziałam się też, że mam małą macicę.

OF faktycznie już się nie sugeruję bo faktycznie to tylko program. Testów nie wyrzucę bo mi szkoda mam jeszcze 15 sztuk. Ale postaram się szczerze wytrzymać z testowaniem jak najdłużej. Z drugiej strony jak robię test i jest negatyw to jestem psychicznie przygotowana na porażkę. A tak jak zobaczyłabym @ na majtkach chyba bym się poryczała;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 14:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mając testy w domu będzie ciężko ;)
    Nie wyrzucaj bo szkoda, ale zostaw np u mamy żeby cie nie kusiły :D sięgniesz po jeden gdy będzie ci się spóźniać okres :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też jakaś metoda... :))) ja po owulacji też wiem juz teraz ze podejde do tego tak ze przeciez i tak @ przyjdzie...

zapytam jutro o to endometrium

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A okres na majtkach jest tak czy tak skoro test negatywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oopuściłam w tym miesiącu i byłam pewna że i tak tak szybko się nie uda.. termometr poszedł precz .. i czułam sie inaczej, nie było tego spięcia.. a tu taka niespodzianka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musicie dziewczyny odpuścić troche, łatwo się mówi. Ale przeważnie wtedy się udaje ;)

• Zielony_Domek Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam dwa dni po spodziewanej @, dwie mega tłuste i są bliźniaki, ja sama jestem z bliźniaków, natomiast z tego co czytałam w linii męskiej się tego nie dziedziczy. Z kolei jak robiłam w pierwszej ciąży test ti mega bladzioch.

c55fyx8dbvm2v8k8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejjj nie straż :P

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ