X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek kochana dziekuje :-)
    Dam znać jak będę po rozmowie :-)

muriella lubi tę wiadomość

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia86 wrote:
    Madziulek kochana dziekuje :-)
    Dam znać jak będę po rozmowie :-)
    Koniecznie daj znać :*

atdc3e5e035kp155.png
  • rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek i o to właśnie chodzi ;) jest milion przeciwwskazań dla ciężarnych ale i tak nie ma co się nakręcać ;) kobieta sama czuje, czego akurat potrzebuje :)

a co do samopoczucia, to hmmm.. muli mnie 24/h :D ale uwierzcie, że wolę takie samopoczucie 100 razy bardziej niż to, co było w pierwszej ciąży :) mąż o mnie dba, jak trzeba ;) zuzka w ciagu dnia daje nawet poleżeć ;)

w przyszłym tygodniu idę robić wyniki tsh i antytpo, zobaczymy, czy farmakologia przyniosła oczekiwane efekty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:52

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

Wysłany: 18 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaludia N. no przy karmieniu dieta to już poważniejsza sprawa :D jeżeli dziecko toleruje każde żarełko, to matka jest największą szczęściarą na świecie :D ja przy zuzce musiałam mieć ścisłą dietę :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia86 ja coś czuję że że serducho wygra z rozumem :) i bez względu jaką decyzję podejmiesz będę za!! ;)
    Jutro czeka mnie usg... najgorsze jest to że na miejscu badania nic mi nie powiedzą :D Wyniki badań wysyłają do rodzinnego lekarza i wtedy on mnie informuje :D porażka! ! Mam tylko cichą nadzieję że trafię na kogoś fajnego i wyciągnę coś na miejscu ;)

nikicia86 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania będzie dobrze;)

No ja liczę, że jak będę karmić piersią to schudnę dużo po ciąży, właśnie przez ścisłą dietę.

Dziewczyny dziś nie spałam całą noc. Przespałam może niecałe 3 przed zmierzeniem tempki. Ignorować ją, czy może być?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica niby liczy się tempka po 3h nieprzerywalnego snu, wrzucaj ją w wykres, owulację i tak masz już wyznaczoną więc nic ona nie zmieni w Twoim wykresie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki gaga;)

Powiem wam, że jak już zasnęłam to przyśniłymi się 2 kreski na teście;P i to takie tłuściochy jak u Katarzyny;P ehh szkoda, że to tylko sen;(

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Ok dzięki gaga;)

Powiem wam, że jak już zasnęłam to przyśniłymi się 2 kreski na teście;P i to takie tłuściochy jak u Katarzyny;P ehh szkoda, że to tylko sen;(
    Narazie sen :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek jutro masz wizytę;) pewnie będzie już sporo widać;)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam prenatalne! :)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po usg, jutro nie mam, bo ona w czwartki nie przyjmuje, o ile dobrze pamiętam to dziś w 9 dc komórka 1,7 jakichś tam jednostek a endo 0,62 ? jakos tak, nic nie mowila ze zle

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek wrote:
    Jutro mam prenatalne! :)

ale czad:) tez bym chciala heh :)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta ale w jakich jednostkach?Jeśli 17mm ma pęcherzyk to może już pęknąć w każdej chwili, ale nie musi, bo może jeszcze podrosnąć. A endometrium 6,2 mm na 9 dc to ok. Wg mnie już możecie zaczynać się starać. Teraz tylko oby pęcherzyk pękł i będzie śliczna dzidzia :D

Wysłany: 18 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co zauważyłam??? że nie mam mdłości jak jem... przeraża mnie to ;P w pierwszej ciąży waga -17kg, to teraz wynik potroję na plus ;P

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie nie wiewm jakich jednostek... na sym usg to jajo bylo jak orzech włoski :d ale nie mowila jakie jednostki kurka mać... a możliwe, by to było 1,7 mm i 0,62 mm? takie małe? nie chce mi się wierzyć... ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wydaje mi się, skoro mówisz, ze jak orzech to pewnie w cm. Bardzo szybko Ci pęcherzyki dojrzewają. U mnie w 12 dpo był 16mm i gin mówił, że dość szybko. Teraz jeśli okaże się, że pęcherzyk normalnie pęka to nie wiem gdzie tkwić może problem. Wtedy to laparo chyba tylko. Ale spokojnie ja myślę, że tym razem się uda, skoro pęcherzyk taki duży i soczysty :D

Wysłany: 18 marca 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, strasznie bym chciała, żebyście już zaszły! <3

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz się będę martwić, że to0,62 mm i 1,7mm, bo w sumie testy owu i temp zawsze wskazywalu owu na 14-15 dc wiec przez 6 dni jeszcze duzo musiało by urosnąć........chyba dam się pokroic w tym maju i niech sie dzieje co chce. ze 3 cykle po laparoskopii sie postaram i jak nie wyjdzie to iui. a jak iui nie wyjdzie to żegnam się ze staraniami na dobre ...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wydaje mi się że pęcherzyk 17mm, a endo 6,2 cm, raczej niemożliwe żeby endometrium było 62mm. Teraz dużo wody, migdałów, ryb i zielonych warzyw-podobno dobrze wpływa na endometrium:) i działanie!!!!!

Masz podejrzenie endometriozy, że chcesz się kroić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 12:56

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ