X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A która z Was teraz testuje? :D

Strzała...to zazdroszczę!! Mnie męczą cały czas :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 13:01

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaga ja sie nie chce kroic :D moj gin prywatny chce bo 1,5 roku nie wychodzi i chce sprawdzic czy nie ma zrostow, endometriozy badz czy jajniki sa drożne a potem leczyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywiaśta pęcherzyk 17mm i endo6,2 mm to bardzo możliwe. Gdyby było inaczej powiedziałaby Ci, że coś nie tak. Poza tym sorry ale 1,7mm nie wygląda jak orzech!!! uspokój się!!! U mnie były 2 pęcherzyki i ten 16mm to taka duuuża kulka była, więc nie panikuj, na bank jest ok.

Gaga podejrzewam, że sylwiaśtej szczególnie chodzi o drożność jajowodów. Bo skoro jajeczkowanie jest itp. To możliwe, że jest problem z drożnością ale to ostateczność tak mi się wydaje.

Sywiaśta nie myślałaś o hsg na początku? a potem laparoskopia jakby stwierdzona była niedrożność? Bo przecież wszystko może być ok.
    I proszę mi tu o inseminacjach nie mówić!!! to ostateczność ostateczności. Sprawdź czy pęcherzyk pęka czy aby nie przekształca się w cystę, która ulega wchłonięciu przy okresie. Głowa do góry, bo za dużo zwątpienia w Tobie widzę :*

Strzała my też byśmy chciały już zajść !!!!!!!!!!!!!

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek ale nie można jeść 24/h ;) w nocy jest najgorzej! nie mogę spać, bo chciałabym jeść ;) rano wstaję nieprzytomna i czuję, że zjadłabym cokolwiek, a jedyne co mogę to tabletka na tarczycę i z 20 minut czekać, żeby zjeść śniadanie ;P

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

Wysłany: 18 marca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Sylwiaśta, czemu nie hsg na początku?

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozowa_strzala wrote:
    madziulek ale nie można jeść 24/h ;) w nocy jest najgorzej! nie mogę spać, bo chciałabym jeść ;) rano wstaję nieprzytomna i czuję, że zjadłabym cokolwiek, a jedyne co mogę to tabletka na tarczycę i z 20 minut czekać, żeby zjeść śniadanie ;P
    Ja mam mdłości ale też jestem non stop głodna :P Zjem..i niedobrze :/

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murella zanim zrobilam test, byl bardzo gesty i bialy , a teraz niemam go prawie wcale.a jak jest to wodnisty

Annielica moze sen sie spelni tak jak moj :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, a jak Ty się czujesz? :)

atdc3e5e035kp155.png

Wysłany: 18 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek, ja tak miałam w pierwszej ciąży ale popełniłam jeden ogromny błąd! jak było mi niedbrze, to nie jadłam i to powodowało wymioty, bo połykałam za dużo śliny. później organizm już się tak przyzwyczaił, że cokolwiek trafiło do żołądka, to było zwracane, więc przez ok 5 miesięcy praktycznie nic nie jadłam... tzn jadłam, w żołądku było przez maks 5 minut (organizm chyba pobierał składniki odżywcze) i do wc. Ok 6 miesiąca było troszkę lepiej, jednak jedyne co byłam w stanie zjeść, to np jedna kanapka, ziemniaki albo pół kotleta ;) normalnie zaczęłam jeść ok 8 miesiąca ciąży, a w 9 znowu powtórka :D i lekarze właśnie mówili, żeby jeść na siłę, dla dziecka, bo mnie ratowały kroplówki. Trzeba było się poświęcić :)

a próbowałam czopków Torecan? podpytaj o nie ginekologa :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna oby oby !!! Mąż też powiedział, że po takim śnie czeka na 2 kreski w rzeczywistości :D

Strzała ja myślę, że z dwojga złego to lepiej w tą stronę :P A tyciem się nie przejmuj, co utyjesz to potem schudniesz, przecież na zawsze kilogramy nie zostają :)

Ten wczorajszy wynik estradiolu znowu dał mi nadzieję, że wszystko jest ok i jest szansa na zajście. Obym się nie rozczarowała:(

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę...to faktycznie leciałaś z wagi.
    Nie no ja nie mam problemów z tym żeby jeść ;) Tylko to ciągle uczucie,że jest mi niedobrze... :/

Nie, nie słyszałam o nich. Muszę podpytać w takim razie.

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem nie ma żadnych środków przeciwwymiotnych bezpiecznych dla kobiet w ciąży. Torecan też jest zabroniony. W podręcznikach pisali żeby zalecać pacjentkom ssanie skórki od chleba albo landrynek... Ciekawe ilu osobom to pomogło...

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi polecali imbir..Póki nie miałam mdłości to spoko ale potem, to on tylko zwiększał to uczucie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 13:31

atdc3e5e035kp155.png

Wysłany: 18 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek, a wiesz dlaczego jest Ci niedobrze? Odczuwamy mega zmęczenie, mdłości, zawroty głowy, bo wszystko od nas pobiera ta mała istota w brzuszku ;) mały, egoistyczny bobas, który z szyneczki, bułeczki i masełka pobiera same pyszności, a mamie zostawia same E :D dlatego warto jeść dużo warzyw i owoców :) no i wszystko to, na co akurat jest ochota, bo to znaczy, że brakuje jakiś witamin :) ja muszę koniecznie zjeść coś ze szpinakiem :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poproszę tortillę <3 hihi :D

Ach te małe paskudy no :P

atdc3e5e035kp155.png

Wysłany: 18 marca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica, o torecanie są różne historie :) jednak w szpitalu jak i u ginekologa zawsze zapisywali mi torecan i dziewczyny w szpitalu mówiły, że bez niego przeżyły te najgorsze dni wymiotów i nudności. Na mnie torecan nie zadziałał, a nawet wywołał jeszcze gorsze samopoczucie, więc co organizm to inne działanie. Jednak warto próbować jeżeli lekarz daje przyzwolenie :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy słyszeliście o laparoskopii zwiadowczej? Wiadomo, że laparoskopią bardziej się ingeruje w organizm, ale czy nie jest lepsza od hsg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co gaga i jedno i drugie ma swoje plusy i minusy. HSG podobno bardzo boli. A laparoskopia to jednak forma operacji. Nie wiem, ale może decyzję zostawić dla lekarza?

Strzała, jak jest sytuacja podbramkowa to lekarz może mamie dla jej dobra wszystko przepisać. Ale broń Boże bez prawdziwych wskazań. Podobno sucharki niektórym też pomagają.

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się staram nie jeść żadnych tabsów, oprócz kwasu foliowego ;)

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek a witaminy prenatalne? Powinnaś wkrótce coś dołożyć do kwasu.

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ