X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem cała w skowronkach. Odebrałam wynik estradiolu i dla fazy lutealnej norma wynosi 43-214. A ja mam 59,25 więc jest niski ale w granicy normy :D juhuu

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noooo widzisz, nie masz czym się martwić :))))

podrzuce info z dzis i jutro w superpharmie jest -50% na kosmetyki wielu fajnych firm :)))))) dodatkowo przy nakupie za 80 zł dostaje się 15 zł jako bon :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 16:24

annielica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzisz nie masz sie co martwic =)

annielica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie odzywalam sie bo od wczoraj nam taku mętlik w głowie
    I tak wczoraj moja Dyrektor wezwała mnie do siebie i zaproponowała objęcie nowego projektu i w tym awans tylko ze projekt ma trwać 2 lata i są w tym wyjazdy :'( Do końca miesiąca mam podjąć decyzję nie wiem co robić ...aa co ze staraniami co z czasem :'( ratunkuuuu

muriella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia starania to nic. A co z ciążą? Szefowa nie będzie zła jak się podejmiesz nowego wyzwania a potem odejdziesz na zwolnienie, macierzyński a może nawet wychowawczy? Ja wolałabym żeby mi pracownik szczerze odmówił, niż podjął się czegoś bez pewności że temu sprosta. Oczywiście to Twoja decyzja. Musisz to przemyśleć, co w tej chwili jest priorytetem i czy jesteś w stanie wszystko ze sobą pogodzić. Jeśli tak to super, bo w końcu awans to większe pieniążki a przy dzidzi się one przydadzą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ona wie że się staramy bo ja tego nie ukrywam :-) co do pieniędzy to wiadomo przydadza się zawsze choć nam ich nie brakuje wiec to nie jest dla mnie argument... Jestem taka że jeśli czegos aie podejmuje to dążę do tego mimo przeszkód teraz podjęłam się starań nie chce z tego rezygnować ale to tez dla mnie samej szansa :'( nie wiem co robić mąż mój mówi że on zawsze będzie mnie wspierał ake za mnie decyzji nie podejmie żebym później nie była zła :'(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmmmm...nikicia, tylko ty wiesz, co jest dla ciebie ważniejsze. Awans teraz i odlozenie staran na potem czy dziecko a kariera na drugim planie. Z jednej strony taka szansa może się już nie powtórzyć jesli chodzi o awans a z drugiej strony nam lata też uciekają... Na pewno serce jest bardziej po jednej ze stron :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zrobił mi niespodziankę i kupił mi bukiet tulipanów. świętujemy sobie dobry wynik badania przy piwku i pysznym obiadku. Uwielbiam takie wieczory :)

Nikicia myślę, że musisz zrobić listę plusów i minusów - ja tak zawsze robię i bardzo mi to pomaga.
    Jeśli o mnie chodzi to chęć posiadania dziecka jest u mnie większa niż zdrowy rozsądek i wszystko inne:) Dziś byliśmy u naszego chrześniaka - jest taki grzeczny, tak lubię go przytulać. Zaraz skończy 5 miesięcy i tak fajnie uśmiecha się do cioci i wujka śmieszek jeden. A mój maż z dzieckiem na rękach jest mega przystojny :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia ja bym zdecydowala sie na dzidziusia :) ale jak napisalam --> "ja"
    I tak jak sylwiasta pisze , mysle ze serduszko ci podpowie na co sie najpierw zdecydowac =)

Ja niedawno wyszlam z wanny, tak sie zalezalam ze najlepiej poszlabym juz spac =) Ciagle czuje sie jakbym byla na kacu, caly czas chce mi sie pic, i nawet w nocy , musialam sobie butelke wody postawic obok lozka =) I szybko sie mecze, jakbym miala juz 9 miesieczny brzuch :/ A brodawek to juz nawet nie moge dotknac, najlepiej spalabym bez gory z pizamy bo mnie drazni:/

A powiedzcie czego powinno sie teraz najbardziej unikac ? tzc w ciazy ? Wiem ze surowego miesa, sushi itd..moja pierwsza ciaza to juz prawie 4 lata temu i tak sie zastanawiam co mi bylo wolno a czego nie =)

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna_121 wrote:
    Jest to bardzo mozliwe , tesciowa ma brata blizniaka, i moja mama miala blizniaki :D

u mnie podobnie, tesciowa ma siostry blizniaczki i mama tez miala blizniacze rodzenstwo :)

Katarzyna_121 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikicia, niestety nikt za Ciebie decyzji nie podejmie :/
    a ile masz lat jesli mogę spytać? :) Rozumiem, że w pracy masz stabilna sytuację czyli na starania idealnie?

Kasiu, ja w sumie jem to co zwykle. Kawy nie pije już od kilku miesięcy bo jakoś mi nie wchodzi ;)
    Staram się unikać chipsów itp ale wiadomo, że się zdarzy :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-) ja włączyłam telefon i leżałam z 2godz w wannie pomogło czuje się o wiele lepiej ...wiem ze to moja decyzja i tylko ja moge ja podjąć bez namawian ...
    madziulek rocznik 86 ;-) jeszcze 28 :-D
    Musze przemyśleć wszystko ale nie chce rezygnować z dziecka serce nie sługa nawet rozum go nie przebija

muriella lubi tę wiadomość

• muriella Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia nie martw się kazda decyzja będzie dobra. Zawsze w życiu stajemy na rozdrożu dróg nie wiadomo którą wybrać. Z drugiej strony jeśli oni wiedzą że się starasz to chyba musi im na tobie zależeć skoro zaproponowali :-) bedzie dobrze.

Kasia pytanko jaki masz śluz? Jakos się różni niż zazwyczaj?

nikicia86 lubi tę wiadomość

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, trzeba uważać na zbyt duże ilości witaminy A, czyli pasztety i wątróbka :) nie należy pić zielonej, czy czerwonej herbaty :) a tak to hulaj dusza :D ja w pierwszej ciąży jadłam często właśnie pasztet francuski ale nie wpłynęło to na nic ;) ale to chyba dlatego, że ja w ciąży jadłam właśnie albo chleb z pasztetem i ogórkiem, albo chrupki z biedry :D nie wiem jakim cudem zuza urodziła się zdrowa ;) chyba dzięki tym kroplówkom :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a, i jeszcze gadają, że nie można jeść za dużo cytrusów i truskawek, bo dziecko nabawi się alergii ;) w szpitalu laski się z tego śmiały i pokazywały mi reklamówki pełne tych owoców :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzała a Ty jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia ja mysle ze piszac ten post sama odpowiedzialas juz sobie na pytanie i to jednoznacznie :)

nikicia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta tak też postanowilam nie czekam do końca miesiąca idę dzisiaj na rozmowę :-)

sylwiaśta159, muriella lubią tę wiadomość

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam piję codziennie czerwoną herbatkę..i herbatki z cytryną :D

nikicia, trzymam kciuki za decyzję, obojętnie jaka nie będzie :)

Strzała, właśnie...jak samopoczucie? :)

atdc3e5e035kp155.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy sie nie pomyle, moja siostra mowila cos o owocach z pestka ze nie za bardzo, np winogrona tylko nie wiem czy w ciazy czy jak karmila piersia:)

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ