X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek póki mdłości nie są mega dokuczliwe, to nie ma co się faszerować :) ja biorę obecnie wapno, z powodu osłabionych zębów i aparatu ortodontycznego, magnez, bo nogi bolą i drętwieją i witaminę D,oczywiście kwas też. czuję się po nich całkiem nieźle, a witaminy prenatalne są coraz częściej odradzane :) ja ich osobiście nie brałam, wydaje mi się, że częste wizyty w szpitalu i tak zaopatrzyły mnie w mnóstwo chemii ;)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

Wysłany: 18 marca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jakbym nie miała problemów z wymiotami, to witamin pre też bym nie brała. jeżeli wyniki krwi są w porządku i dziecko dobrze rozwija się, to po co? później dziecko jest wręcz nafaszerowane i nierzadko z tego powodu rodzą się dzieci o zbyt dużej wadze.

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Madziulek a witaminy prenatalne? Powinnaś wkrótce coś dołożyć do kwasu.
    Lekarz kazał przyjmować tylko kwas :)

Strzała, no ja podzielam to zdanie, że jeśli nie ma potrzeby to lepiej się nie faszerować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 13:58

atdc3e5e035kp155.png

Wysłany: 18 marca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie madziulek, najlepiej jest wsłuchać się w swój organizm :) a teraz pewnie niecierpliwie wyczekujesz pierwszych ruchów? :D ja swoje poczułam w 19 tygodniu :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwie to ja czekam aż stanę na nogi, a po pracy codziennym rytuałem nie będzie obiad i drzemka ;)
    W sumie to się troszkę stresuję jutrem, wiadomo o co chodzi :)
    No i może na tej wizycie przed świętami poznamy już płeć? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 14:02

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek a co z DHA? Jesz ryby?

Wysłany: 18 marca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek, będzie w porządku :) dzidzia na pewno jest zdrowa i jutrzejsza wizyta to tylko potwierdzi :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin mówił,że ciąża się zdrowo rozwija i prenatalne nie są potrzebne :)
    Także mam nadzieję,że się sprawdzi :D

atdc3e5e035kp155.png

Wysłany: 18 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra laski, teraz coś innego ;) muszę zrobić zamówienie okularów przeciwsłonecznych :) jakie modele wg Was są teraz modne, co byście kupiły ? :) aviatorki, lenonki, nerdy, oczy muchy, kocie? ;)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż musiałam posprawdzać niektóre z nazw :P
    Jak dla mnie to nerdy są nr 1 :D Sama takie noszę :D

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam nerdy. I bardzo podobne oprawki w moich okularach codziennych, których oczywiście nie noszę :P Podobają mi się aviatorki ale do mojej twarzy nie pasują. Muchy też mam. Sama ciekawa co kupię w tym sezonie.

A jak u Was z wymianą garderoby na ciążową dziewczyny? Dużo ciuchów kupujecie ?

• madziulek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę, że idzie wiosna, lato więc będę biegać głównie w kieckach/leginsach, tunikach <3
    Muszę sobie kupić jakieś zwiewne spodnie typu haremki itp, żeby nie cisnęły w brzuch.
    Właśnie dziś po pracy lecę zobaczyć do H&Mu.
    W pt byłam tam na dziale typowo ciążowym ale jest dość ubogi..a druga sprawa,że mają tam ciuchy na bardziej zaawansowaną ciążę. Myślałam o jeansach stamtąd bo kumpela, która też jest w ciąży kupiła je sobie..i są świetne. Ale..ona mówi,że do końca ciąży ich nie ponosi bo już się robią ciasne :/ A wydawać ponad stówę to też tak średnio.

Póki co to zaopatrzyłam się na promocjach w dresik (do chodzenia po domu) i spódniczkę ołówkową za 9zł :D

Generalnie chyba nie ma za dużo takich sklepów. W sieciówkach, to rzadkość.

Aaa bo wiecie,że ja od ponad miesiąca nie miałam na sobie spodni :P W swoje jeansy czy chinosy się nie zapnę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 14:42

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt mi HSG nie zaproponował... a ten gin powiedzial ze zawsze robi laparoskopie bo jest dokladniejsze niz hsg a jak na hsg wyjdzie niedroznosc to i tak bedzie trzeba laparo zrobić i podal jeszcze argument ze hsg nie wykryje endometriozy w razie czego + na hsg czasem jest ze niby sa drozne a dopiero przy laparoskopii wychodzi niedrożność. Tak mi powiedzial

Wysłany: 18 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ciuchów, to ja w pierwszej kupiłam tylko legginsy ciążowe :) mama kupiła mi jedne spodnie i jedne dostałam od koleżanki, w których rzadko chodziłam, bo były niestety za duże. co do bluzek, to nie kupiłam nic, bo miała dużo takich rozciągliwych i długich :) w tej ciąży czuję, że będę większa :D więc muszę zaraz kupić legginsy i kilka jakiś koszulek :) do tego obowiązkowo jakieś wygodne sandały, to podstawa w lecie, w ciąży!

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaśta - lekarz chyba wie co robi. Skoro mówi, że laparoskopia jest lepsza to rób laparo i już. Kiedy zaczynasz robić testy owu?

A aj się przyznam Wam dziewczyny, że mam chyba coś nie tak z głową... Ostatnio jak mierzyłam bluzki, które kupiłam w lumpie to za każdym razem wypinałam brzuch i sprawdzałam, czy na ciążową się nadaje i jak w niej wyglądam... ehh :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica ja też mam syndrom zwarć w głowie, niedawno oglądałam dziecięce mebelki na olx-ie i na allegro:/ ale staram się już tego nie robić

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mebelki, wózki, zabawki, ciuszki to standard u mnie. Też staram się nie wkręcać w to za bardzo, ale nie zawsze wychodzi. O filmikach edukacyjnych dla przyszłych mam na youtubie nie wspomnę. Muszę szybciej w tą ciążę zajść, puki jestem jeszcze przy zdrowych zmysłach bo jeszcze trochę i mogę już nie być...

Gaga masz 8 dpo - kiedy testujesz? I który to cs?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg planu 23 marca, 3cs z ovu a tak w ogóle 5

Ja też mam świta na punkcie ciuszków, ale mam chrześnice w wieku 6mc więc tym się troszkę maskuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to tak jak ja :D Mam pół szafki nocnej ciuszków kupionych "przypadkiem za małych", które zostały dla naszego szkraba :P Przynajmniej raz dziennie wyjmuję przeglądam i te mniejsze body przykładam do wypiętego brzucha...

Odnośnie kobiet mających świra na punkcie urodzenia dziecka obejrzyjcie sobie "Skradzione Szczęście"...

Gaga to już niedługo :D będę mocno zaciskać kciuki ;) Ja 26 planuję, ale jak wyjdzie zobaczę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahahahahahaha annielica fajne zachowanie :D ja mam tak z kremami w ciazy nie jestem i moze nigdy nie bede w ciazy a na temat skladnikow kremow wiem wiecej niz nie jedna specjalistka :D

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ