Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
madziulek póki mdłości nie są mega dokuczliwe, to nie ma co się faszerować ja biorę obecnie wapno, z powodu osłabionych zębów i aparatu ortodontycznego, magnez, bo nogi bolą i drętwieją i witaminę D,oczywiście kwas też. czuję się po nich całkiem nieźle, a witaminy prenatalne są coraz częściej odradzane ja ich osobiście nie brałam, wydaje mi się, że częste wizyty w szpitalu i tak zaopatrzyły mnie w mnóstwo chemii
-
ale jakbym nie miała problemów z wymiotami, to witamin pre też bym nie brała. jeżeli wyniki krwi są w porządku i dziecko dobrze rozwija się, to po co? później dziecko jest wręcz nafaszerowane i nierzadko z tego powodu rodzą się dzieci o zbyt dużej wadze.
-
annielica wrote:Madziulek a witaminy prenatalne? Powinnaś wkrótce coś dołożyć do kwasu.
Strzała, no ja podzielam to zdanie, że jeśli nie ma potrzeby to lepiej się nie faszerowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 13:58
-
Niecierpliwie to ja czekam aż stanę na nogi, a po pracy codziennym rytuałem nie będzie obiad i drzemka
W sumie to się troszkę stresuję jutrem, wiadomo o co chodzi
No i może na tej wizycie przed świętami poznamy już płeć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 14:02
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też mam nerdy. I bardzo podobne oprawki w moich okularach codziennych, których oczywiście nie noszę Podobają mi się aviatorki ale do mojej twarzy nie pasują. Muchy też mam. Sama ciekawa co kupię w tym sezonie.
A jak u Was z wymianą garderoby na ciążową dziewczyny? Dużo ciuchów kupujecie ? -
Ja się cieszę, że idzie wiosna, lato więc będę biegać głównie w kieckach/leginsach, tunikach
Muszę sobie kupić jakieś zwiewne spodnie typu haremki itp, żeby nie cisnęły w brzuch.
Właśnie dziś po pracy lecę zobaczyć do H&Mu.
W pt byłam tam na dziale typowo ciążowym ale jest dość ubogi..a druga sprawa,że mają tam ciuchy na bardziej zaawansowaną ciążę. Myślałam o jeansach stamtąd bo kumpela, która też jest w ciąży kupiła je sobie..i są świetne. Ale..ona mówi,że do końca ciąży ich nie ponosi bo już się robią ciasne A wydawać ponad stówę to też tak średnio.
Póki co to zaopatrzyłam się na promocjach w dresik (do chodzenia po domu) i spódniczkę ołówkową za 9zł
Generalnie chyba nie ma za dużo takich sklepów. W sieciówkach, to rzadkość.
Aaa bo wiecie,że ja od ponad miesiąca nie miałam na sobie spodni W swoje jeansy czy chinosy się nie zapnęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 14:42
-
nick nieaktualnynikt mi HSG nie zaproponował... a ten gin powiedzial ze zawsze robi laparoskopie bo jest dokladniejsze niz hsg a jak na hsg wyjdzie niedroznosc to i tak bedzie trzeba laparo zrobić i podal jeszcze argument ze hsg nie wykryje endometriozy w razie czego + na hsg czasem jest ze niby sa drozne a dopiero przy laparoskopii wychodzi niedrożność. Tak mi powiedzial
-
co do ciuchów, to ja w pierwszej kupiłam tylko legginsy ciążowe mama kupiła mi jedne spodnie i jedne dostałam od koleżanki, w których rzadko chodziłam, bo były niestety za duże. co do bluzek, to nie kupiłam nic, bo miała dużo takich rozciągliwych i długich w tej ciąży czuję, że będę większa więc muszę zaraz kupić legginsy i kilka jakiś koszulek do tego obowiązkowo jakieś wygodne sandały, to podstawa w lecie, w ciąży!
-
nick nieaktualnySylwiaśta - lekarz chyba wie co robi. Skoro mówi, że laparoskopia jest lepsza to rób laparo i już. Kiedy zaczynasz robić testy owu?
A aj się przyznam Wam dziewczyny, że mam chyba coś nie tak z głową... Ostatnio jak mierzyłam bluzki, które kupiłam w lumpie to za każdym razem wypinałam brzuch i sprawdzałam, czy na ciążową się nadaje i jak w niej wyglądam... ehh -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMebelki, wózki, zabawki, ciuszki to standard u mnie. Też staram się nie wkręcać w to za bardzo, ale nie zawsze wychodzi. O filmikach edukacyjnych dla przyszłych mam na youtubie nie wspomnę. Muszę szybciej w tą ciążę zajść, puki jestem jeszcze przy zdrowych zmysłach bo jeszcze trochę i mogę już nie być...
Gaga masz 8 dpo - kiedy testujesz? I który to cs? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaha to tak jak ja Mam pół szafki nocnej ciuszków kupionych "przypadkiem za małych", które zostały dla naszego szkraba Przynajmniej raz dziennie wyjmuję przeglądam i te mniejsze body przykładam do wypiętego brzucha...
Odnośnie kobiet mających świra na punkcie urodzenia dziecka obejrzyjcie sobie "Skradzione Szczęście"...
Gaga to już niedługo będę mocno zaciskać kciuki Ja 26 planuję, ale jak wyjdzie zobaczę -
nick nieaktualny