Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylaparoskopia to operacja, nacinają ci brzuch w kilkumiejscach i przez kamerkę diagnozują co jest nie tak- jest bardzo dokładne- na nfz
hsg, u gina na fotelu, wpuszczaja ci przez macice kontrast i na monitorze patrza czy przechodzi przez jajowody i tym samym, czy są drożne -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyManiu, różnica też jest taka że laparo wykryje endometriozę a hsg nie. Już byłam nastawiona na tą laparoskopię. Ale dziś przeczytałam że w wielu przypadkach robią się zrosty co też uniemożliwia zajście w ciążę więc co jak będą drożne a po zabiegu się zapchają? ;/ więc plan mam taki- isc na hsg jak beda drożne olac laparoskopię a jak beda zapchane to pojde na laparo bo nie bede miala nic do stracenia...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo było też o laparoskopii diagnostycznej. Dlatego się zastanawiam nad tym kwasem.
"Zrosty otrzewnowe występowały również u 71–96% pacjentek po zabiegach wspomagających płodność, co stwierdzono podczas powtórnej laparoskopii zwiadowczej. Jajniki są szczególnie podatne na tworzenie się zrostów. Pittaway i wsp. piszą o tym, że zrosty obserwuje się u 90% kobiet po operacjach jajników, takich jak wycięcie torbieli czy zmian endometrialnych lub po obustronnej klinowej resekcji jajników.
Aniu HSG robi się między 8 a 12 dc w moim przypadku będzie to 8-12 maj. Termin laparo mam 21 maja -
Dziewczynki przeszlam dwa naturalne porody wiec takie hsg pewnie nie byloby straszne dla mnie. Ja chyba na poczatek poszlabym na hsg a jezeli wyszloby ze mam nie drozne jajowody to zdecydowanie zgodzilabym sie na laparoskopie. Sylwia jest duza szansa ze po laparoskopi nie byloby czacu na zrosty bo zaraz bys zaszla w ciaze[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySylwia to będę mocno mocno kciukać chociaż ja i tak myślę, że dzidzia już jest
13 maja są urodziny teściowej i mija okres największego ryzyka utraty ciąży, więc dla mnie też ważna data
Mania twarda z Ciebie babka, bez kitu ja Ci o bólu przy hsg a ty 2 pociechy naturalnie rodziłaś hehe -
Sylwia mocno wierze ze bedziesz potrzebowala tych zabiegow
Aniu przy pierwszym porodzie jak zlapal mnie bol party i mala zsunela sie ku wyjsciu myslalam ze umieram Wbilam pazury w sciane i zastanawialam sie co to bylo Na szczescie szybko rodzilam jedno i drugie, tego wam tez zycze[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie okolica 13maja tez będzie wazny xzas mysle ze dopiero 12 maja będę robić test i mam nadzieję ze bede miala podStawy zeby pojsc na bete zeby mieć pewnosc ze mam nie pic w weekend ba weselu