Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałek :)
    Choróbsko mnie dopadło..pół nocki z głowy :/

atdc3e5e035kp155.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem z majówki wróciliśmy i my. Byli dzień znajomi na naszej działce, my byliśmy dzień na działce wujostwa. Spacery (rany, ale się szybko męczę i jak mi stopy puchną, a jeszcze na wielkanoc po 13km na piechtę robiłam), leżakowanie na słoneczku, odpoczywanie psychiczne, grille i bycie razem :D <3

Wczoraj rano tak kopało małe, że powiedziałam L, żeby dłoń przyłożył. Udało mu się poczuć :D

Madziulek, nie wiem czy już gratulowałam Filipka, ale na wszelki wypadek pogratuluję jeszcze raz :D!!
    Ps. dzięki, że napisałaś o tym 5 mscu, bo nie zdałam sobie sprawy, że u nas też już 5 leci! :D

A teraz małe porównanko. My z 6t0d oraz 17t2d :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b11d348143ea.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7e5f2745c31b.jpg

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki :)
    Wrocilam do domku :) Spedzilam cudowny tydzien w Pl. Niedoopisania!!!! Grilowalismy kazdego dnia, nawet jak padalo :D Odwiedzilam ginekologa, uspokoil mnie i podbudowal. Nie robilam hormonow bo bylam w polowie cyklu i dla gina nie bylo sensu. Obraz usg potwierdzil pco ale uspokoil mnie ze jezeli miesiaczkuje regularnie i mam skoki temperatury to najprawdopodobniej mam owulacje. Podjalby sie wspomagania gdybym zostala w PL. Podszedl do tego racjonalnie bo mowil ze musialby monitorowac mnie i chcialby miec kontak ze mna gdyby cos sie dzialo. Cala reszta na usg byla ok. Teraz bez spiny i stresu bedziemy sie starac o dzidziusia. Smial sie z inofolicu, mowiac ze to "gadzet" ktory wcale nie wspomaga plodnosci. Wracamy do codziennosci :)
    Moja chrzesniaczka jest tak cudowna ze nie moglam sie nia nacieszyc :)
    Ps. Of twierdzi ze jestem po owulacji 13 dni a moje testy owulacyjne sa pozytywne... :D Czekam tydzien i zapodam sikanca :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona wow ale różnica :D też nie mogę się doczekać ruchów, i żeby maż je poczuł :)

Mania mam nadzieję, że wyjazd obfitował w dużą ilość seksu i przyniesie ze sobą największą korzyść w postaci kolejnego potomka :d mówiłam, że nie ma co rąk załamywać z tym pcos ;)

Ja byłam u gina. USG nie miałam bo stwierdził, że bez sensu i najnowsze badania dowodzą, że USG szkodzi i był na wielu szkoleniach tego dotyczących, więc nie ma co go robić bez potrzeby. Następna wizyta 20 maja z badaniem przezierności karkowej.

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczynki zaczynam powoli 14 tydzień :) samopoczucie wyraźnie lepsze, chociaż rewelacji jeszcze nie ma :) mam nadzieję, że nadchodzą lepsze miesiące ;)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzała oby tak było :)

Ja z kolei męczę się z mdłościami i przez to na niewiele rzeczy mam ochotę. Od ostatniej wizyty u gina schudłam 1,5 kg.... Zaraz lecę po jakaś mieszankę warzywną bo mam ogromną ochotę na zupę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona no duża różnica jest, rośniesz w siłę :D i powiedz mi, co przedstawia Twój avatar, bo pacze pacze i przypaczeć się nie mogę co to jest :P :P

Ania Ty to się bierz za jakieś porządne jedzenie a nie zupki warzywne! ;/

strzała, no miejmy nadzieję, że rewolucje już się zakończyły i teraz spokojnie możesz cieszyć się ciążą :)

Maania, kochana widzisz, wrócisz wypoczęta i z nowym dobrym nastawieniem :)! Jak to mówią, 90 % zmartwień w ogóle nie dochodzi do skutku, dobrze, że lekarz Cię uspokoił :)

Madziulek- Ciebie dopadło a mnie opuszcza :D w końcu, bo już od podcierania nosa, mam nochal jak klaun :P

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez kiedys patrzylam i wydaje mi sie ze to... żelek?:D

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3

Wysłany: 4 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica, na początku ciąży bardzo dużo kobiet traci do 5kg na wadze :) ja już straciłam 12... wyglądam koszmarnie ale im więcej jem i piję tym czuję się oraz wyglądam lepiej ;) więc mam nadzieję, że szybko nadrobię straty :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta, to odlew woskowy naszych splecionych dłoni :)

strzała, 12kg?! wow! Oby do przodu waga już teraz !

U mnie też waga do góry idzie, może nie jakieś zawrotne tempo (na co nie narzekam), ale idzie :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 4 maja 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, najwazniejsze,zebym nie pobila rekordu pierwszej ciazy,czyli 20kg ;)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jaką wagą startowałaś?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj strzała masz Ty przygody z tymi ciążami. Ważne, żeby teraz waga tylko w górę :)

Sylwia czepiasz się, zupki warzywne są bardzo zdrowe o! :P mięcho mi nie wchodzi, niewiele mi zostaje :P

• madziulek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona, ale z Ciebie szczypiorek :D

Strzała, 12kg?! Jejuuuu jedz jedz :*

Ja od stycznia jestem jakieś 4kg do przodu :/ Ale co się dziwić jak mam praktycnie zero ruchu :P

atdc3e5e035kp155.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    03.02 - 52,5kg (start ważenia)
    04.03 - 49,8kg (najniższy punkt wagi)
    04.05 - 52,9kg (ostatnie ważenie)

ja się ważę raz na tydz.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo to prawie tyle co nic ;)

Moje łowy z dziś:
    04cb0981b03c785cmed.jpg
    1be52fc78716e421med.jpg
    ce23ff984eeb06famed.jpg

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeja jakie śliczności :D
    Fajnie, ze znasz płeć ja takie sweterki muszę odkładać, bo wybieram wszystko uniwersalne :(
    Tutaj moje łowy z tamtego tygodnia. Strasznie pogniecione na zdjęciach się wydają nie wiem czemu. Dorwałam 2 pajace z napisem "I <3 Mammy" i "I <3 Daddy":P
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c798655fd4e6.jpg
    A tutaj z wczoraj:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/af352a5e3150.jpg

Kolory jakieś wypłowiałe na zdjęciach ale na żywo, cud, miód :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajowe <3 <3

atdc3e5e035kp155.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek dużo już masz ciuszków?

• madziulek Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie tak powoli się zaopatruję :) Ostatnio te 8 sztuk, dziś 3, kiedyś wcześniej 1body, jedno od siostry i od mamy :) Więc tak na spokojnie :D

Ale Wam jeszcze coś pokażę. Moja siostra ma mi ją odebrać od jednej laski:
    ca5c313d5d0c3d60med.jpg
    Mąż się ubiera w Zarze i znalazłam identyczną koszulę z Zara kids :D Więc nie mogłam się oprzeć, a on stwierdził że się tak samo ubiorą w święta z juniorem :D

atdc3e5e035kp155.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ