Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

Jestem tu nowa. Testuję 28 stycznia a 31 stycznia mam urodziny:) Bardzo liczę na piękny prezencik :) Tzn. testuję 28 bo wtedy mam mieć @, ale znając mnie mogę chcieć jeszcze wcześniej zrobić test o czułości 10. To nasz 3 cs i oby ostatni:)
    Mam też do was pytanie, 3 dni temu zaczął się u mnie ogromny ból i wrażliwość sutków przy dotyku. Nawet podrażnienie przez bluzkę mnie bolało, a gdy mąż mnie dotknął zawyłam z bólu. Teraz bolą ciutkę mniej, piersi są jakby większe (obserwacja męża) i pojawił mi się biały kremowy gęstawy śluz. Nigdy po owulacji nie miałam śluzu a tutaj taka anomalia. Myślicie, że to może wskazywać na ciążę czy niepotrzebnie się nakręcam ?

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica na mój gust, to objawy wskazują na ciążę, ja miałam podobne przy swojej pierwszej :) ale wiadomo, teścik to mus :)

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nat_alia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj były urodziny mojego męża i zrobiłam test myśląc o niespodziance... niestety nie wyszło... :/
    za to dzisiaj w pracy źle się czułam bol brzucha, cały czas chciało mi się wymiotowac wiec po powrocie zrobiłam test... kurcze i nie wiem co myslec... jakiś cień drugiej kreski jest... ale naprawde cień... trzeba się przypatrzec.... kurcze już sie nakręcam... może to wadliwy test :/
    sprawdzę jutro rano...

0f11bf7a16429be85816e99e548cc660.png

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh wiem, że teścik musi być, ale tutaj trzeba jeszcze tyle czekać:P strasznie niecierpliwa jestem :(

nat_alia patrząc na Twój wykres to raczej jest ciąża. A którego dnia testowałaś? Nie lepiej zrobić betę od razu?

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej poczekac :) najlepiej tescik jest robic w dniu okresu, a w ogole naj naj to tydzien po @ :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_alia ładny wykresik i zapowiada raczej zielony koniec ;) A testy robiłaś rano czy popołudniu? No i moze faktycznie najlepiej to pójśc na betę i miec 100% pewności :)

Annielca no niestety cierpliwości trzeba się wyuczyć przy staraniach :) Co ma byc to będzie :)

A ja nie mam żadnych objawów właściwie. No dzisiaj po tym plamieniu trochę brzuch mnie pobolewa. Wiec zasiadłam pod kockiem się relaksuję :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka, oby tylko dwukreseczkowy był :)!

Strzała, a co ci babcia powiedziała?

annielica, powodzenia :) Super byłby prezent na ur :)! No to będziesz testowała prawie wtedy, kiedy ja ;)

nat_alia, @ nie ma = jest szansa! Może jeszcze jutro rano kreska pociemnieje :)? Jeszcze się może zazielenić u ciebie przecież, bo @ masz na za 3 dni :)

A ja dzisiaj mam dzień lenia, nic nie robię wreszcie (rany, jak mi tego brakowało!), generalnie zero objawów, choć przed chwilą ni stąd ni zowąd dostałam rozwolnienia o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 16:47

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 - czasami brak objawów jest najlepszym objawem - dużo kobiet myślało, ze nie zaskoczyło a tutaj niespodzianka:) 3mam kciuki:)

Nie wiem dziewczyny ale jakoś trzeba tą @ od nas odpędzić! Ja specjalnie nie kupuję podpasek do ostatniej chwili, ale jak dotąd zawsze @ przychodziła i był problem bo nie miałam podpasek:P Życie czasami lubi robić na przekór, może tym razem kupić duuuży zapas, wydać sporo kasy to wtedy @ na bank nie przyjdzie :D

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 18:21

• zakocona Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mirabelka, powodzenia :)!!
    No to będziesz testowała ze mną i tapir :D Oby zadwukreskowało!

edit:
    Widzę, że zaczęłaś cykl 02.01, ilu dniowe masz cykle, że już testować będziesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2015, 16:59

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona babcia dała mi do zrozumienia, że jesteśmy strasznie biedni :D my z mężem generalnie mamy z tego mega ubaw, bo wszyscy dookoła nas myślą, że nie mamy kasy na nic :D i nie mamy zamiaru nikogo z tego błędu wyprowadzać :) ale babcia powiedziała to wszystko w taki sposób, że naprawdę zaczęłam wątpić, czy to dobry moment na drugie bobo ;P

annielica niech każda kupi tampony/podpaski i je spali, posypie solą i wypowie życzenie odnośnie ciąży, a co :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa Strzała, no właśnie co tam babcia Ci naplotła?? ;) Moja to tak po cichu do wszystkich powtarza, ze przydałoby mi się dziecko ;)

Ja siedzę pod kocykiem, z lapkiem na kolanach i paczką chipsów :/

Mirabelka30 witaj :) I powodzenia :)

Annielica może to jest jakiś sposób, takie przygotowanie na coś co nie nadejdzie :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszy hit jaki dzisiaj moja babcia powiedziała (generalnie jest bardzo wyniosła i niesympatyczna ;)), że syn mojej kuzynki jest głupi, bo nie ma żadnych osiągnięć, a ona widziała dokument o dwóch 10latkach, które wygrały jakiś konkurs muzyczny :D nie no spoko.... ale tomek ma 3 lata :D :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• zakocona Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka, ja też tak siedzę, tylko, że cały dzień, bo dziś pracy nie było :D Aż mam więcej energii do wszystkiego :D

strzała, pracujecie oboje czy nie?

Ja np nie wiem z czego utrzymuje się znajoma, która nie pracuje, mają dziecko, drugie w drodze, a mąż zarabia ze 2 tys, jak dobrze pójdzie i jeszcze mają remont..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Strzała, rozbawiłaś mnie :D No ma babcia podejscie :P

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, właśnie zobaczyłam aukcję na allegro i moje testy ciążowe są superczułe. Najs :D

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona prawda jest taka, że jak się chce to sobie każdy poradzi :) Najważniejsze, zeby wszyscy byli szczęśliwi, bo bez tego to różnie bywa )

Wiecie co, albo mi się zdaje albo cera mi się coś poprawiła, strasznie gładziutką mam. No, może oprócz tych kilku pryszczy, które chwilowo mam :P Co chwilę sie myziam po twarzy :P

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzała nie ma sensu się przejmować. U nas sytuacja finansowa w chwili obecnej jest bardzo kiepska, ale lada moment baaaardzo się poprawi. Przecież ciąża trwa 9 miesięcy to kupa czasu, a z pieniędzmi tak to jest raz są a raz ich nie ma. Bez sensu jest podpasowywać pod pieniądze, a potem ocknąć się po iluś tam latach, ze na dziecko jest za późno... Ale fakt ciekawa babcia :P

A z tymi podpaskami to dobry pomysł:P można by je utopić jak marzannę, ażeby @ poszła precz:P Matko 9 miesięcy bez okresu - raj na ziemi :D

Sówka_83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka u mnie tak samo :D zawsze mam kilka syfków taka moja natura, a teraz jest całkiem ładnie :D może to dobry objaw :P

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ha, właśnie zobaczyłam aukcję na allegro i moje testy ciążowe są superczułe. Najs :D

A ja wczoraj wykorzystałam ostatni test ciążowy, który miałam w domu i na tym na razie koniec. Poczekam i jak bede gotowa to pojadę i kupię nowe :)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ