Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa z kolei mam bardzo wybredny apetyt. Do zjedzenia czegos niesłodkiego dosłownie sie zmuszam...
Dzis mała tak sie wierciła, że czułam jej różne części ciała pod reka ale nie umiem okreslic które:P
Klaudia może pozniejsza owulacja? Miałas chyba tak kiedys. -
nick nieaktualny
-
annielica wrote:Ja z kolei mam bardzo wybredny apetyt. Do zjedzenia czegos niesłodkiego dosłownie sie zmuszam...
Dzis mała tak sie wierciła, że czułam jej różne części ciała pod reka ale nie umiem okreslic które:P
Klaudia może pozniejsza owulacja? Miałas chyba tak kiedys.
watpie w pozniejsza owulacje, jezeli by jej nie bylo to nie weszlabym w faze wyzszych temperatur? -
nick nieaktualnyOwulacja może nastąpić 3 dni po skoku nawet. Skok wcale nie oznacza, że już owulacja była. Lh badałaś? Może masz naturalnie zbyt wysokie. Możesz zbadać progesteron, żeby zobaczyć czy owulacja wystąpiła. Jak długie masz cykle? Testy owu najlepiej robić późnym wieczorem te poranne nie są miarodajne bo wtedy zawsze jest wyższe LH.
-
nick nieaktualnyKlaudia nie sugeruj sie temperatura... wyzsze nie wyzsze... na wszystkich testach jest napisane, zeby robic do pierwszego pozytywnego, potem to nie ma sensu, bo poziom lh moze byc rozny...
Moze byc tez tak ze ten pierwszy pozytyeny wcale nie oznaczal owulacji... tylko organizm przygotowywal sie do niej a dopiero teraz ona nastapi. A to ze przedtem byl skok... to nic nie znaczy. Gdybys w ten sam dzien zaobserwowala wzrost temp,otwarta miekka i wysoko polozona szyjke a dzien wczesniej zanotowalabys dzien szczytu objawu sluzu i pozytywny test owu to moznaby mniemac, ze owu nastapila, bez pewnosci. Sama temperatura nic ci nie powie, niestety. Lec zrob progesteron, bedziesz wiedzirc czy jestes juz po owu.
Aha i jedna temp masz wpisana falszywa, to tez wez na poprawke.
W npr najwazniejszy jest sluz, ktorego ty nie badasz. Temp to dodatek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 12:28
-
nick nieaktualnyNo wiesz Klaudia jesli masz wysokie tsh i nie chcesz sie starac to nie mozesz opierac sie o przeczucie jesli chodzi o owu. No chyba, że chcesz się starać mimo wszystko i jest Ci na rękę, że owu już była mimo, że się nie zabezpieczaliście.
kamka9319 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKluadia dla mnie to trochę nieodpowiedzialne skoro masz zalecenia od endokrynologa żeby się wstrzymać ,co wydaje się słuszne i mądre to należy się wstrzymać.
Mi się wydaje że niby odpuściłaś a masz nadzieje że w tym niby "odpuszczonym "cyklu się uda.
Myślę że lekarz miał przesłanki żeby tak Ci powiedzieć. w końcu jest lekarzem a nie koleżanką z owu . -
nick nieaktualny
-
kamka9319 wrote:Kluadia dla mnie to trochę nieodpowiedzialne skoro masz zalecenia od endokrynologa żeby się wstrzymać ,co wydaje się słuszne i mądre to należy się wstrzymać.
Mi się wydaje że niby odpuściłaś a masz nadzieje że w tym niby "odpuszczonym "cyklu się uda.
Myślę że lekarz miał przesłanki żeby tak Ci powiedzieć. w końcu jest lekarzem a nie koleżanką z owu .
taki ''odpuszczony'' cykl juz mialam, i nie chodzi o nadzieje tylko o to, ze jezeli faktycznie jest fasol zeby jak najszybciej moc zareagowac, zgodze sie z Toba jest to nieodpowiedzialne, niestety juz nic z tymn nie zrobie ze stalo sie jak sie stalo.
co do opini lekarzy to sa tak rozne ze daj spokoj, inny endo powiedzial mojej kolezance ze z tsh to jest mit ze musi byc ponizej iles tam i cos jej powiedzial ze ona nigdy nie bedzie miec ponizej 2,5 czy cos takiego. znowu moj ginekolog tez nie widzial przeciwwskazan no i tak... -
nick nieaktualny