Testujemy na koniec stycznia :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
Coraz mniej tu piszecie
A ja chciałam się z Wami podzieli wynikami badań.
Prolaktyna 31,2 ng/ml; norma 4,8 - 23,3 (czyli za wysoka),
TSH - 0,988 ulU/ml; norma 0,27 - 4,2 (dobre czy za niskie?)
Progesteron (18 dc) 5,1 ng/ml; norma faza lutealna 1,7 - 27 (trochę mało).
Lekarz na razie nie wprowadził żadnych leków bo chce jeszcze resztę badań zobaczyć. Czytałam coś o podwyższonej prolaktynie i u mnie jedynymi objawami jest ból głowy i obrzmiałe obolałe piersi. Przypisywałam to braniu kwasu foliowego a tu proszę jednak może być inna przyczyna. Mąż jedynie ucieszony bo ma co popieścić
Także jak widać nie jest najlepiej W środę idę na dalsze badania razem z mężem.
Później wizyta u lekarza i decyzja co dalej. Będę chciała, żeby wprowadził mi jakieś leki bo teraz będzie czas dobry na starania, mąż ma dłuższy urlop i będzie cały czas "pod ręką" Do tego szykuje nam się wyjazd więc tym bardziej będziemy działać z przyjemnością.
A propo męża, będzie za niecałą godzinkę ze mnąsylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytsh super, prolaktyna jeśli nie blokuje Ci owulacji też jest OK, z nią jest tak, że za wysoka blokuje owu, ja mam ponad normę, a owu mam normalnie więc nie ma potrzeby brania bromka na zmniejszenie. Poza tym, wystarczy, że chłop ci sutki popieści i już będzie prolaktyna sporo wyższa Progesteron niski, ale wystarczy lutka w fazie lutealnej i bedzie ok Jest OK
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:47
-
Sylwia lekarz podobnie mówił, tylko podejrzewał że owu nie było a ja wiem, że jednak się pojawiła. Test owu pozytywny no i teperatura na to wskazywał. Do tego dokładnie 14 do dostalam okres
Trochę mnie wymiar z tym mierzenie temp i niewiele mu powiedziałam o swoich obserwacjach. O niskim poziomie progesteronu pomyślałam po jednym z cykli kiedy to miałam owu,10dpo plamienie i spadek a potem normalnie okres. Czyli tak jakby niemożliwość zagniezdzenia się. Teraz na wizytę pójdę z mężem to może się odważę i powiem o swoich podejrzeniach Zresztą będzie ma wyniki na potwierdzenie.
Będzie co ma być
Sylwia a jak tam u Ciebie?
-
nick nieaktualnySówka zgadzam się z Sylwią. Nie jest źle;) napisz tylko jeszcze jak wyniki męża. No i osobiście radziłabym pójść choć raz na monitoring żeby potwierdzić owu. Bo tempka i testy tak naprawdę nic nie znaczą. No i działajcie;) powodzenia;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 23:54
-
nick nieaktualnyMadziu brzuszek rośnie ale wcale nie jest jakiś bardzo duży;) Jak tak dalej pójdzie tuż przed rozwiązaniem będziesz mniejsza niż ja teraz
A ja właśnie bawię się z malutką. Trzymam rękę dłuższy czas na brzuchu a potem powoli zabieram i mała kopie w tamtym miejscu:P albo delikatnie pukam albo naciskam paluszkami i mała wtedy też kopie w tym miejscu ale to tak mocno, że aż ptzez brzuch widać śmiesznie to wygląda;) chciałam nagrać ale mam słaby refleks i nie zarejestrowałam tego ;P
Katarzyna odezwij się co u Ciebie????Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:19
-
nick nieaktualnydokładnie, Sówko, wymagane są 3 monitoringi pod rząd by potwierdzić, że owulacja występuje, test owu, temperatura szyjka i śluz a także bóle owulacyjne powiedza ci że owu była a cykl będzie bezowulacyjny, pęcherzyk w końcu nie peknie mnóstwo kobiet to potwierdzi. dopiero 3 pod rząd monitoringi potwierdzą, że owulujesz. Jeden też nic nie da bo akurat może być owulacyjny a kolejnych kilka już nie
ja po urlopie, szkoda, że tak krótko tak jak mówiłam, narazie nic się nie staramy i dobrze nam takWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 09:26
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No właśnie ciezko hehe nic nie poradze mysle ze w niedziele zatestuje juz ale dam znac co i jak dopiero kolo środy czw bo bede.u babci a tam nie mam neta
-
Wczoraj byliśmy na USG III trymestru i oto wieści:
Nasze szczęście waży 1490g (+/- 150g; 30t1d)
Wszystko w porządku jest Leży dalej główkowo, więc chyba się już nie odwróci mam nadzieję. Ja mam ilość płynu owodniowego prawidłową. No generalnie wszystko ok
Przebeczałam większość badania, bo wreszcie po 2 mscach zobaczyłam jego buźkę i rączki i całego jego, a nie tylko tyłek No i po 10 tyg dowiedziałam się, jakie ma wymiary
Fotki niestety słabe, więc nie mam co wstawić.
Za 2 tyg wizyta u gina.
To my dzisiaj
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5938e0e7787c.jpg
Wczoraj waga pokazywała 61,5kg, czyli +9 od początku ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2015, 08:42
Karmelek211, sylwiaśta159, nikicia86 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny mam hmm nie wiem jak to nazwac, problem? moze ktoras mi cos podpowie. otoz robilam testy owu pare dni temu (nie wiem w sumie po co ) no i 20dc kreska testowa taka dosyc mocna, zastanawialam sie czy lh zostalo po owu ktora byla prawdopodobnie 18dc a test owu pozytwyny byl 17dc. tyle ze na nastepny dzien kreska testowa byla prawie taka sama jak kontrolna, wczoraj mniej wiecej tez a dzisiaj bez watpienia test jest pozytywny.... dzisiaj jest 5dpo. zastanawiam sie czy branie euthyroxu i problemy z tarczyca moga miec wplyw na te testy? w dodatku jak kiedys robilam po owu testy to albo nie bylo drugiej kreski albo byl maksymalny bladzioch...
fotorelacja
21dc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa882d3a27d4.jpg
22dc
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef31a3ecf7a2.jpg
porownanie 3 po wyschnieciu
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7f7cb06571f.jpg
dzisiaj
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/137a962cdf04.jpg -
madziulek, u mnie to samo. Jak w II trymestrze wpierdzielałam, jak głupia właściwie non stop, tak teraz szybko się najadam i przede wszystkim owoce bym jadła ale męczą mnie wzdęcia, refluks i zgaga wieczorami dość mocno
U siebie też tych kg nie widać w ogóle, wszystko w dziecko poszło
Tadek od wczoraj kopie mnie w żebra również Średnio przyjemne uczucie
-
nick nieaktualny