X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie teraz rozbawiłaś. Przecież my tez nie będziemy cale życie mieszkac w trzech pokojach. No naprawdę bez przesady. Mojemu partnerowi Tato dom przepisal wiec za kiedyś będzie nasz. Aaa i ciekawostka dnia: wielodzietne rodziny nie tylko siedzą w domu,wyobraź sobie ze czasem Nawet z niego wychodzimy. Mało tego, we wrześniu jedziemy na tydzień nad morze.

• zakocona Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się cieszę, że wam teść przepisze dom. My dochodzimy do wszystkiego samodzielnie jednak.
    Nie będę tutaj pisać, co myślę n/t standardu życia, jaki my chcemy dzieciom zapewnić, bo dla mnie to bez sensu. Wy sobie żyjcie swoim życiem, a my naszym ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Dla mnie wazniejsze jest szczesliwe dziecko. Nie wadzi mi ze chodza w używanych ciuchach i im tez nie. Są szczęśliwe i my tez. Również sie cieszę ze kiedyś będziemy mieć własny domek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo dziewczyny moje kochane pozdrawiamy was gorąco i sciskamy bo cały czas o was myślimy i was czytamy :-) Cieszę się że u was wszystko w jak najlepszym porządku :-) Moja Fasola ma juz 320g i jest dziewczynką :-) przesylamy buziaczki z wakacji :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 18:06

kamka9319, zakocona lubią tę wiadomość

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka9319 wrote:
    Dokładnie. Dla mnie wazniejsze jest szczesliwe dziecko. Nie wadzi mi ze chodza w używanych ciuchach i im tez nie. Są szczęśliwe i my tez. Również sie cieszę ze kiedyś będziemy mieć własny domek.

Bardzo mi się podoba Twoje podejście.
    W dzisiejszych czasach ludzie są bardziej nastawieni na "mieć" a nie "być" i często dzieci na tym cierpią. Co im z zabawek, wyjść na miasto i wakacji, jeśli rodzice poświęcają im minimum czasu?To niestety plaga naszych czasów...

kamka9319 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna mnie to przeraża. Mi moja szwagierka krwi napsuła ze jak to mozna używane rzeczy ze jak można to i tamto. Ona wielka karierę robi a jej córka u nas siedzi. Kocham ta mama jak wlasne. Ma 7lat,zjezdzila pól swiata a i tak na wakacje chce do mnie. My nie zwiedzamy swiata ale Polskę,śpiewamy w aucie, robimy postoje jak dluga trasa w miedzyczasie trzaskamy zdjęcia i mała zawsze w przedszkolu brala zdjecia z naszych wakacji a nie tych z rodzicami i sie chwalila. Ojciec wiecznie z garniturze,nie pobawi sie z corka bo sie pogniecie,matka szpony na pól metra nawet w swieta nie robi z corka pierniczków. U nich choinka wygląda jak z magazynu jakiegoś kolorystyczna ,idealna, a u nas krzywa,z malowanymi aniołkami z bloku rysunkowego,z nieudolnie ozdobionych pierników ale jest nasza ,najlepsza.

w zamian za to,każde nasze dziecko ma zalozone konto na które wplacamy im pieniążki i będą mieć na start jak osiągną odpowiedni wiek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze powtarzam tez Synowi,ze liczy sie to jaki jest,a nie to jakie nosi ciuchy i jaki ma telefon. I do tej pory ,odpukać,udaje sie. Jestem z niego dumna.

Klaudia N. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi się podoba to co piszecie dziewczyny. Dla mnie również rodzina jest najważniejsza-szczęśliwa rodzina!;) Sami nie jesteśmy jakimiś biedakami, mamy firmę i piękne perspektywy na przyszłość ale bardzo mi zależy żeby nigdy się nie zatracić w pogoni za pieniądzem. Sami nic nie dostaliśmy bo nie pochodzimy z zamożnych rodzin i owszem chcemy dać dzieciom jak najwięcej ale wszystko w granicach rozsądku. Chcę nauczyć dzieci to czego nauczyła mnie mama, że ciężką pracą i uporem można osiągnąć wszystko. Wcale milion na koncie nie ułatwi im startu w życie, a wręcz przeciwnie może sprawić, że staną się bezdusznymi i pozbawionymi empatii ludźmi, którzy uważają, że pieniądze w życiu to wszystko. Sama miałam na roku bardzo dużo takich osób i szczerze? Szkoda mi takich ludzi. Dla mnie liczy się to by być dobrym człowiekiem i tego pragnę nauczyć moje dzieci.

Mania1718, kamka9319 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądre słowa!

• Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychowałam się w rodzinie, gdzie rodzice dużo pracowali. Owszem- dorobili się, co roku kilka razy wyjazdy za granicę.Nic nam nie brakowało. Ale właśnie nie jestem nauczona okazywania im uczuć, ogólnie nawet w stosunku do męża mam z tym teraz problem. Inaczej jest z córką i chciałabym ją nauczyć innej rodziny...
    Mój mąż jest z takiej samej rodziny. Niby przez to mieliśmy zapewniony start,w dorosłym życiu takie perspektywy to luksus, ale dalej mam takie a nie inne zdanie na temat mojego dzieciństwa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzanna to z takie rodziny pochodzi mój partner, ja właśnie z przeciętnej.
    Czasem organizuje zbiurki odzieży i środków czystości dla paru rodzin u nas na dzielnicy to mój Partner baaaardzo sceptycznie do tego podchodził. teraz sam kumplom w pracy mówi że jak mają coś nieużytecznego już dla nich niech mi przekżą na rzecz innych

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/69997faf534b.jpg
    W zeszły pt 60,9kg a dzisiaj 60,7kg. Po raz pierwszy nic nie przybrałam od czasu 1. trymestru o.O

A tu takie porównanie :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/940f5ff5cec1.jpg

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz brzuszek! ja przy bliźniaczkach miałam mniejszy w 29tc. ogromny! tylko ja tak chuda nie jestem pewnie dlatego

• zakocona Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie wywala z tygodnia na tydzień coraz bardziej :) Bardzo się zastanawiam, jak ja będę wyglądała na koniec ciąży, bo brzucho mam naprawdę duże i wystające :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to co jak sie jest szczuplym to wiekszy brzuch jest?

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja mialam nadwagę już w ciąży z klonami moim, waga w 36tc do 104kg i u mnie jakoś szło w całe ciało nie tylko w brzuch. o piersiach nie wspomnę

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Moim zdaniem waga początkowa nie ma za bardzo znaczenia jaki będzie brzuszek w końcowej fazie ciąży. W pierwszej i w drugiej ciąży zaczynałam od wagi 48-50 kg. W pierwszej brzuszek był malutki i nie przytyłam zawiele, piersi były potężne :D W drugiej za to i brzuch i piersi i cała ja OGROMNE :D Teraz początek drogi a moje piersi powiekszyly się o dwa rozmiary ;)

Jutro pierwsza wizyta u położnej :) dowiem się mniej więcej kiedy pierwsze usg. W takim momencie żałuję że nie mieszkam w Pl.

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia w pierwszej ciąży nie miałam takiego brzuszka do porodu co ty teraz :) Za to w drugiej przegonilam zdecydowanie był większy :D Rodziłam syna w sierpniu, było gorąco, ja wielka i spuchnieta :P
    Po trzech miesiącach syn tak mi dał w kość że wróciłam do wagi początkowej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania u mnie spadło po bliżniaczkach 20 kg i stoi w miejscu. ale piersi zostały , wcięcie w talii jest więc gubi się ta nadwaga. nawał pokarmu miałam taki że lało się ze mnie ciurkiem. zaczęłam z miseczką C, z blizniaczkami miałam G a z pierwszym synem nie pamiętam szczerze mówiąc bo sportowe nosiłam staniki.

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga spadła ale niestety piersi też :D Karmilas piersią? Ja córkę 6 miesięcy i raptownie odstawila. A z synem myślałam że będę karmić długo bo piersi były masakrycznie duże i pokarmu litry :D Mogłam z jednej piersi ściągnąć pół litra mleka mimo to nie najadał się i karmienia trwało tylko 2 miesiące.

‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ