X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia niektorym mamusiom obniza sie stopniowo, innym tak jak mi dopiero w czasie porodu. Ten ucisk swiadczy ze Filipek jest gotowy ;) O jaaaa zarza bedziesz sie cieszyc synkiem <3 sama nie moge siedoczekac!!!

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • madziulek Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, u każdego to pewnie inaczej jest.

Równie dobrze mogę urodzić w połowie października ;) Ale jakoś tak mam przeczucia, że t nastąpi szybciej. Zobaczymy :)

Generalnie od kilku dni bóle podbrzusza są straszne (nie przez cały dzień ale tak falami się pojawiają), mam zwiększoną wydzielinę i waga stanęła, a nawet ciut spadła.

atdc3e5e035kp155.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, siostra L myślała, że urodzi drugiego syna przed terminem sporo, bo jej się brzuch na msc wcześniej opuścił, a urodziła 3 dni po TP ;) Koleżanka myślała, że syna urodzi tak samo jak córkę 2 tyg wcześniej, a miała wywoływany poród, bo mu się w ogóle nie śpieszyło ;)

Także dla mnie to zawsze jest niewiadoma i nie da się wyczuć ani przewidzieć kiedy dzieciak zechce się urodzić.

Ja wczoraj zaczęłam pić herbatę z liści malin i brać tabl z oleju z wiesiołka. Ciekawe czy cokolwiek to pomoże..

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Twojego opisu miałam identycznie z synem. Tydzień to trwało i zaczęło się :) Tego dnia myślałam że to powtórka tych boli i zaraz minie. Mąż ułożył się do spania i nie czekał na sygnał "to juz" bo mówiłam tak od tygodnia :D Ja dreptałam po kuchni i czekając na zakończenie akcji. No ale skorcze były silniejsze i częstsze. Nie bolało :) O godzinie 3 nad ranem zostałam przyjęta na oddział położniczy a o 3.30 synek był już z nami <3

• madziulek Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania..to ekspresowo poszło :D

Klaudia, tak, to prawda..nie wiemy kiedy się zdecydują wyjść :P

W ogóle jeszcze mam takie skurcze/spięcia brzucha/ macicy...Już nie wiem sama czego bo ta macica też jest teraz wysoko.

atdc3e5e035kp155.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda szykuj się :D moim zdaniem to skurcze przepowiadajace. A z tego co pamiętam przy skazy skurczu mój brzuch twardnial i unosił się do góry ;)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jaka z Ciebie wróżka :D

atdc3e5e035kp155.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak po wizycie ??

• madziulek Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W porządku :)
    Filipek zdrowo rośnie I póki co nie spieszno mu na świat :D
    Waży juz 2584 g :)
    Gin mówił ze w pierwszej ciąży to zwykle się przenosi malucha niż urodzi przed terminem. Ale ja wierzę że synuś we wrześniu się pojawi :P

atdc3e5e035kp155.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cieszę się że wszystko jest ok. Ja córcię urodziłam w 36 tygodniu ciąży ;)
    W każdym bądź razie Filip ma jeszcze czas :)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko teraz zależy od jego widzimisię :D

atdc3e5e035kp155.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, super wieści :) Gdzie ty go chowasz serio??
    Kiedy masz następną wizytę?

Oto my
    12kg na plusie, nadal przerażona wczorajszymi wieściami o prawdopodobnym braku urlopu u L. Za to szczęśliwa, że dziś ostatni (chyba) check-in ze sprzątaniem samodzielny, przy kolejnych L będzie już pomagał. UFFFF.
    Wyglądamy tak (ja tam dalej myślę, że brzuch wysoko):
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/30e09f5855dc.jpg

W czw wizyta u gina, a za tydz USG przedporodowe i wreszcie się dowiemy ile waży <3!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja wczoraj zaczelam 28 tc ;)
    Czas leci jak szalony :P

Madzia super, ze mały już taki duży :D
    Klaudia u Ciebie brzusio dalej rośnie ;)

• madziulek Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu już 28? Faktycznie leci ten czas :) :)

Klaudia, brzuszek extra :D U Ciebie pewnie tak go widać bo jesteś szczuplutka :)

Miałam mieć wizytę za 2 tyg ale pan doktor kazał przełożyć na 24.09 :)

atdc3e5e035kp155.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi piszą, że brzuch mi opadł :) Porównanie 2 tyg temu z lewej, z prawej dziś:
    Jak myślicie?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d11264c9e9.jpg

Kurcze ale ten czas leci, Ania! Gratulacje :)

Ja mam wizyty od przyszłego tyg co tydzień już. Czyli będzie 10.09 a potem kolejna 16.09, a potem kolejna 23 lub 24.09.

25.09 to moje urodziny :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 09:58

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam wrażenie, że delikatnie się obniżył :)

zakocona lubi tę wiadomość

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)

macie piękne brzuchy, Klaudia śliczne te zdjęcia :) no i baby shower pierwsza klasa :)

ja ostatnio miałam bardzo stresujący okres, zmarła moja babcia... do tego spotkało nas wiele złego ze strony ex brata... stres objawił się wymiotami i skurczami. Na chwilę obecną jest ok, samopoczucie troszkę lepiej ale skurcze dają w kość. Noce są potworne, mam makabryczne sny :( boję się zasypiać. ehh...

macie w planach owinąć łóżka folią? ja przy pierwszej ciąży owinęłam i bardzo dobrze zrobiłam, bo w nocy mi tyle wód odeszło, że łóżko byłoby całe zalane :) a tej ciąży za niedługo planuję spać w podkładach poporodowych, bo one są bardzo chłonne.

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia brzusio jest niżej ;)

Strzała przykro, ze musisz się stresować tak w ciąży no ale tak to bywa w życiu, że stres nikogo nie omija. Wiem coś o tym.

U nas leje. Bosko. Normalnie teskniłam za taka pogoda;)

zakocona lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ jestem ciekawa która pierwsza będzie w dwupaku ;)
    Klaudia tez myślę że troszeczkę brzuch się obniżył :)
    Ania pamiętam jak pisałaś ze beta 20 :D a tu już 28 tygodni za Tobą :)
    Ja liczę ze z końcem września poczuje pierwsze ruchy dziecka :) to będzie 18 tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu to prawda. Dobrze pamiętam tamten dzień. Często go z mężem wspominamy ;) Jeszcze trochę i córa będzie z nami ;)

W którym tygodniu poczułaś ruchy Maniu w poprzedniej ciąży? Podobno w kolejnej są wcześniej. Chociaż wg mnie nie ma reguły. Ja mam łożysko na przedniej ścianie, to moja pierwsza ciąża a pierwsze ruchy poczułam w 14tc;).

‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ