X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testujemy na koniec stycznia :)
Odpowiedz

Testujemy na koniec stycznia :)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sowka tez uwazam ze hsg to niezly krok do przodu :) Byc moze odrobina pomocy medycznej i bedziesz sie turlac jak ja :D Przyklad naszej dzielnej Sylwi <3
    Ania 4 kilo piekny klocek ;) Ja nie rodzilam duzych dzieci wiec mysle ze max 3300 urodze ;)

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy czy mała będzie chciała wyjść czy jeszcze poczeka trochę :-) bo stresik już jest ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu ja ciesze się, że sn nie rodzę bo jestem drobna i chyba bym była cała porozrywana !!:P

Sówka ważne, że walczycie :) W końcu wygracie tą walkę. HSG super posunięcie moim zdaniem :) rozważacie inseminację w razie czego?

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a ile masz tego rozwarcia? Jezu u mnie był express :D Chyba jestem stworzona do rodzenia. Jak rodziłam Olinka to skorcze zaczęły się po 20 . W szpitalu o 1 w nocy miałam 3 cm rozwarcia a o 3.30 urodziłam ;)
    Ania powiem Ci ze córkę o pół kilo mniejszą od syna rodziło mi się gorzej. Nie chodziło o wagę tylko o to jak parłam. Nacieli mnie mocno żeby ją wypchać. A z Olim 3 konkretne parte tak jak powinny być i bez nacięcia i pęknięcia poszło ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu a Karmiłaś dzieciaczki piersią?
    Pewnie czekają na braciszka z utęsknieniem co ?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie na półtorej palca :-)

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córcię karmiłam bezproblemowo 6 miesięcy. Nic się złego nie działo (no raz nie odciagnelam pokarmu i piersi zrobiły jak kamienie plus gorączką ) A syna tylko dwa miesiące bo ciągle płakał i nie najadal się. Błędem było to ze jadłam dużo nabiału a nie powinnam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikicia na grudniówkach Alicja miała 3cm i trochę z takim chodziła. Ale oby u Ciebie szybciej się rozkręciło.

Maniu mam nadzieję, że mi tez się uda KP. Zdeterminowana jestem bardzo:) sama nie wiem czemu tak mi zależy :) boję się tylko początkowego bólu. Do czego można to porównać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u każdej kobiety inaczej dlatego lekarz powiedział mi ze może być jutro a może tez byc za tydzień bo rozwarcie będzie sie utrzymywać :-) no nic trzeba czekać :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wolisz wcześniej czy trochę poczekać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystko jedno juz teraz :-) ale tak sie smialam ze może w moje urodziny lub imieniny zeby prezent był :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nigdy nie wiadomo :) daj znać jak coś !

• madziulek Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania cudny brzuszek <3

Nikicia jeszcze chwila i będziesz tulic swoje maleństwo :) :)

Aniu wszystko juz gotowe na powitanie Kornelii? :D

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc3e5e035kp155.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sówka_83 wrote:
    Dzięki Dziewczyny, jesteście Kochane :-*

Ale jednak ten cykl mi sfiksowal, temperatura kiepska, ból jak na @. Na nic nie liczę.
    Ale jest postęp. Jak dobrze pójdzie to grudniu czeka mnie hsg i stymulacja lekami. Mąż powtórzył badania, czekamy na wyniki. Jednak mam co do nich wątpliwość bo robił je po 7 dniach abstynencji a pierwsze miał po 4, także ciężko będzie porównać. Ale walczymy dalej.

Kochane a może żłobek na tym temacie otworzymy? Niezła gromadke dzieciaków już mamy :-)

Sówka to jestem o jeden krok przed Tobą:) miałam już hsg a teraz zaczynam stymulację lekami, zobaczymy co z tego wyjdzie:) Nie ma co zwlekać z hsg, przynajmniej będzie wiadomo czy jajowody są drożne. A i przed hsg trzeba mieć zrobione wymazy.

Trzymam kciuki za szybkie,, bezbolesne "podwójne" rozwiązania:)

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was:) ja nie wiem co z moimi temperaturami jakbym miala 3 ffaze cyklu to wyglada heh sluz robi sie powoli wodnisty tak jak w ostatnim cyklu wiec mOze sie skonczy jak.zawsze a moze i nie:) powiem Wam ze po roku staran mam troche wiekszy dystans . Ladny wykres no ladny ale co z tego okres? Pewnie czemu nie mozna bylo sie spodziewac itd itd

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pytasz o poczatkowy bol, nie kazda kobieta odczuwa bol :) U mnie przy pierwszym karmieniu zle dostawialam corke do piersi podajac jej sam sutek a nie cala brodawke wiec poranila mi i bolalo. (To tak jak bys ciagle pocierala palcem wrazliwego sutka) Nakladki na sutki byly zbawieniem, Wiki dobrze ssala a mi sie wszystko wygoilo i moglam wrocic do normalnego karmirnia. A z synem nie bylo problemu.(z sutkami) Jedyne co odczuwalam to skorczajaca sie macice przy ssaniu. Pamietaj ze piewszy miesiac jest najgorszy a pozniej leci z gorki :)
    Chialam jeszcze powiedziec ze bardzo chcem karmic piersia ale jezeli beda jakies utrudnienia to nie zamierzam sie katowac i dziecka i jaknajbardziej sie wspomagac.

Natalia ruszylo cos ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 09:40

• Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello właśnie o tym posiewie wiem i się go obawiam, że wyjdą jakieś bakterie u w tym roku nie zrobię go. A mam skłonność do nich. W lipcu ostatnio leczył siebie i męża.

Dzisiaj siedzę jak na szpilkach bo może będę miała wynik męża.

Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie :-)

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki kochane :)

u nas taki sajgon, że nie mam czasu tutaj pisać. Powoli koniec przeprowadzki ale ciągle coś... Ostatnio Zuzia miała jelitówkę, matko jedyna... jak ona płakała po wymiotach :( sama miałam łzy w oczach :( Olinek jest kochaniutki mimo, że od dwóch dni nerwowy. Wysypało go na buźce. Położna mówiła, żeby się nie przejmować ale na szczęście jutro idziemy z nim do lekarza, więc o wszystko wypytam :)

A Oluś skończył już miesiąc i jest oficjalnie niemowlaczkiem :D

222a72182aeed98bgen.jpg
    4e476b28d1759c78gen.jpg
    aebb2d36b467080bgen.jpg

Aniu, powodzenia jutro! To niesamowite, jak szybko czas leci :) mam nadzieję, że Kornelka będzie grzeczną dziewczynką, a przede wszystkim zdrową, a Ty szybciutko do siebie dojdziesz ;* :)

annielica, nikicia86, Mania1718 lubią tę wiadomość

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• rozowa_strzala Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do kp, to bólu do niczego nie da się porównać. Pierwsze przystawienie nie boli, późniejsze też nie jeżeli, tak jak Mania pisała, włoży się dziecku całą brodawkę :) czasami robią się zastoje przy sutkach i wtedy jest ciężko ale mi pomaga odciągnięcie pokarmu laktatorem lub ręką i częste przystawianie, choćby na chwilkę. Ja w takich momentach dostawiam na tyle na ile jestem w stanie znieść ból ;) no i oczywiście obkładać cyce zimną, rozbitą kapustą :D

tqkvoz2.png
    atdc9vvj7hk3c41u.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo u mnie noc dalej w dwupaku :-D

‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ