U progu jesieni druga kreska się czerwieni czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
-
WIADOMOŚĆ
-
A kościół nie zmieni zdania co do in vitro bo straci kontrole nad swoimi barankami. Od in vitro krok do oświecenia i zmiany poglądów. Trzeba mieć swój rozum. Życie jest jedno a in vitro to cud.
Paulcia28, Sasanka55., moyeu, szona, Annie1981, Simons_cat, Fiore lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
nick nieaktualnymiska122 wrote:Problem polega na tym, że rozmawiałam tak 😞 mówiłam, że nawet in vitro potrafi leczyć np. endometriozę, bo argumentem kościoła jest, że nie leczy (i tak kobieta chce zostać matką, a to czy wyleczy się z niepłodności/bezpłodności jest sprawą drugorzędną). Daję mu trzy miesiące, on pewnie myśli że będzie postęp i nie potrzebne jest teraz myślenie o in vitro. Ja lubię mieć plan B. Myślę, że rozmowa z lekarzem może też zmienić jego zdanie. Bardzo nie chce żeby uwierzył jakiemuś lekarzowi, że super suple za milion złotych miesięcznie pomogą, bo nie stać nas na takie zabawy.
I bardzo spodobało mi się, że Ty jeszcze w tym miesiącu zobaczysz dwie kreski. Ogromnie trzymam mocno kciuki za to, ale również za to żeby nie pokazywały Ci się te okropne evapy 😘
Miska, Kochanie, w takim razie pewnie cholernie ciezko jest zmienic decyzje M, ale wierze, ze Ci sie uda. Mam nadzieje, ze finalnie in vitro nie bedzie Ci potrzebne, ale sama swiadomosc planu B jest mocno uspokajajaca. Mnie w super humorze i ze spokojna glowa trzyma mysl, ze w przyszlym roku zdecydujemy sie na taki krok, jesli teraz sie nie uda i jesli nie magia medycyny, to adopcja... Taki plan B i C bardzo mi pomaga. Zaciskam kciuki, by Twoj M. rowniez to zrozumial, posluchal Ciebie, lekarzy, a nie argumentow, ze cos jest niemoralne, bo tak o.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 07:57
miska122, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
Frelciaa wrote:A kościół nie zmieni zdania co do in vitro bo straci kontrole nad swoimi barankami. Od in vitro krok do oświecenia i zmiany poglądów. Trzeba mieć swój rozum. Życie jest jedno a in vitro to cud.
Sasanka55., miska122, Simons_cat lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyAyayanee wrote:Mój chłop taki jest anty medycyna że nawet na pobranie krwi nie chce iść... Takze... Nie mam pojęcia jakby się zachował gdyby musiał iść kiedyś na 'większe' badania. 🤷♀️
Moge oddac Ci troche tego zapalu ze swojego M. Nie ma tygodnia, by nie stekal mi, zebym zapisala nas na kolejna wizyte w klinice, poszla do gina, porobila badania. Sam biega do androloga, bada sie, lyka jakies leki, o ktorych nie mam nawet pojecia :oAnnie1981, Simons_cat lubią tę wiadomość
-
Frelciaa wrote:A kościół nie zmieni zdania co do in vitro bo straci kontrole nad swoimi barankami. Od in vitro krok do oświecenia i zmiany poglądów. Trzeba mieć swój rozum. Życie jest jedno a in vitro to cud.
Zgadzam się w 100%, a nawet w 1000000000%. Jak czytam, że dziewczyna urodziła dziecko po przeszczepie macicy to uważam to za cud. Chciałabym żeby on też tak na to spojrzał, a nie żeby zgodził się ewentualnie ze względu na mnie i dalej czuł, że źle robimy. -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Niestety w Polsce i nie tylko ivf będzie jeszcze długo tematem tabu bo tam wciąż średniowiecze
Lojezu, ostatnio na fb wyskoczyl mi komentarz baby, ktora na profilowym otoczona byla gromadka dzieci (ewidentnie biologiczne, podobne do niej) i pisze, ze powinno sie zakazac ivf, bo najwyrazniej Bog tak chcial i ze jest wiele dzieci do adopcji. Dlaczego wypowiadaja sie ludzie, ktorych to nie dotyczy i nie maja pojecia o nieplodnosci?! Polaczki lubia "znac sie na wszystkim" i wpieprzac nosy sasiadom do lozek. NienawidzeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2020, 08:06
Paulcia28, miska122, szona, MonikA_89!, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFrelciaa wrote:Mój Mąż jest na tyle wierzący ze poszedł do proboszcza porozmawiać czy to dobra droga. Proboszcz nam pobłogosławił decyzji o ivf i powiedział ze będzie się za nas modlił. Przypuszczam ze gdyby Mąż się nie zgodził na ivf to byśmy się rozstali, bo to jest zbyt poważna kwestia i jeśli chce się być rodzicem, to się dąży do tego każda dostępna metoda i tyle. Nie chciałabym żyć we wzajemnej frustracji z powodu braku dziecka i bez możliwości działania.
Do Doktor Paligi dodam jej męża doktora Mańkę- mojego Anioła którego uważam za mistrza jeśli chodzi o beznadziejne przypadki. On wie co robi i nie szuka po omacku.
A teraz... wyskakiwać ze słodyczy. To jest napad 🤠🤠🙌🏻👉🏻
Pytałam o niego, ale jeszcze nie ma zapisów na przyszły rok, a w tym powiedzieli że miejsc brak i dzwonić w połowie października. Więc do niego też się czeka niestety. A z tą dr Jarosz miałaś do czynienia? -
Sasanka55. wrote:Lojezu, ostatnio na fb wyskoczyl mi komentarz baby, ktora na profilowym otoczona byla gromadka dzieci (ewidentnie biologiczne, podobne do niej) i pisze, ze powinno sie zakazac ivf, bo najwyrazniej Bog tak chcial i ze jest wiele dzieci do adopcji. Dlaczego wypowiadaja sie ludzie, ktorych to nie dotyczy i nie maja pojecia o nieplodnosci?! Polaczki lubia "znac sie na wszystkim" i wpieprzac nosy sasiadom do lozek. Nienawidze
miska122, Paulcia28, Sasanka55., MonikA_89!, Annie1981, Simons_cat lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Sasanka55. wrote:Lojezu, ostatnio na fb wyskoczyl mi komentarz baby, ktora na profilowym otoczona byla gromadka dzieci (ewidentnie biologiczne, podobne do niej) i pisze, ze powinno sie zakazac ivf, bo najwyrazniej Bog tak chcial i ze jest wiele dzieci do adopcji. Dlaczego wypowiadaja sie ludzie, ktorych to nie dotyczy i nie maja pojecia o nieplodnosci?! Polaczki lubia "znac sie na wszystkim" i wpieprzac nosy sasiadom do lozek. Nienawidze
Jako, że jestem ze świętego miasta 🙄 widziałam kilka lat temu marsz życia. Przed przejściem podpisywali petycje o zakazanie in vitro. Oczywiście same rodziny z dziećmi. Ani jednej samotnej pary. Ciekawe czemu? -
Makino wrote:Pytałam o niego, ale jeszcze nie ma zapisów na przyszły rok, a w tym powiedzieli że miejsc brak i dzwonić w połowie października. Więc do niego też się czeka niestety. A z tą dr Jarosz miałaś do czynienia?
No ja do niego bym czekała rok bo tak wtedy się czekało. Z Jarosz nie miałam do czynienia ale słyszałam wiele dobrego i tez pomogła mojej koleżance która ma problem z immunologia.
Dla mnie kościół o wiara to dwie w ogole odrębne kwestie. Żaden człowiek chociażby niewiadomo jak natchniony nie będzie mi mówił co mam robić i nie będzie kierował moim życiem. Mogę mądrych ludzi posłuchać i jeśli czuje ze maja racje to za tym iść ale nie za klechą który tylko patrzy jak sobie dobrze zrobić.Paulcia28, moyeu, Sasanka55., szona, Annie1981 lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Sasanka55. wrote:Lojezu, ostatnio na fb wyskoczyl mi komentarz baby, ktora na profilowym otoczona byla gromadka dzieci (ewidentnie biologiczne, podobne do niej) i pisze, ze powinno sie zakazac ivf, bo najwyrazniej Bog tak chcial i ze jest wiele dzieci do adopcji. Dlaczego wypowiadaja sie ludzie, ktorych to nie dotyczy i nie maja pojecia o nieplodnosci?! Polaczki lubia "znac sie na wszystkim" i wpieprzac nosy sasiadom do lozek. NienawidzeDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
A i zaznaczę ze sama jestem wierząca i denerwuje się jak ktoś uważa ze „wow in vitro zrobiłaś, odważna jesteś”. No ja pierdziele. Zabieg i tyle. Jedni tworzą dzieci w przyjemny sposób a inni poprzez rurkę w pipci I droga nie jest ważna. Ważny jest cel.
Paulcia28, miska122, szona, moyeu, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
A i jeszcze dodam że ten proboszcz...cudowny człowiek.. został zgnębiony przez społeczność naszej wsi, bo uwaga...miał czelność śpiewać gospel z dzieciakami i żartować na kazaniach po śląsku...i biedny chłopina-dobry,wrażliwy teraz leczy się z depresji...👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
O jezuuu jak mnie drażni takie podejście! Ostatnio babcia męża mówi do mnie że dzieci po ivf żyją 40-45 lat 🤦🏼♀️ Ivf jest stosunkowo nową metodą, pierwsze zabiegi były robione pod koniec lat 70 (pierwszy udany zabieg 1977) to jak ja się pytam ci ludzie mieliby żyć dłużej? Radyjko manipuluje faktami jak in się podoba 🤯
A i odebrałam AMH - 0,72 ng/ml 🥺30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:U nas było tak że po dobrym roku starań dalej nic nie wychodziło więc ja poszłam się przebadać i potem mój ,genetyke obcykalismy przed ivf bo mój miał problemy z hormonami i ma już dwie nie fajne operacje jąder za sobą ( po jednej go polowicznie wykastrowali że tak powiem) więc nie było co marudzic tylko działać, po tym jak w grudniu cb naturalna była stwierdziliśmy że damy sobie czas , bo ja nie chcę znowu tego wszystkiego przechodzić mam zle wspomnienia po ivf lekarze tyle burdelu narobili ze mnie nikt nie przekona by to jeszcze raz przechodzić a do tego nasz profesor urologii odszedł z kliniki i mąż nikomu już nie zaufa , więc czekam na te 6 w lotto 😉
Przykro mi, że musicie tyle przejść by mieć dziecko . Widzisz Twoje słowa potwierdzają obawy mojego męża, że trafimy na ch... lekarza, który tylko będzie nastawiony na kasę a wiadomo że z invitro najlepsza. Dlatego wolę poczekać na tych aniołów z angeliusa jak mówi Frelcia, jeśli chodzi o klinikę . A wy macie daleko do Katowic? -
miska122 wrote:Daj znać jak wrażenia u tego lekarza, jeśli pójdziecie. My mamy w zaleceniach jeszcze wymaz z cewki (nie mam pojęcia czy musi to lekarz zlecić czy gdzieś zrobią prywatnie) i powtórkę fragmentacji, ale chyba zrobimy bo chciałabym żebyśmy obydwoje odetchnęli lepszym wynikiem. Jeszcze czekamy na wyniki posiewu, wmawiam sobie, że może jakaś bakteria mu pogarsza te wyniki, chociaż wątpię bo leukocytów nie było u niego dużo.
miska122 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Makino wrote:Przykro mi, że musicie tyle przejść by mieć dziecko . Widzisz Twoje słowa potwierdzają obawy mojego męża, że trafimy na ch... lekarza, który tylko będzie nastawiony na kasę a wiadomo że z invitro najlepsza. Dlatego wolę poczekać na tych aniołów z angeliusa jak mówi Frelcia, jeśli chodzi o klinikę . A wy macie daleko do Katowic?Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Widzę po moim M, że się totalnie załamał. Twarz miał rano jakby nie spał całą noc - spał, wiem, bo ja nie spałam. Dzwoniłam teraz do niego, że zalazłam te wymaz z cewki w Gyncentrum, odpowiedział, że jeszcze dzisiaj zadzwoni się umówić.
Mam nadzieję, że się szybko dostaniemy do lekarzy, otrząśniemy z szoku i zaczniemy działać.
A co do ludzi, to zawsze powtarzałam, że wolę zwierzęta, nie są wredne i zawistne.
Ale żeby już nie truć w kółko o sobie, która teraz do testowania? -
Widzicie, mnie się wydaje że odnośnie IVF to klasyczna sytuacja w stylu "syty głodnego nie zrozumie". Jak ktoś się nie zetknął z problemami z płodnością i najlepiej ma ze trójkę dzieci to będzie krzyczał że to jest be, i w ogóle wyśle na stos z czarownicami. Pokutuje też w społeczeństwie przekonanie że jest olbrzymia nadprodukcja zarodków (podczytuję wątki o in vitro i wiem że to jest często walka żeby był chociaż jeden), i że te zarodki są utylizowane albo wykorzystywane na szczepionki 🤦 a najgłośniej krzyczą stare baby które już dawno zajść nie mogą...co najlepsze te same baby nie mają za grosz szacunku i empatii w stosunku do ciężarnych, czego świadkiem jestem na co dzień. Wczoraj mamaginekolog wrzuciła na FB zdjęcie bliźniaków z ciąży 1k1o. W komentarzu jakaś kobieta opowiadała że też kiedyś była w takiej ciąży ale nie urodziła bo po amniopunkcji były wskazania do terminacji mimo idealnych wyników badań genetycznych i pewnie jej dzieci wykorzystała big pharma na szczepionki i leki. A przytaczam tę historię dlatego, że polskie społeczeństwo jest niestety częściowo totalnym ciemnogrodem. I nawet w sprawie własnego zdrowia ma wiedzę zerową, więc co dopiero w przypadku kiedy temat kogoś nie dotyczy bezpośrednio...
miska122, Sasanka55., moyeu, Okularnica_:) lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
miska122 wrote:Pewnie to nie było łatwe dla niego zaproponować dawcę, ale ja sobie myślę, że pewnie też bym zaproponowała dawczynię komórek jeśli nie byłoby innej opcji. Daj sobie tyle czasu na decyzję ile potrzebujesz, będzie dobrze. Ale pamiętaj, że dzieciątko już na Ciebie czeka więc warto wyjść mu na przywitanie 😊
Paulcia28 lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62