✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Łooooo ale super dziewczyny ❤❤❤!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 18:09
Vergeet lubi tę wiadomość
👱♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
• starania na spokojnie od: 08.2023r.
• starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji
Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅
06.24 borelioza - leczenie ✅
10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ ujemny ✅
01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏 -
Taaaak pozdrawiamy! Paznokcie na dowód bo ostatnio była o nich rozmowa 😂 no mogłybyśmy spokojnie gadać jeszcze kolejne godziny ❤️
M93, Nowa2024, Chesterka1124, Ivka lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
z pomocą medyczną od 11/24 💉
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle
Badania 09/24
TSH:LH ✅
AMH ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Vergeet wrote:Taaaak pozdrawiamy! Paznokcie na dowód bo ostatnio była o nich rozmowa 😂 no mogłybyśmy spokojnie gadać jeszcze kolejne godziny ❤️
Wooooow super!Vergeet lubi tę wiadomość
🙎♀️🙎♂️'95 rok
Starania na poważnie od 2023 r.
06.24 start stymulacji lamettą
08.24 💔 8tc poronienie samoistne
11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań -
Progesteron 128 🥹🙏🏼💪🏼
Aksandra, M93, kałamarnica 11, Vergeet, Nowa2024, Tortie, Julia24, JoAnn, Insane, Chesterka1124, Lusia3131, Ivka lubią tę wiadomość
-
Vergeet wrote:Taaaak pozdrawiamy! Paznokcie na dowód bo ostatnio była o nich rozmowa 😂 no mogłybyśmy spokojnie gadać jeszcze kolejne godziny ❤️
Vergeet, Julia24, Ivka lubią tę wiadomość
👩🏼1993
🧑🏻🦱1987
(2cs)
👧🏼2020
(12cs)
⏸️ 09.08 🥹 ➡️ 10+2 💔
CDN 😎😂
PCOS. -
M93 wrote:Trzymam kciuki, żeby kolejne zdjęcie to było bobaskowych rączek!!!
@Olcia jaki prog woow! 🤩Nowa2024, Julia24, Olcia1987 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
Badania 09/24
AMH ✅
Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk) -
Julia, Vergeet super że udało się wam spotkać! I oczywiście zazdraszczam 😁💕💕💕
My z mężem przystroiliśmy dzisiaj lampkami ogród i balkon, teraz gorąca herbatka i wygrzać się 😍 potem wypełniamy dokumenty na jutrzejszą wizytę i czekamy na nią z niecierpliwością 😍😍😍
Zrobiłam dzisiaj zakwas do barszczu na święta 😍😍😍 4 wielkie słoje wyszły 🤣 ale co zostanie to będę po prostu pić 😉kałamarnica 11, Vergeet, Lusia3131 lubią tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
Start IVF MZ
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅ -
Dziewczyny... ja się rozsypałam na tysiąc kawałków.
Dzwoniła do mnie właśnie moja koleżanka ginekolog. Tak pogadać, co tam słychać itd. I na koniec rozmowy mi powiedziała, że... jest w ciąży (drugiej, bo już mają Antosia 2 latka).
No i umarłam. Tzn to jest bardzo bliska mi osoba i naprawdę życzę jej dobrze z całego serca. Ale wiem, że jej praca jest ciężka, dużo dyżuruje, zarywa noce, je byle co np kebaby z żabki, wiem, że planowała ciążę pod koniec roku bo mi kiedyś mówiła. No i oczywiście, że się dla niej cieszę, że się udało tak jak chciała, bo naprawdę to jest moja bratnia dusza, ale mimowolnie porównuję moje starania do jej... i serio w środku umarłam. 💔
A męża nie ma w domu, bo ma spotkanie służbowe i nie mogę mu się wypłakać. Chyba się zachlam przed TV. 😭
EDIT: ale przynajmniej nie miałam skrupułów zapytać ją o moje AMH i powiedziała, że bardzo ładne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 19:55
• AMH 5.04 ng/mL ✅
• Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ ujemny ✅
kałamarnica 11 wrote:Dziewczyny... ja się rozsypałam na tysiąc kawałków.
Dzwoniła do mnie właśnie moja koleżanka ginekolog. Tak pogadać, co tam słychać itd. I na koniec rozmowy mi powiedziała, że... jest w ciąży (drugiej, bo już mają Antosia 2 latka).
No i umarłam. Tzn to jest bardzo bliska mi osoba i naprawdę życzę jej dobrze z całego serca. Ale wiem, że jej praca jest ciężka, dużo dyżuruje, zarywa noce, je byle co np kebaby z żabki, wiem, że planowała ciążę pod koniec roku bo mi kiedyś mówiła. No i oczywiście, że się dla niej cieszę, że się udało tak jak chciała, bo naprawdę to jest moja bratnia dusza, ale mimowolnie porównuję moje starania do jej... i serio w środku umarłam. 💔
A męża nie ma w domu, bo ma spotkanie służbowe i nie mogę mu się wypłakać. Chyba się zachlam przed TV. 😭
EDIT: ale przynajmniej nie miałam skrupułów zapytać ją o moje AMH i powiedziała, że bardzo ładne.
Rozumiem totalnie co czujesz. Moja bardzo bliska „psiapsi” też zaszła od razu w pierwszym cyklu starań parę miesięcy temu. Czy się w jakikolwiek sposób do tego przygotowywała? Oczywiście że nie. Raz przypilnowała owulki i tyle. A tu cyk my tyle badań i nic…no jest to na zasadzie takiego żalu, że inni mogą a my nie. I oczywiście też się cieszę z jej ciąży, ale jest to takie ukłucie w serduszku 💔 i chyba w takich momentach trzeba właśnie się wypłakać, a później otrząsnąć i powiedzmy przyjąć to do wiadomoscikałamarnica 11 lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
—————————
Start IVF MZ
Och kochana, wieeeem jakie to bywa bolesne. Miałam podobną sytuację tydzień temu z moją koleżanka po fachu. Namawiała mnie do zrobienia razem "dodatkowych uprawnień", ale szybko, bo ona chce zajść w drugą ciążę. Ma już synka 2 letniego.. ja nie mogę zajść w pierwsza.. i nawet w głowie nie mam teraz dalszego rozwoju. To boli, cholernie. Mogę się dzisiaj napić razem z Tobą wirtualnie. Ale nie zachlej się, bo my Ciebie tutaj bardzo potrzebujemy. Przytulam ❤️
A AMH masz pierwsza klasa 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 20:03
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
KIR Bx (-2DS1, -2DS5, -3DS1)
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Dziękuję Wam. Wiecie co, to wspaniałe, że jesteście. ❤
Garść zapałek trudniej zgasić niż jedną. 😘
A ja chyba pójdę sobie poleżeć do wanny, napracowałam się dzisiaj.Aksandra, Nowa2024, Vergeet lubią tę wiadomość
• AMH 5.04 ng/mL ✅
👨'87
• 11.23 morfologia 4.5%✅
• Profertil Man
🐱 '18 Kitku
11.24 leczenie ✅
12.24 kontrolne wymazy:
• 👨 ujemny ✅
• 👱♀️ ujemny ✅
kałamarnica 11 wrote:Dziękuję Wam. Wiecie co, to wspaniałe, że jesteście. ❤
Garść zapałek trudniej zgasić niż jedną. 😘
A ja chyba pójdę sobie poleżeć do wanny, napracowałam się dzisiaj.
Tulę Cię mocno 🫂. Idź zrób sobie relaksujący wieczór, może jakaś świeczuszka i winko/ dobra herbatka 💕.kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy -
Misiula wrote:Kiedy masz wizytę ?
Idziesz strikte na kwalifikacje ? Czy przy okazji podejrzeć bieżący cykl ?😊
We wtorek. Idę na wizytę z wynikami histeroskopii (odbiorę je w pon, więc jeszcze nie wiem co tam wyszło, ale obstawiam, że nic) i mając te wyniki mieliśmy zdecydować o następnym kroku, czy inseminacja, czy in vitro. Generalnie już na pierwszej wizycie delikatnie lekarka dała odczuć, że daje zielone światło.
Vergeet, świetne pytanie, w sumie nie słyszałam, żeby kogoś nie zakwalifikowali 😅 dla kliniki to raczej czysty hajs z państwa. Ale stres jest. Nie lubię być zdana na czyjąś łaskę.Julia24, Vergeet lubią tę wiadomość
40 tc 💔 -
Insane wrote:We wtorek. Idę na wizytę z wynikami histeroskopii (odbiorę je w pon, więc jeszcze nie wiem co tam wyszło, ale obstawiam, że nic) i mając te wyniki mieliśmy zdecydować o następnym kroku, czy inseminacja, czy in vitro. Generalnie już na pierwszej wizycie delikatnie lekarka dała odczuć, że daje zielone światło.
Vergeet, świetne pytanie, w sumie nie słyszałam, żeby kogoś nie zakwalifikowali 😅 dla kliniki to raczej czysty hajs z państwa. Ale stres jest. Nie lubię być zdana na czyjąś łaskę.
Jak już dało się odczuć, że lekarka daje zielone światło to musi być dobrze! Będę trzymać kciuki, żebyście wybrali metodę, która będzie dla was najlepsza 🍀🍀🍀Insane lubi tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
—————————
Start IVF MZ
@kałamarnica też cię przytulam wirtualnie, myślę że każda z nas albo większość przeżywała coś podobnego, moja przyjaciółka zaszła w pierwszym cyklu starań, bez żadnych badań, supli, diety, ruchu no nic. Uwielbiam tego jej bobasa ale no w sercu wiadomo, coś innego się czuje. A teraz chcą się starać o drugie i rzuca tekstami, że „na pewno im się uda od razu” więc chcą sobie wybrać fajny miesiąc…
Ale pięknie napisałaś, muszę sobie chyba do gdzieś zapisać o tych zapałkach ❤️
@Insane no właśnie, nie ma szans że cię nie zakwalifikują więc dziwne że w ogóle się odbywają takie „kwalifikacje” bo tylko się człowiek stresuje, że jest zdany na jakiś system.kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
na luzie od 08/23
świadome od 05/24 👶🏻
Cykl start 30.11🩸
Owulacja 12.12 🥚
Badania 09/24
AMH ✅
Insane wrote:Nie widziałam jeszcze nigdy takiego wyniku. Przepięknie Kochana ❤️ ciesze się Twoim szczęściem
Dziękuję 🥹
Zastanawiam się … bo córka była na początku bliźniakiem, jedno straciłam na początku, i teraz myślę czy znowu nie będzie 2?
Hcg z 196 na 1316 w 4 dni … prog 128 😱 -
EDIT: ale przynajmniej nie miałam skrupułów zapytać ją o moje AMH i powiedziała, że bardzo ładne.
Znam ten ból 😓 wokół ostatnio same ciąże, mam wrażenie że od kiedy zaczęliśmy się starać to wszyscy byli w ciąży tylko nie ja 😅
Nie wiem jak to się stało, ale myślę że na każdego przyjdzie pora, dlatego niezmiennie trzymam za Was wszystkie kciuki ❤️🤞🏼 codziennie 🤞🏼🤞🏼🤞🏼kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Vergeet wrote:@kałamarnica też cię przytulam wirtualnie, myślę że każda z nas albo większość przeżywała coś podobnego, moja przyjaciółka zaszła w pierwszym cyklu starań, bez żadnych badań, supli, diety, ruchu no nic. Uwielbiam tego jej bobasa ale no w sercu wiadomo, coś innego się czuje. A teraz chcą się starać o drugie i rzuca tekstami, że „na pewno im się uda od razu” więc chcą sobie wybrać fajny miesiąc…
Ale pięknie napisałaś, muszę sobie chyba do gdzieś zapisać o tych zapałkach ❤️
@Insane no właśnie, nie ma szans że cię nie zakwalifikują więc dziwne że w ogóle się odbywają takie „kwalifikacje” bo tylko się człowiek stresuje, że jest zdany na jakiś system.
Wizyta kwalifikacyjna jest wymagana przez ustawę. Ostatnio na ogólnym zdarzyło się, że dziewczynie mimo ponad roku starań kazali podejść do dwóch IUI, więc chyba się zdarza, ale bardzo rzadko. Oni mieli sytuację, że żadnej pomocy medycznej, nawet stymulacji nie mieli przed przyjściem na kwalifikacje IVF. To jednak jest wszystko takie "luźne" i bardzo zależne od lekarza prowadzącego, więc te wyczucie zielonego światła dobrze wróży!
Insane, zapisałam Twoją wizytę, będziemy od rana o Tobie myśleć i wierzę, że już w styczniu będziecie mogli podejść do procedury! 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia, 21:54
Vergeet lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
📆 13.01 Diagnoza endometriozy