X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
Odpowiedz

✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Lusia3131 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pani doktor powiedziała, że idealnie by było gdyby pęcherzyk osiągał 22 mm i pękał... zaznaczyła, że do 25 mm jest ok.. im większy tym mniejsze szanse na powodzenie ciąży. Opowiadala mi, że ma plagę kobiet, których pęcherzyki osiągają 40mm.
    Ufam jej, bo mam dzięki niej dwójkę dzieci, ale to taka starsza pani ginekolog, wiec nie wiem czy te informacje są aktualne

2018 Rysio♡♡♡♡♡ !!! 3590 38tc! ♡♡♡♡

2020 13 tydzień;( bliźniaki.. 😞
    2021 11 tydzień:(
    2021 5× ciąża biochemiczna
    2022 2x ciąża biochemiczna

2023 Tadzio !! ♡♡♡♡ 3490 38tc♡♡♡♡♡

Lipiec 2024 starania o trzeciego maluszka !
  • Insane Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22-25 mm to taki faktycznie idealne pęcherzyki. Ale słyszałam też o ciążach z większych pęcherzyków.

Ooo w punkt trafiłyście z tymi poleceniami poduszek, bo też myślę już o zmianie. Popatrzę te wellpur.

40 tc 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteśmy z mężem po dluuuugiej wizycie w klinice (3,5h). Dostaliśmy już „na papierku” kwalifikację do ivf na MZ ♥️ zrobiliśmy wymazy i badania z krwi u mnie i u męża wymagane do procedury. Dr rozpisal też stymulację, wykupiliśmy od razu zastrzyki i oczekiwanie na 🐒. Trzymajcie kciuki, żebym dostala okres w poniedziałek, wtedy idealnie by się wszystko zgrało. Jeśli nie to prawdopodobnie stymulacja dopiero od kolejnego cyklu. Także mam zadzwonić do dr w 1 dc i podejmie wtedy decyzję kiedy startujemy 😉

Dzis już nie płaciliśmy w klinice kompletnie nic, a zastrzyki do stymulacji gdyby nie refundacja to koszt wyniósłby 3900 zł, dzięki refundacji w aptece zapłaciłam „tylko” 500 zł 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 15:20

Misiula, kałamarnica 11, Insane, Julia24, PaulinKA, Tortie, Aksandra, Vergeet, Olcia1987, M93 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    Start IVF MZ
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - to wspaniałe wieści ❤❤❤ trzymam kciuki aby 🐒 przyszła na czas i działajcie 🍀🍀🍀
    Myślałam o Tobie i właśnie miałam pytać o której wizyta, a tu patrzę już jest info i to jakie owocne 😉

Nowa2024 lubi tę wiadomość

👱‍♀️'91: PCOS, cykle nieregularne, cykle bezowulacyjne, niedoczynność tarczycy
    • AMH 5.04 ng/mL ✅
    • Euthyrox, Duphaston, Pregna start, Inofem, Omega 3-6, Koenzym Q10, resweratrol, cynk, olej z wiesiołka

👨'87
    • 11.23 morfologia 4.5%✅
    • 11.24 morfologia 2%, pozostałe parametry prawidłowe (po antybiotykoterapii)❌
    • Profertil Man

🐱 '18 Kitku

• starania na spokojnie od: 08.2023r.
    • starania monitorowane od: 02.2024r. - brak samoistnej owulacji

Łącznie 13 cs o pierwsze 👶
    Cykle stymulowane Lamettą - owulacja ✅

06.24 borelioza - leczenie ✅

10.24 MUCHa - Ureaplasma species⚡❌
    11.24 leczenie ✅
    12.24 kontrolne wymazy:
    • 👨 ujemny ✅
    • 👱‍♀️ ujemny ✅
    01.25 - 🏥badania hormonalne, HSG, histeroskopia 🙏🙏🙏
  • Insane Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Dziewczyny jesteśmy z mężem po dluuuugiej wizycie w klinice (3,5h). Dostaliśmy już „na papierku” kwalifikację do ivf na MZ ♥️ zrobiliśmy wymazy i badania z krwi u mnie i u męża wymagane do procedury. Dr rozpisal też stymulację, wykupiliśmy od razu zastrzyki i oczekiwanie na 🐒. Trzymajcie kciuki, żebym dostala okres w poniedziałek, wtedy idealnie by się wszystko zgrało. Jeśli nie to prawdopodobnie stymulacja dopiero od kolejnego cyklu. Także mam zadzwonić do dr w 1 dc i podejmie wtedy decyzję kiedy startujemy 😉

Dzis już nie płaciliśmy w klinice kompletnie nic, a zastrzyki do stymulacji gdyby nie refundacja to koszt wyniósłby 3900 zł, dzięki refundacji w aptece zapłaciłam „tylko” 500 zł 😉

Łaaaa!!!!! Ale czadowo!!! I super, że tak wszystko opisujesz! Jeju obym i ja od wtorku była bliżej niż dalej 🥹

Nowa2024, Misiula, Vergeet, M93 lubią tę wiadomość

40 tc 💔
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Łaaaa!!!!! Ale czadowo!!! I super, że tak wszystko opisujesz! Jeju obym i ja od wtorku była bliżej niż dalej 🥹

Czekam na Twoją wizytę 🤞🤞🤞
    Będzie dobrze 🍀🍀🍀 ja sama jeszcze niedawno wątpiłam czy łapiemy się już na dofinansowane z MZ a tu proszę 😍

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

—————————
    Start IVF MZ
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:

Kurde, gdybym była z Poznania prosiłabym już o namiary na Twojego doktorka 😍. Świetnie, że Wam tyle czasu poświęca.
    Oby małpa szybko przyszła, żebyśmy mogły już wyczekiwać transferu 🙏. Informuj nas na bieżąco! 😁

Przypominam, że możecie po kwalifikacji korzystać również z pomocy psychologicznej, chociaż nie wiem, w jak dużym zakresie ☺️

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
    ☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

📆 13.01 Diagnoza endometriozy
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @a_aandzela tulę 🫂.
    U Ciebie Dominika jeszcze jest szansa! 🍀🤞

My właśnie opuściliśmy Kraków i zmierzamy do Warszawy. Od wczorajszego wieczora mam tak przeokropne bóle, że aż napisałam o możliwość badania w kierunku endometriozy... Moja mama ma diagnozę- miałam nadzieję, że mnie to ominie, ale chyba czas pójść na badanie i się przekonać 😓.

Dominika08qq, PaulinKA lubią tę wiadomość

❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu. U partnera obniżony ruch postępowy plemników
    ☑️ Regularne owulacje i w miarę regularne cykle. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

• PaulinKA Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @a_aandzela tulę 🫂.

My właśnie opuściliśmy Kraków i zmierzamy do Warszawy. Od wczorajszego wieczora mam tak przeokropne bóle, że aż napisałam o możliwość badania w kierunku endometriozy... Moja mama ma diagnozę- miałam nadzieję, że mnie to ominie, ale chyba czas pójść na badanie i się przekonać 😓.
    Julia a jakie to będzie badanie? Ja miałam robione tylko ca 125 i teraz jeszcze dostałam skierowanie na wspolczynnik roma... na usg lekarz nic nie dojrzal (może to i dobrze)

♀️&♂️ 29
    Starania od 1.2024
    Prawdopodobnie LUF, problemy z tarczycą hashimoto, endometrioza?, torbiel

Lekarstwa:
    👱‍♀️ Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

Grudzien: Lametta 3-5dc, Dostinex. Ovitrelle x2

⏳styczeń/luty- HSG
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Julia a jakie to będzie badanie? Ja miałam robione tylko ca 125 i teraz jeszcze dostałam skierowanie na wspolczynnik roma... na usg lekarz nic nie dojrzal (może to i dobrze)

Ja myślę o EndoRNA. Mam nadzieję, że mój pakiet będzie to obejmował, bo robią to w Luxmedzie. Jeśli nie, to zrobię to i tak prywatnie. Podobno ok 90% skuteczności ma to badanie.
    Mam w sumie praktycznie wszystkie objawy oprócz bóli w trakcie i po stosunku. Przez brak tego objawu nikt mnie nigdy nie chciał diagnozować, ale chyba uprę się, żeby to zrobić.

A Ty masz wszystkie objawy? 😓

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Kurde, gdybym była z Poznania prosiłabym już o namiary na Twojego doktorka 😍. Świetnie, że Wam tyle czasu poświęca.
    Oby małpa szybko przyszła, żebyśmy mogły już wyczekiwać transferu 🙏. Informuj nas na bieżąco! 😁

Przypominam, że możecie po kwalifikacji korzystać również z pomocy psychologicznej, chociaż nie wiem, w jak dużym zakresie ☺️

Te 3,5h to cały nasz pobyt dzisiaj w klinice łącznie z badaniami, do doktorka wchodziliśmy do gabinetu 2 razy, ale fakt poświęca każdemu tyle czasu ile trzeba 😉

Julia24, Olcia1987 lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

—————————
    Start IVF MZ
  • PaulinKA Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Ja myślę o EndoRNA. Mam nadzieję, że mój pakiet będzie to obejmował, bo robią to w Luxmedzie. Jeśli nie, to zrobię to i tak prywatnie. Podobno ok 90% skuteczności ma to badanie.
    Mam w sumie praktycznie wszystkie objawy oprócz bóli w trakcie i po stosunku. Przez brak tego objawu nikt mnie nigdy nie chciał diagnozować, ale chyba uprę się, żeby to zrobić.

A Ty masz wszystkie objawy? 😓

Ja nigdy bym nie powiedziała że mam endo, w zasadzie to co mi się 'skleja" z tą chorobą to tylko bóle, różne i dość mocne w 2 połowie cyklu- ciągną mnie jajniki, boli macica itd. No i trudności z zajściem w ciążę.
    Miesiączki mam raczej mało obfite, czasem bolesne a czasem nie, stosunek nie boli itd.

Mój lewy jajnik jest mały jakiś taki schowany i od kiedy chodzę na monitoringi w zasadzie nie było na nim rosnącego pecherzyka więc może on jest jakiś przyklejony gdzieś?

A tak poza tym na szczęście nie odczuwam jakiś mocnych dolegliwości.

Muszę poczytać o tym badaniu co piszesz :))

♀️&♂️ 29
    Starania od 1.2024
    Prawdopodobnie LUF, problemy z tarczycą hashimoto, endometrioza?, torbiel

Lekarstwa:
    👱‍♀️ Novothyral, Dostinex, Utrogestan, Lametta, Ovitrelle + suplementy, zioła...
    🧑: przebadany, ✅

Grudzien: Lametta 3-5dc, Dostinex. Ovitrelle x2

⏳styczeń/luty- HSG
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    @a_aandzela tulę 🫂.

Ojej…endometrioza okropna rzecz 😞 ale masz rację lepiej sprawdzić! Oby to jednak nie było to!

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

—————————
    Start IVF MZ
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    Ja nigdy bym nie powiedziała że mam endo, w zasadzie to co mi się 'skleja" z tą chorobą to tylko bóle, różne i dość mocne w 2 połowie cyklu- ciągną mnie jajniki, boli macica itd. No i trudności z zajściem w ciążę.
    Miesiączki mam raczej mało obfite, czasem bolesne a czasem nie, stosunek nie boli itd.

Mój lewy jajnik jest mały jakiś taki schowany i od kiedy chodzę na monitoringi w zasadzie nie było na nim rosnącego pecherzyka więc może on jest jakiś przyklejony gdzieś?

A tak poza tym na szczęście nie odczuwam jakiś mocnych dolegliwości.

Muszę poczytać o tym badaniu co piszesz :))

Ja też nie mam za każdym razem aż tak bolesnych miesiączek, ale tak co 3-4 cykle to jest dramat. Plus od kiedy notuje w aplikacji wszystkie objawy widzę, że ten ból niestety jest już od owulacji do końca miesiączki. Jedynie faza folikularna jest dla mnie łaskawsza...
    Szkoda, że tak trudno endometriozę zdiagnozować. Mam nadzieję, że jednak obie tego nie mamy. U mnie niestety są jeszcze predyspozycje genetyczne chociaż mama dopiero w tym roku się dowiedziała i ma trójkę dzieci.

Czy ktoś robił takie badanie na NFZ? 🤔

• Tortie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M93 wrote:
    Mogłabym dzień przed wigilią ale chyba sobie daruję… 😬
    Nie chce mi się patrzeć już na te biele… 😑
    A Ty kiedy zatestujesz?

Miałam testować 28.12 i tak jestem wpisana na 1 stronie, bo myślałam że będę miała później owulację. Ale jak tak szybko była (prawdopodobnie) to myślę właśnie czy by 23.12 nie zatestować albo 24.12. Jakby jakiś cień się pojawił to bym mogła iść na betę jeszcze.
    Chociaż w sumie pewnie będzie biel.

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    Miałam testować 28.12 i tak jestem wpisana na 1 stronie, bo myślałam że będę miała później owulację. Ale jak tak szybko była (prawdopodobnie) to myślę właśnie czy by 23.12 nie zatestować albo 24.12. Jakby jakiś cień się pojawił to bym mogła iść na betę jeszcze.
    Chociaż w sumie pewnie będzie biel.

Zmienić? ☺️

• Minia000 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:

Ale wieści!!! Mega się cieszę

A z tym dofinansowaniem super.
    W końcu chociaż trochę normalności w tym kraju.

🙎‍♀️🙎‍♂️'95 rok
    Starania na poważnie od 2023 r.

06.24 start stymulacji lamettą
    08.24 💔 8tc poronienie samoistne

11.24 pierwsza wizyta w klinice, w trakcie gromadzenia badań
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minia000 wrote:
    Ale wieści!!! Mega się cieszę

A z tym dofinansowaniem super.
    W końcu chociaż trochę normalności w tym kraju.

Hah jak bym słyszała słowa mojego męża jak wracaliśmy z kliniki! 😁 no fajne to było jak w końcu po wizycie pani w recepcji zamiast nabijać rachunek powiedziała z uśmiechem na twarzy „od dzisiaj wszystko refundowane, jesteśmy rozliczeni” 😉

Julia24, Vergeet, Misiula, M93 lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

—————————
    Start IVF MZ
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @M93 właśnie widziałam że masz testować dzień po mnie ale chyba zapowiada się jednak wcześniej?
    @Nowa wooow ale super informacja, mega że ta wizyta przebiegła tak optymistycznie, tyle czasu wam poświęcili i jeszcze za darmo, nic tylko korzystać! 😍
    @Julia czyli jednak rozkręcił się ból jeszcze bardziej, biedna :( może faktycznie lepiej wiedzieć i jak masz możliwość zrobić badania z pakietu to korzystaj! Natomiast trzymam kciuki żeby to nie było to 🤞
    @Tortie testuj testuj przed świętami to w wigilię jeszcze byś gdzieś betę strzeliła w razie czego 🤞 sama taki miałam plan ale jednak ten 23 to za wcześnie.

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    na luzie od 08/23
    świadome od 05/24 👶🏻
    z pomocą medyczną od 11/24 💉

Cykl start 30.11🩸
    Owulacja 12.12 🥚

11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    12/24- 2 cykl stymulowany Lametta+Ovitrelle

Badania 09/24
    TSH:LH ✅
    AMH ✅

Letrox 50, Siofor 1000 +suplementacja (foliany, omega 3, witD, myoinozytol +cholina, NAC, wiesiołek, koenzym Q10, witB12, selen+cynk)
  • Tortie Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Julia24 to zmień mi na 24.12 🌠🎄 i tak dłużej nie wytrzymam.
    Już sobie test Facelle kupiła.

... Muszę się jeszcze przyznać, że byłam dzisiaj na zakupach i w Half Price kupowałam jeansy. Wzięłam kilka do przymierzalni, patrzę jeszcze na ten wieszak co ludzie mierzyli i nie kupili a tam spoko jeansy w moim rozmiarze za 30zł, więc je też wzięłam. Później jak mierzyłam to okazało się, że to ciążowe. Ładnie leżały i ta cena. Wzięłam je 😅😅😅

Nowa2024, Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 08.2024
    ♀️PCOS, stan przedcukrzycowy
    ♂️ Astenoteratozoospermia
    💊 Metformina, NAC, Inozytol
    🤱1 ciąża po ponad 2 latach starań
    👶 12.2020
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ