✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Tortie wrote:@Julia24 to zmień mi na 24.12 🌠🎄 i tak dłużej nie wytrzymam.
Już sobie test Facelle kupiła.
... Muszę się jeszcze przyznać, że byłam dzisiaj na zakupach i w Half Price kupowałam jeansy. Wzięłam kilka do przymierzalni, patrzę jeszcze na ten wieszak co ludzie mierzyli i nie kupili a tam spoko jeansy w moim rozmiarze za 30zł, więc je też wzięłam. Później jak mierzyłam to okazało się, że to ciążowe. Ładnie leżały i ta cena. Wzięłam je 😅😅😅
Haha oby te jeansy były dobrą wróżbą! 😁🤞Lusia3131 lubi tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
Start IVF MZ
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅ -
Nowa, cieszę się, że macie już za sobą te formalności. Tak, to jest cudowne uczucie nie musieć płacić za wizytę, że można doświadczyć w końcu "opieki" ze strony państwa. Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby ivf Was nie rozczarowało i oby wszystko przebiegło u Ciebie sprawniej niż u mnie. Masz super doktorka, a to też niezwykle ważne, żeby być dobrze kierowanym. Wszystko układa się pomyślnie, kochana. I Twoje nastawienie też jest super, dużo optymizmu i tak trzymaj 😘😘
Nowa2024 lubi tę wiadomość
♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
KIR Bx (-2DS1, -2DS5, -3DS1)
IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔 -
Angelica- jesteś tu i podczytujesz? Kojarzę, że 10.12 miałaś wizytę, jak po wizycie, jak się czujesz?
Ja kurcze żyje w ciągłym strachu, co mnie zaboli brzuch to już myślę, że się zaczyna.
Porównuje sobie wyniki Olci i dodatkowo wkręcam sobie, że coś jest ze mną nie tak. Ale wiem, że każda z nas jest inna, inaczej przebiega ciąża, i wcale źle u mnie nie musi być... ale następna wizyta dopiero w pierwszym tyg stycznia i nie wiem jak do niej dotrwam...
W przyszłym tyg zaczynam urlop, a potem l4, planuje przygotowania do świąt pod kątem jedzonka i to mnie trochę podtrzymuje na duchu że nie będę ciągle myśleć czy wszystko ok 🙈
Macie sprawdzone przepisy na bigos i sałatkę ze śledziem pod pierzynką? Dawajcie ❤️Vergeet lubi tę wiadomość
2018 - 🦸♂️
08.24r - 💔 5/6tc
2cs, 02.11 🩸
Zobaczymy co przyniesie listopad.
9/10dpo - bardzo blada ⏸️
11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
03.12 - beta 466, prog. 11.2
06.12 - beta 819
12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
02.01 - kolejna wizyta
IO, niedoczynność, otyłość.
Euthyrox 100, metformina 1500, prog. 2x200mg
-
Hej dziewczyny ❤️ dawno mnie tu nie było. Nawet nie wiem, kiedy to zleciało 🤦♀️ widzę, że dużo sie dzieje. Jest kilka nowych osób. Insane miło Cię widzieć ❤️ trzymam za was wszystkie kciuki 🤞🤞🤞🤞
U nas nie jest za ciekawie. Mam mega kryzys. Wszystkie badania wychodzą źle. Lekarz ma jakiś plan, wyklucza rzeczy, które są dla niego "podejrzane". Nie wiem i nie rozumiem, dlaczego jest tak trudno.. czekam na wyniki wymazów oraz zrobiłam badania na pasożyty, jeśli to będzie ok to mamy zielone światło, ale jest tak dużo rzeczy u mnie , które sprzyjają poronieniu, że mam dosyć. Między czasie w sumie poznaliśmy prawdę, że to poprzedni lekarz prowadzący powinien szybko skierować na CC, ale tego nie zrobił i dlatego nasze dziecko nie żyje 😞 jest to dla nas bardzo ciężki czas. Z jednej strony wiem, że nasze dziecko było zdrowe i że to z winy personelu, a z drugiej wyniki nie są kolorowe. Tak dużo czasu straciliśmy, a to jeszcze nie koniec diagnostyki. W międzyczasie czasie odeszłam z pracy, bo pracodawca zaczął się nad nami znęcać psychicznie. Moja terapeutka twierdzi, że to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć mimo , że zostałam znowu bez pracy🤦♀️
Przytulam mocno🤍🤍🤍🤍Vergeet lubi tę wiadomość
39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
Pasożyty?👩🔬🪱
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia🛑
wymazy✅
Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
Fertistim+B12+Omega 3💊 -
Marysia966 to najgorsze uczucie na świecie wiedzieć, że można było zapobiec tragedii a przez czyjes zaniedbanie niestety tak się nie stało 😞 przytulam Cię mocno i życzę ci, abyście dostali to zielone światło i w końcu mieli swoje wymarzone szczęście 🫂🍀🍀🍀 a co do pracy to też mysle, że to najlepsza decyzja jaką mogłaś podjąć. Masz wiele innych zmartwień na głowie, niepotrzebny ci jeszcze szef psychol 💪
Dagmarova nie porównuj. Ciąża ciąży nierówna i możesz tylko oszaleć ze stresu. Twój dzidziuś rośnie w swoim tempie 😘 a z bigosem i śledziami niestety nie pomoge, bo nie jem ani mięsa ani ryb 😁 ale rok temu robiłam z przepisu @obiaddlataty z ig śledzie pikantne z suszonymi pomidorami i podobno były pyszne (nawet nie spróbowałam) 😁
Aksandra dziękuję ci bardzo za miłe słowa 😘 i tak, jest to duży komfort poczucia tego zaopiekowania 😉 nastawienie mam pozytywne owszem i oby to się nie zmieniło. Teraz najbardziej liczę na to że 🐒 przyjdzie w ten poniedziałek i będzie można było ruszyć 💪 doszukuje się każdych oznak nadchodzącej małpy jak nigdy w życiu 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 20:00
Marysia996, Dagmarova, Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
—————————
Start IVF MZ
Nowa2024 wrote:Marysia966 to najgorsze uczucie na świecie wiedzieć, że można było zapobiec tragedii a przez czyjes zaniedbanie niestety tak się nie stało 😞 przytulam Cię mocno i życzę ci, abyście dostali to zielone światło i w końcu mieli swoje wymarzone szczęście 🫂🍀🍀🍀 a co do pracy to też mysle, że to najlepsza decyzja jaką mogłaś podjąć. Masz wiele innych zmartwień na głowie, niepotrzebny ci jeszcze szef psychol 💪
Dagmarova nie porównuj. Ciąża ciąży nierówna i możesz tylko oszaleć ze stresu. Twój dzidziuś rośnie w swoim tempie 😘 a z bigosem i śledziami niestety nie pomoge, bo nie jem ani mięsa ani ryb 😁 ale rok temu robiłam z przepisu @obiaddlataty z ig śledzie pikantne z suszonymi pomidorami i podobno były pyszne (nawet nie spróbowałam) 😁
Aksandra dziękuję ci bardzo za miłe słowa 😘 i tak, jest to duży komfort poczucia tego zaopiekowania 😉 nastawienie mam pozytywne owszem i oby to się nie zmieniło. Teraz najbardziej liczę na to że 🐒 przyjdzie w ten poniedziałek i będzie można było ruszyć 💪 doszukuje się każdych oznak nadchodzącej małpy jak nigdy w życiu 🤣
Sam lekarz powiedział, że pierwsza ciąża to cud🥺 a teraz myślę, że już dzieci nie będzie 😭😭39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
Pasożyty?👩🔬🪱
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia🛑
wymazy✅
Fertistim+B12+Omega 3💊 -
Marysia996 wrote:Dziękuję ❤️❤️❤️
Sam lekarz powiedział, że pierwsza ciąża to cud🥺 a teraz myślę, że już dzieci nie będzie 😭😭
Nie mów tak! Każda z nas miała/ma kryzys w staraniach. Ja już wieeele razy chciałam rzucić te starania w cholerę, tym bardziej, że wiecznie nie było wiadomo dlaczego się nie udaje a później jeszcze ta ciąża pozamaciczna. Ale wiem, że gdybym przerwała choć na chwile i się poddała to dzisiaj nie byłabym w tym miejscu w którym jestem. Trzeba dać sobie czas na smutek, przeżycie tego a później pójście do przodu! I ty też musisz uwierzyć, że w odpowiednim czasie zostaniecie rodzicami ♥️ nikt nie jest tak silny jak my kobiety walczące o dziecko! 💪💪💪Marysia996, Vergeet, Julia24 lubią tę wiadomość
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
—————————
Start IVF MZ
Marysiu, bardzo mi przykro z powodu Twojej historii i kryzysu, który teraz przechodzisz. O ile niewyobrazalna jest dla mnie Twoja strata maluszka, o tyle jestem w stanie zrozumieć co czujesz na etapie poszukiwań przyczyn. U mnie diagnostyka po 2 nieudanych transferach nabrała tempa, ale to i tak jest bardziej na mojej energii niż lekarza prowadzącego, który nawet nie wie co diagnozuje..dowie się w środę. Po co to pisze? Bo uważam, że lepiej znać trudna prawdę niż żyć w nieświadomości. Dobrze, że Twój lekarz wziął to w swoje ręce, jest szansa, że nawet to co wychodzi źle w jakimś obszarze można wyleczyć, poprawić i stworzyć warunki dla ciąży. Bardzo Ci tego życzę, żeby proces ten przebiegł jak najszybciej. Przetrwałas tak traumatyczne doświadczenia, że teraz musi wyjść słońce. A pożegnanie pracy może stworzy w koncu przestrzeń do tego, żeby więcej uwagi i troski poświęcić sobie i dzidziusiowi, który mam nadzieję niedługo będzie się już w Tobie rozwijał. Bigosu nie robię, to domena mojej mamy. Za to robię kapustę z żurawiną, kminkiem i gałązkami rozmarynu i często używam jako farszu do tarty. Polecam a Ciebie mocno mocno tulę.
Marysia996, Vergeet lubią tę wiadomość
Dziewczyny , czy któraś z Was miała /ma problem z żelazem i niską ferrytyna ?
Byłam dziś na badaniach ,musiałam powtórzyć kilka na wtorkową wizytę w klinice i dołożyłam sobie kilka badań z witamin bo opłacało się bardziej w pakiecie. I trochę przeraził mnie wynik właśnie ferrytyny. Dolna norma laboratoryjna to 13 a mój wynik to 14. ...Samo żelazo niby jest w normie. Z tego co czytałam to poziom ferrytyny jest ważny przy staraniach i powinien wynosić minimum 50-60.. . A do tego mam zawyżony potas i wapń..
Co mnie pociesza to ,że po kuracji poziom testosteronu się w końcu podniósł ale czy na tyle ile powinien tego dowiem się na wizycie. No i dumna jestem z witaminy D. W zeszłym roku jak badałam to miałam bardzo duży deficyt bo chyba wynik miałam 17. Od tego czasu skrupulatnie suplementuje i teraz wynik 68 😊👩❤️👨👶 Starania od 03/2023
💃30 lat
AMH 1,92✅
Cykle owulacyjne ✅
badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌
09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰
12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏰
01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ⏰
Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, ADEK, magnez ,kwas foliowy
🧔31 lat
05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅ -
Marysia996 wrote:Hej dziewczyny ❤️ dawno mnie tu nie było. Nawet nie wiem, kiedy to zleciało 🤦♀️ widzę, że dużo sie dzieje. Jest kilka nowych osób. Insane miło Cię widzieć ❤️ trzymam za was wszystkie kciuki 🤞🤞🤞🤞
U nas nie jest za ciekawie. Mam mega kryzys. Wszystkie badania wychodzą źle. Lekarz ma jakiś plan, wyklucza rzeczy, które są dla niego "podejrzane". Nie wiem i nie rozumiem, dlaczego jest tak trudno.. czekam na wyniki wymazów oraz zrobiłam badania na pasożyty, jeśli to będzie ok to mamy zielone światło, ale jest tak dużo rzeczy u mnie , które sprzyjają poronieniu, że mam dosyć. Między czasie w sumie poznaliśmy prawdę, że to poprzedni lekarz prowadzący powinien szybko skierować na CC, ale tego nie zrobił i dlatego nasze dziecko nie żyje 😞 jest to dla nas bardzo ciężki czas. Z jednej strony wiem, że nasze dziecko było zdrowe i że to z winy personelu, a z drugiej wyniki nie są kolorowe. Tak dużo czasu straciliśmy, a to jeszcze nie koniec diagnostyki. W międzyczasie czasie odeszłam z pracy, bo pracodawca zaczął się nad nami znęcać psychicznie. Moja terapeutka twierdzi, że to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć mimo , że zostałam znowu bez pracy🤦♀️
Przytulam mocno🤍🤍🤍🤍
Marysiu bardzo mi przykro z powodu problemów z pracą i niekończącego się maratonu badań i złych wieści. Cieszę się jednak, że walczysz. Walcz do samego końca.
W tym miesiącu jestem słabą pocieszycielką, bo nie ma teraz dnia, żebym nie płakała. Miałam chwilowy zastrzyk energii, jak się okazało, że mam już wyniki histeroskopii i już w przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice, ale tak naprawę nie ulży mi póki nie dostanę do ręki kwalifikacji do in vitro, póki nie zajdę w ciążę i póki nie urodzę żywego dziecka.
Vergeet lubi tę wiadomość
40 tc 💔 -
Nowa2024 wrote:Dziewczyny jesteśmy z mężem po dluuuugiej wizycie w klinice (3,5h). Dostaliśmy już „na papierku” kwalifikację do ivf na MZ ♥️ zrobiliśmy wymazy i badania z krwi u mnie i u męża wymagane do procedury. Dr rozpisal też stymulację, wykupiliśmy od razu zastrzyki i oczekiwanie na 🐒. Trzymajcie kciuki, żebym dostala okres w poniedziałek, wtedy idealnie by się wszystko zgrało. Jeśli nie to prawdopodobnie stymulacja dopiero od kolejnego cyklu. Także mam zadzwonić do dr w 1 dc i podejmie wtedy decyzję kiedy startujemy 😉
Dzis już nie płaciliśmy w klinice kompletnie nic, a zastrzyki do stymulacji gdyby nie refundacja to koszt wyniósłby 3900 zł, dzięki refundacji w aptece zapłaciłam „tylko” 500 zł 😉
Cudowne wiesci 🤩❤️🤞🏼🤞🏼💪🏼Nowa2024 lubi tę wiadomość
-
Aksandra wrote:Marysiu, bardzo mi przykro z powodu Twojej historii i kryzysu, który teraz przechodzisz. O ile niewyobrazalna jest dla mnie Twoja strata maluszka, o tyle jestem w stanie zrozumieć co czujesz na etapie poszukiwań przyczyn. U mnie diagnostyka po 2 nieudanych transferach nabrała tempa, ale to i tak jest bardziej na mojej energii niż lekarza prowadzącego, który nawet nie wie co diagnozuje..dowie się w środę. Po co to pisze? Bo uważam, że lepiej znać trudna prawdę niż żyć w nieświadomości. Dobrze, że Twój lekarz wziął to w swoje ręce, jest szansa, że nawet to co wychodzi źle w jakimś obszarze można wyleczyć, poprawić i stworzyć warunki dla ciąży. Bardzo Ci tego życzę, żeby proces ten przebiegł jak najszybciej. Przetrwałas tak traumatyczne doświadczenia, że teraz musi wyjść słońce. A pożegnanie pracy może stworzy w koncu przestrzeń do tego, żeby więcej uwagi i troski poświęcić sobie i dzidziusiowi, który mam nadzieję niedługo będzie się już w Tobie rozwijał. Bigosu nie robię, to domena mojej mamy. Za to robię kapustę z żurawiną, kminkiem i gałązkami rozmarynu i często używam jako farszu do tarty. Polecam a Ciebie mocno mocno tulę.
Aksandra lubi tę wiadomość
39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
Pasożyty?👩🔬🪱
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia🛑
wymazy✅
Fertistim+B12+Omega 3💊 -
Insane wrote:Marysiu bardzo mi przykro z powodu problemów z pracą i niekończącego się maratonu badań i złych wieści. Cieszę się jednak, że walczysz. Walcz do samego końca.
W tym miesiącu jestem słabą pocieszycielką, bo nie ma teraz dnia, żebym nie płakała. Miałam chwilowy zastrzyk energii, jak się okazało, że mam już wyniki histeroskopii i już w przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice, ale tak naprawę nie ulży mi póki nie dostanę do ręki kwalifikacji do in vitro, póki nie zajdę w ciążę i póki nie urodzę żywego dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 21:36
39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
Pasożyty?👩🔬🪱
trombofilia wrodzona🩸🧬
immunologia🛑
wymazy✅
Fertistim+B12+Omega 3💊 -
Insane.. ❤️ jesteś już blisko. Kwalifikacja do ivf to naprawdę formalność. W przyszłym tyg otworzy się dla Ciebie nowy etap. Będzie szczęśliwy, mocno Ci tego życzę. Moze nie jestem najlepsza reklamą skuteczności in vitro, ale sama metoda w sobie zwiększa szanse i stwarza możliwość odpowiedzi na wiele pytań. Obstawiam, że u mnie procedura nie była poprzedzona szczegółową diagnozą i stąd te niepowodzenia. A Ty masz z tego, co pisałaś sporą dokumentację medyczną i wynik histeroskopii prawie w garści
A płacz.. oczyszcza serce, umysł, wspomnienia. Pożegnaj ten rok i doceń swoją siłę, bo jest ogromna.Vergeet lubi tę wiadomość
Aksandra wrote:Insane.. ❤️ jesteś już blisko. Kwalifikacja do ivf to naprawdę formalność. W przyszłym tyg otworzy się dla Ciebie nowy etap. Będzie szczęśliwy, mocno Ci tego życzę. Moze nie jestem najlepsza reklamą skuteczności in vitro, ale sama metoda w sobie zwiększa szanse i stwarza możliwość odpowiedzi na wiele pytań. Obstawiam, że u mnie procedura nie była poprzedzona szczegółową diagnozą i stąd te niepowodzenia. A Ty masz z tego, co pisałaś sporą dokumentację medyczną i wynik histeroskopii prawie w garści
A płacz.. oczyszcza serce, umysł, wspomnienia. Pożegnaj ten rok i doceń swoją siłę, bo jest ogromna.
Pogrzebałam w portalu pacjenta i się dokopałam do pliku z wynikami, mam CD138 0/10. Więc stanu zapalnego nie ma. Wszystkie wyniki zawsze mam dobre 🙄40 tc 💔 -
Podziwiam Was wszystkie Dziewczyny. Macie w sobie taki ogrom siły. Trzymam kciuki Nowa2024 za ivf oraz Insane za kwalifikację. ❤️
Ja byłam na wizycie wczoraj, to 3 cykl z Clo i Ovitrelle. Lekarka zaproponowała, żeby spróbować inseminacji. Nie wiem, co o tym myśleć. Czytałam o niskiej skuteczności 🥲Nowa2024 lubi tę wiadomość
👩27👨29
Starania od 06.24
Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.
Podstawowe badania w normie 😌
Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
Grudzień: Clo+ Ovitrelle -
Insane wrote:Pogrzebałam w portalu pacjenta i się dokopałam do pliku z wynikami, mam CD138 0/10. Więc stanu zapalnego nie ma. Wszystkie wyniki zawsze mam dobre 🙄
Super, to było do przewidzenia, że wynik będzie dobry, szczególnie jak pisałaś, że w trakcie histeroskopii wszystko w środku wyglądało ładnie. ❤️ Na pewno ruszysz od razu ze stymulacja do produkcji pięknych, okrąglutkich, licznych i dorodnych jajeczek, a ja będę z rozkoszą im kibicować
U mnie cd138 jest niesprawdzone i pluje sobie w brodę, że nie zrobiłam biopsji w sierpniu przed ivf i nie postawiłam na swoim. Ale co, widocznie muszę przejść swoją drogę własnie tak, a nie inaczej, od doopy strony 🙃♀️33 ♂️ 35 👩❤️👨 15cs naturalnych
Misiula wrote:Dziewczyny , czy któraś z Was miała /ma problem z żelazem i niską ferrytyna ?
Byłam dziś na badaniach ,musiałam powtórzyć kilka na wtorkową wizytę w klinice i dołożyłam sobie kilka badań z witamin bo opłacało się bardziej w pakiecie. I trochę przeraził mnie wynik właśnie ferrytyny. Dolna norma laboratoryjna to 13 a mój wynik to 14. ...Samo żelazo niby jest w normie. Z tego co czytałam to poziom ferrytyny jest ważny przy staraniach i powinien wynosić minimum 50-60.. . A do tego mam zawyżony potas i wapń..
Co mnie pociesza to ,że po kuracji poziom testosteronu się w końcu podniósł ale czy na tyle ile powinien tego dowiem się na wizycie. No i dumna jestem z witaminy D. W zeszłym roku jak badałam to miałam bardzo duży deficyt bo chyba wynik miałam 17. Od tego czasu skrupulatnie suplementuje i teraz wynik 68 😊
Miałam kiedyś problem z ferrytyna i żelazem. Jeśli żelazo w leku to polecam tardyferon. A z naturalnych sposobów to baaaardzo polecam zakwas z buraka i szpinak 😁 u mnie potwierdzona skuteczność 💪🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
—————————
Start IVF MZ
Aksandra wrote:Super, to było do przewidzenia, że wynik będzie dobry, szczególnie jak pisałaś, że w trakcie histeroskopii wszystko w środku wyglądało ładnie. ❤️ Na pewno ruszysz od razu ze stymulacja do produkcji pięknych, okrąglutkich, licznych i dorodnych jajeczek, a ja będę z rozkoszą im kibicować
U mnie cd138 jest niesprawdzone i pluje sobie w brodę, że nie zrobiłam biopsji w sierpniu przed ivf i nie postawiłam na swoim. Ale co, widocznie muszę przejść swoją drogę własnie tak, a nie inaczej, od doopy strony 🙃
Powiem Ci, że ja chciałam tą histero, bo już tak w głowie sobie wmówiłam, że w macicy mam pewnie pole minowe i dlatego nie wychodzi. I owszem, czuję ulgę z dobrych wyników, to racjonalne, ale w głębi duszy już mi ręce opadły, że ciągle wszystko jest ok, a nie wychodzi. I tak szczerze myślę, że u Ciebie jest podobnie. Że wszystko jest ok. Po prostu w końcu się uda. Musi!40 tc 💔 -
Dagmarova wrote:Angelica- jesteś tu i podczytujesz? Kojarzę, że 10.12 miałaś wizytę, jak po wizycie, jak się czujesz?
Ja kurcze żyje w ciągłym strachu, co mnie zaboli brzuch to już myślę, że się zaczyna.
Porównuje sobie wyniki Olci i dodatkowo wkręcam sobie, że coś jest ze mną nie tak. Ale wiem, że każda z nas jest inna, inaczej przebiega ciąża, i wcale źle u mnie nie musi być... ale następna wizyta dopiero w pierwszym tyg stycznia i nie wiem jak do niej dotrwam...
W przyszłym tyg zaczynam urlop, a potem l4, planuje przygotowania do świąt pod kątem jedzonka i to mnie trochę podtrzymuje na duchu że nie będę ciągle myśleć czy wszystko ok 🙈
Macie sprawdzone przepisy na bigos i sałatkę ze śledziem pod pierzynką? Dawajcie ❤️
Kolejna mam 20 u lekarki u której chce prowadzić ciąże. Też cały czas mnie coś ciągnie coś kłuję. Dziś znów wylądowałam przytulając się do muszli. Biorę proga i leki i czekam do piątku mimo że mnie skręca już.
Myślę że pabikowanie nam nie pomoże więc porostu wierzę że jest ok i czekam...7.05.2020 ⏸
8.05 12 dpo beta 105
11.05 15 dpo beta 410
Progesteron 27.6
14.05 beta 1694
Progesteron 21
22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym
26.05 USG z widocznym serduszkiem
Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.
24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo
25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo
27.11.2024 13 dpo beta 84.68
Próg 12.66