X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻
Odpowiedz

✨W grudniu pod kocykiem świąteczna herbatka ☕️ we wrześniu będziemy kochać małego gagatka 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tortie wrote:
    @Julia24 to zmień mi na 24.12 🌠🎄 i tak dłużej nie wytrzymam.
    Już sobie test Facelle kupiła.

... Muszę się jeszcze przyznać, że byłam dzisiaj na zakupach i w Half Price kupowałam jeansy. Wzięłam kilka do przymierzalni, patrzę jeszcze na ten wieszak co ludzie mierzyli i nie kupili a tam spoko jeansy w moim rozmiarze za 30zł, więc je też wzięłam. Później jak mierzyłam to okazało się, że to ciążowe. Ładnie leżały i ta cena. Wzięłam je 😅😅😅

Haha oby te jeansy były dobrą wróżbą! 😁🤞

Lusia3131 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
    01.2024 AMH 2,7
    11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
    12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅
    💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10

👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
    💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023
    👨‍⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
    💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia

06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)

—————————
    Start IVF MZ
    14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, cieszę się, że macie już za sobą te formalności. Tak, to jest cudowne uczucie nie musieć płacić za wizytę, że można doświadczyć w końcu "opieki" ze strony państwa. Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby ivf Was nie rozczarowało i oby wszystko przebiegło u Ciebie sprawniej niż u mnie. Masz super doktorka, a to też niezwykle ważne, żeby być dobrze kierowanym. Wszystko układa się pomyślnie, kochana. I Twoje nastawienie też jest super, dużo optymizmu i tak trzymaj 😘😘

Nowa2024 lubi tę wiadomość

♀️33 ♂️ 35 👩‍❤️‍👨 15cs naturalnych
    KIR Bx (-2DS1, -2DS5, -3DS1)
    IVF - 17🥚(❄️ 6🥚,❄️ 5 zarodkow)
    10.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
    11.2024 FET 5dn blastka 8dpt 💔
  • Dagmarova Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelica- jesteś tu i podczytujesz? Kojarzę, że 10.12 miałaś wizytę, jak po wizycie, jak się czujesz?

Ja kurcze żyje w ciągłym strachu, co mnie zaboli brzuch to już myślę, że się zaczyna.
    Porównuje sobie wyniki Olci i dodatkowo wkręcam sobie, że coś jest ze mną nie tak. Ale wiem, że każda z nas jest inna, inaczej przebiega ciąża, i wcale źle u mnie nie musi być... ale następna wizyta dopiero w pierwszym tyg stycznia i nie wiem jak do niej dotrwam...
    W przyszłym tyg zaczynam urlop, a potem l4, planuje przygotowania do świąt pod kątem jedzonka i to mnie trochę podtrzymuje na duchu że nie będę ciągle myśleć czy wszystko ok 🙈

Macie sprawdzone przepisy na bigos i sałatkę ze śledziem pod pierzynką? Dawajcie ❤️

Vergeet lubi tę wiadomość

2018 - 🦸‍♂️
    08.24r - 💔 5/6tc

2cs, 02.11 🩸
    Zobaczymy co przyniesie listopad.

9/10dpo - bardzo blada ⏸️
    11dpo - beta 3.3 i już prawie brak nadziei
    12dpo -⏸️ kreski bardziej widoczne
    13dpo 27.11 - beta 19.1 🥹 prog. 14.7
    03.12 - beta 466, prog. 11.2
    06.12 - beta 819
    12.12 - beta prawie 3tys, prog. 10.7
    12.12 - I usg - pęcherzyk + ciałko żółte (5+4)
    23.12 - (7+2) 1.13cm, z bijącym 💗🤞🤞🤞 prog. 25
    02.01 - kolejna wizyta
    IO, niedoczynność, otyłość.
    Euthyrox 100, metformina 1500, prog. 2x200mg

preg.png
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤️ dawno mnie tu nie było. Nawet nie wiem, kiedy to zleciało 🤦‍♀️ widzę, że dużo sie dzieje. Jest kilka nowych osób. Insane miło Cię widzieć ❤️ trzymam za was wszystkie kciuki 🤞🤞🤞🤞
    U nas nie jest za ciekawie. Mam mega kryzys. Wszystkie badania wychodzą źle. Lekarz ma jakiś plan, wyklucza rzeczy, które są dla niego "podejrzane". Nie wiem i nie rozumiem, dlaczego jest tak trudno.. czekam na wyniki wymazów oraz zrobiłam badania na pasożyty, jeśli to będzie ok to mamy zielone światło, ale jest tak dużo rzeczy u mnie , które sprzyjają poronieniu, że mam dosyć. Między czasie w sumie poznaliśmy prawdę, że to poprzedni lekarz prowadzący powinien szybko skierować na CC, ale tego nie zrobił i dlatego nasze dziecko nie żyje 😞 jest to dla nas bardzo ciężki czas. Z jednej strony wiem, że nasze dziecko było zdrowe i że to z winy personelu, a z drugiej wyniki nie są kolorowe. Tak dużo czasu straciliśmy, a to jeszcze nie koniec diagnostyki. W międzyczasie czasie odeszłam z pracy, bo pracodawca zaczął się nad nami znęcać psychicznie. Moja terapeutka twierdzi, że to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć mimo , że zostałam znowu bez pracy🤦‍♀️
    Przytulam mocno🤍🤍🤍🤍

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔
    Pasożyty?👩‍🔬🪱

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia🛑
    wymazy✅

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia966 to najgorsze uczucie na świecie wiedzieć, że można było zapobiec tragedii a przez czyjes zaniedbanie niestety tak się nie stało 😞 przytulam Cię mocno i życzę ci, abyście dostali to zielone światło i w końcu mieli swoje wymarzone szczęście 🫂🍀🍀🍀 a co do pracy to też mysle, że to najlepsza decyzja jaką mogłaś podjąć. Masz wiele innych zmartwień na głowie, niepotrzebny ci jeszcze szef psychol 💪

Dagmarova nie porównuj. Ciąża ciąży nierówna i możesz tylko oszaleć ze stresu. Twój dzidziuś rośnie w swoim tempie 😘 a z bigosem i śledziami niestety nie pomoge, bo nie jem ani mięsa ani ryb 😁 ale rok temu robiłam z przepisu @obiaddlataty z ig śledzie pikantne z suszonymi pomidorami i podobno były pyszne (nawet nie spróbowałam) 😁

Aksandra dziękuję ci bardzo za miłe słowa 😘 i tak, jest to duży komfort poczucia tego zaopiekowania 😉 nastawienie mam pozytywne owszem i oby to się nie zmieniło. Teraz najbardziej liczę na to że 🐒 przyjdzie w ten poniedziałek i będzie można było ruszyć 💪 doszukuje się każdych oznak nadchodzącej małpy jak nigdy w życiu 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 20:00

Marysia996, Dagmarova, Aksandra, Vergeet lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

—————————
    Start IVF MZ
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Marysia966 to najgorsze uczucie na świecie wiedzieć, że można było zapobiec tragedii a przez czyjes zaniedbanie niestety tak się nie stało 😞 przytulam Cię mocno i życzę ci, abyście dostali to zielone światło i w końcu mieli swoje wymarzone szczęście 🫂🍀🍀🍀 a co do pracy to też mysle, że to najlepsza decyzja jaką mogłaś podjąć. Masz wiele innych zmartwień na głowie, niepotrzebny ci jeszcze szef psychol 💪

Dagmarova nie porównuj. Ciąża ciąży nierówna i możesz tylko oszaleć ze stresu. Twój dzidziuś rośnie w swoim tempie 😘 a z bigosem i śledziami niestety nie pomoge, bo nie jem ani mięsa ani ryb 😁 ale rok temu robiłam z przepisu @obiaddlataty z ig śledzie pikantne z suszonymi pomidorami i podobno były pyszne (nawet nie spróbowałam) 😁

Aksandra dziękuję ci bardzo za miłe słowa 😘 i tak, jest to duży komfort poczucia tego zaopiekowania 😉 nastawienie mam pozytywne owszem i oby to się nie zmieniło. Teraz najbardziej liczę na to że 🐒 przyjdzie w ten poniedziałek i będzie można było ruszyć 💪 doszukuje się każdych oznak nadchodzącej małpy jak nigdy w życiu 🤣
    Dziękuję ❤️❤️❤️
    Sam lekarz powiedział, że pierwsza ciąża to cud🥺 a teraz myślę, że już dzieci nie będzie 😭😭

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔
    Pasożyty?👩‍🔬🪱

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia🛑
    wymazy✅

Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Dziękuję ❤️❤️❤️
    Sam lekarz powiedział, że pierwsza ciąża to cud🥺 a teraz myślę, że już dzieci nie będzie 😭😭

Nie mów tak! Każda z nas miała/ma kryzys w staraniach. Ja już wieeele razy chciałam rzucić te starania w cholerę, tym bardziej, że wiecznie nie było wiadomo dlaczego się nie udaje a później jeszcze ta ciąża pozamaciczna. Ale wiem, że gdybym przerwała choć na chwile i się poddała to dzisiaj nie byłabym w tym miejscu w którym jestem. Trzeba dać sobie czas na smutek, przeżycie tego a później pójście do przodu! I ty też musisz uwierzyć, że w odpowiednim czasie zostaniecie rodzicami ♥️ nikt nie jest tak silny jak my kobiety walczące o dziecko! 💪💪💪

Marysia996, Vergeet, Julia24 lubią tę wiadomość

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

—————————
    Start IVF MZ
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu, bardzo mi przykro z powodu Twojej historii i kryzysu, który teraz przechodzisz. O ile niewyobrazalna jest dla mnie Twoja strata maluszka, o tyle jestem w stanie zrozumieć co czujesz na etapie poszukiwań przyczyn. U mnie diagnostyka po 2 nieudanych transferach nabrała tempa, ale to i tak jest bardziej na mojej energii niż lekarza prowadzącego, który nawet nie wie co diagnozuje..dowie się w środę. Po co to pisze? Bo uważam, że lepiej znać trudna prawdę niż żyć w nieświadomości. Dobrze, że Twój lekarz wziął to w swoje ręce, jest szansa, że nawet to co wychodzi źle w jakimś obszarze można wyleczyć, poprawić i stworzyć warunki dla ciąży. Bardzo Ci tego życzę, żeby proces ten przebiegł jak najszybciej. Przetrwałas tak traumatyczne doświadczenia, że teraz musi wyjść słońce. A pożegnanie pracy może stworzy w koncu przestrzeń do tego, żeby więcej uwagi i troski poświęcić sobie i dzidziusiowi, który mam nadzieję niedługo będzie się już w Tobie rozwijał. Bigosu nie robię, to domena mojej mamy. Za to robię kapustę z żurawiną, kminkiem i gałązkami rozmarynu i często używam jako farszu do tarty. Polecam :) a Ciebie mocno mocno tulę.

Marysia996, Vergeet lubią tę wiadomość

• Misiula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , czy któraś z Was miała /ma problem z żelazem i niską ferrytyna ?

Byłam dziś na badaniach ,musiałam powtórzyć kilka na wtorkową wizytę w klinice i dołożyłam sobie kilka badań z witamin bo opłacało się bardziej w pakiecie. I trochę przeraził mnie wynik właśnie ferrytyny. Dolna norma laboratoryjna to 13 a mój wynik to 14. ...Samo żelazo niby jest w normie. Z tego co czytałam to poziom ferrytyny jest ważny przy staraniach i powinien wynosić minimum 50-60.. . A do tego mam zawyżony potas i wapń..
    Co mnie pociesza to ,że po kuracji poziom testosteronu się w końcu podniósł ale czy na tyle ile powinien tego dowiem się na wizycie. No i dumna jestem z witaminy D. W zeszłym roku jak badałam to miałam bardzo duży deficyt bo chyba wynik miałam 17. Od tego czasu skrupulatnie suplementuje i teraz wynik 68 😊

👩‍❤️‍👨👶 Starania od 03/2023
    💃30 lat
    AMH 1,92✅
    Cykle owulacyjne ✅
    badania hormonalne ✅ za niski testosteron❌
    09.2024 - badanie drożności jajowodów, oba jajowody drożne ✅
    28.09.2024- pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności, diagnoza - Niepłodność idiopatyczna
    10.2024 pierwszy cykl z Ovitrelle💉 ❌
    10/11.2024 stymulacja Lametta + Zivafert💉 ❌
    11/12.2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉❌
    12/2024 stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉⏰

12.2024 badanie Kariotypu -oboje ⏰
    01.2025 wizyta kwalifikacyjna do IVF MZ ⏰

Suplementacja💊: Koenzym Q10, Biosteron, Melatonina, Resweratrol, ADEK, magnez ,kwas foliowy

🧔31 lat
    05/2024 badanie nasienia ✅morfologia 8% badania hormonalne ✅
  • Insane Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Hej dziewczyny ❤️ dawno mnie tu nie było. Nawet nie wiem, kiedy to zleciało 🤦‍♀️ widzę, że dużo sie dzieje. Jest kilka nowych osób. Insane miło Cię widzieć ❤️ trzymam za was wszystkie kciuki 🤞🤞🤞🤞
    U nas nie jest za ciekawie. Mam mega kryzys. Wszystkie badania wychodzą źle. Lekarz ma jakiś plan, wyklucza rzeczy, które są dla niego "podejrzane". Nie wiem i nie rozumiem, dlaczego jest tak trudno.. czekam na wyniki wymazów oraz zrobiłam badania na pasożyty, jeśli to będzie ok to mamy zielone światło, ale jest tak dużo rzeczy u mnie , które sprzyjają poronieniu, że mam dosyć. Między czasie w sumie poznaliśmy prawdę, że to poprzedni lekarz prowadzący powinien szybko skierować na CC, ale tego nie zrobił i dlatego nasze dziecko nie żyje 😞 jest to dla nas bardzo ciężki czas. Z jednej strony wiem, że nasze dziecko było zdrowe i że to z winy personelu, a z drugiej wyniki nie są kolorowe. Tak dużo czasu straciliśmy, a to jeszcze nie koniec diagnostyki. W międzyczasie czasie odeszłam z pracy, bo pracodawca zaczął się nad nami znęcać psychicznie. Moja terapeutka twierdzi, że to najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć mimo , że zostałam znowu bez pracy🤦‍♀️
    Przytulam mocno🤍🤍🤍🤍

Marysiu bardzo mi przykro z powodu problemów z pracą i niekończącego się maratonu badań i złych wieści. Cieszę się jednak, że walczysz. Walcz do samego końca.
    W tym miesiącu jestem słabą pocieszycielką, bo nie ma teraz dnia, żebym nie płakała. Miałam chwilowy zastrzyk energii, jak się okazało, że mam już wyniki histeroskopii i już w przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice, ale tak naprawę nie ulży mi póki nie dostanę do ręki kwalifikacji do in vitro, póki nie zajdę w ciążę i póki nie urodzę żywego dziecka.

40 tc 💔
  • Olcia1987 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2024 wrote:
    Dziewczyny jesteśmy z mężem po dluuuugiej wizycie w klinice (3,5h). Dostaliśmy już „na papierku” kwalifikację do ivf na MZ ♥️ zrobiliśmy wymazy i badania z krwi u mnie i u męża wymagane do procedury. Dr rozpisal też stymulację, wykupiliśmy od razu zastrzyki i oczekiwanie na 🐒. Trzymajcie kciuki, żebym dostala okres w poniedziałek, wtedy idealnie by się wszystko zgrało. Jeśli nie to prawdopodobnie stymulacja dopiero od kolejnego cyklu. Także mam zadzwonić do dr w 1 dc i podejmie wtedy decyzję kiedy startujemy 😉

Dzis już nie płaciliśmy w klinice kompletnie nic, a zastrzyki do stymulacji gdyby nie refundacja to koszt wyniósłby 3900 zł, dzięki refundacji w aptece zapłaciłam „tylko” 500 zł 😉

Cudowne wiesci 🤩❤️🤞🏼🤞🏼💪🏼

👩🏻1987 🧑🏻‍🦲1992

💔2009
    💙2010
    🩷2013

5.12 ⏸️ 9dpo 🥹
    9.12 hcg 196 ✅ TSH 27,4❌
    13.12 hcg 1316 ✅😱 prog 128 🥹
    19.12 hcg 11219✅ prog 129 ✅

Starania od 04.2024
    Wiesiołek + Wit E + omega + NAC

preg.png
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Marysiu, bardzo mi przykro z powodu Twojej historii i kryzysu, który teraz przechodzisz. O ile niewyobrazalna jest dla mnie Twoja strata maluszka, o tyle jestem w stanie zrozumieć co czujesz na etapie poszukiwań przyczyn. U mnie diagnostyka po 2 nieudanych transferach nabrała tempa, ale to i tak jest bardziej na mojej energii niż lekarza prowadzącego, który nawet nie wie co diagnozuje..dowie się w środę. Po co to pisze? Bo uważam, że lepiej znać trudna prawdę niż żyć w nieświadomości. Dobrze, że Twój lekarz wziął to w swoje ręce, jest szansa, że nawet to co wychodzi źle w jakimś obszarze można wyleczyć, poprawić i stworzyć warunki dla ciąży. Bardzo Ci tego życzę, żeby proces ten przebiegł jak najszybciej. Przetrwałas tak traumatyczne doświadczenia, że teraz musi wyjść słońce. A pożegnanie pracy może stworzy w koncu przestrzeń do tego, żeby więcej uwagi i troski poświęcić sobie i dzidziusiowi, który mam nadzieję niedługo będzie się już w Tobie rozwijał. Bigosu nie robię, to domena mojej mamy. Za to robię kapustę z żurawiną, kminkiem i gałązkami rozmarynu i często używam jako farszu do tarty. Polecam :) a Ciebie mocno mocno tulę.
    Również mocno przytulam 💞💞💞

Aksandra lubi tę wiadomość

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔
    Pasożyty?👩‍🔬🪱

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia🛑
    wymazy✅

Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Marysiu bardzo mi przykro z powodu problemów z pracą i niekończącego się maratonu badań i złych wieści. Cieszę się jednak, że walczysz. Walcz do samego końca.
    W tym miesiącu jestem słabą pocieszycielką, bo nie ma teraz dnia, żebym nie płakała. Miałam chwilowy zastrzyk energii, jak się okazało, że mam już wyniki histeroskopii i już w przyszłym tygodniu mam wizytę w klinice, ale tak naprawę nie ulży mi póki nie dostanę do ręki kwalifikacji do in vitro, póki nie zajdę w ciążę i póki nie urodzę żywego dziecka.
    Rozumiem. To wszystko jest niezwykle obciążające psychicznie 😞 człowiek chce iść dalej, ale ciągle stoimy w miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia, 21:36

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔
    Pasożyty?👩‍🔬🪱

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia🛑
    wymazy✅

Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane.. ❤️ jesteś już blisko. Kwalifikacja do ivf to naprawdę formalność. W przyszłym tyg otworzy się dla Ciebie nowy etap. Będzie szczęśliwy, mocno Ci tego życzę. Moze nie jestem najlepsza reklamą skuteczności in vitro, ale sama metoda w sobie zwiększa szanse i stwarza możliwość odpowiedzi na wiele pytań. Obstawiam, że u mnie procedura nie była poprzedzona szczegółową diagnozą i stąd te niepowodzenia. A Ty masz z tego, co pisałaś sporą dokumentację medyczną i wynik histeroskopii prawie w garści :)
    A płacz.. oczyszcza serce, umysł, wspomnienia. Pożegnaj ten rok i doceń swoją siłę, bo jest ogromna.

• Insane Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Insane.. ❤️ jesteś już blisko. Kwalifikacja do ivf to naprawdę formalność. W przyszłym tyg otworzy się dla Ciebie nowy etap. Będzie szczęśliwy, mocno Ci tego życzę. Moze nie jestem najlepsza reklamą skuteczności in vitro, ale sama metoda w sobie zwiększa szanse i stwarza możliwość odpowiedzi na wiele pytań. Obstawiam, że u mnie procedura nie była poprzedzona szczegółową diagnozą i stąd te niepowodzenia. A Ty masz z tego, co pisałaś sporą dokumentację medyczną i wynik histeroskopii prawie w garści :)
    A płacz.. oczyszcza serce, umysł, wspomnienia. Pożegnaj ten rok i doceń swoją siłę, bo jest ogromna.

Pogrzebałam w portalu pacjenta i się dokopałam do pliku z wynikami, mam CD138 0/10. Więc stanu zapalnego nie ma. Wszystkie wyniki zawsze mam dobre 🙄

40 tc 💔
  • Hopex2 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was wszystkie Dziewczyny. Macie w sobie taki ogrom siły. Trzymam kciuki Nowa2024 za ivf oraz Insane za kwalifikację. ❤️
    Ja byłam na wizycie wczoraj, to 3 cykl z Clo i Ovitrelle. Lekarka zaproponowała, żeby spróbować inseminacji. Nie wiem, co o tym myśleć. Czytałam o niskiej skuteczności 🥲

👩27👨29

Starania od 06.24

Hashimoto, IO, niedoczynność tarczycy.

Podstawowe badania w normie 😌
    Październik: Clo+ovitrelle+duphaston -pęcherzyk 21 mm❌
    Listopad: clo+ovitrelle+ duphaston+Acard pęcherzyk 22 mm ❌
    Grudzień: Clo+ Ovitrelle
  • Aksandra Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insane wrote:
    Pogrzebałam w portalu pacjenta i się dokopałam do pliku z wynikami, mam CD138 0/10. Więc stanu zapalnego nie ma. Wszystkie wyniki zawsze mam dobre 🙄

Super, to było do przewidzenia, że wynik będzie dobry, szczególnie jak pisałaś, że w trakcie histeroskopii wszystko w środku wyglądało ładnie. ❤️ Na pewno ruszysz od razu ze stymulacja do produkcji pięknych, okrąglutkich, licznych i dorodnych jajeczek, a ja będę z rozkoszą im kibicować :)
    U mnie cd138 jest niesprawdzone i pluje sobie w brodę, że nie zrobiłam biopsji w sierpniu przed ivf i nie postawiłam na swoim. Ale co, widocznie muszę przejść swoją drogę własnie tak, a nie inaczej, od doopy strony 🙃

• Nowa2024 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiula wrote:
    Dziewczyny , czy któraś z Was miała /ma problem z żelazem i niską ferrytyna ?

Byłam dziś na badaniach ,musiałam powtórzyć kilka na wtorkową wizytę w klinice i dołożyłam sobie kilka badań z witamin bo opłacało się bardziej w pakiecie. I trochę przeraził mnie wynik właśnie ferrytyny. Dolna norma laboratoryjna to 13 a mój wynik to 14. ...Samo żelazo niby jest w normie. Z tego co czytałam to poziom ferrytyny jest ważny przy staraniach i powinien wynosić minimum 50-60.. . A do tego mam zawyżony potas i wapń..
    Co mnie pociesza to ,że po kuracji poziom testosteronu się w końcu podniósł ale czy na tyle ile powinien tego dowiem się na wizycie. No i dumna jestem z witaminy D. W zeszłym roku jak badałam to miałam bardzo duży deficyt bo chyba wynik miałam 17. Od tego czasu skrupulatnie suplementuje i teraz wynik 68 😊

Miałam kiedyś problem z ferrytyna i żelazem. Jeśli żelazo w leku to polecam tardyferon. A z naturalnych sposobów to baaaardzo polecam zakwas z buraka i szpinak 😁 u mnie potwierdzona skuteczność 💪

01.2024 AMH 2,7
    Hormony ✅
    Jajowody drożne ✅

💊Fertistim

🍼Starania od 06.2023

—————————
    Start IVF MZ
  • Insane Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksandra wrote:
    Super, to było do przewidzenia, że wynik będzie dobry, szczególnie jak pisałaś, że w trakcie histeroskopii wszystko w środku wyglądało ładnie. ❤️ Na pewno ruszysz od razu ze stymulacja do produkcji pięknych, okrąglutkich, licznych i dorodnych jajeczek, a ja będę z rozkoszą im kibicować :)
    U mnie cd138 jest niesprawdzone i pluje sobie w brodę, że nie zrobiłam biopsji w sierpniu przed ivf i nie postawiłam na swoim. Ale co, widocznie muszę przejść swoją drogę własnie tak, a nie inaczej, od doopy strony 🙃

Powiem Ci, że ja chciałam tą histero, bo już tak w głowie sobie wmówiłam, że w macicy mam pewnie pole minowe i dlatego nie wychodzi. I owszem, czuję ulgę z dobrych wyników, to racjonalne, ale w głębi duszy już mi ręce opadły, że ciągle wszystko jest ok, a nie wychodzi. I tak szczerze myślę, że u Ciebie jest podobnie. Że wszystko jest ok. Po prostu w końcu się uda. Musi!

40 tc 💔
  • SolAngelica Autorytet

Wysłany: 14 grudnia, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmarova wrote:
    Angelica- jesteś tu i podczytujesz? Kojarzę, że 10.12 miałaś wizytę, jak po wizycie, jak się czujesz?

Ja kurcze żyje w ciągłym strachu, co mnie zaboli brzuch to już myślę, że się zaczyna.
    Porównuje sobie wyniki Olci i dodatkowo wkręcam sobie, że coś jest ze mną nie tak. Ale wiem, że każda z nas jest inna, inaczej przebiega ciąża, i wcale źle u mnie nie musi być... ale następna wizyta dopiero w pierwszym tyg stycznia i nie wiem jak do niej dotrwam...
    W przyszłym tyg zaczynam urlop, a potem l4, planuje przygotowania do świąt pod kątem jedzonka i to mnie trochę podtrzymuje na duchu że nie będę ciągle myśleć czy wszystko ok 🙈

Macie sprawdzone przepisy na bigos i sałatkę ze śledziem pod pierzynką? Dawajcie ❤️
    Jestem tu codziennie 4 razy dziennie. Też jestem uzależniona od forum a na fioletowej stronie nie mogę się odnaleść. Przełożyłam wizytę na 6.12 bo nie mogłam się doczekać i żałuję o za wcześnie i był tylko pęcherzyk.
    Kolejna mam 20 u lekarki u której chce prowadzić ciąże. Też cały czas mnie coś ciągnie coś kłuję. Dziś znów wylądowałam przytulając się do muszli. Biorę proga i leki i czekam do piątku mimo że mnie skręca już.
    Myślę że pabikowanie nam nie pomoże więc porostu wierzę że jest ok i czekam...

7.05.2020 ⏸
    8.05 12 dpo beta 105
    11.05 15 dpo beta 410
    Progesteron 27.6
    14.05 beta 1694
    Progesteron 21
    22.05 USG pęcherzyk ciążowy 10 mm z widocznym pęcherzykiem żółtkowym

26.05 USG z widocznym serduszkiem ;)

Starania o 2 dziecko od styczeń 2024.

24.11.2024 ⏸️ cień na teście 10dpo

25.11. 2024 ⏸️ 11 dpo

27.11.2024 13 dpo beta 84.68
    Próg 12.66

29.11.2024 15 dpo
    Beta 191.7
    Próg 17.8
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ