W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Piwonia, Twoja beta to jakiś kosmos 😍 ja przebieram nogami już na przyszły czwartek- mamy wizytę startowa do In vitro, doktor rozpisze mi stymulację itp i ruszamy z nowym cyklem jakoś pewnie koło 9.02 💪🏻 Szona, potrafisz trzymać w napięciu jak niezły thriller 😅
Madziandzia, szona, aeiouy, MonikA_89!, Piwonia, Rucola, Malinowa91, Iseko lubią tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Ziomeczki, ja dopiero wciągnęłam tortillę w makusiu i przed nami kolejne 3,5 h drogi. Test gleboko w torbie. Nie chciałam tłumaczyć koledze, co chcę wygrzebać z walizki wiecie ocb.
Frez, ja sama nie wiem co mam z głową, bo raczej mi się nigdy takie roztrzepanie nie zdarzało. Ale też od ostatnich 2 tygodni miałam tyle roboty, że to może być prozaiczna przyczyna.
Iza! Siknę na patyka na pewno, ale pewnie po 20 dopiero.
Rucola, dzizas! Zdrowiej! :*Magddullina2, Rucola lubią tę wiadomość
-
agge wrote:Co tu się dzieje! Szona, trzymam kciuki 😍
Kochana, to samo co co miesiąc o tej porze 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 17:00
agge lubi tę wiadomość
-
Doczytałam wszystkie zaległości. Maria87 bardzo się cieszę, że ta wizyta dała Ci takiego kopa Będę trzymać za Was mocno kciuki!
Powiedz mi Twojemu mężowi kazano zbadać SCD i HBA? Nie mówili nic o badaniu MSOME? Ja właśnie zapisałam męża na badania i dziwili się w dwóch klinikach jak mówiłam o MSOME- w jednej klinice w ogóle nie wiedzieli co to. Co dziwne to badanie mają tylko w tej klinie w której byliśmy i teraz tak się zastanawiam czy to już nie przesada i czy to na pewno potrzebne. Jak było u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 17:03
Salome lubi tę wiadomość
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Izape_91 wrote:Rucoolla współczuję jelitowki w tamtym roku z Rzeszowa od bratanka wróciłam z jelitowka, nie wiedziałam co się ze mną dzieje, tak mnie wymęczyło , a ja nie wymiotowalam od jakichś 18 lat, nawet teraz w ciąży mnie nie brało, więc dla mnie to był armagedon i trauma. Jak byliśmy na urodzinach w tym roku to wcześniej robiłam research, czy czasem któryś z chłopaków nie ma" tylko"biegunki, bo prrzysiegam że bym nie pojechała 😂
Szona no błagam Cie! Gdzie Ty jesteś z tym testem kobieto, ja tu już liczyłam na jakąś betę a tu nic. Ociagasz się 😦 pamiętaj, że jak nie na sikasz dzisiaj na patyka, to ja osobiście wyślę tam do Ciebie myszy!
Monika cudownie!! Nawet nie wiesz jak strasznie zaciskam kciuki, aż do białości! No tym razem się uda!
Z moich osiągnięć matkowych - mamy już fotelik samochodowy, i kolejna porcje ciuszków. Czy to się da jakoś zatrzymać? Chciałabym wykupić wszystko co ładne...😭Izape_91 lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Szona a jak z mężem? Doszliście do porozumienia przez ostatni konflikt przez jego matkę?
Dawaj już te II i odmień ten mój pijacki wątek24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Judit wrote:Doczytałam wszystkie zaległości. Maria87 bardzo się cieszę, że ta wizyta dała Ci takiego kopa Będę trzymać za Was mocno kciuki!
Powiedz mi Twojemu mężowi kazano zbadać SCD i HBA? Nie mówili nic o badaniu MSOME? Ja właśnie zapisałam męża na badania i dziwili się w dwóch klinikach jak mówiłam o MSOME- w jednej klinice w ogóle nie wiedzieli co to. Co dziwne to badanie mają tylko w tej klinie w której byliśmy i teraz tak się zastanawiam czy to już nie przesada i czy to na pewno potrzebne. Jak było u Was?
Dzięki za kciuki 😘
SCD i HBA już mieliśmy zrobione. O MSOME nam wspomniano w poprzedniej klinice, ale nie zrobiliśmy. W obecnej tego nie wymagają. Pani doktor powiedziała, że z takiej ilości nie będzie problemu wybrać kilku super zawodnikówJudit lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Szona, czekam na zdjęcie obszczańca! Jestem cicho, ale obserwuję, co tu się dzieje, heeeloooouuu!2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnySzonka, uswiadomilam sobie, jak poltora roku temu, jadac do Krynicy Morskiej, sikalam na stacji benzynowej... Tego dnia pierwszy raz w zyciu zobaczylam swoje II kreski i chcialam powtorzyc test jeszcze podczas drogi Nie moge sie doczekac kolejnej fotki z Twoim sikancem :* Szerokiej drogi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 18:36
Magddullina2, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzykre, że niektóre z nas muszą tyle czekać na szczęśliwe dwie kreski. Kibicuję nam dziewczyny bardzo! Mam nadzieję, że wszystkie ujrzymy te dwie krechy! I potem będziemy się cieszyć mega nudną ciążą
Sasanka55., Rucola, szona lubią tę wiadomość
-
Maria87 wrote:Dzięki za kciuki 😘
SCD i HBA już mieliśmy zrobione. O MSOME nam wspomniano w poprzedniej klinice, ale nie zrobiliśmy. W obecnej tego nie wymagają. Pani doktor powiedziała, że z takiej ilości nie będzie problemu wybrać kilku super zawodników
Ustaliliśmy, że nie robimy na razie MSOME. Teraz wybieramy się do innego lekarza w klinice to zapytam czy to potrzebne, zobaczymy jak wyjdzie SCD i HBA. Poczytałam inne wątki i widzę, że to badanie nie jest norma nawet już przed in vitro.ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
Lola ananas wspomaga implantacje, bo zawiera jakiś składnik, ale co to jest to co nie napisze, chyba coś na b.... możesz sobie robić koktajl po owulacji tak gdzieś od 6 dpo z 2 plasterków dziennie + np. Szpinak, siemię lniane, migdały, albo coś innego zdrowego.
Piwonia, Lola* lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Już zjadłam kilka plasterków razem z tym twardym środkiem, język trochę piecze. Czego to my nie zrobimy dla upragnionego kropka 😉 Ale w międzyczasie trochę poczytałam o ananasie i okazuje się że w pierwszym trymestrze nie powinno się jeść, wiedziałyście?
-
Witam ponownie🙂
Zajrzałam na chwilę jakiś czas temu,ale @przyszła więc tylko Was podglądam,ale czytam nałogowo😅
Piwonia super,że beta rośnie,czytałam o tym Twoim krwawieniu podczas cytologii i trzymałam kciuki,ale widzę że beta pięknie rośnie🙂
Agape,bardzo mi przykro z powodu Twojej straty😒
Szona,trzymam kciukasy tak jak reszta dziewczyn👍
Jest Was tutaj tyle i tak dużo piszecie,że ciężko ogarnąć.
Poproszę o wpisanie mnie na ponowne styczniowe testowanie na 26.01.Będzie dopiero 12dpo,ale to dzień moich urodzin więc chcę sprawdzić czy może prezent będzie😎U mnie tempka trochę skacze,więc nie nastawiam się,ale z drugiej strony bóle jak przed@od 3 dni,i pachwiny bolą.No więc niby się nie nastawiam,ale w sumie się nakręcam😄
A z tym ananasem to nie zdąrzyłam w tym cyklu,jakby coś to przetestujęw kolejnym😊
No,w końcu się zebrałam żeby napisać😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 19:35
Agape*, Piwonia, szona, Madziandzia, Lola* lubią tę wiadomość
-
Judit moj lekarz to ginekolog- androlog i nigdy nie mówił o tym badaniu, na początku czy teraz przed in vitro tez nie. Tylko hba i scd.
Judit lubi tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
nick nieaktualny