Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nie no. Ja jednak dalej nie mam mózgu. Od ponad pół roku codziennie rano biorę letrox. Teraz go ani nie wzięłam, ani nawet nie spakowalam do walizki. Mózgu, mózgu where are youuuuu?
    Mnie to wygląda na słynny budyń ciążowy 🐻

Magddullina2, MonikA_89! lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko, mam miliard pracy przed urlopem, bede pracowac do nocy, a przez Ciebie to moze i do niedzieli. Nie moge sie skupic, bo mysle o Twoich sikach :D Ciezkie to moje zycie ;) :*

Piwonia, poryczalam sie ze smiechu po historii z rzygiem i dupkiem :D Nie rob wiecej bety, szkoda kasy i czasu :) Jest piekna i nic juz tego nie zmieni :)

Piwonia, Magddullina2, aeiouy, Irvine90, szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Szoneczko, mam miliard pracy przed urlopem, bede pracowac do nocy, a przez Ciebie to moze i do niedzieli. Nie moge sie skupic, bo mysle o Twoich sikach :D Ciezkie to moje zycie ;) :*

Piwonia, poryczalam sie ze smiechu po historii z rzygiem i dupkiem :D Nie rob wiecej bety, szkoda kasy i czasu :) Jest piekna i nic juz tego nie zmieni :)

Pracuj, pracuj ;) jak coś będzie teges, to Cię powiadomięna msg ;)

Magddullina2, Sasanka55. lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 20:39

Piwonia lubi tę wiadomość

• MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nie no. Ja jednak dalej nie mam mózgu. Od ponad pół roku codziennie rano biorę letrox. Teraz go ani nie wzięłam, ani nawet nie spakowalam do walizki. Mózgu, mózgu where are youuuuu?
    Jak nic objaw ciążowy . W ciąży z mózgiem robią się dziwne rzeczy ..ja co mam dość dobra pamięc to dużo rzeczy zapominałam 😂

szona lubi tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Pracuj, pracuj ;) jak coś będzie teges, to Cię powiadomięna msg ;)

Dobra :* <3

szona lubi tę wiadomość

• Judit Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w tym domu i mam dużo czasu na lenistwo i jednocześnie za dużo przemyśleń.
    Nigdy nie interesowałam się zbytnio in vitro a dokładniej tą kwestią o braku refundacji w naszym kraju. Nic dziwnego, po prostu kiedyś mnie to nie dotyczyło. Od kilku miesięcy odkładam pieniądze na ten cel- jeśli zapadnie taka decyzja to nie chciałabym tego odwlekać z powodu braku środków.
    Zaczęłam szukać w sieci czy w ogóle coś się dzieje w tym kierunku.. wiecie jak obywatelom coś nie pasuje to odbywają się strajki, debaty jakiś szum medialny. Szukałam, szukałam i guzik znalazłam. Znalazłam jedną petycje, która była podpisana UWAGA:3608 razy. To jest jakiś koszmar bo wygląda na to, że temat został zamieciony pod dywan a społeczeństwo pogodziło się z tym, że refundacji nie ma i nie będzie. To jest straszne.

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia i widzisz? Teraz tylko się ciesz, jest pięknie 😘 nudnej ciąży! ❤

Suszarka trudno mi powiedzieć bo małpowe u mnie może być wszystko. Jedyne co to głowa i plecy... No umrę z bólu. Czuję się mega źle, huśtawkę nastrojów mam taką, że chyba wysadzę wszystkich w kosmos. Tylko brzuch mnie nie boli... serio... zawsze mnie bolało tak po środku a teraz bolą jajniory na zmianę ewentualnie. Cycki ostatnio mnie nie bolały przed okresem, teraz cisną zwłaszcza po bokach, ale już kilka razy tak miałam i była 🍷. Cholera wie 😂

Piwonia lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w poczekalni w klinice i was nadrabiam. No i 2x prawie wybuchnęłam śmiechem 😂 w ostatniej chwili zasłoniłam usta! Uwielbiam Was 😘

Szona, moje kciuki cały czas zaciśnięte!!!!! Ale nam tu dawkujesz emocje 😬 Będzie bobo podróżnik jak u Małgoni 😘

Piwonia, ale beta! Normalnie cud miód i orzeszki!!!😍 Widać, że kropek już ładnie się zadomowił w brzuszku!

ElfiaKsiężniczka, szona, Piwonia, aeiouy, agge lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia oczywiście, że sikałam i biało od trzech dni ;) czekam na małpę życia

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę zapładniamy komórki a w sobotę transfer. Urodziny w niedzielę świętuję już w dwupaku 😍

Agape*, Pati96, Nuch2, Mildred, Angelika1313, Misiaa, Sasanka55., szona, frezyjciada, Ochmanka, Judit, Niercierpliwa v2.0, Fiore, Piwonia, Weronikaaa, syllwia91, ElfiaKsiężniczka, Irvine90, Magddullina2, Rucola, aeiouy, Izape_91, majka91, Madziandzia, Ewelina29, agge, MamaStasia :), Gosiek1993, Salome, Beti82, Daniela, Malinowa91, Mlodamezatka, moni05, moyeu, Iseko lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    A co do objawów ciążowych, to ja chętnie oddam te, które jeszcze mnie trzymają... Ból piersi po bokach już mnie doprowadza do szału 🤦🏻‍♀️ Któraś chce trochę? Oddam i jeszcze dopłacę 🤦🏻‍♀️

Dziewczyny po poronieniu zatrzymanym i łyżeczkowaniu, po ilu dniach u Was beta spadła do zera?
    Ja 2 dni po wylezczkowaniu mialam 0.7 i juz nie kazala mi lekarka dalej badac. Ale ja mialam lyzeczkowanie przy becie 52 wiec to tez roznica

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • 5ylwian Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Szona wam dawkuje emocje wiec ja sobie pozwole.

Beta skoczyla z 3400 do....8538 w 48h😲😬😍
    No i teraz juz odpusc stresowanie sie i ciesz sie na maxa :) a lekarza kopnij w dupe ;)

szona, Piwonia, MonikA_89! lubią tę wiadomość

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Ja 2 dni po wylezczkowaniu mialam 0.7 i juz nie kazala mi lekarka dalej badac. Ale ja mialam lyzeczkowanie przy becie 52 wiec to tez roznica
    To faktycznie duża różnica, bo ja w poniedziałek mialam 16.289,00. Czyli jeszcze długo będę czekać...

• Fiore Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika super, to już tuż tuż ☺️😀 moooocne kciuki, żeby się komórki ładnie zapłodnily! Informuj na bieżąco!

MonikA_89! lubi tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • szona Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Fiore jak się masz?🤗U cb tez chyba cos sie dzieje co nie?

Szona JAK MYSLISZ ZE MY TU ZAPOMNIALYSMY TO SIE GRUUUUBO💩💩💩MYLISZ!

Sikalas na Orlenie? Albo chociaz na BP? 🤔

Nieeee :) jadę sobie spokojnie :) Chwilę spałam, dolegliwości zero. Odsuwam w myślach moment testu, bo ten moment bieli nigdy nie jest spoko. Testy mam ;)

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia przy takiej becie spokojnie juz bedzie pecherzyk i pewnie zarodek z bijacym serduszkiem. U mnie wlasnie dokladnie rowno w 6 tyg widzialam zarodek i bijace serduszko. Nic sie nie martw bedzie dobrze.

Edit doczytalam ze w piatek to za tydzien lee to juz wszystko bedzie widac ;).

Szonka ja tez czekam, na niespodzianke od Ciebie. 😎

szona, Piwonia lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka kurde tak bardzo chciałabym Cię nie nakręcać, ale no masz taki mózgobudyń, jak ja w pierwszej ciąży, (to był mój jedyny objaw😂) że jak tych dwóch kresek nie wysikasz to będzie mi smutno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 15:49

szona lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja czytam!!!
    Szona co ja widzę! Toż to piękna różowa krecha! Umiesz budować napięcie ;) jestem przekonana że dzisiejsza będzie wyraźniejsza. Któraś ze staraczek sikała na stacji benzynowej i wysilała II więc nie krępuj się!
    Piwonia beta petarda! A na USG zobaczysz już kawał człowieka ;)
    Monika super że transfer już niedługo. Będę bardzo mocno trzymać kciuki.
    U mnie do @ dołączyła jelitowka, Młody przytargal że żłoba więc możecie się domyślać co przechodzę... Leje mi się z każdej dziury :-)

szona, Piwonia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucoolla współczuję jelitowki :( w tamtym roku z Rzeszowa od bratanka wróciłam z jelitowka, nie wiedziałam co się ze mną dzieje, tak mnie wymęczyło , a ja nie wymiotowalam od jakichś 18 lat, nawet teraz w ciąży mnie nie brało, więc dla mnie to był armagedon i trauma. Jak byliśmy na urodzinach w tym roku to wcześniej robiłam research, czy czasem któryś z chłopaków nie ma" tylko"biegunki, bo prrzysiegam że bym nie pojechała 😂

Szona no błagam Cie! Gdzie Ty jesteś z tym testem kobieto, ja tu już liczyłam na jakąś betę a tu nic. Ociagasz się 😦 pamiętaj, że jak nie na sikasz dzisiaj na patyka, to ja osobiście wyślę tam do Ciebie myszy!

Monika cudownie!! Nawet nie wiesz jak strasznie zaciskam kciuki, aż do białości! No tym razem się uda!

Z moich osiągnięć matkowych - mamy już fotelik samochodowy, i kolejna porcje ciuszków. Czy to się da jakoś zatrzymać? Chciałabym wykupić wszystko co ładne...😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2020, 16:07

Madziandzia, Agape*, szona, aeiouy, MonikA_89!, Rucola, Malinowa91 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ