Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • agge Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Transfer odwołany.... rozmroziła się 1 komórka.... 😢 W kolejnym cyklu próbujemy z inną dawczynią
    😧😧😧 przykro mi bardzo... tulę

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    To możecie już puścić te kciuki.
    Po 3 dniach beta z 66.911 spadła do 61.054
    Przykro mi :(

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• szona Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Tak, laboratorium i jednostki te same.
    Jutro jeszcze rano powtórzę, a wieczorem pójdę na USG, żeby już ostatecznie rozstrzygnąć jaka jest sytuacja. Ta niewiedza mnie wręcz przeraża.

Nie składaj broni! Wiem, że to wszystko jest przerażajace, ale Iza dobrze mówi. Beta hamuje już na pewnym etapie. Czekam z Tobą na to usg! ✊✊

Agape*, Ochmanka lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nie składaj broni! Wiem, że to wszystko jest przerażajace, ale Iza dobrze mówi. Beta hamuje już na pewnym etapie. Czekam z Tobą na to usg! ✊✊
    Dzięki za wsparcie 🙂
    Nie wiem, jak to się zakończy, ale nigdy nie myślałam, że tak mnie to wszystko wymęczy...

• agge Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, martwię się o Okularnice :( :(

szona lubi tę wiadomość

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Kurcze Monia :( przykro mi że znowu coś poszło nie tak... To musi się w końcu skończyć! Trzymam kciuki żeby luty był dla Was szczęśliwy :*

Agape dziwna ta beta... Ale czy ja wiem, czy jest coś nie tak? Ja badalam betę kilka razy i wyszła mi raz ponad 50 tysięcy, a po miesiącu jak badalam znowu to też było ponad 50 tysięcy i pamiętam jak się wtedy zamartwialam, że coś jest nie tak. Tak jakby ta moja beta nie rosła wyżej poprostu. Może masz tak samo? W pewnym momencie ona poprostu chyba przestaje rosnąć a ok. 11 tc spada, jak już zaczyna się tworzyć łożysko z tego co wiem.

Badalas w tym samym laboratorium? Masz takie same jednostki na wynikach?
    Właśnie to chciałam napisać ale nie byłam pewna więc nie chciałam robić szumu. To nie jest tysiąc ani pięć i nie 7tc więc może wszystko jest w porządku.
    Agape na którą masz usg jutro??

Agape* lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka wrote:
    Właśnie to chciałam napisać ale nie byłam pewna więc nie chciałam robić szumu. To nie jest tysiąc ani pięć i nie 7tc więc może wszystko jest w porządku.
    Agape na którą masz usg jutro??
    17.15.
    Ale jutro na pewno będę tam jechać z większym spokojem, niż tydzień temu, bo wiem czego mogę się spodziewać.

• szona Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Kurde, martwię się o Okularnice :( :(

Ja też. Nie było jej nigdzie na fiolecie?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małamisiu, a jak Ty się czujesz?

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• szona Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Dzięki za wsparcie 🙂
    Nie wiem, jak to się zakończy, ale nigdy nie myślałam, że tak mnie to wszystko wymęczy...

Domyślam się tylko. Naprawdę smutno mi, że to przechodzisz. Że tyle z Was ma bardzo trudny początek roku :(

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• agge Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ja też. Nie było jej nigdzie na fiolecie?
    Nie wiem... napisałam do niej na Fb. Ale skoro zniknęła, to obawiam się że może i tak nie odpisać :( oby wszystko było w porządku...

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

• Daniela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I'm back to okularnica? Ostatnie co napisała, to że zaraz ma termin. Mam nadzieję, że nic się nie stało u niej i za chwilę wróci z nickiem i' m back again.

agge, szona, Kittinka83 lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Miska _a Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    kochana może za wcześnie testowalas? Kiedy masz termin miesiączki?

29, 30.12.19 był 15-16dc-owulacja , teraz mam 25dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 12:23

Wrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
    niedoczynność tarczycy-Letrox50
    hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
    -badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
    -Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
    -Ureaplasma... - pokonana!!!!! :)
    15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
    17.01.20-beta 626,7
    29.01.20-❣️😘

Walczę o cud:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie tych mutacji, np PAI, mthfr, czy w związku z tym będąc w ciąży mialyscie bądź będziecie miały podawane wcześniej sterydy w pupę na rozwój płuc dziecka?

Nie odzywam się ale jestem z Wami na bieżąco, trzymam kciuki i prytulam jak nie wychodzi 🤗🤗 jestem z Wami całym sercem❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 12:31

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, może faktycznie taka przerwa dobrze wam zrobi i nabierzecie dystansu do pewnych spraw. Spróbujcie jednak dużo ze sobą rozmawiać telefonicznie. Myślę, że facetom czasem się wyłącza przycisk "Adoruj" 😜 Na początku związku skaczą wokół kobiety i nieba przychylają, byle by się nim zainteresowała. Potem z upływem czasu, po ślubie, traktują ją jak "coś pewnego", zapominając, że o miłość trzeba dbać całe życie. Wiadomo, że nie możemy oczekiwać, że cały czas będą koło nas skakać, ale jakaś randka raz na jakiś czas, miłe słowa, zrobienie obiadu. Niech robią cokolwiek co sprawi, że poczujemy się kochane i doceniane 😘 Pytanie też jakie mąż ma wzorce wyniesione z domu, bo jeśli jego tata miał całe życie podstawiane wszystko pod nos, bo mu się należało z tytułu żywiciela rodziny (znam takie przypadki 😱), to może podświadomie powielać te schematy.

Magddullina2, szona, Iseko lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Magdulina, może faktycznie taka przerwa dobrze wam zrobi i nabierzecie dystansu do pewnych spraw. Spróbujcie jednak dużo ze sobą rozmawiać telefonicznie. Myślę, że facetom czasem się wyłącza przycisk "Adoruj" 😜 Na początku związku skaczą wokół kobiety i nieba przychylają, byle by się nim zainteresowała. Potem z upływem czasu, po ślubie, traktują ją jak "coś pewnego", zapominając, że o miłość trzeba dbać całe życie. Wiadomo, że nie możemy oczekiwać, że cały czas będą koło nas skakać, ale jakaś randka raz na jakiś czas, miłe słowa, zrobienie obiadu. Niech robią cokolwiek co sprawi, że poczujemy się kochane i doceniane 😘 Pytanie też jakie mąż ma wzorce wyniesione z domu, bo jeśli jego tata miał całe życie podstawiane wszystko pod nos, bo mu się należało z tytułu żywiciela rodziny (znam takie przypadki 😱), to może podświadomie powielać te schematy.

Zgadzam się ze wszystkim.
    A przy okazji - też grałam w The Sims 😅👊

Magddullina2, Iseko, MonikA_89! lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Oj tak Monika wlasnie ... Co do powielania... Akurat wlasnie jest z takiego domu ... Niestety i w tym domu mieszkamy ..tyle szczescia ze jakby osobne mieszkania... Jego mama dziala mi na nerwy broniac go o wszystko(wtraca sie we wszystko+jej matka).. A ja sobie nie dam i sa malopowiedziane spiny... Z tata dogaduje sie ok bo wie jaki mam charakter ale ona..... 😤😱 , m ma tyle szczescia ze nie ciucia mamusi tylko przyznaje racje mi... Tesc pod tym katem nie wchodzi na moj tor jazdy ... 3 pokolenia w chalupie to dramat...
    Boje sie ze ja los powiele po moich rodzicach ... Gdzie znow z mojej mamy strony slysze tylko ze tyle razy mowila mi zebym nie brala slubu...
    Mysle ze wyprowadzka z tad dalaby nam duzo ale m o tym nie chce slyszec... A mnie wrecz 😭💣💢💥🤯

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie racje ja jutro i tak juz postanowilam ze musze zasiegnac pomocy i zapisac sie do psychologa , moze on/ona nakieruja mnie jak postepowac ,co robic ... Ja juz wrecz momentami nerwowo nie wyrabiam a gdzie tam problemy dzieci i kasy... Czasem mam wrazenie ze m nie widzi nic procz czubka wlasnego nosa... A tylko mnie w tym uswiadamia coraz bardziej 😨💔

szona lubi tę wiadomość

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • szona Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magddullina2 wrote:
    Dziewczyny macie racje ja jutro i tak juz postanowilam ze musze zasiegnac pomocy i zapisac sie do psychologa , moze on/ona nakieruja mnie jak postepowac ,co robic ... Ja juz wrecz momentami nerwowo nie wyrabiam a gdzie tam problemy dzieci i kasy... Czasem mam wrazenie ze m nie widzi nic procz czubka wlasnego nosa... A tylko mnie w tym uswiadamia coraz bardziej 😨💔

Skorzystaj z psychologa, serio! I bardzo bardzo współczuje tego wielopokoleniowego domu. Oszalalabym :/

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

• Iseko Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M niestety też jest z takiego domu, gdzie ojciec ma wszystko pod nos postawione. Na szczęście póki co nie próbuje powielać schematu i pomaga mi dużo w domu i widzę że się stara - ale to chyba głównie zasługa tego, że jesteśmy razem od gimnazjum i go sobie trochę "wychowałam" 😅
    Magdullina bardzo dobra decyzja z psychologiem, na pewno pomoże Ci poukładać kilka rzeczy w glowie😘
    Współczuję mieszkania z teściami :/ ja też tak mieszkam ale bez dzieci to trochę jednak inaczej, no i mam perspektywę, że już dom się buduje. Nie dałabym rady tak jak Ty, szacun!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 14:49

Magddullina2, MonikA_89! lubią tę wiadomość

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ