X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Skorzystaj z psychologa, serio! I bardzo bardzo współczuje tego wielopokoleniowego domu. Oszalalabym :/
    Szonus juz musze ... Mam nadzieje ze to mi pomoze bo w pewnych momentach sama siebie nie poznaje za duzo we mnie zlego sie nazbieralo, coraz czesciej wybucham.😨😔.. Przestaje sobie radzic z emocjami za duzo tego ..

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Zgadzam się ze wszystkim.
    A przy okazji - też grałam w The Sims 😅👊
    Hehe 🙃 Życiowa gra!

szona lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, to może spróbuj go przekonać do przeprowadzki jakimś fajnym argumentem, np dobra szkoła dla chłopców w okolicy nowego domu/mieszkania, własny ogród, plac zabaw, zależy co tam lubisz :) Jeśli finansowo byście sobie mogli pozwolić żeby iść na swoje, to na pewno wasza czwórka na tym skorzysta, bo będzie spięć i kłótni z teściami 😘

Co do psychologa to też jestem zadania, że warto spróbować, ale nie tylko terapii dla Ciebie na uporanie się z emocjami, ale również takiej małżeńskiej, żeby nauczyć się siebie wzajemnie słuchać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 15:29

Magddullina2 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape jestem myślami z Tobą mam nadzieję że usg będzie w porządku.

Agape*, szona lubią tę wiadomość

12.03.2020 II ♡
    H1rnp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niercierpliwa v2.0 wrote:
    Agape jestem myślami z Tobą mam nadzieję że usg będzie w porządku.
    Dziękuję. Ja już tylko nadziei się trzymam, ale marzę o tym, żeby usg wyjaśniło mi już wszystko tak na 100%

Jakby mało mi było problemów, to jeszcze mnie przeziębienie wzięło. Dzisiaj cały dzień sama z dzieckiem w domu, a co wstanę to w głowie się kręci i bardzo osłabiona jestem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 15:46

• 5ylwian Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak bede musiala sie szybciej zastanowic czy wznowic starania czy nie. Lekarka oblozyla mnie lekami i dodala mi Encorton,ktory mam brac juz od 5 dnia cyklu... wiec musze byc pewna,ze bedziemy sie starac,bo dostalam na razie 2 opakowania a bez sensu pakowac w siebie steryd jesli bym nie chciala zajsc... o ile juz nie zaszlam. Nie bylam do konca pewna czy byla owu bo skok tempki byk niski i w miare niskie sa te temperatury,ale jednak byla z prawej felernej strony :/

a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa co nam powiedzą lekarze w lutym. Mimo wszystko próbujemy ale porażki są przytłaczające :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Tak, laboratorium i jednostki te same.
    Jutro jeszcze rano powtórzę, a wieczorem pójdę na USG, żeby już ostatecznie rozstrzygnąć jaka jest sytuacja. Ta niewiedza mnie wręcz przeraża.
    "Stężenie HCG osiąga swój szczyt w 8-10 tygodniu ciąży, następnie spada i pozostaje niższy już do końca ciąży."
    U mnie była max niecałe 12000 w 7 tc, później nie badałam, bo betę bada się tylko do usg i jak na usg już widać to się bety nie robi

Jskie są normy u ciebie w laboratorium

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 17:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    "Stężenie HCG osiąga swój szczyt w 8-10 tygodniu ciąży, następnie spada i pozostaje niższy już do końca ciąży."
    U mnie była max niecałe 12000 w 7 tc, później nie badałam, bo betę bada się tylko do usg i jak na usg już widać to się bety nie robi
    Ja miałam zrobić betę z racji tego, że dziecko na usg było mniejsze i serduszko nie biło, a z tygodnia, jaki wypadał, już dawno powinno...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Ja miałam zrobić betę z racji tego, że dziecko na usg było mniejsze i serduszko nie biło, a z tygodnia, jaki wypadał, już dawno powinno...
    A który tydzień by już byl

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Jskie są normy u ciebie w laboratorium
    https://zapodaj.net/ac650d410b00f.jpg.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A który tydzień by już byl
    Według USG w grudniu (ale na gorszym sprzęcie) tydzień temu powinno być 9+0, a na USG wyszło 6+1

Edit: Wtedy w grudniu na USG tylko pęcherzyk było widać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 17:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to "widelkach" się miescisz. A jesteś pewna kiedy owulacja była, może się poprostu przesunela. Może lekarz na usg źle zmierzył, wystarczy 1 mm i już inny tydzień wskakuje 🤔

U jednego lekarza miałam usg wg om 6w6,a wg pomiaru 6w 2
    A na gorszym sprzęcie w innym tygodniu wg OM 9w3,a na usg zamierzone na 7w 3
    Także parę mm i jaka roznica

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 17:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    No to "widelkach" się miescisz. A jesteś pewna kiedy owulacja była, może się poprostu przesunela. Może lekarz na usg źle zmierzył, wystarczy 1 mm i już inny tydzień wskakuje 🤔
    Nie jestem w ogóle pewna, kiedy była owulacja, ale beta 27 listopada była 88

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    To na wizycie się wyjaśni, bo już nie takie rzeczy na forum widziałam. Ja trzymam kciuki. A te usg będzie na dobrym sprzęcie?

Agape*, Ochmanka lubią tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Agape, o której wizyta?

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    To na wizycie się wyjaśni, bo już nie takie rzeczy na forum widziałam. Ja trzymam kciuki. A te usg będzie na dobrym sprzęcie?
    Tak, ona ma dobry sprzęt

Aga9090, szona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Agape, o której wizyta?
    17.15

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    17.15
    to chyba lekkie opóźnienie juz?

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    to chyba lekkie opóźnienie juz?
    Ale ja mam jutro wizytę

‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ