Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred kochana tak się cieszę. To teraz musisz posłuchać lekarza i cieszyć się swoim stanem! Kiedy kolejna wizyta? 😘

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    Dzidzia zdrowa rowno 8 tydzień. Serce jak dzwon. Nawet widziałam ją w 3d ;).
    Mam się przestać stresować i wierzyć że będzie dobrze do końca. Jak ja się cieszę !!!...skacze z radości !
    Wrócę do domu to wyślę wam zdjęcie ;)

No w końcu :)

Kochana, gratuluję serdecznie :) Bardzo, bardzo się cieszę :)

Skacz do woli poki możesz ;-) Jak Ci brzuszek urośnie, to nie będzie to takie proste :))

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Mildred mówiłam że będzie dobrze ! Super gratulacje .

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co jest fajne że USG przez powłoki brzuszne. Prof ma naprawdę dobry sprzęt. Mój m zadowolony z wizyty, i prof się mu podoba, że konkret i z dużą wiedzą. !

Dziękuję wam ,za kciuki, modlitwy i dobre słowo ! ❤️❤️

Ochmanka, Sasanka55., Beti82, szona, Angelika1313, Daniela, Agape*, Suszarka, MonikA_89!, Anika, aeiouy, Madziandzia, syllwia91, Magddullina2, Iseko lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • moni05 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred super! 😊 gratulacje 😘

Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    Prawie trzy lata starań 2016-2019
    ❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa

Alicja - 22.02.2012
    Remigiusz - 05.10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred <3 tak sie ciesze! :) :) :) Baaaardzo! Twoje nastawienie tez zrobilo swoje, Mamusiu :)

Basiuuuuu, gdzie jeeeestes? :*

Ochmanka lubi tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred suuuuuper wiadomość!😍😍 Czekamy na fotkę😀

Madziandzia zaraz się rzucam😜
    U mnie tak: jestem w 16dc, płyn w zatoce jest ale śladu po owulacji brak🤷‍♀️, żadnej blizny, ciałka czy czegokolwiek co powinno być za to oba jajniki nakrapiane i wg doktorres wyglądają na policystyczne. Za to znów piękne endometrium i bajeczny śluz w szyjce i pochwie co akurat dobrze czuje od jakiś 2-3 dni. Dała mi tego całego bromka bo prolaktyna jej się nie podoba i za dwa miesiące mam przyjść na monitoring i wtedy będzie widać co dalej bo może tak być że nasienie nasieniem ale jak mam może z jedną sensowną owulacje w roku to z taką armią to będzie jak wygrana w totka.
    Wiadomości nie za szałowe ale jakoś mnie to dzisiaj wali, phi😂 najważniejsze z dziś jest to ze szef dostał zgodę na zatrudnienie mojego chłopa i od 1 marca pracujemy 10 a nie 100km od siebie❤❤
    Swoją drogą wtedy będę miała do Siedlec jakieś 170km i trochę bez sensu będzie tyle jeździć (a monit to już w ogóle) a ja serio polubiłam tą ginkę za podejście.

Sasanko>> KOCHAM CIĘ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 21:15

szona, Sasanka55., Daniela, Agape*, Magddullina2, Iseko, moni05 lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    10.2019 - 7tc [*]
  • szona Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred KAMIEŃ Z SERCA! ❤️
    Ochmanko, super, że będziecie blisko :) pozdrów męża!

Agape, po Twojej wiadomosci aż mnie coś zakłulo w sercu. Tak bardzo Ci kibicowałam. Przytulam Cię mocno! :(

Ochmanka, Agape* lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko, zmartwily mnie bardzo te wiadomosci, ale mimo wszystko wierze, ze to moze zadne policystyczne. Wczesniej by nie zauwazyli tego? Moze akurat dzis cos sie pojawilo i jutro zniknie. Nasza Angelika tez niby owu nie miala, alez sie wtedy zdenerwowala, a po 8 dniach bach, tescik i cien :)

Baaaardzo sie ciesze, ze Twoj M. bedzie tak blisko Ciebie. Czas, ktory wykorzystywaliscie na dojazdy, z pewnoscia pieknie spozytkujecie :) :*

Edit: Ojej, teraz zauwazylam Twoj dopisek <3 ❤️❤️❤️❤️🥰🥰🥰 Kochaaaam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 21:22

Ochmanka, Angelika1313, Iseko lubią tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! I torbieli brak

Izape_91, szona, Sasanka55., Agape*, Niercierpliwa v2.0, Angelika1313, MonikA_89!, Irvine90, Pati96, Madziandzia, syllwia91, Magddullina2, Iseko, moni05, moyeu, agge lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape tule Cie mocno :(

Mildred wspaniale wiesci. Moje pierwsze usg to tez bylo rowno 8 tygodni.. pamietsm jak forum sie wtedy zawiesilo, a dzis ten gumis sobie spi w swoim lozeczku ;) ech.. no piekny czas przed Toba :*

Ochmanko ciesze sie razem z Toba. A chlopa se bzyknij, w koncu dobry dluz to i doznania lepsze a reszta niech Cie zaskoczy :)

Mildred, Sasanka55., Ochmanka lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape bardzo Ci współczuję :( mam nadzieję, że słońce dla Ciebie niebawem znowu zaswieci...

Mildred cudowne wieści :) niech maleństwo rośnie zdrowo. A Ty mam nadzieję chociaż na dwa dni przestaniesz o tym myśleć! Mnie usg na początku uspokajalo chyba na 2-3 dni potem znowu miałam jazdy.

Ja poproszę o pół kciuka jutro o 19.40 mamy polowkowe ♥️ mam nadzieję, że Zosia po tym usg będzie nadal Zosią 😂 i nie urośnie jej siurek. Żartuję oczywiście, najważniejsze, żeby było zdrowe i wszystkie pomiary wyszły dobrze. Napewno ma mnóstwo siły, bo dzisiaj kopala non stop przez 2 godziny a potem w ciągu dnia co jakiś czas dawała znać o sobie.

Sasanka55., Agape*, Piwonia, Daniela, Ochmanka, Mildred, Niercierpliwa v2.0, Suszarka, Angelika1313, MonikA_89!, frezyjciada, Pati96, Nuch2, Madziandzia, szona, Magddullina2, Iseko lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Agape bardzo Ci współczuję :( mam nadzieję, że słońce dla Ciebie niebawem znowu zaswieci...

Mildred cudowne wieści :) niech maleństwo rośnie zdrowo. A Ty mam nadzieję chociaż na dwa dni przestaniesz o tym myśleć! Mnie usg na początku uspokajalo chyba na 2-3 dni potem znowu miałam jazdy.

Ja poproszę o pół kciuka jutro o 19.40 mamy polowkowe ♥️ mam nadzieję, że Zosia po tym usg będzie nadal Zosią 😂 i nie urośnie jej siurek. Żartuję oczywiście, najważniejsze, żeby było zdrowe i wszystkie pomiary wyszły dobrze. Napewno ma mnóstwo siły, bo dzisiaj kopala non stop przez 2 godziny a potem w ciągu dnia co jakiś czas dawała znać o sobie.
    Pewnie będzie nadal Zosia ♥️ wogole to ładne imie wybraliście 😍

Izape_91, Sasanka55. lubią tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Jagusia84 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred super gratulacje!

Ochmanko super że będziecie pracować bliżej siebie, a przy pięknym endometrium i śluziku szybko coś znajdziecie zmajstrujecie 😉 do jakiej p.dr z Siedlec chodziłaś , bo jestem z okolicy i szukam sensownego gin.

Izape czekam na info jutro jak twoja Zosia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 21:46

Ochmanka lubi tę wiadomość

• Daniela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Jutro teoretycznie 10 dpo...

https://zapodaj.net/1395f60cdcfa5.jpg.html

Ha ha, chyba jesteś przygotowana ;-)

A w Biedronce nie byłaś???

Sikaj jutro, będą emocje, potrzeba nam tego tutaj :)

Sasanka55., Magddullina2 lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mnie to zastanowiło że w 2dc ideałem nie były ale wygladaly normalnie a w okresie owulacji wyglądają na pcos. Do tej pory jeden gin zawsze pisał w opisie że budowa drobnotorbielkowata jajników i mówił mi zawsze że typowo pcosowe nie są ale trącają. Ten co mi kazał czekać jeszcze rok to go w ogóle pod uwagę nie biorę🤦‍♀️ Z drugiej strony w ostatnim roku rozbieżność między najdłuższym a najkrótszym cyklem to 21 dni!!! I to ją zastanawia.
    Doooooobra. Idzie wiosna, przeprowadzka, będzie co robić a ja już się oswoiłam z tym że samo się nie uda. Poza tym co więcej mogę zrobić. Moje nieustanne wyjce i wisielczy humor (Tak, były mi potrzebne, wiem) zostawily ryse na naszym związku a to M. jest dla mnie najważniejszy, wkoncu nie bez powodu chce właśnie z nim założyć rodzinę😀
    Idę gwałcić, buźka Laski😙

Mildred ❤
    Agape❤

A! Ewcia! Mój Prosiaczek Cię wirtualnie mocno ściska🤗

szona, Iseko lubią tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Mildred KAMIEŃ Z SERCA! ❤️
    Ochmanko, super, że będziecie blisko :) pozdrów męża!

Agape, po Twojej wiadomosci aż mnie coś zakłulo w sercu. Tak bardzo Ci kibicowałam. Przytulam Cię mocno! :(
    Ja czuję ulgę po wizycie, bo w końcu tak w 100% wiem na czym stoję i czego oczekiwać.

Nie wiem, jak moje życie dalej się potoczy, na pewno będzie w pewnym stopniu inne niż do tej pory. Ale mam kochającego męża i synka, który nie pozwoli na długi smutek 😉 Nawet dzisiaj ze łzami w oczach, ale wygłupialiśmy się wszyscy 🙂 To jest mały żywioł, a w maju skończy już 4 lata 😲
    Może zanim skończy 5 lat, to jednak już zostanie starszym bratem 😉 Marzę o tym! 😉

szona, Magddullina2, Suszarka lubią tę wiadomość

• Jagusia84 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia niezły asortyment 😃
    U mnie pustki w szafce kupię test dopiero w dniu okresu.
    Taki bynajmniej mam zamiar hehehe

Piwonia lubi tę wiadomość

• Ochmanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusia84 wrote:
    Mildred super gratulacje!

Ochmanko do jakiej p.dr z Siedlec chodziłaś , bo jestem z okolicy i szukam sensownego gin.
    Jagusia chodzę z polecenia do dr Izabelli Kamont na Wojska Polskiego i jak narazie najlepszy ginekolog w mojej "karierze". Na pierwszą wizytę czekałam 3 miesiące, później już wg potrzeby dr zapisuje. Ja uważam że warto spróbować

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
  • Ochmanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Ja czuję ulgę po wizycie, bo w końcu tak w 100% wiem na czym stoję i czego oczekiwać.

Nie wiem, jak moje życie dalej się potoczy, na pewno będzie w pewnym stopniu inne niż do tej pory. Ale mam kochającego męża i synka, który nie pozwoli na długi smutek 😉 Nawet dzisiaj ze łzami w oczach, ale wygłupialiśmy się wszyscy 🙂 To jest mały żywioł, a w maju skończy już 4 lata 😲
    Może zanim skończy 5 lat, to jednak już zostanie starszym bratem 😉 Marzę o tym! 😉
    Agape i ja wierzę że tak będzie!!!🤗

Agape* lubi tę wiadomość

K5IHp2.png

starania od 09.2018
    -euthyrox75, bromergon
    10.2019 - 7tc [*]
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ