Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D
Odpowiedz

W karnawale po imprezce dwie kreski na teście - czyli styczniowe testowanie :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2020, 20:37

Daniela, MonikA_89!, Sasanka55., Madziandzia, Magddullina2, Mildred, Salome, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

• Jagusia84 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape tak będzie! Zobaczysz!

Agape* lubi tę wiadomość

• Jagusia84 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika krecha jak malowana trzymam kciuki za jutro!

Anika lubi tę wiadomość

• Daniela Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape, będą całe kciuki :)

Ochmanko, trochę problemów, ale też dużo dobrych wiadomości, tego się trzeba trzymać :) Nie wierzę w te policystyczne jajniki, i tak jak Sasanka pisała, wiele dzieci jest tutaj z cyklów bezowulacyjnych :)

Fajnie, że mąż będzie blisko Ciebie teraz.

A ja kupiłam sobie nowy krem pod oczy. Mam nadzieję, że to przejściowy problem, ale to masło tak pachnie kawą, że zasnąć nie mogę...

Anika, gratulacje!!!!

Agape, tak będzie!!! Ja poroniłam w styczniu, a w grudniu tego samego roku tuliłam noworodka. Życzę Ci tego z całego serca. Nie wiem, jak Ci się to wszystko poukłada, może uda się uniknąć łyżeczkowania, może szpital okaże się koniecznością, ale wiem, że teraz masz ten moment na łzy, na pożegnanie, poukładanie sobie w głowie i sercu tego wszystkiego. Jest to bardzo trudne i bolesne, ale poradzisz sobie. Jesteś bardzo dzielna.

Agape*, Izape_91, Piwonia, szona lubią tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanka a mówiła coś moze o stymulacji no lametto przy pcos bo ja mam stwierdzone chodz hormony a normie tylko amh za wysokie i pełno pęcherzyków i niby słabe owulację miałam. Życzę ci aby szybko się udało, bo coś czuję że styczeń bedzie dobrym miesiącem ;). 🙏❤️

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred taka dobra wiadomość może w końcu odczaruje ten okrutny początek roku! Rośnijcie zdrowo❤️

Ej a jakie testy są w biedrze?

Piwonia masz asortyment 🤣 ale mnie i jedne i drugie oszukują. I oto pytanie na cholerę i ja kupiłam bobki? Pusty łeb!
    Ale! Sa i pinki, może te nie będą kłamać 😆

Piwonia, Mildred lubią tę wiadomość

• Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam straszną sytuację w najbliższej rodzinie. Pożale się, z góry przepraszam. Bliska mi osoba jest w prawie 21 tygodniu ciąży. Pod koniec grudnia lekarz stwierdził hyperechogenne jelita. Ale to może być coś złego, ale nie musi. Wszystko inne ok, badali szczegółowo. Mówili, że jedynie amnipunkcja da informacje czy to zespół Downa czy nie. Zdecydowali sie, że nie robią. Genetyk powiedział, że szanse na zespół Downa są bardzo małe. Dodam, ze pierwsze prenatalne ok. We wtorek miała polowkowe. Brak ciałka modzelowatego w mózgu, nie w pełni ukształtowany robak móżdżku, jelita dalej świeca. A w sercu jest jakby dodatkowa żyła (to akurat może o niczym nie świadczyć). Do niedzieli maja podjąć najgorsza decyzję w swoim życiu. Żaden lekarz nie powiedział im jaki może być ewentualny rozwój i nie powie. Jesteśmy załamani. A oni są pozostawieni sami sobie, piszę to płacząc. Ona czuje już ruchy! :( Jeśli zdecydują się, że urodzi to w czwartek będzie amnipunkcja i ona da być może jakaś odpowiedź. Ale to już będzie tylko informacyjnie, gdyż będzie powyżej 22 tyg.

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka no okropna sytuacja :( współczuję....

• Pauliśka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Mam straszną sytuację w najbliższej rodzinie. Pożale się, z góry przepraszam. Bliska mi osoba jest w prawie 21 tygodniu ciąży. Pod koniec grudnia lekarz stwierdził hyperechogenne jelita. Ale to może być coś złego, ale nie musi. Wszystko inne ok, badali szczegółowo. Mówili, że jedynie amnipunkcja da informacje czy to zespół Downa czy nie. Zdecydowali sie, że nie robią. Genetyk powiedział, że szanse na zespół Downa są bardzo małe. Dodam, ze pierwsze prenatalne ok. We wtorek miała polowkowe. Brak ciałka modzelowatego w mózgu, nie w pełni ukształtowany robak móżdżku, jelita dalej świeca. A w sercu jest jakby dodatkowa żyła (to akurat może o niczym nie świadczyć). Do niedzieli maja podjąć najgorsza decyzję w swoim życiu. Żaden lekarz nie powiedział im jaki może być ewentualny rozwój i nie powie. Jesteśmy załamani. A oni są pozostawieni sami sobie, piszę to płacząc. Ona czuje już ruchy! :( Jeśli zdecydują się, że urodzi to w czwartek będzie amnipunkcja i ona da być może jakaś odpowiedź. Ale to już będzie tylko informacyjnie, gdyż będzie powyżej 22 tyg.
    Ojej :( ale istnieje ryzyko, że dziecko nie przeżyje? Czy po prostu urodzi się chore? Straszne są takie sytuacje :(

8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisałam wcześniej ze zrobiłam test Wieczorem - dzisiaj 35 dzień cyklu, ale nawet nie było cienia. Wiem ze nie powinno się , ale spojrzałam na ten test (zrobiony 3 h temu ) i wyszła jaśniutka druga kreska 😱 nigdy tak nie miałam, a staramy się już od dwóch lat.
    Jutro rano nasikam na kolejny ... trzymajcie kciuki

Anika, Madziandzia, Magddullina2, Piwonia, Sasanka55., szona, Mlodamezatka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred ❤❤❤❤❤💪😍
    Ochmanko bedzie dobrze ❤😍😘
    Pyratka czytajac Twoj post poprostu zaparlo mi dech... Straszne sa takie sytuacje ... Wiadoma sprawa ...to decyzja na cale zycie... Ich i dzieciatka a wcale nie musi tak byc... 😔😨 oby podjeli decyzje sluszna ... Przykre to jest ale przeciez to nie skresla ,lekarze tez sie myla... Niech Bóg ma ich w opiece! 😔

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia ja na duphastonie tak nie miałam. Czułam się w końcu zajebiście przed okresem jak nigdy. Nic mnie prawie nie bolało, owulacje były bliżej środka cyklu. No bajka. Ale każda reaguje inaczej i w tym cały szkopuł ;) bo są cykle kiedy cycki pieką, bolą i pocę się jak szczur, o pieczeniu buzi nie wspomnę a już duphastonu nie biorę uhuhuhu i jeszcze trochę ;)

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratko, straszna wiadomość. Tak długo czekamy na tego upragnionego maluszka, a czasami na nas takie informacje spływają... Serce się łamie....

Agape, Tobie również ogromnie współczuję, mam nadzieję, ze szybko wrócisz to starań. Lekarz dał ci jakiś plan działania na teraz?

Mokdred, gratulacje

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2020, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Pyratko, straszna wiadomość. Tak długo czekamy na tego upragnionego maluszka, a czasami na nas takie informacje spływają... Serce się łamie....

Agape, Tobie również ogromnie współczuję, mam nadzieję, ze szybko wrócisz to starań. Lekarz dał ci jakiś plan działania na teraz?

Mokdred, gratulacje
    Na razie czekam w domu na rozwój sytuacji. Jakby coś się działo, to mam jechać do szpitala.
    Co do starań, to myślę, że chciałabym wrócić jeszcze w tym roku.

Dziewczyny może dziwne pytanie, ale czy można się dowiedzieć, dlaczego rozwój dziecka zakończył się na tak wczesnym etapie?

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4, straszna wiadomość 😢 bardzo trudny czas przed nimi. Mam nadzieję, że znajdą w sobie siłę i podejmą dobrą decyzję. Może jest szansa, że lekarz się pomylił i na innym sprzęcie okaże się, że dziecko jest zdrowe? Taka wada jest letalna i nie ma szans, że dziecko będzie funkcjonować w miarę normalnie?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape z tego co wiem można zrobić badania genetyczne i wtedy się okaże co było przyczyną poronienia.
    Jestem na L4, miałam wykorzystać czas na spanie między innymi i co? Nie mogę spać 😭

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape* wrote:
    Na razie czekam w domu na rozwój sytuacji. Jakby coś się działo, to mam jechać do szpitala.
    Co do starań, to myślę, że chciałabym wrócić jeszcze w tym roku.

Dziewczyny może dziwne pytanie, ale czy można się dowiedzieć, dlaczego rozwój dziecka zakończył się na tak wczesnym etapie?
    Jeśli był zarodek, to można zrobić badania genetyczne i sprawdzić czy nie było jakiś nieprawidłowości. Jeśli puste jajo płodowe, to pewnie wtedy ciężko cokolwiek stwierdzić. U mnie badanie genetyczne też zbyt wiele nie pomogło, bo wszystkie chromosomy były prawidłowe. Obstawiam problemy z krzepliwością (niedotlenienie i zatrzymanie akcji serca) albo brak KIRów implantacyjnych, co wyjaśniałoby niskie przyrosty bety i utrudniony start.

Panel krzepliwości krwi możesz sprawdzić, bo to nie są drogie badania, a może się okazać, że warto brać Acard i heparynę. No i na testdna możesz zrobić badania po poronieniu w kierunku swoich mutacji: protrombiny, mthfr, Pai, V Leiden

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2020, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwonia wrote:
    Chyba mnie jakieś choróbsko bierze🤢okropnie się czuję!😭😫
    Mnie tu pachnie ciąża bodajże moje przeziębienie w tym roku kończy 3 lata .

Piwonia, Sasanka55., Malinaa90 lubią tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ