w LISTOPADZIE na pewno się uda!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nuch upewnij się tylko czy żel (jeśli mówimy o żelu intymnym nawilżającym) nie posiada środka plemnikobójczego. Najlepiej dopytać w aptece
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 09:26
Nuch lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Myślę, że mowa o żelu Conceive Plus, a ten wspomaga żywotność plemników
A ja się dziś obudziłam z bólem lewej strony podbrzusza, temp skoczyła (ale mierzyłam o innej godzinie - w końcu sobota, więc dłużej pospałam )
Pisałyście wcześniej o objawach na @ i ciążę - po pierwszym poronieniu nie mam żadnych objawów. Wcześniej zawsze na kilka dni przed @ ból piersi, na kilka godzin przed ból podbrzusza. A od marca NIC... -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny. Chciałam się przywitać, jest to mój pierwszy post na tym forum i w ogóle forum tego typu. Dzisiaj jest 14 dzień pierwszego cyklu starań. Mogę cykle są dosyć krótkie 23-26 dniowe. Zwykle wydaje mi się że wiem kiedy mam owulację, jednak od dwóch cykli mogę ciało wariuje i nie jestem pewna kiedy i czy w ogóle miałam owulację. Zakładam, że jestem już 2dpo. Mój poprzedni cykl był totalnie rozwalony, dostałam okres 10 dni po zakończeniu poprzedniego. Od kilku dni odczuwam bardzo nieprzyjemny ból w podbrzuszu, tak jakby mnie tam gryzły jakieś małe stworki. Boję się, że to objaw choroby. Już jestem zapisana do lekarza, niestety na dzień w którym powinnam dostać okres. Pozdrawiam was, przyszłe mamy!
Marianka@87 lubi tę wiadomość
-
makowa wrote:Myślę, że mowa o żelu Conceive Plus, a ten wspomaga żywotność plemników
A ja się dziś obudziłam z bólem lewej strony podbrzusza, temp skoczyła (ale mierzyłam o innej godzinie - w końcu sobota, więc dłużej pospałam )
Pisałyście wcześniej o objawach na @ i ciążę - po pierwszym poronieniu nie mam żadnych objawów. Wcześniej zawsze na kilka dni przed @ ból piersi, na kilka godzin przed ból podbrzusza. A od marca NIC...
Paulixdk może to jakieś hormonalne zawirowania i stąd takie rewolucję.
Ja się martwię, że cykl stracony, bo jestem na wyjeździe i chyba jeszcze nie było owu, a już myślałam że płodne mam za sobą, a one się nie kończą... -
Czasnabobasa wrote:Cześć dziewczyny ❤️
To mój pierwszy cykl starań. Mam 2 córeczki - 8 lat i 6 miesięcy -
Moja mama sama zaszła 3 miesiące po porodzie w kolejna ciąże:)
Nie nastawiam się ,ze uda się za pierwszym razem teraz dostałam pierwsza @ od porodu. Mam 6dc.
Lekarz mówił, ze pół roku to takie minimum powinno być.
W druga ciąże mailem problem zeby zajść. Udało się dopiero po wspomagaczach -
JaSzczurek wrote:Cześć A lekarz nic nie mówił na temat ciąży po tak krótkim czasie od porodu? Wczoraj właśnie czytałam artykuły na ten temat i zalecenia to minimum 18-24 miesiące przerwy. Co o tym sądzisz? Ja sama nie wiem co myśleć.Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
I to też zależy od rodzaju porodu z tego co słyszałam. I pewnie od ogólnego stanu regeneracji organizmu po porodzie
U mnie drugi dzień pozytywny test owu Mam nadzieję, że wieczorem już kreska będzie blednąć, bo chłop mi się męczyArashe lubi tę wiadomość
-
makowa wrote:I to też zależy od rodzaju porodu z tego co słyszałam. I pewnie od ogólnego stanu regeneracji organizmu po porodzie
U mnie drugi dzień pozytywny test owu Mam nadzieję, że wieczorem już kreska będzie blednąć, bo chłop mi się męczy
Tez zamówiłam sobie testy owulacyjne. W jakich dniach cyklu je stosowałaś ? -
makowa wrote:I to też zależy od rodzaju porodu z tego co słyszałam. I pewnie od ogólnego stanu regeneracji organizmu po porodzie
U mnie drugi dzień pozytywny test owu Mam nadzieję, że wieczorem już kreska będzie blednąć, bo chłop mi się męczy
czekam na skok.
Moja mama zachodzila w ciążę tak po pół roku do 8 msc przerwy 3 razy, i wszystkie urodzila -
Dobrze wiedzieć. Ja chciałam mieć pod rząd dwójkę, ale moja mama mnie straszy ryzykie m powikłań; sama zaszła przypadkiem w ciążę w ciągu 2 msc od porodu i poroniła.
-
Czasnabobasa wrote:Wydaje mi się, ze organizm jest tak mądry ze sam będzie wiedział kiedy „zajść w ciąże”
Tez zamówiłam sobie testy owulacyjne. W jakich dniach cyklu je stosowałaś ? -
Hej, ostatnia @ miałam 10.10 więc to 26 dc, Przytulanko z narzeczonym było w 12 i 13 dc A owulacja była prawdopodobnie 14 lub 15 dc. Cykle trwają zazwyczaj 28 dni więc za ok 3 dni planowana @ Dziś robiłam test odżywianie wynik negatywny i wiem że może być jeszcze za wcześnie więc zaczekam i jak nie przyjdzie to testuje
Alexandra88, Arashe lubią tę wiadomość
02.01.2019 II (Kaja 15.09.2019r.)
Teraz testuje 25.07.2023 🙈🙈 -
Nuch wrote:U mnie olej z wiesiołka w ogóle się nie sprawdził, mam nawet wrażenie, że jest bardziej sucho ;( . Żelu używamy od tego cyklu i muszę powiedzieć, że bardzo fajnie działa
Mam podobny problem. Od września piję siemię lniane. Ginekolog doradziła mi żebym jadła produkty, które są bogate w fitoestrogeny.