w LISTOPADZIE na pewno się uda!
-
WIADOMOŚĆ
-
Giminka - ja również zadaje sobie to pytanie...
aeiouy - ja również kiedyś myślałam, że zajście w ciąże jest proste - będzie sex - będzie dzidzia, a jak się okazuje to wcale nie jest takie proste jak się wydaje...
Aż dziwie się że można "wpaść"aeiouy lubi tę wiadomość
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
aeiouy wrote:Makowa: To tzw ironia losu, co? Masakra!
U mnie też co chwilę ktoś w ciaży... My już po ślubie jakiś czas i co, pytaja nas ciągle "co z nami, co u nas, kiedy dziecko?" Juz to kiedyś pisałam: nigdy nie spodziewałam się, że zajście w ciąże jest tak trudne! Myślała, że jedno bzykanko i już będzie dzidzia... Hahaha, o ja głupia!
Teraz to jak mi ktoś powie, że wpadł, to chyba wygrał na loterii, serio? Powiedzcie jak da się wpaść???? Bo ja jakoś nie moge
Chyba mam gorszy dzień, sorry ..
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Dwa razy byłam w ciąży i dwa razy udało się w 1 cs. Także u mnie się sprawdziło podejście typu "jedno bzykanko i dzidzia". Ale wiedziałam, że mam szczęście, że tak szybko się udało. Tylko co z tego...
Teraz 4 cs. -
niestety nic BETA - 0.8 spadła nie tym razem nam dane
Powiem Wam że drugi cykl stymulowany i jakoś jak widzę tą betę to przynajmniej jakoś tak wiem na czym stoję, innymi słowy dól ten sam ale taki jakiś mniej bolesny niż jak dostaję okres.
Straszne to jest dziewczyny co przeżywamy ja nie wiem za jakie grzechy Nas to spotyka tyle czasu tyle cierpienia a co miesiąc podnosimy się i walczymy znowu. Faceci nie dali by radę to zadanie dla kobiet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 20:36
02.2014 - Jestem w ciąży (Pierwszy Złoty Strzał)
11.2014 - Nasz synek
10.2015 - Starania o drugie dziecko
12.2018 - Kierunek Ośrodek Adopcyjny
Wiem że gdzieś na Nas czekasz - Znajdziemy Cię....
>>>Lukas Graham - Love Someone <<< -
Zaprogramowana przykro mi, że i tym razem się i nie udało. Miejmy nadzieję że @przyjdzie szybko i zaraz znów będziesz odliczać do testowania, tym razem szczęśliwego!
Makowa ja tak samo, dwa razy w 1 z czego druga poronilam. Ale pierwsza ciąża to był ewenement. Jedno współżycie po 2 tygodniach i do tego od razu udane, jak ze trafiło. Może dlatego, że nie planowane. Może organizm wtedy razie inaczej niż przy staraniach, stąd ta łatwość wpadek, o których się słyszy.
Marianka najłatwiej oceniać kogoś jak się nie ma pojęcia o jego życiu, tak niestety jest, ludzie opierają się na pozorach.
Ja dziś 21 dc, nawet szybko zleciało -
My dzisiaj zaczniemy starania. Temperatura mi spadla o 0,2 stopnia i mam nadzieję ze to przedowulacyjny spadek i tym razem się uda.
Marianka@87, Arashe lubią tę wiadomość
-
Giminka wrote:Przyszła rano @@@@ ((((( listopad poszedł na marne.... dziś smutno chyba nawet kg czekolady nie pomoże
Nie ma opcji "przytul" na forum, ale powiem Ci,że wiem jak to jest, to mój 31 cykl starań, za kilka dni się okaże czy moje doświadczenie sięgnęło 31 rozczarowań.. mam nadzieje,że Twój partner cię wspiera, mój mąż za każdym razem mi mówi żebym się nie przejmowała, że w końcu się uda i mówi to tak że mu wierzę :*
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Żeby zbalansować złe wiadomości, ja byłam wczoraj na becie, wynik 11 775, czyli wg kalkulatora "Średni dwudniowy przyrost to 235 mlU/ml (113.6%) (w normie)", dzisiaj zaczynam 7 tydzień Mam nadzieję, że niedługo dołączycie wszystkie i razem będziemy oczekiwać
Arashe, Marianka@87, aeiouy, Nuch, Eja lubią tę wiadomość
-
ElfiaKsiężniczka, jak dziś zaczynasz to chyba trochę późno ;P przynajmniej u mnie spadek oznacza ovu zaraz, a warto próbować nawet na trzy dni przed owulacja.
U mnie co być miało to już było, teraz tylko czekam na termin miesiączki, wcześniej nic nie robię.
JaSzczurek jutro wizyta, czekamy na wieści oczywiście! -
Arashe wrote:ElfiaKsiężniczka, jak dziś zaczynasz to chyba trochę późno ;P przynajmniej u mnie spadek oznacza ovu zaraz, a warto próbować nawet na trzy dni przed owulacja.!
No właśnie sugerowałam się dwoma kalendarzami, tego na ovu i takiego co od jakiegoś czasu używałam na telefonie. I oba pokazują mi ze jutro zaczynają sie płodne a owulacja dopiero w niedzielę. I dlatego wcześniej nie zaczynałam. Tym bardziej ze wczoraj miałam strasznego dola po nowince w pracy. No ale zobaczymy czy będzie skok jutro... Gdyby tak to owulacja byłaby juz 10 dc, a to chyba za wcześnie... Tym bardziej ze musze brać duphadtan od 16 dc... Ehhh a wizyta u lekarza dopiero na 22.11Arashe lubi tę wiadomość
-
Hej!
Niedługo moja trzecia rocznica starań o dzidzię, bo w grudniu... A 20 listopada będzie testowanko. Dziś prawdopodobnie jest 2 dpo, tempka rośnie: 36,4 i 36,61, także zostaje już tylko czekaćEja lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Eja wrote:Zaprogramowana,Giminka zjedzcie tą czekoladę A może i burgera z KFC ale nie traćcie wiary,za miesiąc będzie lepiej..
JaSzczurek kiedy miałaś om? -
Dziewczyny,
Tylko broń Boże nie obwiniajcie się o porażkę! Przechodziliśmy to samo... Skończyło się u psychologa i kilkumiesięczną przerwą, bo myślałam, że się rozpadnę. Teraz mam większy luz w głowie. Co ma być to będzie...Arashe lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
nick nieaktualny