w LISTOPADZIE na pewno się uda!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro idę na betę jednak znów zamiast w czwartek, czyli po 48h względem ostatniego. Czemu te dni tak wolno lecą?
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Dostałam zwolnienie na 50% na dwa tygodnie, czyli będę pracować połowe zmian, które miałam w grafiku, a że pracuję na pół etatu, to będzie to tylko ćwierć. Niegłupie rozwiązanie
Eja lubi tę wiadomość
-
Jaszczurku, Eja, jak często robiłyście badania przed USG? Często trzeba robić betę?
Ciekawa jestem jak wygląda ten czas przed 10 tygodniemEja lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa wrote:Jaszczurku, Eja, jak często robiłyście badania przed USG? Często trzeba robić betę?
Ciekawa jestem jak wygląda ten czas przed 10 tygodniem -
Ok. To jutro robię ostatni raz. Dalej zdaję się na lekarza.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
staraniowa wrote:Jaszczurku, Eja, jak często robiłyście badania przed USG? Często trzeba robić betę?
Ciekawa jestem jak wygląda ten czas przed 10 tygodniem
Staraniowa jesli masz taką potrzebę to rób. Moj gin nie mial nic przeciwko temu.
JaSzczurek zwolnienie w Twoim przypadku jest jak najbardziej uzasadnione. Ja z synem pracowowałam do 15tc w przedszkolu kiedy gin od 6tc wysyłał mnie juz na l4 ciągłe. Pracowałam z przerwami ale bylo mi trudno bo wymioty zamist po 12 tc zmaleć to byly takie same albo i większe. Bałam sie też bo z małymi dziećmi to i infekcje itp. Teraz pracuję w podstawówce i dzieci już nie są aż takie żywiołowe i myśle ze niewielkie zagrożenie. Dowiem sie jednak czy wrócę do pracy i na jak dlugo w przyszłą środę. Gin mowil,ze mogę wrocoć na 2-3 tyg a potem da tydzien znow na odpoczynek itd.staraniowa lubi tę wiadomość
Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
Scarlet, o Hesusie... Zdrowia! Ile w tej szynie będziesz?
Ja w pierwszej ciąży pracowałam cały I trymestr, do momentu gdy dowiedziałam się o #. W drugiej nie zdążyłam iść na zwolnienie, bo nawet karty ciąży założonej nie miałam i już się skończyło. Jak uda mi się zajść w trzecią, to chcę zwolnienie od samego początku. Już nie jest mi niezręcznie czy głupio. Mam priorytety i praca nie jest na pierwszym miejscu. Tym bardziej, że w pracy u mnie się sypie, ludzie się zwalniają, nikt na ich miejsce nie przychodzi, przejmuję coraz więcej obowiązków, nadgodziny, wyjścia w teren na rusztowania, dachy - o nie, to nie dla ciężarnej.Eja lubi tę wiadomość
-
Ktoś tu jeszcze został? Ja uparcie czekam do czwartku... choć temp spada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 20:58
-
Tak! Czekamy pełne dobrych myśli o Was :* trzymam kciuki!Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja jednak nie poszłam na bete. Doszliśmy z mężem ze to za wcześnie. W Piątek zrobię sikanca. Cycki dalej mnie nie bola. Za to zrobily mi się na nich rozstepy