w LISTOPADZIE na pewno się uda!
-
WIADOMOŚĆ
-
agge wrote:Gratulacje dziewczyny!!
Ja już nie mogę wytrzymać tego napięcia to mój pierwszy cykl starań, pewnie dlatego tak się nakręcam... no ale nie potrafię wyluzować, tak bardzo bym chciała!
Czy robiłyście testy wcześniej niż termin spodziewanej miesiączki?
Powiedzcie, kiedy mogę zrobić test? Nie wiem czy wytrzymam do terminu, zwłaszcza że nie mam zawsze takiego samego cyklu, raz trwa 27 dni, a raz 32. Więc mogę dostać @ za 3 dni, a mogę za 8. Co myślicie, kiedy najlepiej? -
JaSzczurek wrote:Zrób najwcześniej za 3 dni, a jak nie wyjdzie to powtórz kilka dni później. Mi cienka kreska wyszła dopiero w 14 dpo. Wszystko zależy nie tylko od owulacji, ale też od terminu zagnieżdżenia. Ogólnie to, jeśli widzenie bieli nie sprawia, że się załamujesz, to nie ma ograniczeń ile możesz testować. W Auchan są testy wcześnie wykrywające Pepino czy jakoś tak, które kosztują niecałe 2,50 zł.
Ooo to tanie. Ja kupiłam jakieś Pink super czułe, ale w Rossmannie po 13 zł a jaką mają czułość te Pepino? -
MamaStasia :) wrote:U mnie wielkie odliczanie do owulacji . A to w sumie juz nie bawem (ma być weekend) . Teraz jakoś czas leci ale po będzie się strasznie dłużyc . Mam postanowienie że test dopiero zrobię 6 grudnia ( małpa ma być 8.12 ) więc już coś powinno wyjść
To 6 grudnia razem testujemy trzymam kciukiMamaStasia :) lubi tę wiadomość
02.01.2019 II (Kaja 15.09.2019r.)
Teraz testuje 25.07.2023 🙈🙈 -
Ewa_1988 wrote:ja ciagle nie wiem co myslec,
test z dzisiaj
https://cdn.ovufriend.pl/cms/File/gallery_tests/5f0b0853d99e3ac758623673c6550597.jpg
jakiś taki dziwny eh, kreski strasznie daleko od siebie no i ne wiem co myslec
Dla pewności bym powtórzyła ale ja tam i tak wodę piękna, może nie tak bardzo wyraźną ale kreskę ja zawsze doszukiwalam się choćby takiej;p02.01.2019 II (Kaja 15.09.2019r.)
Teraz testuje 25.07.2023 🙈🙈 -
Eja gratulację! Ta kobieca intuicja się juz nie raz sprawdziła
Eja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jeszcze ciągle w niepewnosci
-
Ja wczoraj byłam u gina okazało się ze ciałko żółte nie zanikło tak jak powinno i dlatego mi się spóźnia @ ale pocieszył mnie że to się zdarza raz na jakiś czas, więc raczej rzadko się zdarza żeby takie coś wystąpiło np dwa cykle z rzędu. Ale najgorsze jest to że wychodząc od grzebacza nkręciłam nogę na schodach i naderwałam więzadło... więc noge mam w szynie K@#$!...
Aha powiedział mi że nie będzie mi stymulował @ żeby się mi nie pochrzaniły cykle, żeby czekać cierpliwie... więc czekamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2018, 12:01
Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
Scarlet88 - jak to się mówi - jak nie urok, to ....
Eh Tulęcukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Z serii szybkie pytania - szybkie odpowiedzi
Dziewczyny, które stosowały/ stosują Conceive - lepiej brać żel w tubce czy aplikatorach? Wydaje mi się, że aplikatory lepiej "spełnią swoją funkcję" bo żel bedzie dostarczony głęboko i w odpowiedniej ilości? Jakieś sugestie ?cukrzyca typu 1, hashimoto, endometrioza III stopnia + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko - (7cs natural)- ⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024 (3cs), 👩🧔♂️ 33 lata, niskie AMH : 0,5
Leki: insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, selen, femibion start, resweratrol, q10 ubichinon i inne suple (plus dieta bezglutenowa) -
Dziewczyny, a co sądzicie o wczesnych zwolnieniach lekarskich? Pracuję jako kelnerka i bardzo ciężko mi jest znieść zapachy, bieganie, stres, kiedy mam całodzienne duże mdłości i konieczność stania przez długie godziny oraz częstego chodzenia do toalety, kiedy jestem w restauracji jedyną kelnerką. Mam też jakieś dziwnie wysokie tętno, które sprawia, że nieproporcjonalnie szybko się męczę, zrobię dosłownie 5 kroków w pracy i tętno mi skacze do 110, a w restauracji czasami bywa bardzo męcząco i boję się, że sobie nie poradzę. Jednocześnie strasznie mi głupio prosić lekarza o zwolnienie w 8 tygodniu, ale z takim samopoczuciem daleko nie pociągnę...
-
Ja w pierwszej ciąży też od 8 tyg byłam na l4, pracowałam wtedy w lodziarni 12 h na nogach, nie byłam w stanie pociągnąć tyle, tym bardziej że non stop wtmiotowałam. Lekarz nic nie powiedział, bez problemu wpisał mi l4Tomeczek 02.07.2012 godz. 20:15
3850g/61cm - Naszego Szczęścia
Aniołek 22/11/2016 r. [6tc]
"Bose Aniołki siedzą na chmurkach,
A każdy lekko jak piórko fruwa
I każdy czuwa, cichutko czuwa,
Nad tatą, który płakać nie umie,
Nad siostrą, która nic nie rozumie,
Nad dziadkiem, babcią smutną czasami,
i swoją mamą - osnutą łzami,
I każdy woła cichutko z daleka:
mamo już nie płacz... mamo ja czekam..." -
nick nieaktualny
-
Ta dziewczyna co teraz jest u mnie w ciąży, zakomunikowała nam to dwa tyg temu (7tc) i pracuje do końca listopada. To jest jej 3 dziecko. W poprzednia ciaze jak zaszła to było po 8 letnich staraniach i poszla na l4 zaraz jak tylko się dowiedziała. A dowiedziala sie w dniu kiedy miala pojawić sie miesiaczka. A ze byla na urlopie, to wykorzystała urlop i juz z niego nie wrocila. Ale właśnie teraz sie czuje dobrze wiec pracuje, jedynie co narzeka to ze jej duszno. Wiec tak jak napisał ktoś wcześniej to kwestia bardzo indywidualna. Wydaje mi się ze skoro czujesz ze nie wydalasz to poproś o zwolnienie. W końcu tu chodzi o zdrowie twoje i twojego dziecka
-
JaSzczurek, tak jak dziewczyny piszą: zdrowie Twoje i dziecka jest NAJWAZNIEJSZE! Tym sie kieruj!
Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
JaSzczurek wrote:Dziewczyny, a co sądzicie o wczesnych zwolnieniach lekarskich? Pracuję jako kelnerka i bardzo ciężko mi jest znieść zapachy, bieganie, stres, kiedy mam całodzienne duże mdłości i konieczność stania przez długie godziny oraz częstego chodzenia do toalety, kiedy jestem w restauracji jedyną kelnerką. Mam też jakieś dziwnie wysokie tętno, które sprawia, że nieproporcjonalnie szybko się męczę, zrobię dosłownie 5 kroków w pracy i tętno mi skacze do 110, a w restauracji czasami bywa bardzo męcząco i boję się, że sobie nie poradzę. Jednocześnie strasznie mi głupio prosić lekarza o zwolnienie w 8 tygodniu, ale z takim samopoczuciem daleko nie pociągnę...Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)