w LISTOPADZIE na pewno się uda!
-
WIADOMOŚĆ
-
Swoją drogą, ja teraz myślę nad badaniami prenatalnymi i zupełnie się w tym nie mogę połapać. Wychodzi na to, że standardowo nie ma żadnych badań sprawdzających choroby genetyczne u płodu u młodych matek. I nie bardzo wiem co powinnam z tym fantem zrobić. @Staraniowa, myślałaś coś o tym?
-
JaSzczurek wrote:Swoją drogą, ja teraz myślę nad badaniami prenatalnymi i zupełnie się w tym nie mogę połapać. Wychodzi na to, że standardowo nie ma żadnych badań sprawdzających choroby genetyczne u płodu u młodych matek. I nie bardzo wiem co powinnam z tym fantem zrobić. @Staraniowa, myślałaś coś o tym?
Ja chyba genetycznych nie będę robić. Mieliśmy badanie genetyczne i ja i mój M z Invicty i wszystko było ok. Chociaż... Sie zobaczy
Ja u siebie to nikogo nie informowałam na razie. Za pierwszym razem zrobiłam to dosyć szybko i to był błąd. Okazało się, że to pozamaciczna i raz, że czułam się ja podłamana i rozczarowana to czułam, że rodzina też jest rozczarowana... Nie mną, po prostu było im przykro a ja to odebrałam jako ujmę dla siebie, że to przeze mnie. Wkręcałam to sobie przez 2 lata że jestem niepełnosprawna kobieta.
Teraz więc poczekam aż zobaczę i usłyszę serduszkoStarania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Ja robiłam prenatalne w 12 tc i w 20tc i tetaz tez będę robiła.dziewczyny ktore miały poronienie,pozamaciczną lub inne problemy mogą prosić swojego gina o skierowanie i wtedy placi sie tylko dodatkowo za zdjęcia/film.
Przez 40 min lekarz przebadał dziecko,pomierzył i wszystko objaśniał.pobierali tez krew do badań.gdyby okazalo sie ze cos jest nie tak to dzwonią i proponują dodatkowe badania,amniopunkcję itp.
Staraniowa ja tez chcialam byc pewna bo trochę przeszlam w 1 ciąży i strach towarzyszył mi do dnia porodu. Wiec jeśli chcesz to rob betę.Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
agge wrote:Powodzenia w grudniu! Też raczej dołączę do grudnia.❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Eja wrote:Staraniowa ja tez chcialam byc pewna bo trochę przeszlam w 1 ciąży i strach towarzyszył mi do dnia porodu. Wiec jeśli chcesz to rob betę.
A powiedz, ciebie też tak momentami bardziej ciągnął brzuch? Tak jakby się mialo wzdęcia ale nie na całym brzuchu a tylko u dołu. Nie wiem czy się bać...Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
agge wrote:Czemu tak myślisz? Ładny masz wykres i temperatura jeszcze wysoko, kiedy powinnaś mieć @?
PolinaWaleczna lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
staraniowa wrote:A powiedz, ciebie też tak momentami bardziej ciągnął brzuch? Tak jakby się mialo wzdęcia ale nie na całym brzuchu a tylko u dołu. Nie wiem czy się bać...
Mam brać colon na zaparcia..
Ziemska mama
Franka (11.11.2014)
Alexandra (27.06.2019)
I mama Aniołka 08.2013 (*) -
Eja, ufff... Czyli mogę odetchnąć
Eja lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Martek&M wrote:Ogólnie mam wrażenie w tym cyklu że jajeczko było mało wartościowe z uwagi na wielkość jaka miało - koło 30mm i urosło do takich rozmiarów bardzo szybko (w piątek 14.7mm a w poniedziałek już 27mm a sama owulacja za dwa kolejne dni była). Wieć wolę się nie nastawiać na tak
Rozumiem. Mimo wszystko trzymam kciuki -
Kurde, ale jaja. Zaczęłam teraz wszystko analizować i aplikacja nie zapisała mi dwóch temperatur, przez to wszystko mi się pochrzaniło, strasznie dziwnie wykres wyglądał i nic nie pasowało.
Myślałam, że miałam owulację 10 albo 11 listopada, a teraz po przeanalizowaniu wykresu wychodzi na to, że owulka była 14 listopada dopiero, 20 dzień cyklu.
Więc ten dzisiejszy test zrobiłam nie 12-13 dpo jak myślałam, tylko 9 dpo miał prawo nie wyjść, więc jest jeszcze szansa...Eja, staraniowa lubią tę wiadomość
-
Martek&M wrote:Ogólnie mam wrażenie w tym cyklu że jajeczko było mało wartościowe z uwagi na wielkość jaka miało - koło 30mm i urosło do takich rozmiarów bardzo szybko (w piątek 14.7mm a w poniedziałek już 27mm a sama owulacja za dwa kolejne dni była). Wieć wolę się nie nastawiać na takPCOS, poronienie zatrzymane w 12tyg, Aniołek 06.09.2017, stymulacja Clostybegytem, Bromergon