Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼
Odpowiedz

w MAJu testuje, pod koniec roku wyprawkę kompletuje ✊🏼

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wrote:
    Suszarka widzialam Twój post na belly. Nie chcę się wcinać więc odpiszę tu. Postaraj się ogólnie więcej pić, jak pijesz za mało to żyły się zapadają. Skoro masz mdłości od picia wody na pusty żołądek to spróbuj pić wodę z cytryną? Skoro rano masz mdłości , to nadrabiaj picie w ciągu dnia i wieczorem. Powodzenia na pobraniu krwi 😊
    Dziękuję ♥️♥️♥️

Rosa lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę ponownie testować 27.05 więc mam nadzieję że tym razem się uda bo kiedy nie pójdę do lekarza to słyszę kiedy pani zamierza się zdecydować na dziecko, a ja ciągle się staram od ponad roku

Ag91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann, widze, a rzadko kiedy cos dostrzegam ✊✊✊ ale nie nakrecam, bo cienie od dawna robia nas w konia

A.kaczm, jak to lekarze Cie o to pytaja?

Annn90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:38

Sasanka55., MonikA_89! lubią tę wiadomość

• Kasiulka03 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogi
    Mam pytanie od dnia owulacji codziennie boli mnie podbrzusze dzisiaj jet 6 dzień od owulki Jak dotknę się powyżej pępka nto też czuje dyskomfort Jest to delikatny ból ale jednak Mam tak 2 cykl więc raczej nie ciąża Któraś ma podobnie

w57vtqywo5hbv0t6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Ann, widze, a rzadko kiedy cos dostrzegam ✊✊✊ ale nie nakrecam, bo cienie od dawna robia nas w konia

A.kaczm, jak to lekarze Cie o to pytaja?
    Dlatego że lekarz dał mi maksymalnie 2 lata na to żeby dzidzie urodzić bo mam jajniki prawie w takim stanie jak kobieta podczas menopauzy i kazał korzystać póki mogę. Na dodatek męskie hormony ogarnęły mój organizm przez co złe się czuję bo wychodzi mi zarost tam gdzie nie powinien i ogólnie mam budowę dość męska :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.kaczm1998 wrote:
    Dlatego że lekarz dał mi maksymalnie 2 lata na to żeby dzidzie urodzić bo mam jajniki prawie w takim stanie jak kobieta podczas menopauzy i kazał korzystać póki mogę. Na dodatek męskie hormony ogarnęły mój organizm przez co złe się czuję bo wychodzi mi zarost tam gdzie nie powinien i ogólnie mam budowę dość męska :(

Bardzo mi przykro :( Mam w takim razie nadzieje, ze lekarze pytanie "kiedy zdecydujesz sie na dziecko" zamienia na konkretne i odpowiednie dzialania, ulatwiajace zajscie w ciaze. Ogromne kciuki

Annie1981 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Bardzo mi przykro :( Mam w takim razie nadzieje, ze lekarze pytanie "kiedy zdecydujesz sie na dziecko" zamienia na konkretne i odpowiednie dzialania, ulatwiajace zajscie w ciaze. Ogromne kciuki
    Dziękuję bardzo. Jednak nie ma to jak wsparcie kobiet z naszego forum❤️ Zawsze ktoś doda od siebie słowa otuchy i da nadzieję na to że będzie tylko coraz lepiej

szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość

• JaSzczurek Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś jutro testuje?

zi13flw1mwerwam8.png
    💙 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    💗 6/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
    💙 14/08/22 (39+5) 4070g, 53 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2020, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 13:38

JaSzczurek lubi tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 16 maja 2020, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaSzczurek wrote:
    Ktoś jutro testuje?

Ja nie :P

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko, szonka pieeeeknie widoczki 😍😍 bez ja tez pokochalam ogromnie ❤️

Co do alkoholu to ja od jakiegos czasu tez malo alkoholowa jestem. Jesli juz to winko ale nieduzo, albo jedno piwko. Jakos przestalo mi smakowac zupelnie.

Ja powiem szczerze duzo rozmawiam z mezem ale on nie rozumie tak jak wy. O staraniach wiedza rodzice, tesciowie i moje dwie przyjaciolki. Rozmawiam z mama, czasem tesciowa czy przyjaciolkami. Z mezem baardzo duzo. Ale po prostu, nie rozumieja. Nawet maz ktory jest w tym ze mna, on nie ogarnia dlaczego to az tak skomplikowane. Jakbym okresu nie miala przez 3 ms to by sie nie zorientowal. Nie czai owulacji, stymulacji i innych takich. Jak mi tlumacze to widze ze czarna magia to jest dla niego. I to nie jego wina zupelnie, ot tak ma. I dlatego ogromnie ciesze sie ze was tu mam bo nikt nie zrozumie kobiety starajacej sie, po przejsciach jak inna kobieta starajaca sie o dziecko ❤️

Bylismy dzis w odwiedzinach u chrzesnicy meza. Niedawno roczek skonczyla. Jest przecudowna 😍 szybko przelamalysmy lody bo juz dawno sie nie widzialysmy i smieszkowalysmy, tanczylysmy i nosilam mala na rekach. Lapalam dzieciece fluidki ❤️ Kiedys tez takie bede miala ✊🏻👶🏻

Gosia1234, Sasanka55., szona, Pati96, Suszarka, agge, moyeu lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.kaczm1998 wrote:

Ja niestety sama mam POF i wiem jaki to bol, mieć w młodym wieku jajniki kobiety po 50 😞
    Leczycie się w jakiejś klinice czy u zwykłego ginekologa.

O moich zdrowotnych problemach wie tylko mąż. Nikomu innemu nie powiedziałam. No i oczywiście forum. Aczkolwiek mąż słabo ogarnia te wszystkie procedury medyczne związane z ivf. Najlepszym przykładem jest to jak mu tłumaczyłam czym jest histetopskopia to skwitiwał "czyli lekarz będzie ci oglądał flaki"😅

My wczoraj spędziliśmy cały dzień z bratanica i bratankiem. Pracowaliśmy w ogrodzie, graliśmy w planszowke, potem spacer po lesie ❤️

Co do alkoholu to niezmiernie się cieszę, że sobie chlapnelam dzień przed transferem 😅 od tamtej pory tylko radlery 0,0% 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2020, 05:10

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że jaśnie pani 🙉 wreszcie postanowiła się pojawić po 4 dniach plamień. Chyba od tego cyklu oprócz lametty włączę sobie też luteinę od 3 dpo🤔

Co do histeroskopi to szpital ma w nosie pacjentki i nadal wstrzymane są zabiegi oraz klinika niepłodności. To są jakieś jaja.... Jak się wkurzę to zrobię ją prywatnie

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62

Wysłany: 17 maja 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Melduję, że jaśnie pani 🙉 wreszcie postanowiła się pojawić po 4 dniach plamień. Chyba od tego cyklu oprócz lametty włączę sobie też luteinę od 3 dpo🤔

Co do histeroskopi to szpital ma w nosie pacjentki i nadal wstrzymane są zabiegi oraz klinika niepłodności. To są jakieś jaja.... Jak się wkurzę to zrobię ją prywatnie
    klinika nic ci teraz nie proponuje?
    Od tego czekania można oszalec... W razie czego masz już jakieś namiary na prywatną histeroskopie.

• Iseko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko dziękuję, że pytasz 😘 jest trochę lepiej, aktualnie rozkminiam czy mam owulacji czy jeszcze nie😅 bo testy ciemniały lekki, a wczoraj znów jaśniejsze i nie wiem czy to już tylko taka ściema 😉 na wszelki wypadek wczoraj podzialalismy, chociaż obojgu nam się tak nie chciało jak nigdy🙄 ale gościliśmy wczoraj u nas naszych przyjaciół z 5miesiecznym maluchem i nosiłam ją, przytulałam i całowałam z pół dnia i mam nadzieję, że jakieś dziecięce wiruski przygarnęłam 😅😅

Ja też uwielbiam bez (a właściwie to są lilaki😋) i już nie mogę się doczekać kiedy ogarniemy podwórko koło domu i będę mogła posadzić kilka krzaczkow😍

Co do alko, to ja też nie przepadam za mocnymi trunkami, chyba że w drinkach - no ale wtedy już nie są mocne, bo rozcieńczone 😅

Monika przykro mi z powodu @ i zamkniętego nadal szpitala😔 bardzo bardzo bardzo chciałabym zobaczyć u Ciebie pozytywne zakonczenie❤️ niech oni się w końcu ogarną w tych wszystkich szpitalach i zaczną pomagać też tym, którzy nie mają covid 🙄

Moni i MamaStasia bardzo Was przepraszam ale nie miałam wczoraj czasu sprawdzić składników na krem, zrobię to dzisiaj i od razu go dzisiaj ukręcę jeśli wszystko mam😘

moni05, MamaStasia :) lubią tę wiadomość

32 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
  • szona Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia śniłaś mi się. Zdiagnozowałaś mi pcos i uwaga - przeprowadziłaś operację usunięcia pcos :D dziękuję, że zawsze można na Ciebie liczyć!

I jeszcze w jakiejś erotycznej scenie śnił mi się kolega z pracy 😳

Obudziłam się zmęczona :p
    Zaraz śniadanie, ćwiczenia na rozruch i do lasu :)

GrubAsia, Niercierpliwa v2.0, Mlodamezatka, Fiore, Pati96, *Agape*, Nuch2, Suszarka, agge, moyeu, Iseko, MonikA_89!, Ochmanka, Simons_cat lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki 🤗!
    Gratulacje nowych kreseczek i pozytywnych bet 😍!

A.kaczm nie chce Cię straszyć, ale jeśli są takie podejrzenia, że możesz mieć przedwczesne wygaszanie jajników to dobrze byłoby udać się do kliniki leczenia niepłodności. Jeśli diagnoza się potwierdzi to niestety nie ma co czekać, może to być ostatni dzwonek na dziecko z Twojej własnej komórki. Oczywiście może się okazać, że to zupełnie nieprawda i przyczyna tego, że od roku nie zachodzicie jest inna, błaha i łatwa do naprawienia, czego bardzo Ci życzę 😀 a macie już za sobą jakieś badania dokładniejsze?

Sasanko, jak dobrze Cię "widzieć" w tak doborowym humorze 🥰! Żadna z Ciebie patologia! Tu nikt nie ocenia, każdy pije to co lubi lub nie pije 😉 ja teraz też już zazwyczaj tylko winko lub piwko, ale tylko dlatego, że mam baaaardzo słaba głowę i urywa mi się film po wodce 😱😜

Szonka! Szukałam cały tydzień przydrożnych, dzikch bzów do wazonu i oczywiście jestem zbyt duża pipą, żeby trochę ukraść 🤣😅

Misiaa głowa do góry! Zaraz Ty urodzisz dzidzię! Zaczynasz symulacje, idziecie do przodu, z każdym dniem jesteście bliżej 👶🤗!

Co do rozmów, to rozmowy z mężem to oczywiste, ale przecież to chłop, nawet jakby chciał to nie zrozumie 🙆‍♀️ mój np zawsze jak płaczę to już się martwi czemu jestem smutna, nawet jeśli oglądamy razem najbardziej wzruszający film wszech czasów 🤷‍♀️o łzach radości nie wspominając 😅 moje koleżanki wiedzą tylko, że się staramy, że jeździmy do lekarza, ale o ivf nikomu nie powiedziliśmy.. Rodzina to już nawet przestaje pytać "kiedy dziecko" chyba si wyczuli, że mamy z tym trudności "😔
    Dlatego czytanie tego forum to jedyne miejsce gdzie wiem, że nie jestem sama 😍 i nawet jak nie pisze to to ci wy piszecie - je też czuję, to jak kogoś innego pocieszacie - ja czytam jako pocieszenie dla mnie... Także dziękuję, że jest takie miejsce i mogę was czytać 😊

Miłej niedzieli! Może w tym tyg uda mi się być na bieżąco 😅

szona, Mama8latka lubią tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵

Wysłany: 17 maja 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Elfia śniłaś mi się. Zdiagnozowałaś mi pcos i uwaga - przeprowadziłaś operację usunięcia pcos :D dziękuję, że zawsze można na Ciebie liczyć!

I jeszcze w jakiejś erotycznej scenie śnił mi się kolega z pracy 😳

Obudziłam się zmęczona :p
    Zaraz śniadanie, ćwiczenia na rozruch i do lasu :)
    zrobiłaś mi dzień, polecam się na przyszłość 🤣

szona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Ja niestety sama mam POF i wiem jaki to bol, mieć w młodym wieku jajniki kobiety po 50 😞
    Leczycie się w jakiejś klinice czy u zwykłego ginekologa.

O moich zdrowotnych problemach wie tylko mąż. Nikomu innemu nie powiedziałam. No i oczywiście forum. Aczkolwiek mąż słabo ogarnia te wszystkie procedury medyczne związane z ivf. Najlepszym przykładem jest to jak mu tłumaczyłam czym jest histetopskopia to skwitiwał "czyli lekarz będzie ci oglądał flaki"😅

My wczoraj spędziliśmy cały dzień z bratanica i bratankiem. Pracowaliśmy w ogrodzie, graliśmy w planszowke, potem spacer po lesie ❤️

Co do alkoholu to niezmiernie się cieszę, że sobie chlapnelam dzień przed transferem 😅 od tamtej pory tylko radlery 0,0% 🤣
    Chodzę do lekarza ginekologa który skończył specjalizacje w leczeniu niepłodności. Bardzo dobrze podchodzi do tego wszystkiego. Tłumaczy mojemu facetowi wszystko bo też niczego nigdy nie rozumie 😂
    Takie głupie pytania to mi zadaje lekarz do którego chodzę z cukrzycą bo to dzięki niemu się dowiedziałam o problemach hormonalnych i skierował tam gdzie trzeba. Dziwi mnie tylko że zadaje takie pytania i myśli, że zrobić dziecko można od tak. Niestety tak nie jest zwłaszcza, że każda z nas która znajduje się na forum ma stres oraz problemy o których ciągle myśli i to nas blokuje. Wiadomo że stres nigdy nie sprzyja ale co zrobić jeśli czas leci a każda z nas chce dzidziusia.
    Ja moze wyjdę na wredną ale ostatnio jak dowiedziałam się o ciążach dwóch przyjaciółek to po prostu musiałam sobie zrobić od nich tydzień przerwy bo wiedziałam, że teraz z nimi nie porozmawiam jak kiedyś o wszystkim tylko o ciąży. Nie pomyliłam się, ciągle tylko piszą jak to jest i w ogóle, wysyłają zdjęcia usg a jak spytam co tam u nich ogólnie i czy się spotkamy na herbatkę albo soczek to mi piszą, że nie mają czasu
    Druga nieprzyjemna sytuacja która spotkała nas to jak mój R rozmawial z przyjacielem a ten mu powiedział że teraz on będzie lepszy od niego bo jego żona jest w ciąży i chociaż może dać mu dziecko a ja nie😏
    Ludzie dopóki sami się nie zmierzą z takim problemem jak niepłodność to po prostu nie ogarniają, że niektóre słowa mogą zaboleć 😔
    Jejku przepraszam, że się tak rozpisałam ale musiałam i teraz aż przyjemnie zacząć dzień ❤️
    Czekam na jakieś pozytywy dzisiaj ❤️

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ