WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał😍😍😍😍😍😍😍!!!!!!!! Co tutaj się dzieje🤯🤯🤯🤯!!!!
    ❤️❤️❤️❤️❤️Sasanko, ochmanko, ale się wzruszyłam, GRATULACJE mamusiom, no i tatusiom też, nich się teraz wykażą ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    U Ciebie Ochmanko tak krechy dają po oczach, że 3 razy sprawdzalam czy to nie jakiś owulak😉 jesteś chyba jedyną staraczką, której pierwszy test był bez cienia 😍

Sasanko, naprawdę bardzo cieszę się, że to właśnie Ty dostaniesz 🐥, a może 🐥🐥? 😁 Czekam na każdy kolejny test 🥰

Edit : a i wypije dziś 🍷 za wasze zdrowie i dużo spokoju, bo wy teraz już długo nie będziecie mogły 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 18:46

szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona, Judit możemy się jak zauważyłyście licytować a prawda pewnie jest taka że życie i tak zrobi swoje i nas zaskoczy 😀 jedna z rzeczy jakich się nauczylam w ciągu starań to taka żeby po pierwsze nie planować a po drugie niczego nie być pewnym. I tak zazwyczaj wszystko jest na odwrót. W związku z tym że na wszelkie złe nastroje najlepiej działa u mnie gotowanie, idę robić pizzę na kolację 😀

Judit, szona lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko a jak dzisiai reakcja Twojego M? Dotarło że się udało?

Edit: rozmarzyłam się przez te piękne ciąże tutaj że aż zaczęłam sprawdzać czy fotelik który mieliśmy dla małej (jedyna rzecz którą oddaliśmy do sklepu) nadal utrzymuje się w cenie bo przecież za moment znowu po niego wrócimy ;) cena nie uległa zmianie ale no cóż...trudno :p ahhh...jak cudowne są takie wyobrażenia choć powiem Wam szczerze że choć bardzo pragnę maluszka to jakoś nie potrafię sobie wyobrazić że to naprawdę może się stać i że to dziecko będzie żyło...przy mnie..jakaś jestem powalona :p fakt jest jeden jak już zdrowo urodzę to nikogo oprócz M do malucha nie dopuszczę aż nie uwierzę że to nie piękny sen ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 17:56

Sasanka55. lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane doczekamy się, chociaż nie ma co ukrywać, że trochę ból jest, ale pamiętajmy, że obecne mamuśki też przez to przechodziły. Pochlipiemy i pójdziemy dalej, aż zaskoczy 😏

Jutro skocze do lekarza mojego, może będzie przyjmował. Szkoda mi tak czekać w niewiedzy co się dzieje. Testu kolejnego nie robiłam bo seks był 2 razy w bliskiej odległości więc nie ma szans skoro tamten biały był.

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Judit Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka jak masz zapas testów to zrób 😁 a co tam, crejzi its maj lajf!

szona, Misiaa lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • szona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechaliśmy ze Starym na wycieczkę. Bo my Podlasie i lasy kochamy od zawsze. No i tak zabrnęliśmy pod granice z Białorusią ;) A na granicy Polski czekały na nas one:

Także Koleżanki, Szona z końcem kwietnia przedstawi Wam bliźnięta 😎

d9ce30a66daa.jpg

ElfiaKsiężniczka, Nuch2, moni05, frezyjciada, Niercierpliwa v2.0, Fiore, Siskaa, Judit, Irvine90, Pati96, Suszarka, *Agape*, Mlodamezatka, Daniela, Sasanka55., Misiaa, Gosiek1993, Pauliśka, Ochmanka, Makino, Malgonia, Malinowa91, kittinka, moyeu, Madziandzia, GrubAsia, MonikA_89!, Rucola, Magddullina2, lorinka9191, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    szona, Judit możemy się jak zauważyłyście licytować a prawda pewnie jest taka że życie i tak zrobi swoje i nas zaskoczy 😀 jedna z rzeczy jakich się nauczylam w ciągu starań to taka żeby po pierwsze nie planować a po drugie niczego nie być pewnym. I tak zazwyczaj wszystko jest na odwrót. W związku z tym że na wszelkie złe nastroje najlepiej działa u mnie gotowanie, idę robić pizzę na kolację 😀

Mam identycznie z gotowaniem. Dlatego mieszkam obecnie w kuchni :)

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona zazdroszczę takich wycieczek w zasięgu ręki, kocham Podlasie jest magiczne. Dobrze, ze ja mieszkam na przedmieściach i chociaż mam blisko do lasu, planujemy tez dom wybudować praktycznie w samym lesie, tacy jesteśmy pro społeczni 😅 i ja tak podobnie jak Wy, napięcie redukuje w kuchni i ciagle coś wymyślam...

szona, Suszarka, kittinka lubią tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie buszuje po allegro i mam w koszyku 20 testow ciazowych te co Beti poleca, 3x bobka zestaw plytkowy+strumieniowy, 50 owulakow allegrakow i ten NAC. 100 zl bez wysylek.

Moje pytanie brzmi - czy mnie juz calkiem popier*lilo czy to normalne ? 😅😅😅

szona, lucky_, Rucola lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, glupio mi, ze tak wystrzelilam z milionem postow o moich cieniach :( ostatnia rzecza, jakiej bym chciala, jest sprawianie Wam przykrosci :( Wiem jedno, skoro ja po 3 stratach i roku bez zadnej ciazy, w koncu jak gdyby nigdy nic ujrzalam II tak bardzo wczesnie, ze az nawet suwak tego nie ogarnal, to jestem przekonana, ze ten rok wszystkie nas zapyli. Blagam, nie traccie nadziei <3

Misiaa, M. kaze mi lezec, wszystko sam robi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Wlasnie sobie buszuje po allegro i mam w koszyku 20 testow ciazowych te co Beti poleca, 3x bobka zestaw plytkowy+strumieniowy, 50 owulakow allegrakow i ten NAC. 100 zl bez wysylek.

Moje pytanie brzmi - czy mnie juz calkiem popier*lilo czy to normalne ? 😅😅😅

Kochanie, wczoraj zamowilam 40 testow od Beti i 10 Nordow, wiec popier*olilo mnie bardziej ;)

Mlodamezatka, Rucola lubią tę wiadomość

• DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma rację, odpoczywaj 😘

Ochmanka lubi tę wiadomość

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko to ja z chęcią 20 testów od Beti od Ciebie odkupię :* bo aż 50 mi nie potrzebnych :p za bardzo by mnie kusiły :) oczywiście jeśli będziesz chciała się ich pozbyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 20:08

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Jagusia84 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko no coś Ty!

• Ktototaki Znajoma

Wysłany: 29 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu, gdy zniknęłam obiecałam sobie ze odezwę się gdy Szona, Ochmanka lub Sasanka zajdą w ciążę. Wszystkim kibicuje dalej z całego serca, ale dziewczyny stały się mi szczególnie bliskie. Więc jestem tylko na chwilę, tylko po to żeby powiedziec: Gratulacje!!!! Bardzo, bardzo się cieszę! Odświeżałam forum w poszukiwaniu tych wieści:)

Ochmanko odpoczywaj, spaceruj po swoich pięknych lasach i bądźcie w 3 szczęśliwi.

Sasanko Ty też dbaj o siebie, te kreski są tak piękne że tym razem wszystko będzie dobrze!! Pomysł z brzuszkowa niespodzianka jest wspaniały!!

Przed Wami dziewczyny najpiekniejsze chwilę z możliwych, cieszcie się każdym momentem. Obie będziecie wspaniałymi mamami :) Życzę Wam nudnych ciaz, lekkich porodów. PS. Dajcie się teraz rozpieszczać :) :) :)

Dla mnie zeszłoroczny marzec był tym magicznym i wszystko skończyło się najpiękniej jak tylko mogło. U Was też tak będzie :)

Ściskam Was mocno! Do zobaczenia przy szonowych kreskach :)

Ktoś taki z owocowym nickiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 20:09

Malgonia, Sasanka55., Daniela, Pati96, *Agape*, kittinka, Niercierpliwa v2.0, szona, moni05, moyeu, Angelika1313, Gosiek1993, Madziandzia, Ochmanka, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, ze mnie nie przeklinacie, ze nie mam tyle czasu co kiedys. Serio brakuje mi rozmow o plemnikach, analiz owulakow, sluzow i tej calej reszty, a przede wszystkim Was, qleserio nie ogarniam czasoprzestrzeni.

Malinko wiedzialam, ze nie wytrzymasz bez nas ;)

Szonko ja tez zaszłam od podglądania bocianów wiec nie żałuj sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 20:17

szona lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍓🍓🍓
    Ktototaki miło cię "widzec" ❤️

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mam nadzieję, ze mnie nie przeklinacie, ze nie mam tyle czasu co kiedys. Serio brakuje mi rozmow o plemnikach, analiz owulakow, sluzow i tej calej reszty, a przede wszystkim Was, qleserio nie ogarniam czasoprzestrzeni.
    kochana, jesteś świeżą mamusia to normalne że nie masz czasu. Mnie to chyba czas by płynął po prostu na wpatrywaniu się w maluszka.
    Pamiętam jak miałam 18 lat i mojemu bratu urodził się synek a ja zostałam chrzestna. Spędzałam z nim każdą chwilę był I dalej jest dla mnie cudem chociaż to już "nastolatek" (11lat). Koleżanki mogły dzwonić pisać smsy (raz miałam 14 nieodebranych połączeń i chyba 30 smsów) a dla mnie nic nie istniało poza tym maluchem w łóżeczku i tylko go rozsmieszalam, bo ten śmiech to muzyką dla uszu. I dalej potrafię go rozsmieszyc, chociaż już taki dorosły ❤️❤️❤️

Sasanka55., moni05 lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktototaki wrote:
    Jakiś czas temu, gdy zniknęłam obiecałam sobie ze odezwę się gdy Szona, Ochmanka lub Sasanka zajdą w ciążę. Wszystkim kibicuje dalej z całego serca, ale dziewczyny stały się mi szczególnie bliskie. Więc jestem tylko na chwilę, tylko po to żeby powiedziec: Gratulacje!!!! Bardzo, bardzo się cieszę! Odświeżałam forum w poszukiwaniu tych wieści:)

Ochmanko odpoczywaj, spaceruj po swoich pięknych lasach i bądźcie w 3 szczęśliwi.

Sasanko Ty też dbaj o siebie, te kreski są tak piękne że tym razem wszystko będzie dobrze!! Pomysł z brzuszkowa niespodzianka jest wspaniały!!

Przed Wami dziewczyny najpiekniejsze chwilę z możliwych, cieszcie się każdym momentem. Obie będziecie wspaniałymi mamami :) Życzę Wam nudnych ciaz, lekkich porodów. PS. Dajcie się teraz rozpieszczać :) :) :)

Dla mnie zeszłoroczny marzec był tym magicznym i wszystko skończyło się najpiękniej jak tylko mogło. U Was też tak będzie :)

Ściskam Was mocno! Do zobaczenia przy szonowych kreskach :)

Ktoś taki z owocowym nickiem :)

Malinko, czy to Ty??? Naprawde Tyyy? <3 Jak Ty, to mam przeszklone oczy!!!! To musisz byc Ty i blagam, nie odchodz, nie uciekaj <3 Tak wiele o Tobie myslalam, zastanawiajac sie, jak u Was! Boziu, jak sie ciesze! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Ktototaki lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Dziewczyny, glupio mi, ze tak wystrzelilam z milionem postow o moich cieniach :( ostatnia rzecza, jakiej bym chciala, jest sprawianie Wam przykrosci :( Wiem jedno, skoro ja po 3 stratach i roku bez zadnej ciazy, w koncu jak gdyby nigdy nic ujrzalam II tak bardzo wczesnie, ze az nawet suwak tego nie ogarnal, to jestem przekonana, ze ten rok wszystkie nas zapyli. Blagam, nie traccie nadziei <3

Misiaa, M. kaze mi lezec, wszystko sam robi...
    Słońce, no coś Ty! Sama wiesz że to nie tak 😀 cieszymy się razem z Tobą, a w sumie to razem z Wami 😍 i czekamy jutro na kolejne zdjęcia testów i tluste bety 😀 a M. ma rację, korzystaj i celebruj ten stan 😍😍😍

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ