Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
Odpowiedz

W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!

Oceń ten wątek:
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał😍😍😍😍😍😍😍!!!!!!!! Co tutaj się dzieje🤯🤯🤯🤯!!!!
    ❤️❤️❤️❤️❤️Sasanko, ochmanko, ale się wzruszyłam, GRATULACJE mamusiom, no i tatusiom też, nich się teraz wykażą ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
    U Ciebie Ochmanko tak krechy dają po oczach, że 3 razy sprawdzalam czy to nie jakiś owulak😉 jesteś chyba jedyną staraczką, której pierwszy test był bez cienia 😍

Sasanko, naprawdę bardzo cieszę się, że to właśnie Ty dostaniesz 🐥, a może 🐥🐥? 😁 Czekam na każdy kolejny test 🥰

Edit : a i wypije dziś 🍷 za wasze zdrowie i dużo spokoju, bo wy teraz już długo nie będziecie mogły 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 18:46

szona, Sasanka55. lubią tę wiadomość

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona, Judit możemy się jak zauważyłyście licytować a prawda pewnie jest taka że życie i tak zrobi swoje i nas zaskoczy 😀 jedna z rzeczy jakich się nauczylam w ciągu starań to taka żeby po pierwsze nie planować a po drugie niczego nie być pewnym. I tak zazwyczaj wszystko jest na odwrót. W związku z tym że na wszelkie złe nastroje najlepiej działa u mnie gotowanie, idę robić pizzę na kolację 😀

Judit, szona lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko a jak dzisiai reakcja Twojego M? Dotarło że się udało?

Edit: rozmarzyłam się przez te piękne ciąże tutaj że aż zaczęłam sprawdzać czy fotelik który mieliśmy dla małej (jedyna rzecz którą oddaliśmy do sklepu) nadal utrzymuje się w cenie bo przecież za moment znowu po niego wrócimy ;) cena nie uległa zmianie ale no cóż...trudno :p ahhh...jak cudowne są takie wyobrażenia choć powiem Wam szczerze że choć bardzo pragnę maluszka to jakoś nie potrafię sobie wyobrazić że to naprawdę może się stać i że to dziecko będzie żyło...przy mnie..jakaś jestem powalona :p fakt jest jeden jak już zdrowo urodzę to nikogo oprócz M do malucha nie dopuszczę aż nie uwierzę że to nie piękny sen ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 17:56

Sasanka55. lubi tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane doczekamy się, chociaż nie ma co ukrywać, że trochę ból jest, ale pamiętajmy, że obecne mamuśki też przez to przechodziły. Pochlipiemy i pójdziemy dalej, aż zaskoczy 😏

Jutro skocze do lekarza mojego, może będzie przyjmował. Szkoda mi tak czekać w niewiedzy co się dzieje. Testu kolejnego nie robiłam bo seks był 2 razy w bliskiej odległości więc nie ma szans skoro tamten biały był.

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Judit Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka jak masz zapas testów to zrób 😁 a co tam, crejzi its maj lajf!

szona, Misiaa lubią tę wiadomość

ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
    została ❄ 4AA

13.02 kriotransfer ❄️4AA
    14.03 jest serduszko❤️

endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • szona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechaliśmy ze Starym na wycieczkę. Bo my Podlasie i lasy kochamy od zawsze. No i tak zabrnęliśmy pod granice z Białorusią ;) A na granicy Polski czekały na nas one:

Także Koleżanki, Szona z końcem kwietnia przedstawi Wam bliźnięta 😎

d9ce30a66daa.jpg

ElfiaKsiężniczka, Nuch2, moni05, frezyjciada, Niercierpliwa v2.0, Fiore, Siskaa, Judit, Irvine90, Pati96, Suszarka, *Agape*, Mlodamezatka, Daniela, Sasanka55., Misiaa, Gosiek1993, Pauliśka, Ochmanka, Makino, Malgonia, Malinowa91, kittinka, moyeu, Madziandzia, GrubAsia, MonikA_89!, Rucola, Magddullina2, lorinka9191, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    szona, Judit możemy się jak zauważyłyście licytować a prawda pewnie jest taka że życie i tak zrobi swoje i nas zaskoczy 😀 jedna z rzeczy jakich się nauczylam w ciągu starań to taka żeby po pierwsze nie planować a po drugie niczego nie być pewnym. I tak zazwyczaj wszystko jest na odwrót. W związku z tym że na wszelkie złe nastroje najlepiej działa u mnie gotowanie, idę robić pizzę na kolację 😀

Mam identycznie z gotowaniem. Dlatego mieszkam obecnie w kuchni :)

Suszarka lubi tę wiadomość

age.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Fiore Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona zazdroszczę takich wycieczek w zasięgu ręki, kocham Podlasie jest magiczne. Dobrze, ze ja mieszkam na przedmieściach i chociaż mam blisko do lasu, planujemy tez dom wybudować praktycznie w samym lesie, tacy jesteśmy pro społeczni 😅 i ja tak podobnie jak Wy, napięcie redukuje w kuchni i ciagle coś wymyślam...

szona, Suszarka, kittinka lubią tę wiadomość

Starania od 04.2018.
    Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
    AMH 4,4.
    03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
    07.2019- HyCosy- oba drożne.
    02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
    03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt- <3
    f2wl2n0a4zf2jm0h.png
  • Mlodamezatka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sobie buszuje po allegro i mam w koszyku 20 testow ciazowych te co Beti poleca, 3x bobka zestaw plytkowy+strumieniowy, 50 owulakow allegrakow i ten NAC. 100 zl bez wysylek.

Moje pytanie brzmi - czy mnie juz calkiem popier*lilo czy to normalne ? 😅😅😅

szona, lucky_, Rucola lubią tę wiadomość

13.10.2021 10:25 nasz cud pojawił się na świecie 💙
    40+1, 56cm, 3300g, 10/10 🐻 I
    14.08.2023 5:44 największa niespodzianka życia wkroczyła w nasze życie 🩵
    40+5, 55 cm, 3500g, 10/10 🧸 F

6.12.2022 - najwieksza niespodzianka i kolejny cud 🤰🏻

Starania od 07.2019

11.2019 - cp, usunięty lewy jajowód 💔
    07.2020 - sonoHSG - jajowód drożny; cb 💔
    11.2020 - histeroskopia: liczne mikropolipy - leczenie
    01.2021 - IVF start - IMSI
    29.01.2021 - transfer 5BB ✊🏻💚
    4.03 - 1,3 cm maluszka, FHR 159💚
    8.04 - prenatalne; chłopczyk 💙

8 ❄️ oocytów
    Brak ❄️ zarodków

MTHFR hetero i PAI homo ❌
    Nasienie morfologia 2% ❌ fragmentacja 21% ❌
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, glupio mi, ze tak wystrzelilam z milionem postow o moich cieniach :( ostatnia rzecza, jakiej bym chciala, jest sprawianie Wam przykrosci :( Wiem jedno, skoro ja po 3 stratach i roku bez zadnej ciazy, w koncu jak gdyby nigdy nic ujrzalam II tak bardzo wczesnie, ze az nawet suwak tego nie ogarnal, to jestem przekonana, ze ten rok wszystkie nas zapyli. Blagam, nie traccie nadziei <3

Misiaa, M. kaze mi lezec, wszystko sam robi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodamezatka wrote:
    Wlasnie sobie buszuje po allegro i mam w koszyku 20 testow ciazowych te co Beti poleca, 3x bobka zestaw plytkowy+strumieniowy, 50 owulakow allegrakow i ten NAC. 100 zl bez wysylek.

Moje pytanie brzmi - czy mnie juz calkiem popier*lilo czy to normalne ? 😅😅😅

Kochanie, wczoraj zamowilam 40 testow od Beti i 10 Nordow, wiec popier*olilo mnie bardziej ;)

Mlodamezatka, Rucola lubią tę wiadomość

• DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma rację, odpoczywaj 😘

Ochmanka lubi tę wiadomość

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko to ja z chęcią 20 testów od Beti od Ciebie odkupię :* bo aż 50 mi nie potrzebnych :p za bardzo by mnie kusiły :) oczywiście jeśli będziesz chciała się ich pozbyć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 20:08

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Jagusia84 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko no coś Ty!

• Ktototaki Znajoma

Wysłany: 29 marca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś czas temu, gdy zniknęłam obiecałam sobie ze odezwę się gdy Szona, Ochmanka lub Sasanka zajdą w ciążę. Wszystkim kibicuje dalej z całego serca, ale dziewczyny stały się mi szczególnie bliskie. Więc jestem tylko na chwilę, tylko po to żeby powiedziec: Gratulacje!!!! Bardzo, bardzo się cieszę! Odświeżałam forum w poszukiwaniu tych wieści:)

Ochmanko odpoczywaj, spaceruj po swoich pięknych lasach i bądźcie w 3 szczęśliwi.

Sasanko Ty też dbaj o siebie, te kreski są tak piękne że tym razem wszystko będzie dobrze!! Pomysł z brzuszkowa niespodzianka jest wspaniały!!

Przed Wami dziewczyny najpiekniejsze chwilę z możliwych, cieszcie się każdym momentem. Obie będziecie wspaniałymi mamami :) Życzę Wam nudnych ciaz, lekkich porodów. PS. Dajcie się teraz rozpieszczać :) :) :)

Dla mnie zeszłoroczny marzec był tym magicznym i wszystko skończyło się najpiękniej jak tylko mogło. U Was też tak będzie :)

Ściskam Was mocno! Do zobaczenia przy szonowych kreskach :)

Ktoś taki z owocowym nickiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 20:09

Malgonia, Sasanka55., Daniela, Pati96, *Agape*, kittinka, Niercierpliwa v2.0, szona, moni05, moyeu, Angelika1313, Gosiek1993, Madziandzia, Ochmanka, agge, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, ze mnie nie przeklinacie, ze nie mam tyle czasu co kiedys. Serio brakuje mi rozmow o plemnikach, analiz owulakow, sluzow i tej calej reszty, a przede wszystkim Was, qleserio nie ogarniam czasoprzestrzeni.

Malinko wiedzialam, ze nie wytrzymasz bez nas ;)

Szonko ja tez zaszłam od podglądania bocianów wiec nie żałuj sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2020, 20:17

szona lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍓🍓🍓
    Ktototaki miło cię "widzec" ❤️

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mam nadzieję, ze mnie nie przeklinacie, ze nie mam tyle czasu co kiedys. Serio brakuje mi rozmow o plemnikach, analiz owulakow, sluzow i tej calej reszty, a przede wszystkim Was, qleserio nie ogarniam czasoprzestrzeni.
    kochana, jesteś świeżą mamusia to normalne że nie masz czasu. Mnie to chyba czas by płynął po prostu na wpatrywaniu się w maluszka.
    Pamiętam jak miałam 18 lat i mojemu bratu urodził się synek a ja zostałam chrzestna. Spędzałam z nim każdą chwilę był I dalej jest dla mnie cudem chociaż to już "nastolatek" (11lat). Koleżanki mogły dzwonić pisać smsy (raz miałam 14 nieodebranych połączeń i chyba 30 smsów) a dla mnie nic nie istniało poza tym maluchem w łóżeczku i tylko go rozsmieszalam, bo ten śmiech to muzyką dla uszu. I dalej potrafię go rozsmieszyc, chociaż już taki dorosły ❤️❤️❤️

Sasanka55., moni05 lubią tę wiadomość

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktototaki wrote:
    Jakiś czas temu, gdy zniknęłam obiecałam sobie ze odezwę się gdy Szona, Ochmanka lub Sasanka zajdą w ciążę. Wszystkim kibicuje dalej z całego serca, ale dziewczyny stały się mi szczególnie bliskie. Więc jestem tylko na chwilę, tylko po to żeby powiedziec: Gratulacje!!!! Bardzo, bardzo się cieszę! Odświeżałam forum w poszukiwaniu tych wieści:)

Ochmanko odpoczywaj, spaceruj po swoich pięknych lasach i bądźcie w 3 szczęśliwi.

Sasanko Ty też dbaj o siebie, te kreski są tak piękne że tym razem wszystko będzie dobrze!! Pomysł z brzuszkowa niespodzianka jest wspaniały!!

Przed Wami dziewczyny najpiekniejsze chwilę z możliwych, cieszcie się każdym momentem. Obie będziecie wspaniałymi mamami :) Życzę Wam nudnych ciaz, lekkich porodów. PS. Dajcie się teraz rozpieszczać :) :) :)

Dla mnie zeszłoroczny marzec był tym magicznym i wszystko skończyło się najpiękniej jak tylko mogło. U Was też tak będzie :)

Ściskam Was mocno! Do zobaczenia przy szonowych kreskach :)

Ktoś taki z owocowym nickiem :)

Malinko, czy to Ty??? Naprawde Tyyy? <3 Jak Ty, to mam przeszklone oczy!!!! To musisz byc Ty i blagam, nie odchodz, nie uciekaj <3 Tak wiele o Tobie myslalam, zastanawiajac sie, jak u Was! Boziu, jak sie ciesze! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Ktototaki lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55. wrote:
    Dziewczyny, glupio mi, ze tak wystrzelilam z milionem postow o moich cieniach :( ostatnia rzecza, jakiej bym chciala, jest sprawianie Wam przykrosci :( Wiem jedno, skoro ja po 3 stratach i roku bez zadnej ciazy, w koncu jak gdyby nigdy nic ujrzalam II tak bardzo wczesnie, ze az nawet suwak tego nie ogarnal, to jestem przekonana, ze ten rok wszystkie nas zapyli. Blagam, nie traccie nadziei <3

Misiaa, M. kaze mi lezec, wszystko sam robi...
    Słońce, no coś Ty! Sama wiesz że to nie tak 😀 cieszymy się razem z Tobą, a w sumie to razem z Wami 😍 i czekamy jutro na kolejne zdjęcia testów i tluste bety 😀 a M. ma rację, korzystaj i celebruj ten stan 😍😍😍

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 182 183 184 185 186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ