W marcu Aromek, w grudniu nowy ziomek!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMoja cierpliwość się skończyła. Babka, która rozdawała ulotki zadała mi pytanie "Kiedy maleństwo?" wskazując na mój brzuch. Chciałam odpowiedzieć "nigdy", ale się ugryzłam w język i powiedziałam tylko "Nie wiem, jeszcze nie teraz". Nie dość, że dotknęła wrażliwego tematu to jeszcze wyszło na to, że jestem gruba o czym akurat nikt mi przypominać nie musi. Natomiast nie mam żadnej energii do życia i ćwiczeń. Nie mam już energii do tych starań. Rzygam tymi lekami, śluzami, testami i objawami. Chcę swoje życie z przed starań. Kiedy byłam szczupłą, pełną życia laską z pasjami, która nie zazdrościła niczego nikomu. Nie poznaje tej tłustej, zmęczonej, zaniedbanej baby, która tylko narzeka i złorzeczy, bo komuś innemu więcej nakapało. I nie wiem jak się jej pozbyć...
-
Hej Dziewczyny, jeśli pozwolicie to chciałabym dołączyć? Będę testować 30.03, chyba, że @ mnie wcześniej zaskoczy.
Trochę informacji na mój temat. Straciłam synka we wrześniu 2018 w 31tc. Po tym przykrym doświadczeniu zaczęliśmy starania w listopadzie 2019, udało się ujrzeć II kreski w grudniu, niestety okazało się, że to cb. Lekarz kazał odczekać jeden cykl i działać dalej. Można powiedzieć, że przeczekaliśmy dwa cykle i teraz wracamy do dalszej walki o upragnione maleństwo.
Trzymam mocno kciuki za każdą Dziewczynę tutaj, aby marzec okazał się tym szczęśliwym miesiącem.Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba -
MalaMi rodzenie w swieta ma swoje plusy, ale jak Ci czegos lub kogos potrzeba to wszystko zamkniete i wszyscy na urlopach aleogolnie marcowe owulacje polecam.. choc ja mialam juz chyba 1 kwietnia
Madziandzia tule Cie mocno. Zobaczysz ze ona wroci, dajjej troche czasu i nie naciskaj na nia za bardzo. Wiesz jak to z babami jestMadziandzia, MalaMi lubią tę wiadomość
-
Kasia1010 wrote:Proszę was o poradę. czy badacie progesteron? Załóżmy że beta wyjdzie na plus to jaki progesteron przy wczesnej ciąży? Bo zrobiłam też dziś pierwszy raz
-
lorinka9191 wrote:Hej Dziewczyny, jeśli pozwolicie to chciałabym dołączyć? Będę testować 30.03, chyba, że @ mnie wcześniej zaskoczy.
Trochę informacji na mój temat. Straciłam synka we wrześniu 2018 w 31tc. Po tym przykrym doświadczeniu zaczęliśmy starania w listopadzie 2019, udało się ujrzeć II kreski w grudniu, niestety okazało się, że to cb. Lekarz kazał odczekać jeden cykl i działać dalej. Można powiedzieć, że przeczekaliśmy dwa cykle i teraz wracamy do dalszej walki o upragnione maleństwo.
Trzymam mocno kciuki za każdą Dziewczynę tutaj, aby marzec okazał się tym szczęśliwym miesiącem. -
Lorinka9191 witaj.. bardzo ciężko się czyta Twoją historię.. bardzo mi przykro
Będę mocno kibicować
Rucola też myślę, że jeszcze wszystko musi sie unormować.. choć wiem, że ciężko czekać
Monika kciuki zaciśnietę.
Kasiu przy wcześniej ciąży progesteron powyżej 20 pare jest ok.
Byłam dziś na ostatnim monitoringu. Pękł drugi pęcherzyk. Więc owulacja była z lewego i prawego jajnika.
Z nowości doktorek dał mi luteinę, ale kazał brać 2razy dziennie aż okres się nie pokaże. Zawsze przerywałam jeśli w terminie miesiączki małpy nie było hm.. (mam 50mg)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 12:58
szona lubi tę wiadomość
-
MalaMi wrote:Monika kciuki za dzis!!!
Mildred lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
nick nieaktualnyRucola te pierwsze cykle po porodzie i przy kp to jest zazwyczaj cyrk na kółkach- wystarczy przypomnieć sobie moje 🤦 oby u Ciebie szybko się ustabilizowało, a najlepiej, żeby szybko zaskoczyło
Madziandzia znajdź w końcu czas dla siebie, żebyś mogła porobić coś co lubisz! Często w tym wszystkim zapominamy o sobie, że nadal jesteśmy ludźmi, nie tylko staraczkami, ja wiem, łatwo mi mówić, bo mam już dzieci, ale to takie okropne, że żyjemy pod zegarek, zapominając, że najpierw powinniśmy zadbać o swoje zdrowie psychiczne! Ale niech pierwsza rzuci kamieniem, która nawet "odpuszczając" nie pomyślała, oho owulacja za rogiem, trzeba złapać starego, dziś,albo jutro, albo dziś i jutro a pojutrze poprawić.
Lorinka matko kochana😭 31tc to ostatnia prosta 😭 nawet nie chce sobie wyobrażać co przeszliście .... Mocno trzymam kciuki za szybkie powodzenie!
Leoslawa a test robiłaś z porannego sika?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 13:05
Madziandzia lubi tę wiadomość
-
frezyjciada wrote:Rucola te pierwsze cykle po porodzie i przy kp to jest zazwyczaj cyrk na kółkach- wystarczy przypomnieć sobie moje 🤦 oby u Ciebie szybko się ustabilizowało, a najlepiej, żeby szybko zaskoczyło
Madziandzia znajdź w końcu czas dla siebie, żebyś mogła porobić coś co lubisz! Często w tym wszystkim zapominamy o sobie, że nadal jesteśmy ludźmi, nie tylko staraczkami, ja wiem, łatwo mi mówić, bo mam już dzieci, ale to takie okropne, że żyjemy pod zegarek, zapominając, że najpierw powinniśmy zadbać o swoje zdrowie psychiczne! Ale niech pierwsza rzuci kamieniem, która nawet "odpuszczając" nie pomyślała, oho owulacja za rogiem, trzeba złapać starego, dziś,albo jutro, albo dziś i jutro a pojutrze poprawić.
Lorinka matko kochana😭 31tc to ostatnia prosta 😭 nawet nie chce sobie wyobrażać co przeszliście .... Mocno trzymam kciuki za szybkie powodzenie!
Leoslawa a test robiłaś z porannego sika?
no właśnie nie z porannego...
z drugiego.., poranny o 8 rano i w południe drugi.
wiem.. to moglo mieć wplyw na wynik testu, ale i tak trochę emocje opadły. @ nadal nie przychodzi, nadal chce mi się spać i kręci mi się w głowie.
zobaczymy.. -
Patiszon11 wrote:Cześć dziewczyny dołączę się do was dzis mam 27dc a 13po temperatura nadal na poziomie 37:)
Ok 30 cyklu staran.... nadziei brak....
u mnie bardzo podobnie 26 dc i temp pow 37.
test dziś robiłam i negatywny. dzis powinnam dostać @
może nam się uda ? 😊😊😊😊 -
Olik321 jak owulacja byla to jest szansa na drugiego babla.
Malgonia dopiero teraz obliczylam ze ty rodzilas w swieta . jak wrazenia duze oblozenie na porodowce.
lorinka 9192 witaj. Jabtez nowa. Bardzo mi przykro z powodu straty. Mam nadzieje ze niedlugo urodzisz sweje teczowe dziecko.
Teraz moze ja cos o sobie jak pozwolilyscie mi dolaczyc. Mam 26 lat . staramy sie od 6 cykli teraz jest7 za 8 dni ide na mon pierwszy monitoring.Pozatym mam bardzo dlugie cykle moj gin twierdzi ze bezowulacyjne. Wiec pewnie u mnie jest problem z owulacja Powodzenia dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 13:32