W marcu wiosna świat do życia budzi 🌱, a w naszych brzuszkach rośnie mały ludzik 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny włączam swoją aktywność 😁
Wg monitoringu owulacja spodziewana na jutro. Mamy 3 pęcherzyki (trochę doszło do przestymulowania jajniczków) 💪
Testować będę 21 marzec 🍀🍀🍀aambrozjaa93, Tedka, Kasiak89, Malina1111, Paima, Murilega, Nosa, Chesterka1124, damrade, Smerfelinka lubią tę wiadomość
29👱♀️👦
Starania od 05.2022
07.12.2023 ⏸️
24.12.2022 💔
29.01.2024 ⏸️
12.02.2024 💔 -
Dziewczyny, pierwszy raz mam taką sytuację, że w sumie sama nie wiem :o sikałam o 3 w nocy, bo nie mogłam spać. I wiecie co? Najpierw pomyślałam, że totalna biel, ale po minucie jakby coś prześwituje. Próbowałam zrobić fotę, ale na focie to już w ogóle totalnie nic nie widać. Myślę wtedy, późno jest, zaspana jestem. No ale wstałam rano i wciąż widzę ten cień a raczej cień cienia... Albo to sobie wmawiam albo naprawdę jest coś na rzeczy, no normalnie nie wiem. Zwykle jak było biało to biało a jak miałam kreski w 9dpo to blade, ale na tyle wyraźne, że ja wiedziałam, że one tam są bez doszukiwania się. Za jakieś dwie godziny ubiorę dzieciaki i pójdziemy do rossa po następny test. O ludzie, oby to nie bym fałszywy alarm, bo normalnie serce mi pęknie 🤦
Aaa i jak robiłam test w nocy to myślę zmierzę temperaturę (w tym cyklu nie mierze o stałej porze, ale pomyślałam wtedy, kurde jak byłam w ciąży to nawet tak z dupy w środku dnia miałam strasznie wysoka) i na termometrze był śluz z różowa krwią 😳 -
Witam was moje kochane nie mogłam znaleźć nowego wątku 🙈
Tedka trzymam kciuki ja w na początku ciąży miałam bardzo dużo śluzu i biegałam co chwilę do łazienki sprawdzać czy to przypadkiem nie 🐒 więc może to dobry znak
Tym do których przyszła 🐒 tulę mocno
Za oczekujące trzymam kciuki żeby było pozytywnie
U nas ciężki czas mały ma etap mamozy ciągle przy mojej nodze nic nie mogę zrobić marudzi strasznie wychodzą mu 4 do tego ma jakiś bunt roczniaka czy coś w tym stylu bo daje popalić ale to nic przeżyjemy 😁aambrozjaa93, Tedka lubią tę wiadomość
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, pierwszy raz mam taką sytuację, że w sumie sama nie wiem :o sikałam o 3 w nocy, bo nie mogłam spać. I wiecie co? Najpierw pomyślałam, że totalna biel, ale po minucie jakby coś prześwituje. Próbowałam zrobić fotę, ale na focie to już w ogóle totalnie nic nie widać. Myślę wtedy, późno jest, zaspana jestem. No ale wstałam rano i wciąż widzę ten cień a raczej cień cienia... Albo to sobie wmawiam albo naprawdę jest coś na rzeczy, no normalnie nie wiem. Zwykle jak było biało to biało a jak miałam kreski w 9dpo to blade, ale na tyle wyraźne, że ja wiedziałam, że one tam są bez doszukiwania się. Za jakieś dwie godziny ubiorę dzieciaki i pójdziemy do rossa po następny test. O ludzie, oby to nie bym fałszywy alarm, bo normalnie serce mi pęknie 🤦
Aaa i jak robiłam test w nocy to myślę zmierzę temperaturę (w tym cyklu nie mierze o stałej porze, ale pomyślałam wtedy, kurde jak byłam w ciąży to nawet tak z dupy w środku dnia miałam strasznie wysoka) i na termometrze był śluz z różowa krwią 😳
Mocne 🤞🤞 i dawaj znać 🥰LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkich! Za tych co się nastawiają na marzec i za tych co czekają na kwietniowy cykl ❤️
Poproszę o wpisanie na testowanie na 23.03. Ostatni cykl był kijowy chyba bez owu bo żadnych objawów nie było, poza pozytywnym testem owu. W tym cyklu wyszedł pryszcz na brodzie, więc może będzie lepiej 😅aambrozjaa93, LutekPaulutek, LaBellePerle, Chesterka1124, Tedka, Gusta Blu lubią tę wiadomość
👩32l &🧔♂️33l
▪️Starania od 11.2023
▪️04.24 cb -
Malina1111 wrote:Bardzo Cię rozumiem, pierwsze przynajmniej 3 lata życia dziecka to jazda bez trzymanki, brak snu, wycieńczenie fizyczne. Pocieszę tylko, że to mija, natomiast dochodzą inne wyzwania;) I to naprawdę duże, dla mnie teraz zajmowanie się maluchem jawi się jako mega proste, natomiast wychowywanie dorastającego dziecka, przekazanie mu odpowiednich wartości, odrabianie lekcji, żywienie, nauczenie życia No po prostu wychowanie człowieka, który już się odłącza od mamy i ma swoje zdanie- to nie jest kaszka z mleczkiem. Wiem bo mam 11 latka na stanie ale! Starsze dzieci śpią całe noce i to jest nieocenione. Natomiast bardzo tesknie za tymi pierwszyni latami, potem chodzeniem za rączkę, dzieciatkiem śpiącym na brzuchu, maluchem który uczy się mówić. Nie mogę się już doczekać tego malucha, choc nawet jeszcze nie jestem w ciąży.
-
Angela1108 wrote:Witam was moje kochane nie mogłam znaleźć nowego wątku 🙈
Tedka trzymam kciuki ja w na początku ciąży miałam bardzo dużo śluzu i biegałam co chwilę do łazienki sprawdzać czy to przypadkiem nie 🐒 więc może to dobry znak
U nas ciężki czas mały ma etap mamozy ciągle przy mojej nodze nic nie mogę zrobić marudzi strasznie wychodzą mu 4 do tego ma jakiś bunt roczniaka czy coś w tym stylu bo daje popalić ale to nic przeżyjemy 😁
To trudny czas i ćwiczący cierpliwość ale chłoń go całą sobą, bo później pewnie się do tego wraca z rozrzewnieniem.
Nie wiem, czy to dobrze, ten śluz, ale faktycznie, to drugi mój cykl kiedy jest go tak dużo. Ciągle czuję się mega mokro. Boli mnie podbrzusze ;/ dziwne to.
Na szczęście udało mi się zapisać do ginekologa na jutro rano, na NFZ (okazało się, że przychodnia uruchomiła poradnię i są szybkie terminy i fajna Pani Doktor), więc zadzwoniłam. W sumie to chcę tylko receptę na Dostinex, ale jak przy okazji zrobi USG i zerknie do środka to idealnie
Może to rozwieje moje wątpliwości, plus, dowiem się, czy jest torbiel/była owulacja... może wcale nie będę musiała kupować testudamrade lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Magda_O wrote:Trzymam kciuki za wszystkich! Za tych co się nastawiają na marzec i za tych co czekają na kwietniowy cykl ❤️
Poproszę o wpisanie na testowanie na 23.03. Ostatni cykl był kijowy chyba bez owu bo żadnych objawów nie było, poza pozytywnym testem owu. W tym cyklu wyszedł pryszcz na brodzie, więc może będzie lepiej 😅
Objawów często się w ogóle nie ma żadnych tak więc mogła być i to piękna i po prostu o tym nie wiedziałaś test pozytywny to dobry znak akurat ku temu, żeby jednak sądzić, że mogła być prędzej jemu uwierzę, niż objawom
Niemniej trzymam kciuka za przepowiednię pryszczową i do dzieła!Magda_O lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
LaBellePerle wrote:Dziewczyny, pierwszy raz mam taką sytuację, że w sumie sama nie wiem :o sikałam o 3 w nocy, bo nie mogłam spać. I wiecie co? Najpierw pomyślałam, że totalna biel, ale po minucie jakby coś prześwituje. Próbowałam zrobić fotę, ale na focie to już w ogóle totalnie nic nie widać. Myślę wtedy, późno jest, zaspana jestem. No ale wstałam rano i wciąż widzę ten cień a raczej cień cienia... Albo to sobie wmawiam albo naprawdę jest coś na rzeczy, no normalnie nie wiem. Zwykle jak było biało to biało a jak miałam kreski w 9dpo to blade, ale na tyle wyraźne, że ja wiedziałam, że one tam są bez doszukiwania się. Za jakieś dwie godziny ubiorę dzieciaki i pójdziemy do rossa po następny test. O ludzie, oby to nie bym fałszywy alarm, bo normalnie serce mi pęknie 🤦
Aaa i jak robiłam test w nocy to myślę zmierzę temperaturę (w tym cyklu nie mierze o stałej porze, ale pomyślałam wtedy, kurde jak byłam w ciąży to nawet tak z dupy w środku dnia miałam strasznie wysoka) i na termometrze był śluz z różowa krwią 😳
I jak, poleciałaś po następne testy? 😉 -
Angela1108 wrote:Witam was moje kochane nie mogłam znaleźć nowego wątku 🙈
U nas ciężki czas mały ma etap mamozy ciągle przy mojej nodze nic nie mogę zrobić marudzi strasznie wychodzą mu 4 do tego ma jakiś bunt roczniaka czy coś w tym stylu bo daje popalić ale to nic przeżyjemy 😁
Pamiętam, że przy córce ratowała mnie chusta ☺️
Na dni mamozy był to ratunek.
Jednak jeśli synek ponad rok, to pewne już za ciężko aby go dźwigać 😪 -
Cichawoda wrote:Dziewczyny włączam swoją aktywność 😁
Wg monitoringu owulacja spodziewana na jutro. Mamy 3 pęcherzyki (trochę doszło do przestymulowania jajniczków) 💪
Testować będę 21 marzec 🍀🍀🍀
Czekamy z Tobą 🥰🥰Cichawoda lubi tę wiadomość
-
Paima wrote:I jak, poleciałaś po następne testy? 😉
Poleciałam, ale kreska taka słaba, że normalnie już czasem nie wiem czy nie mam złudzeń 😳 -
Tedka wrote:Objawów często się w ogóle nie ma żadnych tak więc mogła być i to piękna i po prostu o tym nie wiedziałaś test pozytywny to dobry znak akurat ku temu, żeby jednak sądzić, że mogła być prędzej jemu uwierzę, niż objawom
Niemniej trzymam kciuka za przepowiednię pryszczową i do dzieła!
Tedka, mówisz? To całkiem pocieszające, że może być owu bez objawów.
Ja co miesiąc bardziej czuję owu niż okres.
Dlatego w tym miesiącu, gdy nie czułam nic, byłam pewna, że z góry jest on spisany na straty.
Ale @ jeszcze nie ma...
Ciekawe ile człowiek się jeszcze dowiaduje "na starość" 😜
-
Paima wrote:Pamiętam, że przy córce ratowała mnie chusta ☺️
Na dni mamozy był to ratunek.
Jednak jeśli synek ponad rok, to pewne już za ciężko aby go dźwigać 😪01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Tedka wrote:To trudny czas i ćwiczący cierpliwość ale chłoń go całą sobą, bo później pewnie się do tego wraca z rozrzewnieniem.
Nie wiem, czy to dobrze, ten śluz, ale faktycznie, to drugi mój cykl kiedy jest go tak dużo. Ciągle czuję się mega mokro. Boli mnie podbrzusze ;/ dziwne to.
Na szczęście udało mi się zapisać do ginekologa na jutro rano, na NFZ (okazało się, że przychodnia uruchomiła poradnię i są szybkie terminy i fajna Pani Doktor), więc zadzwoniłam. W sumie to chcę tylko receptę na Dostinex, ale jak przy okazji zrobi USG i zerknie do środka to idealnie
Może to rozwieje moje wątpliwości, plus, dowiem się, czy jest torbiel/była owulacja... może wcale nie będę musiała kupować testu01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Angela1108 wrote:On jest od urodzenia 24h na dobę ze mną i chyba przez te zęby i ten bunt roczniaka potrzebuje mnie najbardziej bo chyba tylko przy mnie czuje się naprawdę bezpiecznie w dzień mąż go trochę czasami weźmie na dwór czy tam się z nim pobawi ale i tak musi mieć mnie w zasięgu wzroku co do noszenia ostatnio ciągle wisi na rekach a już swoje waży no jest ciężko ale myślę że jemu jest ciężej niż mi bo to jego bolą dziąsełka i ten bunt to są emocje których on nie rozumie i nie wie dlaczego tak się dzieje ( ja tak to sobie tłumaczę) że muszę mu pomóc przejść przez ten etap i poprostu być tuli nosi nawet jak nie mam siły
Myślę podobnie jak Ty- że dziecko bardzo potrzebuje bliskości, tym bardziej, gdy ma złe dni.
Dlatego właśnie chusta była ok bo nie czułam aż tak ciężaru.
Jesteś dzielna, wytrwałości ❤️❤️Angela1108 lubi tę wiadomość
-
A ja znowu się pochorowałam 😭 Dziecko chore to i matka rozłożona. Normalnie nie ma tak źle ale już mnie łapie gorączka i dreszcze 😭
-
Chesterka1124 wrote:A ja znowu się pochorowałam 😭 Dziecko chore to i matka rozłożona. Normalnie nie ma tak źle ale już mnie łapie gorączka i dreszcze 😭
😪😪
Zdrówka
Jest mąż w domu, żeby zajął się dzieckiem?
Najgorzej, jak gorączka bo całe ciało boli... 😔😔